Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Gonia90 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z badania obciążenia glukoza, cóż za słodki początek nowego tygodnia 😆😅

Piękne brzuszki!

Dziewczyny skąd wy wynajdujecie te wszystkie sklepy online z pięknymi rzeczami dla dzidziusiów, no cuda! 🥰

GosAga123, Missi, Pani Bocianowa, WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką kamerkę/elektryczną nianię kupiłyście? Jakoś tu nie mogę się na nic zdecydować

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Dziewczyny, jaką kamerkę/elektryczną nianię kupiłyście? Jakoś tu nie mogę się na nic zdecydować

Ja polecam wersję budżetową - od lat mam kamerkę którą obserwuję psy jak wychodzę z domu 😁
    Ma noktowizję, zdalne sterowanie telefonem, nagrywanie, możesz przez nią mówić i oczywiście słyszeć co się dzieje na miejscu. Teraz będziemy jej używać właśnie jako niani elektronicznej :) cena jest śmiesznie niska, wstawiam link:

https://www.euro.com.pl/kamery-ip-do-monitoringu/ezviz-kamera-ezviz-h6c-cs-h6c-r101-1g2wf.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22662403337&gbraid=0AAAAAD6k90Fx7dBKjFM7p8wXTLBbU1am0&gclid=Cj0KCQjwkrzPBhCqARIsAJN460n0efaSHssvoIezIIB22l7up-y4qoXvfdzL-Kj8tCaet5jWDMRnwRkaArDzEALw_wcB

Oczywiście modele są różne, trzeba obczaić czym się różnią - tak jak mówiłam - używam od lat i bardzo polecam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:23

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Missi u mnie ogolnie w poprzednich ciążach występował już problem ze skracająca sie szyjka i nadczynnością macicy która prowadziła do częstych skurczy.Poprzednio skonczylo sie hospitalizacja i przyjmowaniem lekow na zahamowanie skurczy typu fenoterol.A moja dr wie ze ja baaaaaaardzo nie chce do spzitala wiec nakazuje mi oszczędny tryb życia.Wlasnie muszę spróbować asparginu moze to cos da.
    @Pani Bocianiowa my tez mamy taka kamerke😅Kiedys patrze sobie w ekran a tam imprezka na calego,dzwonie do domu i pytam sie co robia a oni do mnie ze nic siedzimy sobie.No gdybyście to zobaczyly , komedia poprostu.

A ja dzis jestem po moim co poniedziałkowym ważeniu i jestem +9 kg.Mam tez dzis e wizyte w zusie bo nadal czekam na decyzję z terminem wypłaty za kwiecień, miesiąc sie konczy a nie mam decyzji.Wyslalam zapytanie do księgowej kiedy wyslala dokumenty do zusu bo miesiąc sie konczy a ja czekam to odp. tylko ze wyslala ale nie kiedy.Raz juz mnie tak załatwiła ze nie wyslalala moich dokumentów i została bym caly miesiąc bez wyplaty na szczęście trafilam na bardzo mila Pania w Zusie ktora przyspieszyła wszystko i ogarnela całość w 4 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    @Missi u mnie ogolnie w poprzednich ciążach występował już problem ze skracająca sie szyjka i nadczynnością macicy która prowadziła do częstych skurczy.Poprzednio skonczylo sie hospitalizacja i przyjmowaniem lekow na zahamowanie skurczy typu fenoterol.A moja dr wie ze ja baaaaaaardzo nie chce do spzitala wiec nakazuje mi oszczędny tryb życia.Wlasnie muszę spróbować asparginu moze to cos da.
    @Pani Bocianiowa my tez mamy taka kamerke😅Kiedys patrze sobie w ekran a tam imprezka na calego,dzwonie do domu i pytam sie co robia a oni do mnie ze nic siedzimy sobie.No gdybyście to zobaczyly , komedia poprostu.

A ja dzis jestem po moim co poniedziałkowym ważeniu i jestem +9 kg.Mam tez dzis e wizyte w zusie bo nadal czekam na decyzję z terminem wypłaty za kwiecień, miesiąc sie konczy a nie mam decyzji.Wyslalam zapytanie do księgowej kiedy wyslala dokumenty do zusu bo miesiąc sie konczy a ja czekam to odp. tylko ze wyslala ale nie kiedy.Raz juz mnie tak załatwiła ze nie wyslalala moich dokumentów i została bym caly miesiąc bez wyplaty na szczęście trafilam na bardzo mila Pania w Zusie ktora przyspieszyła wszystko i ogarnela całość w 4 dni.

W takich sytuacjach dziękuję jednak sobie że pracuje w budżetówce 😁 moja koleżanka jak była w ciąży to też miała akcje (w prywatnej firmie) że księgowa całkiem o niej zapomniała i przez to nie dostała wypłaty od listopada do stycznia 🤦‍♀️

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny róbcie 3 prenatalne u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie. U nas dzisiaj wyszła rzecz, która może wymagać interwencji chirurgicznej przy porodzie, którą musimy teraz kontrolować. Na połówkowych nic nie było widać. Nie chce mi się rozpisywać bardziej, bo psychicznie wykańcza mnie ta ciąża już.

Precelek 🥨 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny róbcie 3 prenatalne u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie. U nas dzisiaj wyszła rzecz, która może wymagać interwencji chirurgicznej przy porodzie, którą musimy teraz kontrolować. Na połówkowych nic nie było widać. Nie chce mi się rozpisywać bardziej, bo psychicznie wykańcza mnie ta ciąża już.

Jejku ale co wyszło?😩

O matko no to teraz się zestresowałam. W środę mamy badania prenatalne III trymestru....
    Na szczęście lekarz najlepszy w moim mieście i pracuje na dobrym sprzęcie.
    Bardzo Ci współczuję tego ciągłego stresu i wierzę że wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:20

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Wierzę, że masz dość. Ciąża w ciągłym stresie nie jest niczym przyjemnym 😔 Mam tylko nadzieje, ze interwencja nie bedzie konieczna. Tule mocno ❤️

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Jejku ale co wyszło?😩

O matko no to teraz się zestresowałam. W środę mamy badania prenatalne III trymestru....
    Na szczęście lekarz najlepszy w moim mieście i pracuje na dobrym sprzęcie.

Bardzo duża torbiel jajnika, obecnie zajmuje jakaś 1/4 jamy brzusznej. Oczywiście u dziecka, nie moja. Chociaż ja też mam. Może być czynnościowa i się wchłonąć, a może nie…. Do częstszej kontroli.

Dziewczyny ja nie chcę nikogo straszyć jak coś :( ale widziałam tutaj, że niektóre z Was rezygnują. Ja sama miałam takie myśli, że w sumie po co skoro na połówkowych wszystko ok. Jak widać nie warto rezygnować. Ja sama dzisiaj dowiedziałam się, że muszę rodzić w szpitalu 3 ref.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Wanda polubiłam, bo się zgadzam z tym co piszesz. Zresztą sama dzieliłam się z Wami kiedyś własnym doświadczeniem.

Dużo siły dla Ciebie. Wierzę, że torbiel wchłonie się jeszcze w czasie prenatalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:35

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Bardzo duża torbiel jajnika, obecnie zajmuje jakaś 1/4 jamy brzusznej. Oczywiście u dziecka, nie moja. Chociaż ja też mam. Może być czynnościowa i się wchłonąć, a może nie…. Do częstszej kontroli.

Dziewczyny ja nie chcę nikogo straszyć jak coś :( ale widziałam tutaj, że niektóre z Was rezygnują. Ja sama miałam takie myśli, że w sumie po co skoro na połówkowych wszystko ok. Jak widać nie warto rezygnować. Ja sama dzisiaj dowiedziałam się, że muszę rodzić w szpitalu 3 ref.

Niestety, nie wszystko widać na połówkowych, wiele wad wychodzi później.

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+1 130g
    26.01: 18+1 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
    23.02: 22+1 490g dzieciaczka
    23.03: 26+1 980g
    08.04 prenatalne: 28+3 1450g
    20.04: 30+1 1650g
    11.05: ⌛️
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Trzymaj się, wierzę że się ładnie wchłonie 😊 trzymam mocno kciuki.

Ja miałam nie robić 3 prenatalnych z tego względu że często jesteśmy na wizytach i młoda jest oglądana zawsze, ale ostatnio na wizycie lekarz zakwalifikował moją ciążę jako wysokiego ryzyka, do tego nie udało się zrobić echo serca, więc nie ma mowy żebym teraz zrezygnowała z prenatalnych. Jutro mam nawet konsultacje u specjalisty i właśnie do niego będę się umawiać na 3 prenatalne.

Mysia_24
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, żeby się wchłonęło kochana ❤️ dobrze, że są takie badania, że ta medycyna pod tym kątem się rozwinęła i naprawdę można dostrzec coś wcześniej, choć wiadomo, że nikt nie chce czegoś takiego przeżywać…
    My też się wybieramy na trzecie i od początku to wiedziałam, że pójdę, tylko ciągle się waham do jakiego lekarza. W sumie to dwóch jest naprawdę dobrych, więc chyba którego nie wybiorę to myślę, że będzie okej, ale przez to nie zapisałam się na nie jeszcze… chyba czas podjąć decyzję.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wandziu ja mam nadzieję ze jednak u was wszystko dobrze sie skonczy.Bedziesz sie jeszcze konsultować z innym lekarzem w tej sprawie?

A ja tak jak myślałam, księgowa nie przesłała dokumentow,dopiero dziś wpłynęły do Zusu.Zapytalam się szefowej kto mi teraz zaplaci rachunki, wykupi leki skoro ja moge czekac kolejny miesiąc za wypłata.No gdybym teraz dorwala ta księgowa to bym ja dosłownie rozszarpała.Serio nie wiem dlaczego trzymają tak niekompetentna ksiegowa bo to nie jest jej pierwsza wpadka,ale to temat rzeka...😤😡

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    @wandziu ja mam nadzieję ze jednak u was wszystko dobrze sie skonczy.Bedziesz sie jeszcze konsultować z innym lekarzem w tej sprawie?

A ja tak jak myślałam, księgowa nie przesłała dokumentow,dopiero dziś wpłynęły do Zusu.Zapytalam się szefowej kto mi teraz zaplaci rachunki, wykupi leki skoro ja moge czekac kolejny miesiąc za wypłata.No gdybym teraz dorwala ta księgowa to bym ja dosłownie rozszarpała.Serio nie wiem dlaczego trzymają tak niekompetentna ksiegowa bo to nie jest jej pierwsza wpadka,ale to temat rzeka...😤😡

Jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego i zobaczę co powie i czy gdzieś pokieruje dalej. A tak to lekarz od prenatalnych zachęcał, żeby przyjść do niego za miesiąc to skontrolować, więc tak też zrobię.

Też miałam taką akcję z księgową w poprzedniej firmie. Ale to tylko jednorazowo, więc nie robiłam afery.

preg.png
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wandapanda przykro mi że tyle stresu masz z dzidziulkiem 🫂 rozumiem i też się zgadzam że dla swojego spokoju warto zrobić 3 prenatalne. Mi w trakcie pobytu na oddziale patologii zrobili 3 prenatalne i oprócz nadal powiększonej prawej nerki nic złego nie wychodzi. Ale nadal nie wiem czy będę mogła rodzić tam w 2 czy wyślą do 3 stopnia ref. Na razie doktor nieśmiało sugeruje żeby spróbowac sn, ale decyzję będziemy podejmować pewnie ok 35tc
    @wiola współczuje, pewnie tak samo jakbym trafiła na taką babę to wygarnęłabym co myśle. Czyjaś niekompetencja a cierpisz z rodziną 🤬

33& 34 ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
    12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
    21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Niestety, nie wszystko widać na połówkowych, wiele wad wychodzi później.

Przejrzałam zdjęcia z połówkowych i wtedy przede wszystkim jeszcze tego w ogóle nie było. 4 tygodnie temu miałam USG u prowadzącego i też było ok.

Pocieszam się jedynie tym, że lekarz mówił, że to nie jest wada strukturalna tylko takie torbiele są czynnościowe i wynikają z nadmiernego działania moich hormonów na płód i to dość częste znalezisko w 3 trymestrze. Tylko mnie jest to duże i istnieje ryzyko skrętu jajnika jak jeszcze urośnie 😩

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam trzecie prenatalne, nie rezygnowałam. Feliks waży 1,5 kg. Ciąża 30+4, a synek 30+2, więc bez rozjazdów, ładnie rośnie. Spał sobie, nie zasłaniał buzi, więc w końcu mamy zdjęcie 💝 bo na tych kontrolnych wizytach na sprzętach w medicover to nic nie widać (prenatalne robiłam w innej placówce). Położenie główkowe, niech już nie fika 😄
    Po wizycie pojechałam do centrum ogrodniczego i wybrałam kilka roślin na balkon. Także startuję z wiciem gniazda, włącznie z balkonem 😅 w tym tygodniu w planach jeszcze Ikea. Widziałam na Lansinoh -20%, ale zajrzę tam wieczorem, bo teraz pędzę do zlobka.
    @wandapanda niech wchłania się jak najszybciej!

Motylek93, Agaa049, WiolaP, wandapanda, GosAga123 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 351 352 353 354 355
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ