🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalie2026 wrote:Ale super, że nas coraz więcej 😍
Dziewczyny ja dzisiaj mam kryzys.. mimo brania tych tabletek mam wrażenie, że mój żołądek w ogóle nie pracuje. Nawet na myśl o jedzeniu mnie mdli, cały czas mi ciężko, piję tylko wodę.. siedzę i ryczę, bo coś muszę przecież w końcu zjeść, a póki co od 6 godzin nie wyszłam z łóżka..
Brałyście cos może na pobudzenie pracy żołądka, na takie dziwne dolegliwości?
Mój żołądek zawsze był ze stali, nigdy nic mnie nie ruszało, czy piłam, czy zjadłam coś nieświeżego, nigdy nawet nie wymiotowałam. Teraz też nie mogę, tylko ciągle mi niedobrze, już sama nie wiem co z tym zrobić, a na 7 muszę być w pracy 🤢 może powinnam jednak odstawić te leki na wymioty, tylko wtedy to w ogóle boję się, co będzie
Może spróbuj zjeść coś bezpiecznego, chociaż bułkę? Mi się też nie chce jeść, ale bez zjedzenia czegokolwiek mdłości są dużo gorsze… -
Spróbujcie jeszcze akcji z migdałami. Podobno mają enzymy które poprawiają stan przy mdłościach i podjadanie ich podobno pomaga.
Ja nie mam aż takich wielkich tych mdłości, ale cały czas jestem po prostu zamulona. Najgorsze że właśnie nie mam ochoty na żadne jedzenie, jak pomyślę tylko o czymś to mnie obrzydza 🤢 uczucie jakbym miała zjeść coś obrzydliwego, a to np. tylko kanapka z serem. Jak już zacznę jeść, to już mi smakuje i jest ok.
aniluaP19, Natalie2026 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny..
Noc koszmarna, o 1 jadłam mandarynki i piłam wodę, w końcu na chwilkę zasnęłam i tak w kilka razy.
To byłoby może znośne, gdybym mogła iść na zwolnienie, a jeszcze nie mogę i zmuszać się rano do ogarnięcia w tym stanie to porażka 🤦🏼♀️
Pojadę po pracy, kupię żelki, migdały imbir i inne takie zapychacze, może będę jadła chociaż to.
Czyli jednak te magiczne tabletki na mdłości nie są takie magiczne…. -
Hej, ja wczoraj byłam na wizycie. Jest zarodek z serduszkiem. Otrzymałam kartę ciąży i skierowanie na badania. Kolejna wizyta mowil,ze za 3 tygodnie,wypada na 15 grudnia,ale muszę sie dopiero zapisac,więc narazie nie zapisuj Pani Bocianowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 10:12
emciak, nofajniefajnie, Pani Bocianowa, wandapanda, Pysio, Natalie2026, Patka2525, Czarna_owieczka, aannddzzia, Precelek 🥨, kikix0o, aniluaP19, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość
-
A czemu nie możesz iść na zwolnienie? Wiadomo, że lekarz bezpodstawnie nie skieruje Cię na L4 ale ewidentnie się męczysz i ciężko Ci normalnie funkcjonować. Może rozważ takie chociaż na tydzień?Natalie2026 wrote:Dzięki dziewczyny..
Noc koszmarna, o 1 jadłam mandarynki i piłam wodę, w końcu na chwilkę zasnęłam i tak w kilka razy.
To byłoby może znośne, gdybym mogła iść na zwolnienie, a jeszcze nie mogę i zmuszać się rano do ogarnięcia w tym stanie to porażka 🤦🏼♀️
Pojadę po pracy, kupię żelki, migdały imbir i inne takie zapychacze, może będę jadła chociaż to.
Czyli jednak te magiczne tabletki na mdłości nie są takie magiczne….
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
-
Natalie2026 wrote:Ale super, że nas coraz więcej 😍
Dziewczyny ja dzisiaj mam kryzys.. mimo brania tych tabletek mam wrażenie, że mój żołądek w ogóle nie pracuje. Nawet na myśl o jedzeniu mnie mdli, cały czas mi ciężko, piję tylko wodę.. siedzę i ryczę, bo coś muszę przecież w końcu zjeść, a póki co od 6 godzin nie wyszłam z łóżka..
Brałyście cos może na pobudzenie pracy żołądka, na takie dziwne dolegliwości?
Mój żołądek zawsze był ze stali, nigdy nic mnie nie ruszało, czy piłam, czy zjadłam coś nieświeżego, nigdy nawet nie wymiotowałam. Teraz też nie mogę, tylko ciągle mi niedobrze, już sama nie wiem co z tym zrobić, a na 7 muszę być w pracy 🤢 może powinnam jednak odstawić te leki na wymioty, tylko wtedy to w ogóle boję się, co będzie
Spróbuj wypić mielone siemię lniane jeszcze ciepłe , mój żołądek zawsze zaczyna pracować po wypiciu
Natalie2026 lubi tę wiadomość
👩32👨35
AMH 0,3
Endometrioza
Adenomioza
Niedoczynność Tarczycy
Starania od Maj 2023
Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik
Czerwiec 2025 inseminacja ❌
Wrzesień 2025 start IVF
💉Menopur1200 +Ganirelix
🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
I Transfer - 10.10 ❌
II Transfer 10.11 🫠
9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
10 dpt Beta HCG 221 🍀
12 dpt Beta HCG 498 🍀
5.12 wizyta USG ❤️ -
Dziewczyny niby druga ciąża, ale stres wcale nie mniejszy.
Jutro mam USG, ale mega się dygam - plamienia mi się powtarzają co kilka dni, objawy raz są, raz nie, ale raczej subtelne.
Zrobiłam se dzis jeszcze jedną betę, bo wiem że mój gin i tak by zlecił przy tych plamieniach.
Masakra, liczyłam na chociaż jedną w miarę spokojna ciążę 🙄
Do tego od tygodnia męczy mnie kaszel. I jakby tego było mało, w piątek dziecio przyniosło jakąś jelitowke ze żłobka. Co prawda obyło sie bez wymiotów czy biegunki u mnie, ale ból brzucha straszny. Weekend mnie przetrzepał. -
nofajniefajnie, faktycznie na brak nudy nie możesz narzekać. Trzymam kciuki żeby jutrzejsze USG Cię uspokoiło no i żebyście szybko wrócili do zdrówka 🤞🍀 o której się widzisz z lekarzem?
-
Nofajniefajnie, współczuję, trzymam kciuki zeby gin jutro uspokoił i zeby wszystko było dobrze
U mnie mdłości nie ma na razie, apetytu nawet mam, daje mi w kość tylko senność. Do połowy pracy jeszcze jest jako tako, ale druga połowa juz jest ciężko, czuję sie bardzo zmęczona, a najgorszy jest powrót do domu bo wracam autem pół godziny wiec czasami muszę walczyć ze sobą zeby utrzymać skupienie na drodze.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Mi na mdłości pomaga świeże powietrze i jedzenie 🫣 kolacji to chyba że 4 wczoraj zjadłam 🫣 i tak w kółko 😜
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia ? -
nofajniefajnie wrote:Dziewczyny niby druga ciąża, ale stres wcale nie mniejszy.
Jutro mam USG, ale mega się dygam - plamienia mi się powtarzają co kilka dni, objawy raz są, raz nie, ale raczej subtelne.
Zrobiłam se dzis jeszcze jedną betę, bo wiem że mój gin i tak by zlecił przy tych plamieniach.
Masakra, liczyłam na chociaż jedną w miarę spokojna ciążę 🙄
Do tego od tygodnia męczy mnie kaszel. I jakby tego było mało, w piątek dziecio przyniosło jakąś jelitowke ze żłobka. Co prawda obyło sie bez wymiotów czy biegunki u mnie, ale ból brzucha straszny. Weekend mnie przetrzepał.
Wizyta już jutro ✊🏻
Ja mam wręcz przeciwnie, nie mam czasu myśleć o ciąży drugiej 🫣 nie wiem co lepsze 🫣
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia ? -
Mi też dokuczają mega mdłości, na samą myśl o jedzeniu i po otworzeniu lodówki, mam odruch wymiotny 🤮 A jak już się zmuszę do zjedzenia czegoś to jest nawet w miarę, zjem, ale po zjedzeniu mdli nadal... Migdały nie pomagają. Także czy jem, czy nie jem to i tak mam mdłości 🤷🏻♀️🤦🏻♀️💁🏻♀️🙆🏻♀️
Gratulację dla Nowych Pań! ❤️👩🏻-31l (PCOS,zakrzepica)
👨🏻🦲-38l
04.25 • CB 💔
13.10.25 USG • Pęcherzyk 19mm 👌🏼
14.10.25 Ovitrelle•15dc 💉
29.10.25 ⏸️ β-hCG - 56 mIU/ml•30dc
31.10.25 β-hCG - 158 mIU/ml•32dc
7.11.25 β-hCG - 2762 mIU/ml
14.11.25 β-hCG - 17481 mIU/ml
17.11.25 USG • Maleństwo ♥️ 🫶🏻
5,9mm • 7tc 🍀
Leki 💊
Acard 150•Duphaston•
Prenatal Uno•Pregna DHA
Clexane 💉

-
Ooo to faktycznie macie ciężko…ja czuję dyskomfort jak długo nic nie jem, ale moja jak tylko coś wrzucę ☺️ a tak to tylko uczucie ciągnięcia podbrzusza i piersi. Jutro wizyta…trzymajcie kciuki ❤️ w niedzielę maluch miał 1,63 więc zobaczymy co powie mój dr prowadzący jutro 😌 no i musimy popracować nad tarczycą bo tsh mam na górnej granicy a ft4 niskie
Pysio, emciak, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha -
Dziewczyny jeśli w sobotę beta wynosiła 1200 to ile powinna wyjść jutro w środę tak żebym się nie martwiła? Niby powyżej 1000 przyrost trochę zwalnia, ale nie wiem jak to jest dokładnie bo nigdy wcześniej mnie ten zaszczyt nie kopnął, żeby dobić 1000 bety 😅K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 14.11.2025 ⏸️🍀
beta: 15 ➡️ 79 ➡️ 258 ➡️ 1200 💗
wizyta 04.12 ❄️
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
• hashimoto & niedoczynność
• pozytywne ANA1 i ANA3 (podejrzenie tocznia)
• PAI-1 homo
• POTS
_____

-
kikix0o wrote:Dziewczyny jeśli w sobotę beta wynosiła 1200 to ile powinna wyjść jutro w środę tak żebym się nie martwiła? Niby powyżej 1000 przyrost trochę zwalnia, ale nie wiem jak to jest dokładnie bo nigdy wcześniej mnie ten zaszczyt nie kopnął, żeby dobić 1000 bety 😅
Kiki któraś z dziewczyn wrzucała link do super kalkulatora bety w którym są uwzględnione właśnie te spowolnienia w przyroście. Zaraz postaram się poszukać i Ci wkleję jak mi się uda.
kikix0o, Kofii lubią tę wiadomość
-
Oo super dziękuję ❤️Pani Bocianowa wrote:Kiki któraś z dziewczyn wrzucała link do super kalkulatora bety w którym są uwzględnione właśnie te spowolnienia w przyroście. Zaraz postaram się poszukać i Ci wkleję jak mi się uda.K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 14.11.2025 ⏸️🍀
beta: 15 ➡️ 79 ➡️ 258 ➡️ 1200 💗
wizyta 04.12 ❄️
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
• hashimoto & niedoczynność
• pozytywne ANA1 i ANA3 (podejrzenie tocznia)
• PAI-1 homo
• POTS
_____

-
Ooo, ja też dziękuję, jutro idę powtórzyć betę, a że pierwszą betę miałam ponad 2 tys, to przyrost też już będę miała spowolniony 😄Pani Bocianowa wrote:O, już mam. To kalkulator od @nofajniefajnie :
www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️29🙋🏻33
2023 💙👶🏻 -
Jak już widać zarodek to beta nie jest konieczna wtedy już po USG no chyba że lekarz ma wątpliwości co do wzrostu wg tygodnia to wtedy zleca zrobienie Bthcg. Ja robiłam teraz często ze względu na plamienia i przez utratę wcześniejszej ciąży. Jak przekroczyłam 10 tys i było widać zarodek to już nie robiłam.
Eliora lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml