Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Jestem w 6 tygodniu ciąży, ale oprócz testu jeszcze nic nie potwierdziłam. To moja druga ciąża, moj synek ma dopiero 10 miesięcy i jest na tyle absorbujący że jakoś nie miałam jak się nawet zapisać do lekarza
no i za drugim razem widzę że już się o połowę mniej przejmuje
A może po prostu się jednak martwię i dlatego odkładam wizytę? Hm.. W każdym razie ide do lekarza też we wtorek, na 12:15. Idę z maluchem ciekawe czy nikt nie będzie zły, raz koleżankę lekarz upomniał...ale dziś się pytałam położnych i powinno być ok, zobaczymy. Dam znać jak już będzie po i wtedy dodam suwaczek itp.
Spokojnych ciąż Wam życzę!
Co do mdłości to dopiero mi się zaczynają, w poprzedniej ciąży nie były jakoś mega uciążliwe i nie wymiotowałam i mam nadzieję że teraz też tak będzie! A i właśnie zjadłam kromkę z serem i pomidoremPopijam herbatkę z rumianku (dobra na mdłości) i wzięłam już Prevomit, pomaga mi trochę a ja mam największe mdłości popołudniu i wieczorem.
PozdrawiamSpirit, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Kropka. Myslalam ze tylko mnie muli popołudniami a wieczorami to juz zyc nie daje a jak meza nie ma to musze funkcjonować dla corki. Teraz przyprawiamy mięso na jutro na obiad i jest naprawdę ciężko, wstrętne jest to dzisiaj.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Witaj Kropka. Myslalam ze tylko mnie muli popołudniami a wieczorami to juz zyc nie daje a jak meza nie ma to musze funkcjonować dla corki. Teraz przyprawiamy mięso na jutro na obiad i jest naprawdę ciężko, wstrętne jest to dzisiaj.
Ja wciąż czuję placki które robiłam na kolacje choć tak wietrzylam...i właśnie ledwo co idę spać tak mnie muli. Ale damy radęRazem raźniej
-
Iza34 wrote:Tak piszecie o tych prenatalnych, o terminach i wg. A mi lekarz nic a nic nie mówił. To są jakieś specjalne wskazania? I gdzie najlepiej robic? I czy już powinnam się zapisac? Zielona w tym temacie jestem.2017 #1
2019 #2
-
Coma cudowna wiadomość, teraz już tylko musi być dobrze.
Domcias prowadzący lekarz mojej koleżanki mówił że może brać w ciąży do 400 mg np maglek lub mag b6 czyli lek. Też leczyla tarczyce z tym że miała niedoczynność. Ja lykam póki co 200 mg jak czuje mega wyczerpanie.Domcias lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Dziękuję dziewczyny!
Tak strasznie się cieszę...
Oczywiście absolutnie nie. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić tego do izby lekarskiej albo zwyczajnie pozwać klinikę, bo gdyby nie brak miejsc w Św. Zofii usunęłabym żywy zarodek.
Także - ktoś ma namiary na dobrego lekarza w Warszawie?
Comacud!
Ja mogę polecic w Luxmed Ewa Kuś trzeba tylko wyszukiwać miejsc non stop - ja do niej chodze, kolezanki polecają Piotra? Steca
A prywatnie to mam 3 Hamela Olkowska, Marcin Wrona oboje z Karowej i Marcin Wieczorek z Zofiia
Normalnie nie wiesz jak sie cieszę, takie wiadomości każdego podbudowujamao lubi tę wiadomość
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja Ci moge polecic swojego. Dla mnie cudowny człowiek. Dr Wrona- pracuje w szpitalu na karowej. Moja kolezanka chodzila do dr Berbeki,bardzo zadowlona- pracuje w sw.zofii. Ja ze swojej strony polecam dr Miśtę- cudowna kobieta,chodzilam do niej przed 1 ciaza,ale nie zajmowala sie nieplodnoscia, ale teraz bylam u niej na usg serduszkowym. Dlaej jest cudowna. Pracuje w bielanskim. Dr Hamela- druga moja kolezanka do niej chodzila,tez bardzo zadowlona. Pracuje takze na karowej.
Edit: ale miałaś przezycia. Cudownie,ze Twoj maly cud ma sie dobrze. Oby tak dalej. Tak wysokie tetno. Może dziewczynka bedzie
Ja tez do Wrony chodzęmoze kiedys się spotkamy na korytarzu
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Dziewczyny mam pytanie,bo tak sobie czytam i prawie każda dziewczyna robi badania prenatalne a to nie jest robione dopiero jak są jakieś wsakzania? Czy teraz każdy robi jak leci? Bo tak mi się przypomniało że zanim cudownie zaciszulam robiliśmy z moim milion badan w in victa przed in vitro. No u mnie w genach wyszło że jestem nosicielem mukowiscydozy. Lekarz do mnie wtedy dzwonił że mój mąż musi powtdoyc to badania na bardziej specjalistyczne żeby u niego wykluczyć nosicielstwo ale w końcu nie wykonaliśmy bo się udało. Więc czy to znaczy że będę musiała zrobić prenatalne ?
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny mam pytanie,bo tak sobie czytam i prawie każda dziewczyna robi badania prenatalne a to nie jest robione dopiero jak są jakieś wsakzania? Czy teraz każdy robi jak leci? Bo tak mi się przypomniało że zanim cudownie zaciszulam robiliśmy z moim milion badan w in victa przed in vitro. No u mnie w genach wyszło że jestem nosicielem mukowiscydozy. Lekarz do mnie wtedy dzwonił że mój mąż musi powtdoyc to badania na bardziej specjalistyczne żeby u niego wykluczyć nosicielstwo ale w końcu nie wykonaliśmy bo się udało. Więc czy to znaczy że będę musiała zrobić prenatalne ?
Jeśli są wskazania to wtedy pappa jest robiona za darmo z tego co wiem, natomiast jeśli nie ma wskazań to można zrobić tylko trzeba za to zapłacić. Myślę że jeśli nie chcesz robić to nikt cię zmuszać nie będzie
Pappa nie jest inwazyjnym badaniem bo to tylko usg + pobieranie krwi -
nick nieaktualnyJagódka_88 wrote:Ja tez do Wrony chodzę
moze kiedys się spotkamy na korytarzu
a gdzie chodzisz,do ktorego gabinetu? Bo ja najczęściej do unicare, ale teraz przed swietami ide do sono,bo w unicare nie bylo terminów. No wlasnie,musze odwolac u niego termin po świętach, bo mam rezerwacje w unicare na 26go. Niech inna ciezarna skorzysta
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:Sisi ja plamiłam od 7 tygodnia do niedzieli ostatniej... I nie wiadomo dlaczego. Teraz panicznie sprawdzam wkładkę non stop20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Agi83 wrote:Ja idę w czwartek. Byłam 5+4 I był tylko pecherzyk z całkiem żółtym. Pecherzyk był 11dni młodszy niż powinien być. Usg nie zgadzało się z moimi obliczeniami. Tez czekam na jakąkolwiek informację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 00:13
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczyny. Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Stąd moje pytanie. Od kilku dni objawy ciążowe ustąpiły. Cycki praktycznie nie bolą i mam wrażenie że robią się z nich flaki. Od czasu do czasu mnie zemdli, ewentualnie brzuch ciągnie. Czy to normalne?? Podkreślam że to moja pierwsza ciąża i chyba zaczynam świrować.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...