🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja własnie ten bambusowy kupiłam z myślą jeszcze o tych letnich miesiącach,na później mam taki kocyk ażurowy ale właśnie bawelniany,plus kocyk minky i jeszcze jeden taki gruby misiowy.Ten gruby kocyk to mam jeszcze po pierwszej córce 🤭Duzo mi po synku zostalo,mysle ze Marcelinie bedzie obojetnie ze zima owiniemy ja w niebieski kocyk zamiast różowego 😉Agaa049 wrote:Tak, ruchy u nas są też niekomfortowe i czasami można się wystraszyć 😀 niby czułam pod żebrami, ale jak się okazało na wizycie to głowę miał pod żebrami 🙈😀
Dziękuję Wiola
właśnie kupiłam na vinted ten wiskoza bambusowa na lato i się zastanawiam
a na później ten 50/50 bambus i bawełna można 
-
Moja psiapsi wczoraj była i tez właśnie mowi ze super,tak sie jej podobało ze idzie jeszcze raz ☺️A swoja droga Michalina bardzo ladne imie- Misia ,Maszka.Dobrze sie kojarzy.emciak wrote:Wróciłam właśnie z kina z filmu "Michael" i poważnie rozważam nadanie Młodej imienia Michalina bo za każdym razem jak były grane utwory Jacksona to w brzuchu miałam dyskotekę i czułam ten moonwalk na moich żebrach 😆
Jak ktoś jest fanem MJ to polecam film, bardzo fajnie zrobiony 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 16:46
emciak lubi tę wiadomość
-
A ja się dzisiaj właśnie zastanawiałam (bo od dwóch dni jest dyskoteka) czy to normalne, że aż tyle się rusza
jak to u Was wygląda na tym etapie?
My też się zastanawiamy nad Michaliną.. i samo w sobie ładne i ma też fajne zdrobnienia 😁
emciak lubi tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Mnie ruchy póki co nie bola ale zdarza soe że niektóre sa mniej komfortowe.Ale ja np nadal czuje mala bardzo nisko,poki co nie ma mowy o jakis kopniakach w okolicy żeber.
Co do kocyka to ja mam wiskoze bambusowa.Ale zaciekawil mnie temat i troche poczytalam.Najczesciej w kocykach dla dzieci uzywa się wlasnie wiskozy bambusowej ktora powstaje na skutek przetworzenia surowego wlokna bambusa i wtedy jest to 100% wiskoza pochodzenia bambusowego.
Mozna spotkac tez domieszkę 50% bawełny i 50% wiskozy bambusowej.
Rzadko używa się surowego wlokna bambusowego ze względu na cene i na to ze po przeróbce jest dość sztywne😉
Na moim napisane jest 100% bambus a jest nieziemsko mięciutki i milutki 🤔
Edit.
Sprawdziłam na stronie gdzie zamawiałam i tam jest już wiskoza bambusowa.
Dlatego taki milutki
WiolaP lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Ja używałam już płynów Lovela i Jelp i nie wiem jak Wy, ale ja przez pierwsze miesiące piorę wszystko w tych płynach, bo w końcu maluch się do nas tuli, leży u nas na pościeli itp. i chcę żeby wszystko było wyprane w tym samym, ale ubranka maluszka piorę osobno. Jakoś po roczki zaczęłam prać razem 😅 teraz jeszcze nie wybrałam w czym będę prać, ale oglądałam fajne rolki z przeglądami płynów i proszków na insta @mama_farmaceutka_dzieciom i wybiorę coś stamtąd. Za pierwszym razem będę prasować, a potem już nie, a co do używania suszarki bębnowej - pewnie będę używać 😅
Mi też lekarz mówił żeby liczyć ruchu na późniejszym etapie, żeby móc zareagować i sprawdzić w szpitalu czy wszystko jest w porządku, gdy tych ruchów nie czujemy
-
My pierzemy w loveli. Na początek oddzielnie rzeczy malucha bo i tak idzie ich sporo i wtedy wersja baby
Później juz łączone rzeczy i wszystko w lovela family-do tej pory pierzemy w tym proszku i jestesmy zadowoleni
na zmianę tez domol eko wchodzil:)
Jeden kocyk praktycznie nieużywany mam po corce to go wykorzystam, a resztę sie wyklepie haha
w przyszłym tygodniu zacznę rozglądać sie za wyprawka szpitalna

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Kofii wrote:Ja używałam już płynów Lovela i Jelp i nie wiem jak Wy, ale ja przez pierwsze miesiące piorę wszystko w tych płynach, bo w końcu maluch się do nas tuli, leży u nas na pościeli itp. i chcę żeby wszystko było wyprane w tym samym, ale ubranka maluszka piorę osobno. Jakoś po roczki zaczęłam prać razem 😅 teraz jeszcze nie wybrałam w czym będę prać, ale oglądałam fajne rolki z przeglądami płynów i proszków na insta @mama_farmaceutka_dzieciom i wybiorę coś stamtąd. Za pierwszym razem będę prasować, a potem już nie, a co do używania suszarki bębnowej - pewnie będę używać 😅
Mi też lekarz mówił żeby liczyć ruchu na późniejszym etapie, żeby móc zareagować i sprawdzić w szpitalu czy wszystko jest w porządku, gdy tych ruchów nie czujemy
Też tak robię
Tzn maluszka rzeczy w płynie do prania i płukania w loveli
A nasze piorę w naszym płynie do prania ale do płukania daje loveleSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja tez piorę w tym Lovela family albo baby wszystko, nawet jak maluszka jeszcze nie ma, bo po prostu mi ten płyn pasuje. Ale powiem wam że jak sie synek urodził to jeszcze nie miałam dostępu do tańszej Loveli i prałam wszystkie rzeczy noworodkowe w zwykłym Vizirze czy innym Perwollu i absolutnie nic się nie stało z tego powodu 😅07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Przy synku z dwa miesiące prałam wszytko w Loveli, a potem stwierdziłam, że to nie ma sensu i prałam wszystkie jego ubranka razem z naszymi w zwykłym płynie. Przeżył to 😅 problemów skórnych też nie miał.
Właśnie skończyłam robić tiramisu truskawkowe z przepisu lil masti xd będę miała jutro na śniadanie, w ciąży wolno 😎
WiolaP lubi tę wiadomość
-
O rany ale zazdro🤤🤤🤤Ja czekam na nasze truskawki i wtedy wjedzie tiramisu truskawkowe z lemon curdem wg przepisu Wioli😂😂😂😂Ale strasznie nie mogę sie doczekać sezonu truskawkowegowandapanda wrote:Przy synku z dwa miesiące prałam wszytko w Loveli, a potem stwierdziłam, że to nie ma sensu i prałam wszystkie jego ubranka razem z naszymi w zwykłym płynie. Przeżył to 😅 problemów skórnych też nie miał.
Właśnie skończyłam robić tiramisu truskawkowe z przepisu lil masti xd będę miała jutro na śniadanie, w ciąży wolno 😎 -
wandapanda wrote:Przy synku z dwa miesiące prałam wszytko w Loveli, a potem stwierdziłam, że to nie ma sensu i prałam wszystkie jego ubranka razem z naszymi w zwykłym płynie. Przeżył to 😅 problemów skórnych też nie miał.
Właśnie skończyłam robić tiramisu truskawkowe z przepisu lil masti xd będę miała jutro na śniadanie, w ciąży wolno 😎
Widziałam ostatnio jej post o formie 😊 a dziś Maffa zgoliła włosy. @WiolaP w Lidlu widziałam już truskawki polskie. Z pewnością szklarniowe, ale coś tam już się pojawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 21:32
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj przyszła moja poduszka do karmienia z My Brest Friend.
Ogólnie nie wiem, jak będzie się na niej karmić, ale wygląda na super wyprofilowaną, jest regulowana i mega wygodna, dzięki specjalnym pleckom.
Kupiłam na Vinted, ciężko je kupić w PL, ale pokładam w niej duże nadzieje 😂
Czytałam o liczeniu ruchów, ale Eryk sporo się rusza, jak wydaje mi się, że długo śpi
to delikatnie ruszam brzuchem i już odpowiada. Ale cały czas na pewno jest w położeniu miednicowym.
Poza tym jestem team podgrzewacz do chusteczek, sterylizator itd.
Tylko to moja pierwsza Dzidzia, także cieszy mnie każdy zakup, a zapewne połowy rzeczy kompletnie nie wykorzystam 🤭 -