🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska94 wrote:Czy któraś z was miała bakterie w moczu?
Ja mam, ale ilości 8-10, to moja lekarka twierdzi, że tego się nie leczy, ale jeśli wyszło Ci za dużo to powtórz badanie, bo czasami to zanieczyszczenie próbki.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
@wandapanda przykro mi, że tyle stresów. Trzymam kciuki za Was! 🤞🩷
@Anuska94 ja mam często jakieś bakterie w moczu oznaczone jako liczne, ale robiłam posiew i nic nie było.
Najprawdopodobniej zanieczyszczona próbka. Ale jak pobierałam próbkę z Tamponem to wychodziło dobrze i nie miałam bakterii lub znikoma ilość.
-
Wanda - przykro mi z powodu Twojego stresu
mam nadzieję że sytuacja sama się rozwiąże pozytywnie, nie wiem jak u Bobusiów, ale nasze „dorosłe” torbiele zwykle same się wchłaniają. Oby u Twojej dzidzi też tak było 🫶🏻
Dziewczyny które były u fizjouro - jak wyglądały Wasze wizyty? Jutro idę i nie wiem czego się spodziewać 😁 -
Pani Bocianowa wrote:Wanda - przykro mi z powodu Twojego stresu
mam nadzieję że sytuacja sama się rozwiąże pozytywnie, nie wiem jak u Bobusiów, ale nasze „dorosłe” torbiele zwykle same się wchłaniają. Oby u Twojej dzidzi też tak było 🫶🏻
Dziewczyny które były u fizjouro - jak wyglądały Wasze wizyty? Jutro idę i nie wiem czego się spodziewać 😁
Ja miałam pierwsza wizytę taka, że było omówienie wszystkiego, jak będzie to wyglądało, potem trochę ćwiczeń i rozmasowanie tych miejsc najbardziej spiętych.
Dziś byłam wgl na super zajęciach z fizjoterapeutą, czuję się rozluźniona! Było super.
Kolejna wizytę mam 7 maja i wtedy będę mieć USG wewnętrzne i przez powłoki brzucha plus badanie palpacyjne i zaczniemy przygotowanie do porodu czyli oddech i ćwiczenia, po 35 tyg. wizyta z partnerem gdzie mąż nauczy się jak mnie masować, aby złagodzić ból.
Zatem cały plan mam i jestem bardzo zadowolona. W domu też wykonuje ćwiczenia i czuję różnicę.
Do tego jeszcze kilka spotkań w poniedziałki mam w grupie właśnie takich zajęć. Polecam każdemu, aby poczuć się lepiej! 😀
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Też melduję się po prenatalnych 30+3 i Maluch waży 1600 kg.
Wszystko na szczęście jest w porządku, ale tak jak na każdej wizycie bardzo schowany.
Musiałam wyjść i wrócić do gabinetu po 15 minutach, dopiero wtedy udało się zrobić zdjęcie 😍
W ogóle świetny lekarz, zaczynam się zastanawiać, czy nie rodzić jednak w Elblągu.
Co tydzień chcę rodzić gdzieś indziej 🫠
@wandapanda trzymam kciuki, żeby do porodu wszystko już było dobrze ♥️
Czarna_owieczka lubi tę wiadomość
-