X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Ale super, że nas coraz więcej 😍
    Dziewczyny ja dzisiaj mam kryzys.. mimo brania tych tabletek mam wrażenie, że mój żołądek w ogóle nie pracuje. Nawet na myśl o jedzeniu mnie mdli, cały czas mi ciężko, piję tylko wodę.. siedzę i ryczę, bo coś muszę przecież w końcu zjeść, a póki co od 6 godzin nie wyszłam z łóżka..
    Brałyście cos może na pobudzenie pracy żołądka, na takie dziwne dolegliwości?
    Mój żołądek zawsze był ze stali, nigdy nic mnie nie ruszało, czy piłam, czy zjadłam coś nieświeżego, nigdy nawet nie wymiotowałam. Teraz też nie mogę, tylko ciągle mi niedobrze, już sama nie wiem co z tym zrobić, a na 7 muszę być w pracy 🤢 może powinnam jednak odstawić te leki na wymioty, tylko wtedy to w ogóle boję się, co będzie

Może spróbuj zjeść coś bezpiecznego, chociaż bułkę? Mi się też nie chce jeść, ale bez zjedzenia czegokolwiek mdłości są dużo gorsze…

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie jeszcze akcji z migdałami. Podobno mają enzymy które poprawiają stan przy mdłościach i podjadanie ich podobno pomaga.

Ja nie mam aż takich wielkich tych mdłości, ale cały czas jestem po prostu zamulona. Najgorsze że właśnie nie mam ochoty na żadne jedzenie, jak pomyślę tylko o czymś to mnie obrzydza 🤢 uczucie jakbym miała zjeść coś obrzydliwego, a to np. tylko kanapka z serem. Jak już zacznę jeść, to już mi smakuje i jest ok.

aniluaP19, Natalie2026 lubią tę wiadomość

• Natalie2026 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny..
    Noc koszmarna, o 1 jadłam mandarynki i piłam wodę, w końcu na chwilkę zasnęłam i tak w kilka razy.
    To byłoby może znośne, gdybym mogła iść na zwolnienie, a jeszcze nie mogę i zmuszać się rano do ogarnięcia w tym stanie to porażka 🤦🏼‍♀️
    Pojadę po pracy, kupię żelki, migdały imbir i inne takie zapychacze, może będę jadła chociaż to.
    Czyli jednak te magiczne tabletki na mdłości nie są takie magiczne….

• Domcia90 Znajoma

Wysłany: 25 listopada, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj byłam na wizycie. Jest zarodek z serduszkiem. Otrzymałam kartę ciąży i skierowanie na badania. Kolejna wizyta mowil,ze za 3 tygodnie,wypada na 15 grudnia,ale muszę sie dopiero zapisac,więc narazie nie zapisuj Pani Bocianowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 10:12

emciak, nofajniefajnie, Pani Bocianowa, wandapanda, Pysio, Natalie2026, Patka2525, Czarna_owieczka, aannddzzia, Precelek 🥨, kikix0o, aniluaP19, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Dzięki dziewczyny..
    Noc koszmarna, o 1 jadłam mandarynki i piłam wodę, w końcu na chwilkę zasnęłam i tak w kilka razy.
    To byłoby może znośne, gdybym mogła iść na zwolnienie, a jeszcze nie mogę i zmuszać się rano do ogarnięcia w tym stanie to porażka 🤦🏼‍♀️
    Pojadę po pracy, kupię żelki, migdały imbir i inne takie zapychacze, może będę jadła chociaż to.
    Czyli jednak te magiczne tabletki na mdłości nie są takie magiczne….
    A czemu nie możesz iść na zwolnienie? Wiadomo, że lekarz bezpodstawnie nie skieruje Cię na L4 ale ewidentnie się męczysz i ciężko Ci normalnie funkcjonować. Może rozważ takie chociaż na tydzień?

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • SylwiaFizjo Nowa

Wysłany: 25 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Ale super, że nas coraz więcej 😍
    Dziewczyny ja dzisiaj mam kryzys.. mimo brania tych tabletek mam wrażenie, że mój żołądek w ogóle nie pracuje. Nawet na myśl o jedzeniu mnie mdli, cały czas mi ciężko, piję tylko wodę.. siedzę i ryczę, bo coś muszę przecież w końcu zjeść, a póki co od 6 godzin nie wyszłam z łóżka..
    Brałyście cos może na pobudzenie pracy żołądka, na takie dziwne dolegliwości?
    Mój żołądek zawsze był ze stali, nigdy nic mnie nie ruszało, czy piłam, czy zjadłam coś nieświeżego, nigdy nawet nie wymiotowałam. Teraz też nie mogę, tylko ciągle mi niedobrze, już sama nie wiem co z tym zrobić, a na 7 muszę być w pracy 🤢 może powinnam jednak odstawić te leki na wymioty, tylko wtedy to w ogóle boję się, co będzie

Spróbuj wypić mielone siemię lniane jeszcze ciepłe , mój żołądek zawsze zaczyna pracować po wypiciu ;)

Natalie2026 lubi tę wiadomość

👩32👨35

AMH 0,3
    Endometrioza
    Adenomioza
    Niedoczynność Tarczycy

Starania od Maj 2023

Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik

Czerwiec 2025 inseminacja ❌
    Wrzesień 2025 start IVF
    💉Menopur1200 +Ganirelix
    🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
    I Transfer - 10.10 ❌
    II Transfer 10.11 🫠
    9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
    10 dpt Beta HCG 221 🍀
    12 dpt Beta HCG 498 🍀

5.12 wizyta USG ❤️
  • nofajniefajnie Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niby druga ciąża, ale stres wcale nie mniejszy.
    Jutro mam USG, ale mega się dygam - plamienia mi się powtarzają co kilka dni, objawy raz są, raz nie, ale raczej subtelne.
    Zrobiłam se dzis jeszcze jedną betę, bo wiem że mój gin i tak by zlecił przy tych plamieniach.
    Masakra, liczyłam na chociaż jedną w miarę spokojna ciążę 🙄
    Do tego od tygodnia męczy mnie kaszel. I jakby tego było mało, w piątek dziecio przyniosło jakąś jelitowke ze żłobka. Co prawda obyło sie bez wymiotów czy biegunki u mnie, ale ból brzucha straszny. Weekend mnie przetrzepał.

• emciak Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie, faktycznie na brak nudy nie możesz narzekać. Trzymam kciuki żeby jutrzejsze USG Cię uspokoiło no i żebyście szybko wrócili do zdrówka 🤞🍀 o której się widzisz z lekarzem?

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • nofajniefajnie Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10:15, udało mi się przełożyć na prawie najwcześniejszą godzinę - pierwotnie miałam na 14, chyba bym skisła czekając na nią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 13:40

emciak lubi tę wiadomość

• fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nofajniefajnie, współczuję, trzymam kciuki zeby gin jutro uspokoił i zeby wszystko było dobrze

U mnie mdłości nie ma na razie, apetytu nawet mam, daje mi w kość tylko senność. Do połowy pracy jeszcze jest jako tako, ale druga połowa juz jest ciężko, czuję sie bardzo zmęczona, a najgorszy jest powrót do domu bo wracam autem pół godziny wiec czasami muszę walczyć ze sobą zeby utrzymać skupienie na drodze.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Johana Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości pomaga świeże powietrze i jedzenie 🫣 kolacji to chyba że 4 wczoraj zjadłam 🫣 i tak w kółko 😜

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia ?
  • Johana Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    Dziewczyny niby druga ciąża, ale stres wcale nie mniejszy.
    Jutro mam USG, ale mega się dygam - plamienia mi się powtarzają co kilka dni, objawy raz są, raz nie, ale raczej subtelne.
    Zrobiłam se dzis jeszcze jedną betę, bo wiem że mój gin i tak by zlecił przy tych plamieniach.
    Masakra, liczyłam na chociaż jedną w miarę spokojna ciążę 🙄
    Do tego od tygodnia męczy mnie kaszel. I jakby tego było mało, w piątek dziecio przyniosło jakąś jelitowke ze żłobka. Co prawda obyło sie bez wymiotów czy biegunki u mnie, ale ból brzucha straszny. Weekend mnie przetrzepał.

Wizyta już jutro ✊🏻
    Ja mam wręcz przeciwnie, nie mam czasu myśleć o ciąży drugiej 🫣 nie wiem co lepsze 🫣

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia ?
  • aniluaP19 Znajoma

Wysłany: 25 listopada, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokuczają mega mdłości, na samą myśl o jedzeniu i po otworzeniu lodówki, mam odruch wymiotny 🤮 A jak już się zmuszę do zjedzenia czegoś to jest nawet w miarę, zjem, ale po zjedzeniu mdli nadal... Migdały nie pomagają. Także czy jem, czy nie jem to i tak mam mdłości 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️💁🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

Gratulację dla Nowych Pań! ❤️

👩🏻-31l (PCOS,zakrzepica)
    👨🏻‍🦲-38l

04.25 • CB 💔

13.10.25 USG • Pęcherzyk 19mm 👌🏼
    14.10.25 Ovitrelle•15dc 💉
    29.10.25 ⏸️ β-hCG - 56 mIU/ml•30dc
    31.10.25 β-hCG - 158 mIU/ml•32dc
    7.11.25 β-hCG - 2762 mIU/ml
    14.11.25 β-hCG - 17481 mIU/ml
    17.11.25 USG • Maleństwo ♥️ 🫶🏻
    5,9mm • 7tc 🍀

Leki 💊
    Acard 150•Duphaston•
    Prenatal Uno•Pregna DHA
    Clexane 💉

preg.png
  • karolka Znajoma

Wysłany: 25 listopada, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to faktycznie macie ciężko…ja czuję dyskomfort jak długo nic nie jem, ale moja jak tylko coś wrzucę ☺️ a tak to tylko uczucie ciągnięcia podbrzusza i piersi. Jutro wizyta…trzymajcie kciuki ❤️ w niedzielę maluch miał 1,63 więc zobaczymy co powie mój dr prowadzący jutro 😌 no i musimy popracować nad tarczycą bo tsh mam na górnej granicy a ft4 niskie

Pysio, emciak, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli w sobotę beta wynosiła 1200 to ile powinna wyjść jutro w środę tak żebym się nie martwiła? Niby powyżej 1000 przyrost trochę zwalnia, ale nie wiem jak to jest dokładnie bo nigdy wcześniej mnie ten zaszczyt nie kopnął, żeby dobić 1000 bety 😅

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 14.11.2025 ⏸️🍀

beta: 15 ➡️ 79 ➡️ 258 ➡️ 1200 💗
    wizyta 04.12 ❄️

· · · · · · · ·

LEKI 🏩

• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
    · · · · · · · ·
    • 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

• hashimoto & niedoczynność
    • pozytywne ANA1 i ANA3 (podejrzenie tocznia)
    • PAI-1 homo
    • POTS
    _____

preg.png

Wysłany: 25 listopada, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziewczyny jeśli w sobotę beta wynosiła 1200 to ile powinna wyjść jutro w środę tak żebym się nie martwiła? Niby powyżej 1000 przyrost trochę zwalnia, ale nie wiem jak to jest dokładnie bo nigdy wcześniej mnie ten zaszczyt nie kopnął, żeby dobić 1000 bety 😅

Kiki któraś z dziewczyn wrzucała link do super kalkulatora bety w którym są uwzględnione właśnie te spowolnienia w przyroście. Zaraz postaram się poszukać i Ci wkleję jak mi się uda.

kikix0o, Kofii lubią tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Kiki któraś z dziewczyn wrzucała link do super kalkulatora bety w którym są uwzględnione właśnie te spowolnienia w przyroście. Zaraz postaram się poszukać i Ci wkleję jak mi się uda.
    Oo super dziękuję ❤️

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 14.11.2025 ⏸️🍀

beta: 15 ➡️ 79 ➡️ 258 ➡️ 1200 💗
    wizyta 04.12 ❄️

· · · · · · · ·

LEKI 🏩

• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
    · · · · · · · ·
    • 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

• hashimoto & niedoczynność
    • pozytywne ANA1 i ANA3 (podejrzenie tocznia)
    • PAI-1 homo
    • POTS
    _____

preg.png

Wysłany: 25 listopada, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, już mam. To kalkulator od @nofajniefajnie :

www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels

Pysio, nofajniefajnie, Kofii lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O, już mam. To kalkulator od @nofajniefajnie :

www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels
    Ooo, ja też dziękuję, jutro idę powtórzyć betę, a że pierwszą betę miałam ponad 2 tys, to przyrost też już będę miała spowolniony 😄

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻
  • karolka Znajoma

Wysłany: 25 listopada, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już widać zarodek to beta nie jest konieczna wtedy już po USG no chyba że lekarz ma wątpliwości co do wzrostu wg tygodnia to wtedy zleca zrobienie Bthcg. Ja robiłam teraz często ze względu na plamienia i przez utratę wcześniejszej ciąży. Jak przekroczyłam 10 tys i było widać zarodek to już nie robiłam.

Eliora lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
‹‹ 54 55 56 57 58
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ