Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedna paczke 1 huggies do spzitala ☺️ W domu mam zapas 3op hugggies roz 2,
    3op dada zlote roz 2 i jedno duze opakowanie happy roz 2.Zamierzam dokupic sobie jeszcze po jednej duzej paczce happy roz 2 i 3 a potem reszta juz na bieżąco.Co do chusteczek to my tez te z rossmana zielone sensitive i happy zielone.U nas chusteczki z biedronki sie nie sprawdziły tak samo jak pampersy oryginalne - uczulaly dzieciaki.Co do pielęgnacji pupy to pewnie naprzemiennie troche waciki + woda trochę chusteczki najpewniej do momentu kiedy wygoda wezmie gore i pozostaną tylko chusteczki🫣
    A co do pieluszek z wycięciem na pepek to happy 1 tez je maja😏

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem tak jakoś zaczęło boleć podbrzusze. Przypominało to ból jak na okres, czułam dyskomfort. Po nocnym odpoczynku nie ustało. Cały czas takie napięcie. Pojechałam to sprawdzić. Jestem właśnie po badaniu i po pierwszym ktg: szyjka długa, ktg prawidłowe. Czekam na werdykt. Z tego co pamiętam brałyście kiedyś nospe. To na podobne dolegliwości? Nie wiem już czy te więzadła mnie tak ciągną, czy jakieś przeciążenie w ciągu dnia 🤷🏻‍♀️ przypomnijcie mi proszę w jakich sytuacjach brałyście tę nospe

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam dzis szalony sen dziewczyny 🤯🤯🤯Snilo mi sie ze poszlam do sklepu a tak zamiast sklepu byl szpital😅I te polozne pytaja sie mnie czy chce juz urodzić bo ze dziecko i tak jest wieksze o 3 tyg i ze jesli sie zgodzę to beda indukowac.I kazali mi podpisac papiery ze sie zgadzam na cc.I ja glupia bez namysłu to wszystko podpisalam.Ale mialam ze soba psa i mowie ze musze psa odprowadzić do domu.Zaprowadzilam go i wrocilam do tego szpitala i mówię ze sie rozmyślałam bo przecież jak dzis urodze to mala bedzie wcześniakiem a oni powiedzieli ze już nie moge sie wycofac i dzis będą ciąć 😱Matko na szczęście się obudziłam, szaleństwo.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Adukow ja biore nospe 3x1 plus magnez wlasnie przez nasilające się skurcze , stawianie sie brzucha i skracająca szyjke.Bol jak na okres może oznaczać właśnie ze dzidzia ciśnie , więzadła się rozciągają ale to tez sygnal od naszego ciala zwolnij troche ☺️ Najważniejsze ze wszystko u Ciebie dobrze o szyjka ladnie trzyma.

adukow, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to tylko dodam, że nie róbcie wielkiego zapasu jak się teraz trafi jakaś promka, nawet jakichś większych rozmiarów, bo ja np. kupiłam sobie ze 4 paczki Dady złotej, a okazało się, że synek ma po tych pampersach takie odparzenia, że masakra, aż mnie ciarki przechodzą jak sobie to przypomnę 😶 i musiałam tych pampersów się pozbyć, na szczęście miałam komu dać. Także ja polecam mieć max 2 paczki żeby sprawdzić czy jest ok 😄
    Ja dziś mam wizytę u urofizjo 😀
    A potem mam plan robić porządek w dokumentach, po przeprowadzce mamyw tym taki bałagan, nie wiem co gdzie jest... I jestem tym zestresowana 🫥

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywala ktoras z was tych pieluszek z lidla, szczególnie te biale mnie interesują?Bo korci mnie zeby kupic😏

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    A uzywala ktoras z was tych pieluszek z lidla, szczególnie te biale mnie interesują?Bo korci mnie zeby kupic😏

Koleżanka teraz używa lupilu skin care, mówi, że fajne. Przy pierwszym dziecku miała złote

WiolaP lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Weronika97S Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wczorajszej wizycie u lekarza prowadzącego na NFZ i mam po tej wizycie mieszane uczucia. Lekarz zrobił USG, zmierzył dzidziusia, ale jak sam powiedział te pomiary są obarczone dużym błędem bo dziecko było tak ułożone że nie dało się go dokładnie zmierzyć, wyszło że waży już ponad 1700g (1,5 tygodnia temu było ponad 1400g) i wyszło że dziecko jest starsze o około 1,5 tygodnia niż wskazuje termin z ostatniej miesiączki. Termin wyszedł z USG na 20.06, ale jakoś nie przywiązuję się do tych pomiarów, bo sama widziałam (mam porównanie z wizyty 1,5 temu) że były robione tak trochę "na oko", także zupełnie tego nie biorę pod uwagę.
    Zmartwiła mnie jednak inna sprawa, w związku z tym że powróciły mi dolegliwości, które miałam przed ciążą (od czasu zajścia w ciążę wszystko się wyciszyło, więc mogłam odstawić leki) i z tego powodu dostałam skierowanie do neurologa, zdaniem lekarza z dużym prawdopodobieństwem czeka mnie cesarka, ale właśnie neurolog ma się wypowiedzieć w tej sprawie. Wizja CC bardzo mnie przeraża (nawet bardziej niż ból przy porodzie naturalnym). Oczywiście z jednej strony wiem, że CC może okazać się dla mnie po prostu bezpieczniejszą opcją i uchronić od komplikacji przy porodzie naturalnym. I właśnie ten temat CC bardzo mnie stresuję. Zawsze miałam z tyłu głowy taki scenariusz że nigdy nie wiemy na pewno że uda się urodzić naturalnie, bo różne sytuacje mogą się wydarzyć, ale zawsze miałam to w głowie jako taką nagłą sytuację, a nie coś planowanego.
    Następne wizyty ma. 11.05 i 27.05- proszę o dopisanie na pierwszej stronie.
    Tak czytam Wasze posty i widzę że jestem naprawdę w tyle (a termin mam jako jedna z pierwszych na tym wątku) z kompletowaniem rzeczy dla dziecka, pampersów i chusteczek jeszcze w ogóle nie mamy, ale może się zmobilizuję i po południu wybiorę się na szybkie zakupy.

• Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny dobrze, że są tu doświadczone mamy bo już bym poleciała kupić zapas pampersów na nie wiadomo ile 😄
    Narazie wzięłam 1 z babymam, byłam ciekawa firmy, 1 dwie paczki złote Dada, jedną paczkę 2 bambioo, i dziś przez pomyłkę zamiast wziąć Dada złote 2 to wzięłam rozmiar 3 😅
    Chusteczki wzięłam te Dada aqua na próbę i ostatnio w Rosku była promka na huggies więc też wzięłam żeby zobaczyć 😄

U nas w weekend planujemy dokończyć malowanie pokoju, przyszła dziś też komoda więc będziemy skręcać, tzn. Mąż będzie ja mu pokibicuje 😀 może złożymy też łóżeczko 🤩 i zamówiłam super naklejki na ścianę, nie mogę się doczekać tego urządzania 🥰

Mysia_24
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę za głosem moich przyjaciół o których Wam już tu wspominałam, bo są można powiedzieć chwilę przed nami i jak ostatnio zobaczyli dwie paczki Dada 1 które kupiłam to zapytali czy sobie do szpitala kupiłam te dwie paczki 😂 (a przecież to są takie malutkie paczuszki przypominam). Więc ja mam zapas, w razie czego przekażę przyjaciółce która stara się o dziecko i tyle 💁‍♀️ zapłaciłam za nie śmieszne pieniądze 😁

Co do mycia pupki - pierwsze dni planuję waciki i woda tak jak większość, ale znam siebie i wiem że szybko przejdę na wodne chusteczki bo mniej z nimi zachodu, a staram się ułatwiać sobie życie z noworodkiem niż utrudniać, szczególnie jak wrzeszczy na przewijaku - misja szybkiej zmiany pieluszki bez bawienia się w wodę i waciki 😁 to moje zdanie.

A i właśnie : Nie wiem czy czasem zaglądacie na inne wątki, ale zauważyłam że już jakaś część z nich powychodziła z forum i przeszła np. na w****ppa (nie da się dodać posta z tą nazwą bo blokują 🤡). Co o tym myślicie? Pytam orientacyjnie póki co.

WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc tez robię zapas pieluszek,robilam tak wcześniej ale bazuje na tym co się u nas sprawdzilo a co nie i licze na to ze tym razem tez będzie dobrze💪Jesli nie to nadmiar moge zawsze odsprzedac na vinted lub olx.Nie mam w swoim otoczeniu nikogo kto by sie teraz staral o dziecko ani zadnej kobiety w ciazy.
    Z tego co kojarze to Domi tez juz rzuciła propozycję przejścia z forum na komunikator- pytanie tylko brzmi czy będzie to tak przejrzyste jak tutaj.Ja korzystam Whats... na grupie firmowej i czasami panuje tam taki haos😅

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Ja szczerze mówiąc tez robię zapas pieluszek,robilam tak wcześniej ale bazuje na tym co się u nas sprawdzilo a co nie i licze na to ze tym razem tez będzie dobrze💪Jesli nie to nadmiar moge zawsze odsprzedac na vinted lub olx.Nie mam w swoim otoczeniu nikogo kto by sie teraz staral o dziecko ani zadnej kobiety w ciazy.
    Z tego co kojarze to Domi tez juz rzuciła propozycję przejścia z forum na komunikator- pytanie tylko brzmi czy będzie to tak przejrzyste jak tutaj.Ja korzystam Whats... na grupie firmowej i czasami panuje tam taki haos😅

Najbardziej mnie tutaj wkurza że wszyscy sobie mogą czytać co chcą z zewnątrz. Wiadomo jesteśmy anonimowe, ale jakby ktoś połączył kropki to może wyczaić że to np. koleżanka z pracy 🙄😁 zawsze nam to z tyłu głowy.

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że na komunikatorze byłoby niezły chaos 🙈 czasami tutaj chwilę nas nie ma i już dwie strony do czytania 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
‹‹ 359 360 361 362 363
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ