X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ❤

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś niesamowitego! cudowna wiadomość Coma :)

3b12e8ab79.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    u mnie objawów coraz mniej, ale pojawiają się nowe, oprócz zmęczenia doszedł ból głowy...który trwa kilka godzin

U mnie dziś 10+0 i tak jak wczoraj mnie mdliło i przed wczoraj tak dziś całkiem dobrze nawet nie mdli zbytnio. Biust też nie boli już tak bardzo mam nadzieje tylko,że wszystko jest ok.

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny - ja się z Wami pożegnałam kilkanaście/dziesiąt stron temu, ale jednak wracam bo zdarzył się cud! :)

2 tygodnie temu w poniedziałek moja ówczesna lekarz prowadząca powiedziała, że jajo płodowe się odkleja i kazała mi brać ogromne dawki luteiny i progesteronu, ale po 4 dniach powiedziała, że jajo się odkleiło, mam odstawić leki i powinnam zacząć krwawić. Nic się nie działo więc zgłosiłam się na izbę przyjęć w szpitalu św. Zofii na indukcję poronienia - Pani doktor na izbie powiedziała mi, że nie ma miejsc i żebym zgłosiła się dziś.

No i dziś (wg moich obliczeń 7+1) spakowałam się, zabrałam wielkie pudło ogromnych podpasek i pojechałam najpierw do LUXmedu żeby ostatecznie potwierdzić, że zarodek obumarł. No i tu zdarzył się właśnie cud - zarodek ma 1cm i tętno 160-170... :) Nie ma śladu żadnego odklejenia.

Jeszcze nie dodaję paska - dodam po pierwszym trymestrze.

Woooo jaka cudowna historia!! Jejku tak sie ciesze! Gratuluje ogromnie!!!!!

oar8s65gim9bi84v.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny - ja się z Wami pożegnałam kilkanaście/dziesiąt stron temu, ale jednak wracam bo zdarzył się cud! :)

2 tygodnie temu w poniedziałek moja ówczesna lekarz prowadząca powiedziała, że jajo płodowe się odkleja i kazała mi brać ogromne dawki luteiny i progesteronu, ale po 4 dniach powiedziała, że jajo się odkleiło, mam odstawić leki i powinnam zacząć krwawić. Nic się nie działo więc zgłosiłam się na izbę przyjęć w szpitalu św. Zofii na indukcję poronienia - Pani doktor na izbie powiedziała mi, że nie ma miejsc i żebym zgłosiła się dziś.

No i dziś (wg moich obliczeń 7+1) spakowałam się, zabrałam wielkie pudło ogromnych podpasek i pojechałam najpierw do LUXmedu żeby ostatecznie potwierdzić, że zarodek obumarł. No i tu zdarzył się właśnie cud - zarodek ma 1cm i tętno 160-170... :) Nie ma śladu żadnego odklejenia.

Piękna wiadomość ❤️

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, mam nadzieję, że tamta lekarz nie będzie prowadzić Twojej ciąży po tym co zaszło?

3b12e8ab79.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma wow wow wow GRATULACJE! Życzę Ci teraz tylko takich pięknych, pozytywnych wieści <3

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:20

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:

Wspaniale !! Bardzo się cieszę bo to faktycznie taki mały cud :) ale jak zazwyczaj jestem spokojna to bym chyba tego lekarza pozwala. . .

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O teraz doczytałam,że chcesz zgłosić. No usunąć zdrowy zarodek to może by Ci nie dali bo ktoś by to jeszcze prawdził ale samo to że mogłaś poroniC od odstawienią leków. . . No koszmar jakiś.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    7+6
    To bedziemy podobnie,trzymam kciuki

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziękuję dziewczyny! :) Tak strasznie się cieszę...

Oczywiście absolutnie nie. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić tego do izby lekarskiej albo zwyczajnie pozwać klinikę, bo gdyby nie brak miejsc w Św. Zofii usunęłabym żywy zarodek.

Także - ktoś ma namiary na dobrego lekarza w Warszawie? :)
    Super cieszę się ! Taki cud <3

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma niesamowita historia! :)

A jestem po wizycie, dzidziuś ma juz 3,3cm, a jeszcze tydzień temu miał 2,5cm ❤ Mówiłam o tych kołataniach i tak jak pisałyście, najprawdopodbniej przyczyną jest niskie TSH. Narazie lekarz kazał zmniejszyć dawkę letroxu, a we wtorek idę do endokrynolog, więc juz będę wiedziała konkretniej co i jak. Oczywiście jak zwykle zapomnialam spytać o ten nieszczęsny magnez... w sensie jaką dawkę mogę bezpiecznie przyjmować.

A jeśli chodzi o objawy, mnie już praktycznie opuściły. Doszedł za to wieczorny bol głowy, ale do wytrzymania. Jedyne co mi pozostało to poranny ból piersi, jak długo śpię na brzuchu. No i oczywiście uczucie ciągłego głodu :P

Szczesliwa_mamusia, Lajni85, Zlaania1, Marta.MP, sisi, Nieplanowana, Foremeczka lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Coma niesamowita historia! :)

A jestem po wizycie, dzidziuś ma juz 3,3cm, a jeszcze tydzień temu miał 2,5cm ❤ Mówiłam o tych kołataniach i tak jak pisałyście, najprawdopodbniej przyczyną jest niskie TSH. Narazie lekarz kazał zmniejszyć dawkę letroxu, a we wtorek idę do endokrynolog, więc juz będę wiedziała konkretniej co i jak. Oczywiście jak zwykle zapomnialam spytać o ten nieszczęsny magnez... w sensie jaką dawkę mogę bezpiecznie przyjmować.

A jeśli chodzi o objawy, mnie już praktycznie opuściły. Doszedł za to wieczorny bol głowy, ale do wytrzymania. Jedyne co mi pozostało to poranny ból piersi, jak długo śpię na brzuchu. No i oczywiście uczucie ciągłego głodu :P

Super!! Ja mam wizytę 11 Kwietnia i tak się stresuje już mam nadzieję,że wszystko bd ok. Dziś mam 10+0. Kiedy idziesz na prenatalne?

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziękuję dziewczyny! :) Tak strasznie się cieszę...

Oczywiście absolutnie nie. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić tego do izby lekarskiej albo zwyczajnie pozwać klinikę, bo gdyby nie brak miejsc w Św. Zofii usunęłabym żywy zarodek.

Także - ktoś ma namiary na dobrego lekarza w Warszawie? :)
    Ja Ci moge polecic swojego. Dla mnie cudowny człowiek. Dr Wrona- pracuje w szpitalu na karowej. Moja kolezanka chodzila do dr Berbeki,bardzo zadowlona- pracuje w sw.zofii. Ja ze swojej strony polecam dr Miśtę- cudowna kobieta,chodzilam do niej przed 1 ciaza,ale nie zajmowala sie nieplodnoscia, ale teraz bylam u niej na usg serduszkowym. Dlaej jest cudowna. Pracuje w bielanskim. Dr Hamela- druga moja kolezanka do niej chodzila,tez bardzo zadowlona. Pracuje takze na karowej.

Edit: ale miałaś przezycia. Cudownie,ze Twoj maly cud ma sie dobrze. Oby tak dalej. Tak wysokie tetno. Może dziewczynka bedzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:54

Jagódka_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7t1d,a moje cycki juz rozmiar wieksze. Poczatek,a juz musze sie rozejrzec za nowym biustonoszem

Paula_30, sisi lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie 7t1d,a moje cycki juz rozmiar wieksze. Poczatek,a juz musze sie rozejrzec za nowym biustonoszem
    U mnie chyba że dwa rozmiary mam wrażenie jak zdejmuje stanik po całym dniu że mi wybuchną :-o

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Super!! Ja mam wizytę 11 Kwietnia i tak się stresuje już mam nadzieję,że wszystko bd ok. Dziś mam 10+0. Kiedy idziesz na prenatalne?

18.04 ide, to będzie 12+3

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9t6d :) dzidzia ma 3cm i serce wali 174 uderzenia na minutę :) i machała do nas rączkami i nóżkami, aż łezki poleciały u nas obojga :) za 2 tyg prenatalne

Szczesliwa_mamusia, Domcias, Spirit, Ewelina92, Aishha, Marta.MP, sisi, Esti, Nieplanowana, Foremeczka lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    18.04 ide, to będzie 12+3

No to jak u mnie wszystki bedzie sobrze to w tym samym dniu mam prenatalne co Ty na 13:20 :D takze trzymaj za mnie kciuki zebysmy razem mogly cieszyc sie 18 kwietnia! :)

Domcias lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ