X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Chyba wszystko prócz mycia okien i wieszania zasłon. Ja mam mase okien w domu wiec mi mama z siostra pomoga myc ale dopiero w maju bo samej bym myla je z tydzien.

Ja ograniczę się do umycia 1 okna w kuchni. W ganku i korytarzu to jak tesciowa chce to niech myje, tam jest tak niebezpiecznie ze normalnie ciezko mi je myc. A reszta niech czeka na lepsze czasy. Najwyżej jak będziemy mieli kogoś do truskawek to wezmę jakas pania i mi umyje.

brzankaa lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wspaniałych wiadomości z wizyt 😊

Cantii lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie. Oglądałam pięknego misiaczka 2,59 cm <3
    Za 3 tygodnie prenatalne.

sisi, Moni**, Nieplanowana, Zlaania1, Ewelina92, male_m, MagdRy, natki89, Cantii, Spirit, Foremeczka, Aishha, Lajni85, kudłata lubią tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzankaa wrote:
    A dlaczego nie możemy myć okien? :P ja miałam taki plan przed świętami, żeby juz moskitiery założyć :P bo jak mąż umyje to jakby wcale nie byly myte :D

Bo nie wolno tzw „siegac gwiazd” poczytaj w necie :)!

oar8s65gim9bi84v.png

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj na USG ;) 2 małe ufoludki, każdy po 3 cm...tętno po 170-180! jeden się pięknie ułożył i widziałam jak się rusza! Mają rączki i nóżki ;) prenatalne za 2 tygodnie, jak to powiedziała gin 1/4 ciąży za mną ! ;) bez wymiotów, tylko czasami faktycznie mnie "zmuli", ciągły głód zmniejszył się, ale jednak lekkie ssanie ciągle czuje, na wadze + 2kg!! ale moje bliźniaki widocznie głodne! ;P z innych objawów, kichanie i zatkany nos w nocy najbardziej, zmęczenie, suche włosy ale za to piękne paznokcie!

Zlaania1, Marta.MP, Magdalen, Ewelina92, MagdRy, Nieplanowana, natki89, Cantii, sisi, Spirit, Foremeczka, Aishha, Lajni85, kudłata, Esti lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Bo nie wolno tzw „siegac gwiazd” poczytaj w necie :)!

I mnie właśnie kolezanka uświadomiła ze to niebezpieczne nawet na poczatku ciazy. A ja bylam przekonana ze tylko pod koniec.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja ograniczę się do umycia 1 okna w kuchni. W ganku i korytarzu to jak tesciowa chce to niech myje, tam jest tak niebezpiecznie ze normalnie ciezko mi je myc. A reszta niech czeka na lepsze czasy. Najwyżej jak będziemy mieli kogoś do truskawek to wezmę jakas pania i mi umyje.

I bardzo dobrze :) u mnie maz chcial myc ale ja wiem ze to bedzie porazka dlatego wole pomoc siostry i mamy haha 😄 a mam same okna duze balkonowe w domu plus szklane balustrady to jest wyginania sie masa i skakania po krzeslach drabinach dlatego wole nie ryzykowac :) a tak to robie prawie wszystko co nie jest trzymaniem rak w gorze :)

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    I mnie właśnie kolezanka uświadomiła ze to niebezpieczne nawet na poczatku ciazy. A ja bylam przekonana ze tylko pod koniec.

Dokladnie dlatego nie ryzykuje 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, miło czytać dobre wiadomości 🙂
    Przede mną wizyta w poniedziałek, dobrze że na 8.30, mniej czasu na stresowanie się . Mam nadzieję, że też będę miała czym się pochwalić, to będzie już 10t3d.

sisi, Jagódka_88 lubią tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam gotowane jajka na kolacje i ledwo żyje tak mnie muli a caly dzien bylo ok. I rzeczywiście żółty ser daje radę, nawet odsmazane pierogi z kapustą przeszły a jajka nie, i to drugi raz mnie muli po jajkach.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Truskawki? Jesteś z Lubelszczyzny lub okolic? ;)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Aishha, puls mierzył, akurat było 80. Chodziło mu bardziej o te kłucia w klatce.

Ja miałam takie objawy przy dużej nadczynnosci tarczycy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishhaja grojeckie.my mamy glownie sady Jabłonowo a truskawki tak na dokładkę.

U mnie przy nadczynnosci pojawila sie arytmia serca.

Aishha lubi tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Ja miałam takie objawy przy dużej nadczynnosci tarczycy.

Ja mam niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki badań i TSH wyszlo 0,3... Więc rzeczywiscie te kołatania mogą być od tarczycy, chociaż nie wiem czy ten wynik jest az tak niski. 9.04 mam wizytę u endokrynologa to wszystkiego sie dowiem. Mam tylko nadzieję, ze nizsze TSH nie przeszkadza dzidzi :( Do tej pory mialam wyniki ponad norme, przed ciążą wyrównało się i było idealnie, no a teraz jak widac spadlo.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj denny dzień, nic mi sie nie chce w pracy, najchetniej wróciłabym do domu i do łożeczka na cały dzień.
    na szczescie jutro wolne, sprawie sobie przyjemnośc wyczekaną wizytą u fryzjera. Mam juz tak zapuszczony odrost ze żal patrzeć.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ja mam niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki badań i TSH wyszlo 0,3... Więc rzeczywiscie te kołatania mogą być od tarczycy, chociaż nie wiem czy ten wynik jest az tak niski. 9.04 mam wizytę u endokrynologa to wszystkiego sie dowiem. Mam tylko nadzieję, ze nizsze TSH nie przeszkadza dzidzi :( Do tej pory mialam wyniki ponad norme, przed ciążą wyrównało się i było idealnie, no a teraz jak widac spadlo.

Ja na tym etapie ciąży miałam taki sam wynik ale ok 13 tyg wszystko wróciło do normy ponad 1. Na początku ciazy to normalne. Lepiej niskie tsh niż wysokie.

Domcias lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi się ciągnie dzisiaj, dopiero 20, kurczę. Dobrze, że w piątki tylko do 12 pracuję, bo bym w życiu całych 8 godzin nie wytrwała :/
    Ja dzisiaj idę na paznokcie :) Do fryzjera jakoś nie mogę się wybrać, a też już potrzebuję.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Nelka89 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie udzielam sie zbyt często bo moja półroczna córeczka jest dosyć absorbująca ;) a jak śpi to czasem kładę sie z nia, ale was podczytuje :). W niedziele pierwszy raz lecimy we dwie same samolotem, normalnie rodzic sie stresuje żeby dziecko za dużo nie płakało a ja modlę sie żeby mi nie było nie dobrze albo słabo. Ktoś ma jakiś sposób jakby mi właśnie było słabo? Może jest cis o czym nie wiem ;)Raz tak miałam właśnie w pierwszej ciazy w samolocie tez w 1 trymestrze...

km5scwa18unrb0cx.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nieszczęsne TSH spadło mi teraz do 0,179, za to ft4 jest ponad normę. Endokrynolog mowi, żeby się nie martwić, bo gorzej żeby było teraz za wysokie. Może macie rację, że to jest powód tego klucia w klatce.
    A ja dziś rano przestraszylam się patrząc na siebie w lustrze. Cała twarz w czerwonych plackach, a wokół jednego oka mnóstwo malutkich krwistych wybroczyn. Odkryłam chyba przyczynę, wczoraj wieczorem rzygło mi sie tak solidnie drugi raz w tej ciąży, chyba tak popekały naczynka

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:

Trochę nisko 0,3 w normalnej sytuacji to jest nadczynność i jak najbardziej mozesz mieć od tego kołatania serca, arytmię, bóle i kłucia w klatce, ale nie wiem jakie są normy w ciąży. Jak miałam 0,00 to lekarzom się ręce trzęsły, jeden mi robił usg a dwóch się czaiło blisko. Jeśli bierzesz witaminy z jodem to odstaw je lepiej do wizyty, zobaczysz co lekarz ci powie. Generalnie jod jeszcze obniża ths, ja miałam zakaz brania dopóki nie zrobiłam dodatkowych badań i endo pozwolił, ale też tylko warunkowo.

Domcias lubi tę wiadomość

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ