X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi sałatka jarzynowa chociaż myślę,że i tak bym dużo nie zjadła ;) A przecież robić jej teraz nie będę jak za tydzień święta. Poza tym czasami marzy mi się jakaś karpatka albo ogólnie jakieś dobre ciasto :)
    Muszę wybrać się do polskiego sklepu i wkońcu coś dobrego sobie kupić ;)

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis upieklam malutką tortownice ciasta marchewkowego. Zjadłam z moim synkiem połowę:-)

Zlaania1, Kijanka, natki89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie ze juz po ciąży. Nic szczególnego się nie dzieje, piersi nadal bola, mdłości są nadal tylko mniejsze, wilczy głód jest ale wieczorami zamienia się w niestrawność i bol żołądka a dzis bardzo zle spalam. Brzuch płaski jak deska, nic a nic nie widać. I boję się że dzidzia przestała się rozwijać. Wizyta za tydzień.

• kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Mi to wygląda na drugiego bobasa. 😊. Kurcze ci lekarze są niepoważni. Byle szybko byle już i pani se idzie. Jak dla mnie powinnaś sprawdzić to u innego lekarza. U mnie na zdjęciach USG tez jeden pęcherzyk był mniejszy. Zależy jak głowicę przyłożyli. Silniejsze objawy
    .. niby to też może być powód. Ale ja jestem w ciąży bliźniaczej i objawów prawie zero.

Kurcze ale by było gdyby gdyby okazało się że będziesz miała bliźniaki. To twoje pierwsze USG??

Okazało się, ze to mój pęcherz moczowy :) a miałam od początku ciąży takie silne przeczucie, ze będą bliźnięta i nie dawało mi to spokoju.. no ale 3 różne lekarki stwierdziły ciąże pojedyncza ;) co prawda na tym samym sprzęcie, ale jednak :) miałam usg w 5 tygodniu, 8 tygodniu i 9t5d to ostatnie :) wczoraj na konsultacji zajrzała i szukała drugiego ale nic nie znalazła :) po prostu chyba taka moja uroda, ze tak strasznie złe znoszę ciąże ;(

sisi, Bajka_88, Kijanka lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja mam wrazenie ze juz po ciąży. Nic szczególnego się nie dzieje, piersi nadal bola, mdłości są nadal tylko mniejsze, wilczy głód jest ale wieczorami zamienia się w niestrawność i bol żołądka a dzis bardzo zle spalam. Brzuch płaski jak deska, nic a nic nie widać. I boję się że dzidzia przestała się rozwijać. Wizyta za tydzień.
    Iza jak dla mnie masz objawów... Nie gadaj że chcesz więcej? Ja ledwo żyje z tym pakietem.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyno,nie gadaj głupot. Masz objawy. Raz sa silniejsze,raz słabsze. Nie mysl negatywnie,bo na pewno Twojemu maluszkowi to nie pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i macie racje. Czuje się wrecz hu... ale i tak o wiele lepiej niż w pierwszej ciąży. Cała noc snila mi sie ta spadające beta Maiji.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja dzis upieklam malutką tortownice ciasta marchewkowego. Zjadłam z moim synkiem połowę:-)

Mmm :D ja dzis pieke domowy chleb i robie sernik na zimno z owocami 😊

Szczesliwa_mamusia, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moznacw ciazy pic melise? Mam taka herbate melisa-lawenda.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak wstawic fote bobasa zrby byla widoczna fotka? Ktory link kopiowac z zapodaj?

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58ba33d11652.jpg

Tutaj USG robione przez brzuszek ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:30

Aishha, Zlaania1, sisi, Szczesliwa_mamusia, Jagódka_88, Kijanka, Magdalen, Gumcia1989, natki89 lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A moznacw ciazy pic melise? Mam taka herbate melisa-lawenda.

Melise na pewno, lawendę nie wiem :) A nie lepiej sobie kupić czysta melisę taka prawdziwa? :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wymieniłaś wszystkie ciążowe objawy więc w czym problem? 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Wymieniłaś wszystkie ciążowe objawy więc w czym problem? 😉

Chyba w strachu ze cos moze byc nie tak. Tak długo czekalismy na te chwilę ze sie boje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Znalazłaś :-) duzy maluszek już:-) ślicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Ale piękne zdjęcie i duzy bobas. A który to już tydz.bo nie widzę stopki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Chyba w strachu ze cos moze byc nie tak. Tak długo czekalismy na te chwilę ze sie boje.
    To zrozumiałe. Ja w pierwszej ciąży tez przezywalam bardziej,bo udało nam sie po 6latach,wiec rozumiem. Teraz udało sie po roku,ale tez sie martwie,choc podchodze zupelnie inaczej. Co ma być to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć,że skoro sa objawy,to jest wszystko dobrze.

sisi, Kijanka lubią tę wiadomość

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny,

Byłam dziś u doktor Anity Hameli-Olkowskiej na badaniu i potwierdziła mi, że wszystko jest OK- zarodek ma 1,5 cm (7+6) i tętno 161. Z owulacji wychodzi mi z 8+0 więc nie jest źle.

Mam w końcu kartę ciąży i wszystko, jakoś tak mi lżej na duszy.
    Super wiadomości. Teraz będziesz już spokojniejsza.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Spokojnie kochana! Ja wczoraj tez lekarz mowilam ze sie bardzo boje bo czuje sie o nieba lepiej piersi tak nie bola itp! A w 7 tc tez mialam chwilowy przyplyw energii! Kazdy organizm jest inny! Mysl pozytywnie! My tez sie bardzo dlugo staralismy i jestem po 4 IUI i rozumiem Twoj stres ale trzrba cieszyc sie tym,ze sie udalo :)!

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale piękne zdjęcie i duzy bobas. A który to już tydz.bo nie widzę stopki?

Wczoraj było 10+6 idelanie sie pokrywa z OM. Dziś mam 11+ 0 :)

Jagódka_88 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ