X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi sałatka jarzynowa chociaż myślę,że i tak bym dużo nie zjadła ;) A przecież robić jej teraz nie będę jak za tydzień święta. Poza tym czasami marzy mi się jakaś karpatka albo ogólnie jakieś dobre ciasto :)
    Muszę wybrać się do polskiego sklepu i wkońcu coś dobrego sobie kupić ;)

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis upieklam malutką tortownice ciasta marchewkowego. Zjadłam z moim synkiem połowę:-)

Zlaania1, Kijanka, natki89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie ze juz po ciąży. Nic szczególnego się nie dzieje, piersi nadal bola, mdłości są nadal tylko mniejsze, wilczy głód jest ale wieczorami zamienia się w niestrawność i bol żołądka a dzis bardzo zle spalam. Brzuch płaski jak deska, nic a nic nie widać. I boję się że dzidzia przestała się rozwijać. Wizyta za tydzień.

• kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Mi to wygląda na drugiego bobasa. 😊. Kurcze ci lekarze są niepoważni. Byle szybko byle już i pani se idzie. Jak dla mnie powinnaś sprawdzić to u innego lekarza. U mnie na zdjęciach USG tez jeden pęcherzyk był mniejszy. Zależy jak głowicę przyłożyli. Silniejsze objawy
    .. niby to też może być powód. Ale ja jestem w ciąży bliźniaczej i objawów prawie zero.

Kurcze ale by było gdyby gdyby okazało się że będziesz miała bliźniaki. To twoje pierwsze USG??

Okazało się, ze to mój pęcherz moczowy :) a miałam od początku ciąży takie silne przeczucie, ze będą bliźnięta i nie dawało mi to spokoju.. no ale 3 różne lekarki stwierdziły ciąże pojedyncza ;) co prawda na tym samym sprzęcie, ale jednak :) miałam usg w 5 tygodniu, 8 tygodniu i 9t5d to ostatnie :) wczoraj na konsultacji zajrzała i szukała drugiego ale nic nie znalazła :) po prostu chyba taka moja uroda, ze tak strasznie złe znoszę ciąże ;(

sisi, Bajka_88, Kijanka lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja mam wrazenie ze juz po ciąży. Nic szczególnego się nie dzieje, piersi nadal bola, mdłości są nadal tylko mniejsze, wilczy głód jest ale wieczorami zamienia się w niestrawność i bol żołądka a dzis bardzo zle spalam. Brzuch płaski jak deska, nic a nic nie widać. I boję się że dzidzia przestała się rozwijać. Wizyta za tydzień.
    Iza jak dla mnie masz objawów... Nie gadaj że chcesz więcej? Ja ledwo żyje z tym pakietem.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyno,nie gadaj głupot. Masz objawy. Raz sa silniejsze,raz słabsze. Nie mysl negatywnie,bo na pewno Twojemu maluszkowi to nie pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i macie racje. Czuje się wrecz hu... ale i tak o wiele lepiej niż w pierwszej ciąży. Cała noc snila mi sie ta spadające beta Maiji.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja dzis upieklam malutką tortownice ciasta marchewkowego. Zjadłam z moim synkiem połowę:-)

Mmm :D ja dzis pieke domowy chleb i robie sernik na zimno z owocami 😊

Szczesliwa_mamusia, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moznacw ciazy pic melise? Mam taka herbate melisa-lawenda.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak wstawic fote bobasa zrby byla widoczna fotka? Ktory link kopiowac z zapodaj?

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58ba33d11652.jpg

Tutaj USG robione przez brzuszek ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:30

Aishha, Zlaania1, sisi, Szczesliwa_mamusia, Jagódka_88, Kijanka, Magdalen, Gumcia1989, natki89 lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A moznacw ciazy pic melise? Mam taka herbate melisa-lawenda.

Melise na pewno, lawendę nie wiem :) A nie lepiej sobie kupić czysta melisę taka prawdziwa? :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wymieniłaś wszystkie ciążowe objawy więc w czym problem? 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Wymieniłaś wszystkie ciążowe objawy więc w czym problem? 😉

Chyba w strachu ze cos moze byc nie tak. Tak długo czekalismy na te chwilę ze sie boje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Znalazłaś :-) duzy maluszek już:-) ślicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Ale piękne zdjęcie i duzy bobas. A który to już tydz.bo nie widzę stopki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Chyba w strachu ze cos moze byc nie tak. Tak długo czekalismy na te chwilę ze sie boje.
    To zrozumiałe. Ja w pierwszej ciąży tez przezywalam bardziej,bo udało nam sie po 6latach,wiec rozumiem. Teraz udało sie po roku,ale tez sie martwie,choc podchodze zupelnie inaczej. Co ma być to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć,że skoro sa objawy,to jest wszystko dobrze.

sisi, Kijanka lubią tę wiadomość

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny,

Byłam dziś u doktor Anity Hameli-Olkowskiej na badaniu i potwierdziła mi, że wszystko jest OK- zarodek ma 1,5 cm (7+6) i tętno 161. Z owulacji wychodzi mi z 8+0 więc nie jest źle.

Mam w końcu kartę ciąży i wszystko, jakoś tak mi lżej na duszy.
    Super wiadomości. Teraz będziesz już spokojniejsza.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Spokojnie kochana! Ja wczoraj tez lekarz mowilam ze sie bardzo boje bo czuje sie o nieba lepiej piersi tak nie bola itp! A w 7 tc tez mialam chwilowy przyplyw energii! Kazdy organizm jest inny! Mysl pozytywnie! My tez sie bardzo dlugo staralismy i jestem po 4 IUI i rozumiem Twoj stres ale trzrba cieszyc sie tym,ze sie udalo :)!

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale piękne zdjęcie i duzy bobas. A który to już tydz.bo nie widzę stopki?

Wczoraj było 10+6 idelanie sie pokrywa z OM. Dziś mam 11+ 0 :)

Jagódka_88 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ