🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, to i ja się oficjalnie witam na lipcówkach ☺️
Podczytywalam Was nieśmiało ale pora wyjść z cienia, przeszliśmy newralgiczny moment w którym w pierwszej ciąży zaczęły się problemy, teraz wszystko wygląda ok, pomału głowa odpuszcza i zaczyna do mnie dochodzić, że to się dzieje na prawdę.
Wg daty OM jestem 6+1, byłam już na pierwszej wizycie i był wczesny pęcherzyk ciążowy w macicy. Kolejna wizyta w czwartek 📆 27.11. zobaczymy co tam słychać u Bąbla.
Miłego wieczoru dla Was wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 22:35
aannddzzia, emciak, SylwiaFizjo, Pani Bocianowa, Pysio, Donna89, Kirby, GosAga123, MayMasza, Natalie2026, OlaNowa, Ananabanana lubią tę wiadomość
🧑87 🧔85
AMH 0,13
Hashimoto, IO, Adenomioza
PAI-1 heterozygota
KIR BX, +2DS1, -2DS2, -2DS3, -2DS5, -3DS1, HLA-C ona C2, on C1
Morfologia 4%
❌Cross-match 32%
❌ANA dodatnie
✅ APS, cytokiny, MUCHA
09.2024 stymulacja owulacji naturalnego cyklu ❌
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle
Beta 11 dpo 32, 13 dpo 70, 15 dpo 125, 19 dpo 752, 23 dpo 3701 + pęcherzyk ciążowy z żółtkowym,
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
- Histeroskopia - zrosty, polipowate endometrium, usunięty polip ✅
- CD138/56 - przewlekły stan zapalny, wysoka ilość komórek NK ❌
- naturalne owulacje ✅
- Mezoterapia jajników ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 ❤️
💊accofil, encorton, prograf, clexane
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼 -
Z tego co ja czytałam i teraz drugi przeczytałam czy na pewno ale pisze że pregna ma aktywną formę , a femibion obydwie formy kwasu 🤔SylwiaFizjo wrote:Przeczytałam wlasnie ze Femibion i Pregna Plus zawiera w składzie formy nieaktywne kwasu a z tego co wiem taka formę można przyjmować tylko do momentu poczęcia , kobieta w ciąży nie jest zalecany

Ja osobiście używam pregna plus bo ma mniejsze tabletki a przy takiej ilości leków jaką muszę brać już ciężko mi z mdłościami połykać 🙈😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 19:16
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️

-
aannddzzia wrote:Z tego co ja czytałam i teraz drugi przeczytałam czy na pewno ale pisze że pregna ma aktywną formę , a femibion obydwie formy kwasu 🤔
Ja osobiście używam pregna plus bo ma mniejsze tabletki a przy takiej ilości leków jaką muszę brać już ciężko mi z mdłościami połykać 🙈😅
Masz rację , przepraszam . IA wyszperało mi jakąś starą ulotkę ale faktycznie od roku już mają zmieniony skład i jest tylko aktywna
Dziękuję za polecenie
👩32👨35
AMH 0,3
Endometrioza
Adenomioza
Niedoczynność Tarczycy
Starania od Maj 2023
Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik
Czerwiec 2025 inseminacja ❌
Wrzesień 2025 start IVF
💉Menopur1200 +Ganirelix
🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
I Transfer - 10.10 ❌
II Transfer 10.11 🫠
9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
10 dpt Beta HCG 221 🍀
12 dpt Beta HCG 498 🍀
5.12 wizyta USG ❤️ -
Hejka, można dołączyć? Wczoraj zrobiłam test - wyszedł pozytywny, dziś zrobiłam betę: 2148 🫣😅 aż się przeraziłam, że taka duża 🙈
Wizytę u mojej lekarki mam 10 grudnia, ale umówiłam się też do losowego lekarza z mojego pakietu Luxmed na 3 grudnia, może coś już będzie widać 🤔
Apka wyliczyła mi termin na 31.07, więc kwalifikuję się jeszcze do lipcowych mam 🙈 a jak wyjdzie to się okaże.
Póki co się stresuję czy wszystko jest dobrze...
Mam już synka z 2023 roku 😊
Postaram się zaglądać do Was regularnie 🥰
Czarna_owieczka, SylwiaFizjo, Pysio, Donna89, GosAga123, MayMasza, Klaudia🩷🥰🐑, Natalie2026, Patka2525, Ananabanana, kikix0o lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️29🙋🏻33
2023 💙👶🏻 -
Ja też update’je wizytę bo najadłam się strachu. Na USG zobaczyłam pęcherzyk ciazowy i żółtkowy i brak zarodka więc miałam już najgorsze myśli, że zaraz usłyszę że to koniec 🥵 Ale po chwili okazało się, że bejbik schował się przy samej ściance macicy i było ciężko go dostrzec. Jak już lekarz go „upolowal” to było widać pięknie bijące serce ❤️ Jestem 7+1, a z USG wychodzi 6+6. Kolejna wizyta 15.12 więc muszę uzbroić się w cierpliwość 🙈
Gratuluję wszystkim przybyłym mamuśkom ❣️
Czarna_owieczka, Kokosik, SylwiaFizjo, Pysio, aannddzzia, Rudylisek, MayMasza, Ananabanana lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
24.11 0,86 cm szczęścia z serduszkiem ❣️ -
Donna89 wrote:Ja też update’je wizytę bo najadłam się strachu. Na USG zobaczyłam pęcherzyk ciazowy i żółtkowy i brak zarodka więc miałam już najgorsze myśli, że zaraz usłyszę że to koniec 🥵 Ale po chwili okazało się, że bejbik schował się przy samej ściance macicy i było ciężko go dostrzec. Jak już lekarz go „upolowal” to było widać pięknie bijące serce ❤️ Jestem 7+1, a z USG wychodzi 6+6. Kolejna wizyta 15.12 więc muszę uzbroić się w cierpliwość 🙈
Gratuluję wszystkim przybyłym mamuśkom ❣️
Wspaniałe wieści, czekałam na Twoją wiadomość dziś 🥹 widzę miałaś ten sam psikus co ja na pierwszej wizycie serduszkowej, moja ninja tak samo się schowała. Gratuluję i życzę dużo zdrówka, spokoju, nie martw się na zapas. Będzie dobrze, rośnijcie zdrowo ❤️❤️❤️
Donna89 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny i cieszę się ze wszystkich udanych wizyt 😘
To mnie dzisiaj czeka sporo wpisywania na pierwszą stronę 😁 sprawdzajcie mnie czasem, bo mogę coś pomylić.
U mnie dziś bez zmian, obrzydzenie do jedzenia trwa, mdłości też, doszło sikanie co pół h 🥲 piersi bolą mnie tak bardzo, że wczoraj wieczorem już aż się popłakałam 🥲 ale to chyba dobrze, znaczy że beta rośnie a wraz z nią mini człowiek 🙂
Aaa i co do suplementów biorę pregna start ona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 19:55
SylwiaFizjo lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:Wspaniałe wieści, czekałam na Twoją wiadomość dziś 🥹 widzę miałaś ten sam psikus co ja na pierwszej wizycie serduszkowej, moja ninja tak samo się schowała. Gratuluję i życzę dużo zdrówka, spokoju, nie martw się na zapas. Będzie dobrze, rośnijcie zdrowo ❤️❤️❤️
Ojej to miłe Kokosiku, dziękuję że o mnie myślałaś i za dobre słowa ❤️ Ja dzisiaj po wizycie też pomyślałam o Tobie, że też Ci się bobas chował 🙈 wiec przyciągnęłyśmy się myślami 😂
@Koffi wow rzeczywiście imponująca beta 🥰Który to dpo?
Kokosik lubi tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
24.11 0,86 cm szczęścia z serduszkiem ❣️ -
Donna właśnie nie wiem który dpo, nic w tym cyklu nie robiłam żeby sprawdzać, bo dużo pracowałam i nie miałam do tego głowy, dodatkowo nie miałam w ogóle śluzu, więc tym bardziej byłam pewna, że nic z tego 🤷🏻♀️ w 18dc byłam na USG i lekarka mówiła, że widzi 2 pęcherzyki, więc jak wtedy była owu, to dziś by było około 14-15 dpo.🙋🏻♀️29🙋🏻33
2023 💙👶🏻 -
Klaudia🩷🥰🐑 wrote:Ja mam pierwszą wizytę 9.12 z samego rana. Trochę późno, bo będzie wtedy już 7 tydzień. Niestety nie mogę wcześniej. Ponieważ mam problemy z tarczycą idę na badania krwi i moczu już jutro. I razem z internistą uznaliśmy, że będzie lepiej jak ginekolog od razu będzie miał świeże wyniki TSH. Jednak się stresuję pierwszej wizyty
Czego mogę się spodziewać?
Jak przygotować?
Czy mój narzeczony może ze mna iść?
Czy od razu będzie robione USG?
Wizyta nie wiele sie rozni od standardowej wizyty ginekologicznej jest wywiad, badanie na fotelu (pobranie cytologią jak dawno nie mialas) i potem USG przezpochwowe. Dostaniesz skierowania na wszystkie badania, skierowanie na prenatalne. Czy partner moze byc to juz zależy od placówki/lekarza. Wez pod uwagę ze badanie na tym etapie ciazy jest przezpochwowe - czy będzie to dla ciebie komfortowe żeby partner przy tym był.
Klaudia🩷🥰🐑 lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Kofii wrote:Donna właśnie nie wiem który dpo, nic w tym cyklu nie robiłam żeby sprawdzać, bo dużo pracowałam i nie miałam do tego głowy, dodatkowo nie miałam w ogóle śluzu, więc tym bardziej byłam pewna, że nic z tego 🤷🏻♀️ w 18dc byłam na USG i lekarka mówiła, że widzi 2 pęcherzyki, więc jak wtedy była owu, to dziś by było około 14-15 dpo.
Kofii u mnie w poprzedniej ciąży robiłam test około 13 dpo i beta wyszła ponad 1000, więc myślę że ten wynik jest jak najbardziej w normie. Na podstawie bety nie da się stwierdzić czy będzie ciąża bliźniacza, chociaż ostatecznie osiąga ona wyższe poziomy. To tak a propos bliźniaków, bo widziałam że się w innym wątku przebijał temat 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 20:13
Kofii lubi tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
Rośnij kruszynko 🍀
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

Czas na rodzeństwo! ❤️
2cs- 01.11 ⏸️
03.11 beta 72,3
06.11 beta 347
08.11 beta 615
10.11 beta 1426

-
Ja na wizyty chodzę sama, jakos nie chciałabym zeby mąż był przy badaniu ginekologicznym, no i w sumie to po co mi on tam 😄 w pierwszej ciąży był na prenatalnych żeby zobaczyć bobasa, w tej może być z tym trudno bo nie mamy z kim synka zostawić.kikix0o wrote:Czy na pierwszej wizycie byłyście same czy z partnerami?07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
Rudylisku trochę mnie to uspokoiło, najpierw mój mąż stwierdził, że bliźniaki, potem dziewczyny na wątku tak samo napisały 😅 ale ja czuję, że nie 😄
Ja w poprzedniej ciąży na pierwsze badania i na prenatalne chodziłam z mężem. Nie było to dla mnie żadnym problemem, że mąż był przy usg 😄 dla lekarki to też nie był problem. Mąż też chciał być na pierwszej wizycie i posłuchać serduszka.🙋🏻♀️29🙋🏻33
2023 💙👶🏻 -
Ja też chodzę z mężem, na pierwszej wizycie tylko nie byłam, bo to było jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, już po pozytywnym teście - wiedziałam że nic nie będzie widać a potrzebowałam Luteinę
wiem że to dla nas obydwojga ważne żeby chodzić razem, bo razem przeżywamy to nasze cudo
ale każdy ma inne podejście. Moja koleżanka już na „wylocie” w sumie ciążowym całe 9 miesięcy nie była z mężem, bo lekarz nie wpuszczał. U mnie to był dość ważny warunek też przy wyborze lekarza czy można przychodzić z mężem.
Ale u mnie np. jest tak, że jak jest badanie ginekologiczne to mąż czeka w poczekalni a moja Dżina 🧞♂️ woła go dopiero jak ma być USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 21:12
Klaudia🩷🥰🐑 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż mało przeżywa moją ciąże, ale ja w sumie tak emocjonalnie też za bardzo nie przeżywam, wizyty to bardziej kwestia techniczna dla mnie, cos co trzeba zrobić, więc sie dopasowaliśmy 😉07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Wizyta nie wiele sie rozni od standardowej wizyty ginekologicznej jest wywiad, badanie na fotelu (pobranie cytologią jak dawno nie mialas) i potem USG przezpochwowe. Dostaniesz skierowania na wszystkie badania, skierowanie na prenatalne. Czy partner moze byc to juz zależy od placówki/lekarza. Wez pod uwagę ze badanie na tym etapie ciazy jest przezpochwowe - czy będzie to dla ciebie komfortowe żeby partner przy tym był.
Dziękuję ❤️ nie wiem w sumie czemu spodziewałam się, że te pierwsze USG będzie przez brzuch 🫣 w końcu na razie jest malutkie.
Rzeczywiście chyba na pierwszej wizycie będzie mój partner tam mało potrzebny 🙃
-
Ale super, że nas coraz więcej 😍
Dziewczyny ja dzisiaj mam kryzys.. mimo brania tych tabletek mam wrażenie, że mój żołądek w ogóle nie pracuje. Nawet na myśl o jedzeniu mnie mdli, cały czas mi ciężko, piję tylko wodę.. siedzę i ryczę, bo coś muszę przecież w końcu zjeść, a póki co od 6 godzin nie wyszłam z łóżka..
Brałyście cos może na pobudzenie pracy żołądka, na takie dziwne dolegliwości?
Mój żołądek zawsze był ze stali, nigdy nic mnie nie ruszało, czy piłam, czy zjadłam coś nieświeżego, nigdy nawet nie wymiotowałam. Teraz też nie mogę, tylko ciągle mi niedobrze, już sama nie wiem co z tym zrobić, a na 7 muszę być w pracy 🤢 może powinnam jednak odstawić te leki na wymioty, tylko wtedy to w ogóle boję się, co będzie -