Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdRy wrote:Chyba wszystko prócz mycia okien i wieszania zasłon. Ja mam mase okien w domu wiec mi mama z siostra pomoga myc ale dopiero w maju bo samej bym myla je z tydzien.
Ja ograniczę się do umycia 1 okna w kuchni. W ganku i korytarzu to jak tesciowa chce to niech myje, tam jest tak niebezpiecznie ze normalnie ciezko mi je myc. A reszta niech czeka na lepsze czasy. Najwyżej jak będziemy mieli kogoś do truskawek to wezmę jakas pania i mi umyje.brzankaa lubi tę wiadomość
-
u mnie dzisiaj na USG
2 małe ufoludki, każdy po 3 cm...tętno po 170-180! jeden się pięknie ułożył i widziałam jak się rusza! Mają rączki i nóżki
prenatalne za 2 tygodnie, jak to powiedziała gin 1/4 ciąży za mną !
bez wymiotów, tylko czasami faktycznie mnie "zmuli", ciągły głód zmniejszył się, ale jednak lekkie ssanie ciągle czuje, na wadze + 2kg!! ale moje bliźniaki widocznie głodne! ;P z innych objawów, kichanie i zatkany nos w nocy najbardziej, zmęczenie, suche włosy ale za to piękne paznokcie!
Zlaania1, Marta.MP, Magdalen, Ewelina92, MagdRy, Nieplanowana, natki89, Cantii, sisi, Spirit, Foremeczka, Aishha, Lajni85, kudłata, Esti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ja ograniczę się do umycia 1 okna w kuchni. W ganku i korytarzu to jak tesciowa chce to niech myje, tam jest tak niebezpiecznie ze normalnie ciezko mi je myc. A reszta niech czeka na lepsze czasy. Najwyżej jak będziemy mieli kogoś do truskawek to wezmę jakas pania i mi umyje.
I bardzo dobrzeu mnie maz chcial myc ale ja wiem ze to bedzie porazka dlatego wole pomoc siostry i mamy haha 😄 a mam same okna duze balkonowe w domu plus szklane balustrady to jest wyginania sie masa i skakania po krzeslach drabinach dlatego wole nie ryzykowac
a tak to robie prawie wszystko co nie jest trzymaniem rak w gorze
-
Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, miło czytać dobre wiadomości 🙂
Przede mną wizyta w poniedziałek, dobrze że na 8.30, mniej czasu na stresowanie się . Mam nadzieję, że też będę miała czym się pochwalić, to będzie już 10t3d.sisi, Jagódka_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ja ograniczę się do umycia 1 okna w kuchni. W ganku i korytarzu to jak tesciowa chce to niech myje, tam jest tak niebezpiecznie ze normalnie ciezko mi je myc. A reszta niech czeka na lepsze czasy. Najwyżej jak będziemy mieli kogoś do truskawek to wezmę jakas pania i mi umyje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Ja miałam takie objawy przy dużej nadczynnosci tarczycy.
Ja mam niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki badań i TSH wyszlo 0,3... Więc rzeczywiscie te kołatania mogą być od tarczycy, chociaż nie wiem czy ten wynik jest az tak niski. 9.04 mam wizytę u endokrynologa to wszystkiego sie dowiem. Mam tylko nadzieję, ze nizsze TSH nie przeszkadza dzidziDo tej pory mialam wyniki ponad norme, przed ciążą wyrównało się i było idealnie, no a teraz jak widac spadlo.
-
Domcias wrote:Ja mam niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki badań i TSH wyszlo 0,3... Więc rzeczywiscie te kołatania mogą być od tarczycy, chociaż nie wiem czy ten wynik jest az tak niski. 9.04 mam wizytę u endokrynologa to wszystkiego sie dowiem. Mam tylko nadzieję, ze nizsze TSH nie przeszkadza dzidzi
Do tej pory mialam wyniki ponad norme, przed ciążą wyrównało się i było idealnie, no a teraz jak widac spadlo.
Ja na tym etapie ciąży miałam taki sam wynik ale ok 13 tyg wszystko wróciło do normy ponad 1. Na początku ciazy to normalne. Lepiej niskie tsh niż wysokie.Domcias lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
No też mi się ciągnie dzisiaj, dopiero 20, kurczę. Dobrze, że w piątki tylko do 12 pracuję, bo bym w życiu całych 8 godzin nie wytrwała
Ja dzisiaj idę na paznokcieDo fryzjera jakoś nie mogę się wybrać, a też już potrzebuję.
-
Hej, nie udzielam sie zbyt często bo moja półroczna córeczka jest dosyć absorbująca
a jak śpi to czasem kładę sie z nia, ale was podczytuje
. W niedziele pierwszy raz lecimy we dwie same samolotem, normalnie rodzic sie stresuje żeby dziecko za dużo nie płakało a ja modlę sie żeby mi nie było nie dobrze albo słabo. Ktoś ma jakiś sposób jakby mi właśnie było słabo? Może jest cis o czym nie wiem ;)Raz tak miałam właśnie w pierwszej ciazy w samolocie tez w 1 trymestrze...
-
To nieszczęsne TSH spadło mi teraz do 0,179, za to ft4 jest ponad normę. Endokrynolog mowi, żeby się nie martwić, bo gorzej żeby było teraz za wysokie. Może macie rację, że to jest powód tego klucia w klatce.
A ja dziś rano przestraszylam się patrząc na siebie w lustrze. Cała twarz w czerwonych plackach, a wokół jednego oka mnóstwo malutkich krwistych wybroczyn. Odkryłam chyba przyczynę, wczoraj wieczorem rzygło mi sie tak solidnie drugi raz w tej ciąży, chyba tak popekały naczynka
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:Ja mam niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki badań i TSH wyszlo 0,3... Więc rzeczywiscie te kołatania mogą być od tarczycy, chociaż nie wiem czy ten wynik jest az tak niski. 9.04 mam wizytę u endokrynologa to wszystkiego sie dowiem. Mam tylko nadzieję, ze nizsze TSH nie przeszkadza dzidzi
Do tej pory mialam wyniki ponad norme, przed ciążą wyrównało się i było idealnie, no a teraz jak widac spadlo.
Trochę nisko 0,3 w normalnej sytuacji to jest nadczynność i jak najbardziej mozesz mieć od tego kołatania serca, arytmię, bóle i kłucia w klatce, ale nie wiem jakie są normy w ciąży. Jak miałam 0,00 to lekarzom się ręce trzęsły, jeden mi robił usg a dwóch się czaiło blisko. Jeśli bierzesz witaminy z jodem to odstaw je lepiej do wizyty, zobaczysz co lekarz ci powie. Generalnie jod jeszcze obniża ths, ja miałam zakaz brania dopóki nie zrobiłam dodatkowych badań i endo pozwolił, ale też tylko warunkowo.
Domcias lubi tę wiadomość