Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    A ja pierwsze słyszę 🫣 moja koleżanka ma Marcysię ale od imienia Marcjanna, nie spotkałam się żeby ktoś na Marcelinkę mówił Marcysia 🙂 dla mnie to zawsze były dwa różne imiona.
    jak widziałam Twoje wpisy to właśnie się zastanawiałam czy masz taki dylemat że raz piszesz tak, raz tak, czy się pomyliłaś 😀

U nas też Marcelina to w skrócie Marcysia🤣

Motylek93 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+1 130g
    26.01: 18+1 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
    23.02: 22+1 490g dzieciaczka
    23.03: 26+1 980g
    08.04 prenatalne: 28+3 1450g
    20.04: 30+1 1650g
    11.05: ⌛️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @wiola jakie pyszności 🤤 jak przy takich dobrociach trzymasz cukry? 🙂
    Troszke modyfikuje przepisy - do biszkoptu uzylam ksylitolu i raptem 80 g mąki na 6 jaj.Do śmietanki nie dodawalam juz cukru bo w środku jest galaretka truskawkowa i słodkie truskawki.Zjadlam calkiem spory kawałek w ramach podwieczorku i cukier po godzinie 109💪
    A po głowie chodzi mi juz szarlotka z wiśniami 🍒 🍎 na migdałowym spodzie 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:47

Motylek93 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też zdrobnienie od Marcelina to Marcysia 😄 a dodatkowo nie spotkałam nigdy nikogo o imieniu Marcjanna 😄
    Ehh ja już bym chciała żeby moje dziecko przestało być bezimienne 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:47

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola - my to mamy dużo wspólnego telepatycznie, też mam większość rzeczy w gąski 😂 najchętniej to bym adoptowała jakąś tak mi się podobają 😁

fantaghiro - my też nie dajemy, od każdego kto ma dwa imiona słyszę w kółko że to utrudnia życie 😅 wierze im 😂

Dla mnie też Marcelina to Marcysia 😁

Zaszalałam dzisiaj w biedrze 😅 kupiłam 10 paczek pampersów dada i 20 paczek chusteczek dada Aqua 😅 narazie stop, reszta będzie na bieżąco, ale całe dwie półki w szafie zawalone 😂 ale cudownie że za dwie paczki pampersów i cztery paczki chusteczek zapłaciłam 29zł 🫠

WiolaP, Mysia 24 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Dla mnie też zdrobnienie od Marcelina to Marcysia 😄 a dodatkowo nie spotkałam nigdy nikogo o imieniu Marcjanna 😄
    Ehh ja już bym chciała żeby moje dziecko przestało być bezimienne 😅

Jak widać ile ludzi i regionów tyle różnych możliwości 😄
    U mnie młoda też nadal bezimienna, może do porodu się zdecydujemy 😅

Mysia_24
  • Missi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Zaszalałam dzisiaj w biedrze 😅 kupiłam 10 paczek pampersów dada i 20 paczek chusteczek dada Aqua 😅 narazie stop, reszta będzie na bieżąco, ale całe dwie półki w szafie zawalone 😂 ale cudownie że za dwie paczki pampersów i cztery paczki chusteczek zapłaciłam 29zł 🫠

Jak?! Taka promka ? Kurcze chyba tez muszę zacząć.
    A pupki planujecie myć właśnie nawilżanymi chusteczkami czy dużymi wacikami i wodą?

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Wiola - my to mamy dużo wspólnego telepatycznie, też mam większość rzeczy w gąski 😂 najchętniej to bym adoptowała jakąś tak mi się podobają 😁

fantaghiro - my też nie dajemy, od każdego kto ma dwa imiona słyszę w kółko że to utrudnia życie 😅 wierze im 😂

Dla mnie też Marcelina to Marcysia 😁

A które biedronkowa pampersy polecasz ? I jakie rozmiary dziewczyny bierzecie ?
    Cena bajka 😀

Mysia_24
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mycia pupki w domu planuje mieć termos z pompką i waciki bawełniane, koleżanka podsunęła mi pomysł z termosem i myślę że może się fajnie sprawdzić.
    Po za domem chusteczki wiadomo.

Mysia_24
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    A pupki planujecie myć właśnie nawilżanymi chusteczkami czy dużymi wacikami i wodą?

Ja mam w planach waciki z wodą, a chusteczki jedynie na wyjścia i awaryjne sytuacje :)

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to u mojego męża w rodzinie jest tradycja, że dziecko na drugie dostaje jedno z imion, których imieniny przypadają w dniu jego narodzin 😀. A że codziennie to jest minimum kilka sztuk, to trochę zdajemy się na przypadek, a trochę to jednak kwestia wyboru. Nazwisko mamy dwusylabowe, więc nie ma problemu z długością.

Padło pytanie o pieluszki - kupiłam po paczce 1 i 2 Babimboo na start, ale potem zamierzam przetestować złote Dady - u syna się sprawdzają, nie było nigdy uczulenia ani odparzeń. Na noc, jak córa będzie już większa, to Pampers Night Pants. A pewnie koło roczku już i tak przejdziemy na pantsy ogólnie, dla mnie są dużo wygodniejsze.

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mycia pupki, to też na początku woda + waciki (fajny pomysł z termosem z pompką), chusteczki na wyjścia. Z biegiem czasu przeszliśmy również i w domu na WaterWipes, ale to najwcześniej działo się chyba koło rozszerzania diety, już nie pamiętam.

Synek 05.2024 ❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    W domu miska higieniczna (polecam!), zwykłe waciki kupowane w wielkich pakach na allegro i duża butelka termiczna żeby w nocy nie musieć latać po wodę do łazienki 😄 a na wyjścia chusteczki, my używamy Fresh Baby Aqua Wipes, bo skład super i cena też 😀 choć na sam początek pewnie kupię WaterWipes 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że mamy tutaj doświadczone mamusie! To dla nas nowicjuszek naprawdę skarby przynajmniej dla mnie 🤗😃

Ananabanana lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie woda+waciki (albo może takiej ręczniki w rolce Bocioland) będę używać tak przez pierwszy miesiąc kiedy ta skóra jest najdelikatniejsza a potem raczej przejdę tylko na Waterwipes. Testowałam kilka innych chusteczek z synem, ale waterwipes sa dla mnie bezkonkurencyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 23:06

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    A które biedronkowa pampersy polecasz ? I jakie rozmiary dziewczyny bierzecie ?
    Cena bajka 😀

Ja kupiłam 1 i 2
    Ale tych biedronkowych nie używam
    Super bo mega tanie ale młodszego synka tak uczuliły że teraz nie ryzykuje i od początku będę używać tylko bambiboo i pampers premium care ;)
    Na początku fajne bambiboo bo mają wycięcie na pępek i nie uwiera nic maluszka :)

Mysia 24 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Ja na zmianę tak jak przy starszym
    W domu szła woda i waciki plus z musteli emulsja do mycia okolic pieluszkowych - polecam ja !
    Przy starszym do tej pory używam ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pampersami jest tak, ze trzeba sprawdzić 'na sobie'. U nas najlepsze okazały sie Dada złote a oryginalne pampersy od razu odleciały. Byly tez z Rossmanna i całkiem ok sie sprawdzały. Dlatego teraz mam jedno opakowanie na start i będziemy obserwować i na bieżąco kupować:)
    Do wycierania pupy miska z wodą i wsciki/ręczniczki jednorazowe, a na wyjścia chusteczki i tutaj wjeżdżają z rossmana zielone sensitive babydream, a każde inne to uczulenia

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te pampersy to ile opakowań „jedynek” może pójść na początek? Szybko dziecko przechodzi na „2”? Przyznam, że nigdy tego nie ogarniam xd a któraś pisała o pampers premium care to w biedronce jest druga sztuka za 5 zł

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A te pampersy to ile opakowań „jedynek” może pójść na początek? Szybko dziecko przechodzi na „2”? Przyznam, że nigdy tego nie ogarniam xd a któraś pisała o pampers premium care to w biedronce jest druga sztuka za 5 zł

Zależy od dziecka. U mnie 1 byly gdzies chyba z miesiąc czy nawet dwa. No ale on się urodził niezbyt duży. Dzieci przyjaciółki na 1 w ogóle nie były - od razu miały 2. Ten sugerowany przedział wagowy jest też... no właśnie, sugerowany. U nas przy rozmiarze 3 zaczęło się rozjeżdżać, syn miał zawsze rozmiar większe niż wychodzilło z tych rozmiarowek.
    Ale ile to opakowań ciężko powiedzieć. Na pewno dziecko w pewnym momencie przechodzi na to, że wypróżnia się po każdym karmieniu, nawet 8+ razy na dobe ()przy KP*), to chyba bylo jakos 2 tyg od porodu.
    Jest też zasada, żeby przechodzić na większy rozmiar najszybciej, jak to możliwe - większy pampek to większa pojemność, ale też mniejsze ryzyko odparzeń, otarć itp.
    Dlatego najlepiej kupić jedną, maks dwie paczki i obserwować - raz, czy nie za małe, dwa - czy w ogóle dana marka odpowiada bobasowi.

* https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:47

• fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynki tylko jedna paczka zeszła, od razu po przyjściu ze szpitala przeszliśmy na dwójki. Więc teraz tez kupię tylko jedną do szpitala, a jak dziecko się urodzi drobniejsze to najwyżej mąż dokupi przed naszym przyjściem.
    Ogólnie zawsze nosiło rozmiar większy niż wskazywała na to waga na opakowaniu.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
‹‹ 359 360 361 362 363
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ