X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A czy ktoras z Was pobierała od lekarza zaświadczenie o ciąży? U mnie w pracy kadrowa sobie takie zażyczyla, lekarz wypisal, ale na takiej karteczce malutkiej z notesu :D i powiedział, że nie trzeba wcale dostarczac do pracy zaświadczenia o ciazy, tym bardziej, ze przeciez na L4 jest kod B, wiec wiadomo o co chodzi. No a teraz potrzebuje jeszcze jedno zaswiadczenie... tym razem do banku, bo staramy sie z mężem o kredyt hipoteczny. I teraz nie wiem co robic, moj lekarz oczywiście wypisze, ale tez na tej malutkiej karteczce :P nie wiem czy bank przyjmie cos takiego. Myślałam, zeby napisac cos takiego w domu i dac mu po prostu do podpisania i podbicia, ale nie ma w necie zadnego wzoru jak to moze wygladac.

Jak nie ma wzoru zaświadczenia, to może być na kartce z notesiku, byleby z pieczątką. Ale ten kredyt to w jakimś programie z dofinansowaniem, bo inaczej to chyba nie warto przedstawiać zaświadczenia o ciąży?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam takie zaświadczenie, bo pracując w szpitalu nie uznają samego l4 z kodem B :) a lekarz napisał je sam na zwykłej kartce imię, nazwisko, pesel, że ciąża i przewidywany termin porodu, podbił swoją pieczątka i pieczątka przychodni i tyle

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości na usg :)
    U nas dziś zaczął się 11t 0d czyli 12 tydzień :) wczoraj byłam oddać krew na Harmony i pappe, a we wtorek usg prenatalne 💪

Moni**, sisi, Zlaania1, Maija, Spirit, natki89, Magdalen lubią tę wiadomość

• Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A czy ktoras z Was pobierała od lekarza zaświadczenie o ciąży? U mnie w pracy kadrowa sobie takie zażyczyla, lekarz wypisal, ale na takiej karteczce malutkiej z notesu :D i powiedział, że nie trzeba wcale dostarczac do pracy zaświadczenia o ciazy, tym bardziej, ze przeciez na L4 jest kod B, wiec wiadomo o co chodzi. No a teraz potrzebuje jeszcze jedno zaswiadczenie... tym razem do banku, bo staramy sie z mężem o kredyt hipoteczny. I teraz nie wiem co robic, moj lekarz oczywiście wypisze, ale tez na tej malutkiej karteczce :P nie wiem czy bank przyjmie cos takiego. Myślałam, zeby napisac cos takiego w domu i dac mu po prostu do podpisania i podbicia, ale nie ma w necie zadnego wzoru jak to moze wygladac.

ja zaświadczenia nie chciałam, ale w Luxmedzie gin mi wcisneła :) tam mają taki specjalny wydruk z kodem "choroby: :)

rozumiem, ze do banku potrzebujesz zaświadczenie bo już jakis czas przebywasz na zwolnieniu i w zaświadczeniu z pracy masz, że przebywasz na L4? bo jesli nie to ja też bym nie pokazywała ;)

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, niestety jestem juz ponad 30dni na zwolnieniu i lekarz musi potwierdzić, ze zwolnienie spowodowane jest ciążą, a nie np. jakąs śmiertelną chorobą :P

ListopadowaMama, to tak jak mój lekarz ;) W takim razie wezmę od niego takie zaświadczenie, najwazniejsze przeciez, ze jest pieczatka i podpis lekarza.

Kijanka lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    ja zaświadczenia nie chciałam, ale w Luxmedzie gin mi wcisneła :) tam mają taki specjalny wydruk z kodem "choroby: :)

rozumiem, ze do banku potrzebujesz zaświadczenie bo już jakis czas przebywasz na zwolnieniu i w zaświadczeniu z pracy masz, że przebywasz na L4? bo jesli nie to ja też bym nie pokazywała ;)
    Dokladnie :( juz tego nie ukryje

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net,wybierasz plik, wybierasz rozdzilnosc 500x500, bo wtedy jest dosc sppra miniatura ,klikasz zapodaj. Jak wygenereruja ci się linki,to kopiujesz 3link. Ten na samym dole. Jak tu wstawisz i rzucisz wiadomosc,to pokaze sie zdjecie
    Dzięki wielkie Kochana! <3

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wracam do tego mojego wczorajszego głupiego incydentu, ale... Patrzę teraz na ten mój wynik bety i dopiero teraz zauważyłam, komentarz "BADANIE WYKONANO DWUKROTNIE". I tak się teraz zastanawiam, czy po prostu nie pojawił się jakiś błąd w wyniku...coś mogło im tam nie pyknac, rozlać się, nie wiem...
    Zazwyczaj po 3h od pobrania miałam wynik, tak zresztą zawsze mnie informuje pani w okienku. A wczoraj badanie zrobiłam przed południem, a patrzę, że sprawozdanie z badania zostało sporządzone o godzinie 18. Przypuszczam, że mogło dojść do jakiegoś błędu...
    Zresztą wolę wierzyć w taką opcję i tak sobie będę tłumaczyć zaistniałą sytuację :D

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Ja nawet nie chciałam słuchać tylko chciałam żeby zmierzyła ale ona do mnie, że to też doppler i nie robią. Podobno odchodzi się od słuchania serca w tak młodej ciąży bo są jakieś badania, że wpływa niekorzystnie na zarodek. Nawer mama ginekolog ma o tym artykuł. Ginekolodzy starszej daty nadal to robią 😉
    Słuchać, nie słuchać. Ale mierzyć tętno jakoś muszą. Dla mnie mogą nawet po cichu. Ja jednak wolałabym wiedzieć, czy bobas żyje.

sisi, natki89 lubią tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka we wczesnej ciąży widzą tylko na ekranie, że serducho pika. Ja miałam dopiero teraz w środę pierwszy raz zmierzone tętno płodu, wcześniej lekarz tylko potwierdzał, że bije, właśnie naocznie. I właśnie tłumaczył, że wcześniej się tego nie robi, bo może zaszkodzić.

sisi lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie. Ginekolog po prostu mi pokazała, że serduszko jest i bije. Jak by ktoś chciał, to można sobie policzyć widoczne uderzenia w jednostce czasu.
    W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów i jakoś mnie to niepokoiło i w 7 tygodniu poszłam do przypadkowej lekarki znalezionej na znanymlekarzu.pl. Kręciła nosem, że jestem zaniepokojona i że chcę USG i mówiła, że w sumie to nie wiadomo, jaki jest wpływ badania USG na zarodek we wczesnej ciąży. A słuchanie tętna to już w ogóle jej zdaniem było złym pomysłem. Najpierw stwierdziłam, że trafiłam na jakiegoś dziwaka, ale potem też zobaczyłam artykuł u mamy ginekolog.

Maija, nie dowiesz się już, jak to było z tą betą. U Ciebie jest wszystko dobrze, więc powinnaś moim zdaniem odpuścić temat, żeby sobie czegoś znowu nie wkręcić ;).

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak miał wizytę to też tylko oglądaliśmy jak serduszko bije ale go nie słuchaliśmy. :)

sisi lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Słuchać, nie słuchać. Ale mierzyć tętno jakoś muszą. Dla mnie mogą nawet po cichu. Ja jednak wolałabym wiedzieć, czy bobas żyje.
    Że żyje widziałam bo serduszko mryga 😄 To była pielęgniarka, może jakaś niedouczona, nie wiem. Poza tym angielska służba zdrowia to inny stan umysłu jak to okresliła moja znajoma 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz uslyszalam serduszko. Na chwilke Pani doktor mi wlaczyla. Ale u mnie 11+0

oar8s65gim9bi84v.png

• Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie słuchał przez chwileczkę, ale jednak i jestem zła - ale wpływu na to nie miałam więc trudno, na następnej wizycie powiem, że nie słuchamy :D

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży słyszałam serducho w 7t. Lekarz mi puścił dosłownie na sekunde. Później w 9tyg słyszałam troszke dłużej. A już w 12 na prenatalnych słyszałam dluzej,bo włączal co jakis czas przy badaniu. W tej ciąży nie slyszalam,lekarka,u której byłam nie puszczała,ale tez sie nie domagalam. Widziałam,ze bije. Sprawdzala tetno,ale nie puszczała. Za tydzien pojde do mojego lekarza, to pewnie da mi posłuchać na chwilke. Z 1 ciazy,do tej pory pamiętam ten pierwszy raz,kiedy uslyszalam to serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:43

• Maija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Maija, nie dowiesz się już, jak to było z tą betą. U Ciebie jest wszystko dobrze, więc powinnaś moim zdaniem odpuścić temat, żeby sobie czegoś znowu nie wkręcić ;).

Odpuszczam, odpuszczam Kijanko kochana! Nie drążę, nie utrwalam. Od dziś próbuję się zaafirmować, tłumaczę sobie i dziedziątku, że przecież musi być wszystko dobrze <3 Damy radę! :D

Kijanka lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Spirit Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Też dostałam na takiej kartce.wystarczyło:D

Domcias lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez słuchał, włączył dosłownie na chwilę, to bylo 6+2. Nie pytał czy chce. Teraz i tak nie mam wpływu na to czy to zaszkodzi czy nie.

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Bajka we wczesnej ciąży widzą tylko na ekranie, że serducho pika. Ja miałam dopiero teraz w środę pierwszy raz zmierzone tętno płodu, wcześniej lekarz tylko potwierdzał, że bije, właśnie naocznie. I właśnie tłumaczył, że wcześniej się tego nie robi, bo może zaszkodzić.
    To mam lekarza wariata😁. Dał mi posłuchać serduszek. Przeczytałam ten artykuł. Można sobie go interpretować dwojako. Może jak znajdę ich więcej to wyrobie sobie zdanie. Dobra nie ważne. Tak więc. USG w ciąży konieczność. Słuchanie tętna nie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 14:03

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ