🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się na trzecie prenatalne, 5 dni po wizycie u swojej prowadzącej i myślę czy jest sens tak szybko, czy jednak przełożyć na tydzień później. Tylko aktualnie wypadają one 30+2 na te badania, a jakbym przełożyła o tydzień to 31+2 by było. Lekarz mówił, że najlepiej około 30 tygodnia się zgłosić i mam zagwozdkę 🤔😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Umówiłam się na trzecie prenatalne, 5 dni po wizycie u swojej prowadzącej i myślę czy jest sens tak szybko, czy jednak przełożyć na tydzień później. Tylko aktualnie wypadają one 30+2 na te badania, a jakbym przełożyła o tydzień to 31+2 by było. Lekarz mówił, że najlepiej około 30 tygodnia się zgłosić i mam zagwozdkę 🤔😀
Prenatalne są dużo bardziej szczegółowe, więc ja bym nie przekładała 🙂 a w razie jak będzie trzeba powtórzyć czy coś będzie jeszcze czas.
Domi fajnie że masz mimo wszystko na kogo liczyć, a gadaniem innych się nie przejmuj, skup się teraz na sobie i dzieciach🥰
Przykre jest to że po tylu latach ludzie się tak zachowują i zawsze obwiniają o wszystko kobietę, ale dasz radę!
Agaa049 lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Może macie rację. Prowadząca sprawdzi tylko te podstawowe wymiary, a jednak prenatalne są bardziej szczegółowe i może faktycznie jakby coś to będzie jeszcze czas umówić się na później
dzięki! Jesteście kochane ❤️
WiolaP, Kofii lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
My już po, 1700g szczęścia 🍀
Według USG 31+3.
Termin porodu zmienił nam się na 28.06 🤭
CPR 2,30- Pan doktor mówi że rewelacyjny zapas 💚
Ale bąbel ułożony główką do góry. Zobaczymy czy się zlituje i się przekręci. Ma jeszcze czas. Ale doktor kazał dużo pić, ćwiczyć na piłce i spacerować. Bo jak się nie zdecyduje to cc.
No także dziś siadam zamawiać pozostałe rzeczy do wyprawki bo coś czuję że czas się kurczy.
Mysia 24, Ananabanana, Agaa049, Ceci, emciak, Kofii, GosAga123, Weronika97S, WiolaP, adukow, Czarna_owieczka, Pani Bocianowa, hypatia92 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Ja już po prenatalnych, Młoda waży 1430g i rośnie bardzo ładnie. Wg USG 30+1 🙂 termin porodu z 14.07 przesuwa się na 08.07 ale zostawiamy tak jak było z OM. Umówiłam się z córką, że ma ładnie pozować na badaniach ale nie sprecyzowałam, że chodzi mi o buźkę więc się dobrze eksponowała do wszelkich pomiarów ale twarz zakryła sobie rękami i nogami 😅 Od jakiegoś czasu jest ułożona główkowo i liczę na to, że tak już zostanie do rozwiązania.
Kofii, Agaa049, Missi, WiolaP, adukow, Ananabanana, Mysia 24, Czarna_owieczka, MayMasza, Pani Bocianowa, hypatia92 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja mam prenatalne 30+0, ale tam gdzie robię był wielki plakat, żeby się zgłaszać najlepiej 30+0 do 33 😄 widocznie to najlepszy czas 🤔
Missi jejku Ty już masz 30+1! Twój suwaczek mnie zawsze przeraża, póki nie uswiadomie sobie, że je przecież jestem jakieś 4 tygodnie za Tobą 🙈 trzymam kciuki żeby synek się obrócił! Przynajmniej miednicowe, bo wtedy jest jeszcze zawsze opcja obrotu zewnętrznego 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:28
Agaa049, Missi lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ja mam prenatalne 30+0, ale tam gdzie robię był wielki plakat, żeby się zgłaszać najlepiej 30+0 do 33 😄 widocznie to najlepszy czas 🤔
Missi jejku Ty już masz 30+1! Twój suwaczek mnie zawsze przeraża, póki nie uswiadomie sobie, że je przecież jestem jakieś 4 tygodnie za Tobą 🙈 trzymam kciuki żeby synek się obrócił! Przynajmniej miednicowe, bo wtedy jest jeszcze zawsze opcja obrotu zewnętrznego 😀
My jesteśmy takie na koniec lipca, bo ja 27+2 dzisiaj 😀 mój młody też jest kilka dni do przodu, więc może jak pójdę 30+2 na te badania to będzie akurat 😀 33 tygodnie to już chyba dość duże dziecko 🙈
Mój też nie obrócił się główka, lekarka mówiła, że mamy czas do 32 tygodnia na ten moment. Czytałam na necie to też było, że spacery, aktywność fizyczna i pozycja kolankowo łokciowa z klatką w dole też może pomóc w obrocie 😀 ja jeszcze robię pozycje z jogi „pies z głową w dół” ale ciężko mi wytrzymać z głową w dół 🤣• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Kofii wrote:Ja mam prenatalne 30+0, ale tam gdzie robię był wielki plakat, żeby się zgłaszać najlepiej 30+0 do 33 😄 widocznie to najlepszy czas 🤔
Missi jejku Ty już masz 30+1! Twój suwaczek mnie zawsze przeraża, póki nie uswiadomie sobie, że je przecież jestem jakieś 4 tygodnie za Tobą 🙈 trzymam kciuki żeby synek się obrócił! Przynajmniej miednicowe, bo wtedy jest jeszcze zawsze opcja obrotu zewnętrznego 😀
Kochana mnie też przeraża 😅
Dziś dziewczyny przyszła mi paczka z Jukki. Powiem tak, Infantilo to to nie jest. Ręczniczki kąpielowe z kapturkiem fajne milutkie, pieluszki spoko ale otulacze muślinowe takie oo.
Ale pieluszki bambusowe np super.
Mimo wszystko już nie eksperymentuje tylko trzymam się Infantilo ☺️
Ale ten wzór bambusowej pieluszki w pszczółki to muszę wam pokazać 💛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:57
WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Cześć dziewczyny

Mnie znowu życie pochłonęło, choroby co chwilę i nie mogę się zaszczepić 😭 RSV przeszłam ale chcę jeszcze przed porodem przyjąć szczepienie. Dziś mój dziadek ma 101 urodziny jutro do niego jedziemy a przyznam że ostatni czas był ciężki z jego zdrowiem a przez te choroby nie mogliśmy się zobaczyć.
Ciesze się że u Was wszystko dobrze
Domi, pamiętaj że nikt o Ciebie nie zadba tak jak Ty sama! Przy rozstaniach niestety ludzie zapominają o tych dobrych rzeczach. Trzymam kciuki żeby nikt nie mieszał w głowach dzieciom i nie dotknęło to ich w żaden sposób!👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712
14dpt 2157 -
Missi ja natomiast uwielbiam Twój suwaczek bo on mnie pociesza ze juz niedaleko 😅 Pszczółki sa cudne,ja natomast zakochalam się we wzorach w łabędzie i gęsi 😍
Ciesze sie ze dziś po prenatalnych spływają do nas same dobre wieści 💚
U mnie ciacho juz gotowe , oczywiście najbardziej nie moga doczekać sie dzieciaki 😉Co chwila tylko pytanie - mama a juz dobre😂
Ja oczywiście tez zjem kawałek za zdrowie wasze i maluszków 😜💪
emciak, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:O tym samym sobie myślałam. Gdyby to było pierwsze bobo to bym pewnie kupiła, tak jak Cybex priam. Ale 3 lata temu nie trafiłam na Leandera. Z rana kliknęłam ten z uwagi na żywszy kolor i korzystniejszą cenę 😊 Z tego co ustaliłam: niemiecka firma, materiał ten sam co Leander:
https://jasiebasie.pl/products/hauck-change-n-clean-przewijak-piankowy-light-blue?variant=55722186801487&country=PL&gad_source=1&gad_campaignid=23210240375&gbraid=0AAAAACMKaD35cKzpGpSyOgHf9kzeTgY-C&gclid=EAIaIQobChMI7fPvxuCSlAMVOBCiAx3JXTB9EAQYASABEgKa5fD_BwE
Na tego nigdy wcześniej nie trafiłam, wygląda super.
Dzisiaj zdecyduje, czy biorę ten, czy Leander.
Dziękuję! 😘
adukow lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na szczepieniu na krztusiec, kompletnie nic mi na szczęście nie było.
Teraz tylko RSV za 2 tygodnie.
Czuję już presję czasu 🤭
Termin przesunął się na 28.06. Miałam na pierwszych prenatalnych wysokie ryzyko wczesnego porodu.
Mam nadzieję, że jeszcze w brzuchu trochę posiedzi. -
Moja znowu jest cały czas przyklejona do łożyska i nie chce się wgl pokazać. Chciałam iść na USG 3d ale stwierdził że nie warto bo się nie pokaze ;(Missi wrote:My już po, 1700g szczęścia 🍀
Według USG 31+3.
Termin porodu zmienił nam się na 28.06 🤭
CPR 2,30- Pan doktor mówi że rewelacyjny zapas 💚
Ale bąbel ułożony główką do góry. Zobaczymy czy się zlituje i się przekręci. Ma jeszcze czas. Ale doktor kazał dużo pić, ćwiczyć na piłce i spacerować. Bo jak się nie zdecyduje to cc.
No także dziś siadam zamawiać pozostałe rzeczy do wyprawki bo coś czuję że czas się kurczy. -
Wiola ja bym tak zjadła tą Twoją roladę 🤤 nawet nie chcę myśleć jakie to dobre. Wrzuć foto 🙏♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Missi wrote:Wiola ja bym tak zjadła tą Twoją roladę 🤤 nawet nie chcę myśleć jakie to dobre. Wrzuć foto 🙏
https://zapodaj.net/plik-3IDwfNe4Jw
Missi kawalek dla Ciebie zarezerwowany 😉
Missi, Natalie2026, MayMasza, adukow, Kofii, Pani Bocianowa, Ananabanana lubią tę wiadomość
-
Ja jestem ciekawa ile moja Marcysia bedzie ważyć przy okazji prenatalnych 🫣Troche sie boje ze dostanie jakis turbo boost i wystrzeli z wagą 😅My będziemy bazować na tych pomiarach ustalając termin indukcji.Na szczęście jeszcze nie cale dwa tygodnie i się dowiem.
Od wczoraj czuje takie klucia w szyjce i wiem ze przy mojej skracajacej sie szyjce i skurczach to nie wróży dobrze😐Dzis nawet nie poszliśmy na spacer tylko rano szybko - a raczej powoli do sklepu i spędzamy dzień w domku.Tym bardziej ze moj caly czas na wyjeździe.Mam nadzieje ze to tylko takie straszaki i nic sie nie dzieje 😮💨 -
Moje dziecko sie chyba dzisiaj obróciło, do tej pory był miednicowo, ale dzisiaj całkiem inaczej czuję ruchy dziecka- nad prawym biodrem i po lewej stronie pępka, ale nie mogę określić gdzie jest jaka część ciała, bo zamiast kopniaków czuję takie rozpychanie.
Wczoraj udało nam sie ustalić imię, teraz jeszcze debatujemy nad drugim. Ja jestem za tym żeby było tylko jedno, bo i tak jest dość długie, moj maż chce drugie. A Wy dajecie drugie imię?07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️