X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ❤

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś niesamowitego! cudowna wiadomość Coma :)

3b12e8ab79.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    u mnie objawów coraz mniej, ale pojawiają się nowe, oprócz zmęczenia doszedł ból głowy...który trwa kilka godzin

U mnie dziś 10+0 i tak jak wczoraj mnie mdliło i przed wczoraj tak dziś całkiem dobrze nawet nie mdli zbytnio. Biust też nie boli już tak bardzo mam nadzieje tylko,że wszystko jest ok.

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny - ja się z Wami pożegnałam kilkanaście/dziesiąt stron temu, ale jednak wracam bo zdarzył się cud! :)

2 tygodnie temu w poniedziałek moja ówczesna lekarz prowadząca powiedziała, że jajo płodowe się odkleja i kazała mi brać ogromne dawki luteiny i progesteronu, ale po 4 dniach powiedziała, że jajo się odkleiło, mam odstawić leki i powinnam zacząć krwawić. Nic się nie działo więc zgłosiłam się na izbę przyjęć w szpitalu św. Zofii na indukcję poronienia - Pani doktor na izbie powiedziała mi, że nie ma miejsc i żebym zgłosiła się dziś.

No i dziś (wg moich obliczeń 7+1) spakowałam się, zabrałam wielkie pudło ogromnych podpasek i pojechałam najpierw do LUXmedu żeby ostatecznie potwierdzić, że zarodek obumarł. No i tu zdarzył się właśnie cud - zarodek ma 1cm i tętno 160-170... :) Nie ma śladu żadnego odklejenia.

Jeszcze nie dodaję paska - dodam po pierwszym trymestrze.

Woooo jaka cudowna historia!! Jejku tak sie ciesze! Gratuluje ogromnie!!!!!

oar8s65gim9bi84v.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny - ja się z Wami pożegnałam kilkanaście/dziesiąt stron temu, ale jednak wracam bo zdarzył się cud! :)

2 tygodnie temu w poniedziałek moja ówczesna lekarz prowadząca powiedziała, że jajo płodowe się odkleja i kazała mi brać ogromne dawki luteiny i progesteronu, ale po 4 dniach powiedziała, że jajo się odkleiło, mam odstawić leki i powinnam zacząć krwawić. Nic się nie działo więc zgłosiłam się na izbę przyjęć w szpitalu św. Zofii na indukcję poronienia - Pani doktor na izbie powiedziała mi, że nie ma miejsc i żebym zgłosiła się dziś.

No i dziś (wg moich obliczeń 7+1) spakowałam się, zabrałam wielkie pudło ogromnych podpasek i pojechałam najpierw do LUXmedu żeby ostatecznie potwierdzić, że zarodek obumarł. No i tu zdarzył się właśnie cud - zarodek ma 1cm i tętno 160-170... :) Nie ma śladu żadnego odklejenia.

Piękna wiadomość ❤️

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, mam nadzieję, że tamta lekarz nie będzie prowadzić Twojej ciąży po tym co zaszło?

3b12e8ab79.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma wow wow wow GRATULACJE! Życzę Ci teraz tylko takich pięknych, pozytywnych wieści <3

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:20

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:

Wspaniale !! Bardzo się cieszę bo to faktycznie taki mały cud :) ale jak zazwyczaj jestem spokojna to bym chyba tego lekarza pozwala. . .

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O teraz doczytałam,że chcesz zgłosić. No usunąć zdrowy zarodek to może by Ci nie dali bo ktoś by to jeszcze prawdził ale samo to że mogłaś poroniC od odstawienią leków. . . No koszmar jakiś.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    7+6
    To bedziemy podobnie,trzymam kciuki

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziękuję dziewczyny! :) Tak strasznie się cieszę...

Oczywiście absolutnie nie. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić tego do izby lekarskiej albo zwyczajnie pozwać klinikę, bo gdyby nie brak miejsc w Św. Zofii usunęłabym żywy zarodek.

Także - ktoś ma namiary na dobrego lekarza w Warszawie? :)
    Super cieszę się ! Taki cud <3

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma niesamowita historia! :)

A jestem po wizycie, dzidziuś ma juz 3,3cm, a jeszcze tydzień temu miał 2,5cm ❤ Mówiłam o tych kołataniach i tak jak pisałyście, najprawdopodbniej przyczyną jest niskie TSH. Narazie lekarz kazał zmniejszyć dawkę letroxu, a we wtorek idę do endokrynolog, więc juz będę wiedziała konkretniej co i jak. Oczywiście jak zwykle zapomnialam spytać o ten nieszczęsny magnez... w sensie jaką dawkę mogę bezpiecznie przyjmować.

A jeśli chodzi o objawy, mnie już praktycznie opuściły. Doszedł za to wieczorny bol głowy, ale do wytrzymania. Jedyne co mi pozostało to poranny ból piersi, jak długo śpię na brzuchu. No i oczywiście uczucie ciągłego głodu :P

Szczesliwa_mamusia, Lajni85, Zlaania1, Marta.MP, sisi, Nieplanowana, Foremeczka lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Coma niesamowita historia! :)

A jestem po wizycie, dzidziuś ma juz 3,3cm, a jeszcze tydzień temu miał 2,5cm ❤ Mówiłam o tych kołataniach i tak jak pisałyście, najprawdopodbniej przyczyną jest niskie TSH. Narazie lekarz kazał zmniejszyć dawkę letroxu, a we wtorek idę do endokrynolog, więc juz będę wiedziała konkretniej co i jak. Oczywiście jak zwykle zapomnialam spytać o ten nieszczęsny magnez... w sensie jaką dawkę mogę bezpiecznie przyjmować.

A jeśli chodzi o objawy, mnie już praktycznie opuściły. Doszedł za to wieczorny bol głowy, ale do wytrzymania. Jedyne co mi pozostało to poranny ból piersi, jak długo śpię na brzuchu. No i oczywiście uczucie ciągłego głodu :P

Super!! Ja mam wizytę 11 Kwietnia i tak się stresuje już mam nadzieję,że wszystko bd ok. Dziś mam 10+0. Kiedy idziesz na prenatalne?

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziękuję dziewczyny! :) Tak strasznie się cieszę...

Oczywiście absolutnie nie. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić tego do izby lekarskiej albo zwyczajnie pozwać klinikę, bo gdyby nie brak miejsc w Św. Zofii usunęłabym żywy zarodek.

Także - ktoś ma namiary na dobrego lekarza w Warszawie? :)
    Ja Ci moge polecic swojego. Dla mnie cudowny człowiek. Dr Wrona- pracuje w szpitalu na karowej. Moja kolezanka chodzila do dr Berbeki,bardzo zadowlona- pracuje w sw.zofii. Ja ze swojej strony polecam dr Miśtę- cudowna kobieta,chodzilam do niej przed 1 ciaza,ale nie zajmowala sie nieplodnoscia, ale teraz bylam u niej na usg serduszkowym. Dlaej jest cudowna. Pracuje w bielanskim. Dr Hamela- druga moja kolezanka do niej chodzila,tez bardzo zadowlona. Pracuje takze na karowej.

Edit: ale miałaś przezycia. Cudownie,ze Twoj maly cud ma sie dobrze. Oby tak dalej. Tak wysokie tetno. Może dziewczynka bedzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:54

Jagódka_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7t1d,a moje cycki juz rozmiar wieksze. Poczatek,a juz musze sie rozejrzec za nowym biustonoszem

Paula_30, sisi lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie 7t1d,a moje cycki juz rozmiar wieksze. Poczatek,a juz musze sie rozejrzec za nowym biustonoszem
    U mnie chyba że dwa rozmiary mam wrażenie jak zdejmuje stanik po całym dniu że mi wybuchną :-o

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Super!! Ja mam wizytę 11 Kwietnia i tak się stresuje już mam nadzieję,że wszystko bd ok. Dziś mam 10+0. Kiedy idziesz na prenatalne?

18.04 ide, to będzie 12+3

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9t6d :) dzidzia ma 3cm i serce wali 174 uderzenia na minutę :) i machała do nas rączkami i nóżkami, aż łezki poleciały u nas obojga :) za 2 tyg prenatalne

Szczesliwa_mamusia, Domcias, Spirit, Ewelina92, Aishha, Marta.MP, sisi, Esti, Nieplanowana, Foremeczka lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    18.04 ide, to będzie 12+3

No to jak u mnie wszystki bedzie sobrze to w tym samym dniu mam prenatalne co Ty na 13:20 :D takze trzymaj za mnie kciuki zebysmy razem mogly cieszyc sie 18 kwietnia! :)

Domcias lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ