🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola ja chcę z Tobą zamieszkać i zajadać się tymi pysznościami 🤭❤️
Co do drugiego imienia, to my nie dajemyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:36
WiolaP lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
@wandapanda wspólczuje przeżyć, to jest niefajne jak ciąża nie rozpiszcza, więc mogą sobie tylko wyobrazić Twoje zdenerwowanie. Trzymam kciuki, żeby to będą tylko zbędne stresy
Cieszę się czytając wszytkie wspaniałe newsy z witzyt.
Sama melduje się po rutynowej - Stefan fajnie rośnie, mamy ponad 1240 gramów. Do tego łożysko już prawie 5cm od szyjki, więc lekarz oficjalnie powiedział mi, że przestaje się tym interesować. Jedynie trochę mi hemoglobina poleciała, ale narazie mam dietą podciągnąc, bo wciąż jesteśmy w normie, tylko nisko.
fantaghiro wrote:Wczoraj udało nam sie ustalić imię, teraz jeszcze debatujemy nad drugim. Ja jestem za tym żeby było tylko jedno, bo i tak jest dość długie, moj maż chce drugie. A Wy dajecie drugie imię?
U mnie pierwszy syn ma jedno imię, więc i drugi będzie miał jedno. Nazwisko mają podwójne, to już wystarczy komplikacji. A chrzcin i tak nie praktykujemy, więc nie ma to nawet dla nas jakiegoś duchowego wymiaru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:45
emciak, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:Moje dziecko sie chyba dzisiaj obróciło, do tej pory był miednicowo, ale dzisiaj całkiem inaczej czuję ruchy dziecka- nad prawym biodrem i po lewej stronie pępka, ale nie mogę określić gdzie jest jaka część ciała, bo zamiast kopniaków czuję takie rozpychanie.
Wczoraj udało nam sie ustalić imię, teraz jeszcze debatujemy nad drugim. Ja jestem za tym żeby było tylko jedno, bo i tak jest dość długie, moj maż chce drugie. A Wy dajecie drugie imię?
My dajemy jedno imie. Będzie Aleksander ☺️
Chciałam dać drugie imię po moim niedawno zmarłym ukochanym dziadziu, Kazimierz. Ale Kurcze byłoby bardzo długo: Aleksander Kazimierz (nazwisko mamy równie długie jak te imiona)
Także zostajemy przy jednym♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
WiolaP wrote:
https://zapodaj.net/plik-3IDwfNe4Jw
Missi kawalek dla Ciebie zarezerwowany 😉
Poważnie myślisz że na kawałku by się skończyło?😅
Wygląda obłędnie. Ja jestem w ciąży bardzo team ciasta, torty itp 🤤♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
@Missi położeniem główkowym się nie przejmuj, kupa czasu jeszcze. Chyba już pisałam tu na forum, że mój pierwszy do 33tc uaprcie głową w górę, a potem zaczął serię przewrotek. I dopiero w 35 tc na dobre się ułożył.
A zawsze w opcji jest obrót wewnętrzny - rozważałaś taką opcję, gdyby jednak bobo się nie obróciło?
Missi lubi tę wiadomość
-
Dajemy tylko jedno imię, sama mam dwa i uważam że to głupota i często nie potrzebny problem 😄 np. Prawie mnie nie wpuścili na maturę bo ktoś zapomniał dopisać moje drugie imię i był mega problem 😆 także ja swojemu dziecku oszczędze takich zamieszań 🙂Mysia_24
-
U nas na 100% bedzie drugie imie, oboje z mezem mamy, starsza corka tez ma. Ale jeszcze nie mam pomyslu jakie.fantaghiro wrote:Wczoraj udało nam sie ustalić imię, teraz jeszcze debatujemy nad drugim. Ja jestem za tym żeby było tylko jedno, bo i tak jest dość długie, moj maż chce drugie. A Wy dajecie drugie imię?
-
fantaghiro wrote:Moje dziecko sie chyba dzisiaj obróciło, do tej pory był miednicowo, ale dzisiaj całkiem inaczej czuję ruchy dziecka- nad prawym biodrem i po lewej stronie pępka, ale nie mogę określić gdzie jest jaka część ciała, bo zamiast kopniaków czuję takie rozpychanie.
Wczoraj udało nam sie ustalić imię, teraz jeszcze debatujemy nad drugim. Ja jestem za tym żeby było tylko jedno, bo i tak jest dość długie, moj maż chce drugie. A Wy dajecie drugie imię?
Dokładnie tak samo czuję ruchy i na prenatalnych okazało się, że leży główkowo, jak taki rogalik, musiał się w końcu obrócić, ale nie zarejestrowałam kiedy.
My dajemy drugie imię po moim tacie, bo Eryk wydaje mi się krótkie. I nazwisko też krótkie będzie miał po mężu.
Więc będzie Eryk Krzysztof.
-
U nas jedno imię. Kazde z nas ma po jednym, nazwisko tez mamy długie wiec imię tez staramy sie wybrać max 3 sylabowe

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja mam w planach jutro zrobić ciasto z truskawkami i budyniem ale czy zrovie to sie okazr. Tak jak mialam aktywny caly tydzień, tak dzis zaledwie 3k kroków i dzien kanapowy..wymiekam

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
nofajniefajnie wrote:@Missi położeniem główkowym się nie przejmuj, kupa czasu jeszcze. Chyba już pisałam tu na forum, że mój pierwszy do 33tc uaprcie głową w górę, a potem zaczął serię przewrotek. I dopiero w 35 tc na dobre się ułożył.
A zawsze w opcji jest obrót wewnętrzny - rozważałaś taką opcję, gdyby jednak bobo się nie obróciło?
Szczerze mówiąc się nad tym nie zastanawiałam. Muszę o tym poczytać 🤔
Jeszcze ma sporo czasu także wierzę w mojego synka 🤗
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
WiolaP wrote:Marcelina- Marcysia to zdrobnienie😉
A ja pierwsze słyszę 🫣 moja koleżanka ma Marcysię ale od imienia Marcjanna, nie spotkałam się żeby ktoś na Marcelinkę mówił Marcysia 🙂 dla mnie to zawsze były dwa różne imiona.
jak widziałam Twoje wpisy to właśnie się zastanawiałam czy masz taki dylemat że raz piszesz tak, raz tak, czy się pomyliłaś 😀
WiolaP lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Ja obrót mojego czułam
Żadne z dzieciaków nie ma drugiego imienia ,
Uważam że to zbędne , teraz też daje jedno imię .
Sama mam dwa i cieszy mnie ze jest po babci ale często sprawia kłopoty ;pSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Najpopularniejsze zdrobnienia i skróty imienia Marcelina to: Marcysia, Marcelka, Marcelcia, Marcelinka, Celinka, Celcia. Wśród rzadszych lub bardziej nowoczesnych form wymienia się także: Cela, Celka, Mara, Marnie.Mysia 24 wrote:A ja pierwsze słyszę 🫣 moja koleżanka ma Marcysię ale od imienia Marcjanna, nie spotkałam się żeby ktoś na Marcelinkę mówił Marcysia 🙂 dla mnie to zawsze były dwa różne imiona.
jak widziałam Twoje wpisy to właśnie się zastanawiałam czy masz taki dylemat że raz piszesz tak, raz tak, czy się pomyliłaś 😀
Wklejam Ci fragment z googla☺️ -
My również zdecydowaliśmy że nie dajemy drugiego imienia. A jak pierwsze jej się nie będzie podobać, to kiedyś sama zmieni w urzędzie 😂
@wiola jakie pyszności 🤤 jak przy takich dobrociach trzymasz cukry? 🙂33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,