Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że się spotkałyście 😀

Mi można wpisać 3 prenatalne na 18 maja :)

Mnie to taka niemoc dzisiaj złapała… Jakbym w całym ciele nie miała siły i mięśni, paskudne uczucie. A trochę rzeczy mamy do ogarnięcia z mężem więc trzeba się zmusić, chociaż i tak nie mam ochoty na leżenie na kanapie.. A w takich momentach to inaczej się nie da, jakąś zadyszkę mam nawet jak nic nie robię. Jeszcze mały mnie zaczął dzisiaj kopać chyba w pęcherz, Boże jak to boli 😅

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
    🩷 23.04 - 977g bobasa

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wandziu nawet nie wyobrażam sobie jak się czujesz i jak ta sytuacja musi Cie męczyć psychicznie.Ale dobrze ze jestes pod opieką specjalistów,oni wiedzą co robia.Bede caly czas trzymać za was kciuki i oby wszystko się dobrze dla was skonczylo.Nie wiem co jeszcze mozna powiedzieć w tej sytuacji ale jesli ty potrzebujesz soe wygadać to pamietaj wal jak w dym💪🥰

Mnie słuchajcie naszla taka ochota na mloda kapustke,dosyc jedzenia bigosu , teraz bede jesc mloda kapuste 😂

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wandziu trzymam mocno kciuki żeby wszystko się wchłonęło i żeby stres jak najszybciej sobie poszedł i żebyś mogła jeszcze odetchnąć na końcówce ten ciąży. Na pewno decyzja jaką podejmą lekarze będzie dla Was obu najkorzystniejsza ❤️

Ja z kolei dziś byłam na podaniu immunoglobuliny. Potem tylko jeszcze rsv za dwa tyg i koniec z kłuciem się w ciąży 💪

Co do smaków o chodzi za mną krupnik którego normalnie nie lubię :p

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja właśnie wracam od prowadzącego, robił mi jeszcze raz usg. On już nie był taki przekonany na początku co do tego, że to jest torbiel, aczkolwiek im dłużej oglądał to tym bardziej ta zmiana spełniała kryteria rozpoznania torbieli (pod żołądkiem, stykała się z pęcherzem, pojawienie się w 3 trymestrze, czas w jakim urosło, gładkie ściany, wypełnione płynem). Dostałam skierowanie do UCK do poradni patologii ciąży, tam mają jeszcze raz to obejrzeć i zadecydować czy rozwiązujemy ciążę zaraz po 35 tygodniu. Chyba, że urośnie jeszcze przed i będzie uciskać na narządy, to wtedy zabieg odbarczania jeszcze w trakcie ciąży. Przeraża mnie taka wizja :(

Jest mi bardzo przykro, że musisz przez to przechodzić..
    Dużym plusem jest to, że teraz są ogromne możliwości medyczne i jesteś na miejscu, gdzie masz UCK, więc będziesz pod stałą opieką ♥️

• MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam akurat mloda kapustkę i krupnik ugotowane, zapraszam 🤣🤣🤣

GosAga123, WiolaP lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zadam trochę przewrotne pytanie. Piszemy tu o wyprawkach dla maluchów, a warto też pomyśleć o sobie. Przed nami bardzo trudny i chyba najgorszy dla mnie czas związany z ciąża i porodem- połóg. Co zrobiłyście już dla siebie, żeby sobie ten czas ułatwić, umilić? Piszę z perspektywy osoby, która przy pierwszym dziecku w ogóle nie była świadoma, że po porodzie jest taki czas niemocy, gdy dla własnego dobra trzeba zwolnić i oprócz na maluszku skupić się na własnym dojściu do sił. A poza tym, że karmienie noworodka zwykle pochłania długie godziny.

Ja np. dziś zamówiłam sobie nową pościel i planuję jeszcze jedną. Przy poprzednim dziecku miałam dietę pudełkową w tym czasie, a dla reszty rodziny zapasy obiadów zrobione wcześniej i zamrożone/zawekowane lub dostarczone przez teściową. Kupiłam sobie nowy szlafrok. Planuję jeszcze zakup ładnej koszuli nocnej.
    Mój mąż po porodzie dba o to, żeby w domu były świeże kwiaty. Gromadze stosik książek, które chciałam przeczytać i nie bylo czasu, żeby mieć co robić podczas wielogodzinnych karmien. Dla pozostałych dzieci jakieś nowe książeczki, żeby w spokoju poczytać im gdy będę wypoczywać.

Natalie2026, emciak lubią tę wiadomość

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wierzę że wszystko dobrze się skończy i cały ten stres minie 🙏 Bardzo mocno trzymam kciuki 🍀

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Dziewczyny, zadam trochę przewrotne pytanie. Piszemy tu o wyprawkach dla maluchów, a warto też pomyśleć o sobie. Przed nami bardzo trudny i chyba najgorszy dla mnie czas związany z ciąża i porodem- połóg. Co zrobiłyście już dla siebie, żeby sobie ten czas ułatwić, umilić? Piszę z perspektywy osoby, która przy pierwszym dziecku w ogóle nie była świadoma, że po porodzie jest taki czas niemocy, gdy dla własnego dobra trzeba zwolnić i oprócz na maluszku skupić się na własnym dojściu do sił. A poza tym, że karmienie noworodka zwykle pochłania długie godziny.

Ja np. dziś zamówiłam sobie nową pościel i planuję jeszcze jedną. Przy poprzednim dziecku miałam dietę pudełkową w tym czasie, a dla reszty rodziny zapasy obiadów zrobione wcześniej i zamrożone/zawekowane lub dostarczone przez teściową. Kupiłam sobie nowy szlafrok. Planuję jeszcze zakup ładnej koszuli nocnej.
    Mój mąż po porodzie dba o to, żeby w domu były świeże kwiaty. Gromadze stosik książek, które chciałam przeczytać i nie bylo czasu, żeby mieć co robić podczas wielogodzinnych karmien. Dla pozostałych dzieci jakieś nowe książeczki, żeby w spokoju poczytać im gdy będę wypoczywać.
    Ja póki co zamówiłam sobie ładne koszule i ubrania z francis and henry żeby było w domu wygodnie. Dogadałam się już ile dni po porodzie mąż będzie mógł zostać w domu a potem na zakładkę pomogą mi i przyjadą do mnie moja mama i siostra. Też myślę o diecie pudełkowej na pierwsze dwa miesiące. A no i mam już całą szufladę w łóżku wkładek laktacyjnych i podpasek tak żebym nie musiała się martwić że się skończą :p

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:

Mnie pierwszy połóg przejechał. Szczerze? Totalnie nie chciałam nikogo obok siebie i nic do kupowania. Przez tydzień/dwa jak mąż byl w domu to po prostu on gotował, teraz tez troche bedzie gotować a troche najwyżej zamówimy. W domu lubie legginsy i luźna koszule wiec nic nie zamawiam. Książek mam pełno wiec jesli znajdę czas to jak najbardziej. Serio nie mam oczekiwań bo pamiętam jak bylo z corka, znalam pobudki co do minuty :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że się spotkałyście!
    @GosAga123 czy zdecydowałaś się na nowy błękitny kolor? :> właśnie dziś przyszła do mnie paczka, ale jeszcze nie zdążyłam rozpakować 😄

age.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ale super, że się spotkałyście!
    @GosAga123 czy zdecydowałaś się na nowy błękitny kolor? :> właśnie dziś przyszła do mnie paczka, ale jeszcze nie zdążyłam rozpakować 😄
    Tak wzięłam właśnie błękitne i szare ❤️

adukow lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Precelku szczerze ja to pewnie kupie sobie jakis ladny ciuch - sukienke albo jakis komplecik 😉Od psiapsi dostałam książkę na urodziny plus stosik książek do przeczytania czeka.Po za tym zjem sobie wymarzony deser lodowy ktory pewnie sama przygotuje i tyle to mi wystarczy.Rany boskie ja jestem jak czolg ,maszyna jakas 😂😂😂Ale powiem wam ze w pierwszej ciąży tez bardzo się balam pologu jak to będzie,to niekończące się krwawienie.Ale okazalo sie ze na mnie to sie goi jak na psie, krwawić przestawałam w ciagu 7 dni i to za kazdym razem.Nie wyobrażam sobie szczerze zeby ktoś mial przyjechać i mi pomagać ale to dlatego ze ja jestem taka Zosia Samosia i wszystko lubie sama a po za tym dostalam juz taka lekcje od zycia ze nie mam zamiaru nikomu niczego zawdzięczać.Przy naszej 3 nikt nam nie pomagal więc i z 4 dam sobie rade.Wiem lekko nie bedzie ale wiedziałam tez na co się decyduje 💪

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia 🫶
    Odzywałam się już ze skierowaniem na tą patologię ciąży, zaproponowali mi termin na koniec czerwca 🙈 oczywiście rzecznik praw pacjenta już zdążył zainterweniować i czekam na nowy termin. Wam też polecam jakby były jakieś problemy z respektowaniem naszego prawa do przyjęcia w ciągu 7 dni.

GosAga123, Pani Bocianowa, Agaa049, WiolaP, Ananabanana, adukow lubią tę wiadomość

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wandapanda, ściskam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze i wysyłam tony wsparcia 🫶

Precelku, ja planuję właśnie zamówić sobie właśnie taką wyprawkę połogową, fajnie, że podnosisz ten temat bo to bardzo ważne żeby pomyśleć też o sobie :)

Ja od dwóch dni mam paskudny humor, wszystko mnie mocno denerwuje i musiałam wyjść dziś z domu na ponad godzinny spacer w samotności żeby się nie rozstać z mężem. Mam nadzieję, że trochę mi się ta huśtawka ustabilizuje.

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na diecie pudełkowej już od 3 miesięcy z przerwami, a po porodzie to już na pewno będziemy ciągiem do nie wiem kiedy 😀 bardzo nam to pasuje póki co

Ja od dziś zaczęłam już ćwiczenia na mięśnie kęgla plus na piłce plus rozciąganie krocza. Muszę się zacząć jakoś przygotowywać do porodu bo do tej pory to poćwiczyłam z 2 tygodnie na piłce w pierwszym trymestrze i tyle.
    Ile z nas szykuje się na sn? Kiedyś był temat ale czy coś się u was pozmieniało ?

Ps. Dziś przyszedł mi przewijak piankowy z Kidwell i jest przepiękny. Wstrzeliłam się idealnie w kolor. Mam nadzieję że będzie równie dobry jak ładny ☺️

Kiki ja też od kilku dni mocno zaczęłam czuć tą ciążę 😀 ale słucham swojego organizmu i każe leżeć odpoczywać to odpoczywam 😁 i ciągle jem. Waga zaczęła mi iść w górę już szybciej niż dotąd.
    Dodatkowo wpadłam dziś w wir oglądania rolek z porodów i miałam takie emocje płakałam jak szalona.

Co do robienia dla siebie czegoś na czas połogu. Hmm nie wiem czego się spodziewać, nie chcę się też źle nastawiać. W ogóle nie chcę się nastawiać. Wiem że nie ma reguły i może być różnie. Ale wiecie ile dziewczyn koleżanek kuzynek itp itd mnie straszyło ciążą? Że jest tak strasznie, tak źle, a jest super. Także połóg też przeżyje. Wiem! Z takich rzeczy które sobie szykuje to taras 😀 będę tam się wyciszać i odpoczywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:08

WiolaP lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o połóg to dla mnie był on gorszy od porodu. Nie sądzę żeby nowy ciuch czy książka pomogły mi w tym czasie 🙈 planuję to po prostu przeżyć - to już będzie dobrze 😁

Ja chyba zaraz się kładę do łóżka. Byłam dziś u fizjo, czułam się świetnie jak nowonarodzona, a teraz tak okrutnie bolą mnie plecy, zimno mi i ogólnie słabo 🙄 mam nadzieję ze to nie żadna choroba.

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślałam w sumie tak o połogu. Jedynie wsparciem mam nadzieję, że będzie mąż. Było spotkanie już z położna środowiskowa na ten temat i ta pomoc partnera jest mega ważna, żebyśmy my mogły choć trochę odpocząć. Albo też nauczać się odpuszczać, że ten kurz nie musi być codziennie ścierany, albo jeśli zrobi to partner to bez nerwów, że nie jest dociągnięte w rogu podłogi 😀

Ja ogólnie się szykuje do SN, ale z relacji położnej to 50-60% porodów kończy się cesarka.. i tak jak wcześniej jakoś byłam na to gotowa psychicznie, tak teraz nie chce do siebie tego dopuścić.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rodzic sn wiadomo ze podczas porodu moze sie wiele wydarzyć
    Ale dopóki wszystko idzie zgodnie z planem i mogę decydowac to zdecydowanie SN.
    Jak widzicie kazda z nas przechodzi ciaze i połóg inaczej i w sumie Pani Bocianowa dobrze mowi - trzeba to przeżyć i tyle 🤷Ja mam nadzieję ze dla każdej z was czas pologu okaze sie dość laskawy a piękne bobaski i sprzyjająca pogoda wszystko wynagrodzą.💚
    Co do diety pudełkowej tez przez chwile o tym myślałam ale nieeee to nie dla mnie.Tym bardziej ze będziemy w szczycie sezonu owocowo - warzywnego toc to raj dla kucharza.Pewnie nie raz nie dwa zdarzy mi sie ugotowac obiad na dwa dni,ale co tam moje dzieciaki juz płaczą ze jak pojde do spzitala to tata bedzie im gotowal tylko rosół i schabowe😂
    Bedzie dobrze zobaczycie.
    A nowy ciuch albo nowa książka sa zawsze dobre nawet bez okazji❤️‍🔥

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Nie myślałam w sumie tak o połogu. Jedynie wsparciem mam nadzieję, że będzie mąż. Było spotkanie już z położna środowiskowa na ten temat i ta pomoc partnera jest mega ważna, żebyśmy my mogły choć trochę odpocząć. Albo też nauczać się odpuszczać, że ten kurz nie musi być codziennie ścierany, albo jeśli zrobi to partner to bez nerwów, że nie jest dociągnięte w rogu podłogi 😀
    Co?!!! nie dociągnięte w rogu😱😵
    Oczywiście żartuje 😜Ale wiecie życiową misja mojego psa jest gubienie sierści,a mnie krew zalewa jak te kłaczki tocza sie po podłodze jak te biegacze pustynne po dzikim zachodzie🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:28

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Weronika97S Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wiem że są wśród nas doświadczone już mamy dlatego pozwolę sobie zapytać Was o wyprawkę kosmetyczną dla dziecka. Na liście mam oliwkę, maść na odparzenia, sól fizjologiczną itd. i te rzeczy ogarniam. Pozostaje mi jeszcze dylemat odnośnie kremu z filtrem 50 SPF (może macie coś do polecenia) oraz lek na gorączkę, co na początek warto mieć w domu dla takiego maleństwa? Czy oprócz oliwki kupujecie jakiś płyn do kąpieli, coś do mycia włosów dzidziusia?

‹‹ 354 355 356 357 358
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ