Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias wrote:A czy ktoras z Was pobierała od lekarza zaświadczenie o ciąży? U mnie w pracy kadrowa sobie takie zażyczyla, lekarz wypisal, ale na takiej karteczce malutkiej z notesu
i powiedział, że nie trzeba wcale dostarczac do pracy zaświadczenia o ciazy, tym bardziej, ze przeciez na L4 jest kod B, wiec wiadomo o co chodzi. No a teraz potrzebuje jeszcze jedno zaswiadczenie... tym razem do banku, bo staramy sie z mężem o kredyt hipoteczny. I teraz nie wiem co robic, moj lekarz oczywiście wypisze, ale tez na tej malutkiej karteczce
nie wiem czy bank przyjmie cos takiego. Myślałam, zeby napisac cos takiego w domu i dac mu po prostu do podpisania i podbicia, ale nie ma w necie zadnego wzoru jak to moze wygladac.
Jak nie ma wzoru zaświadczenia, to może być na kartce z notesiku, byleby z pieczątką. Ale ten kredyt to w jakimś programie z dofinansowaniem, bo inaczej to chyba nie warto przedstawiać zaświadczenia o ciąży? -
nick nieaktualny
-
Domcias wrote:A czy ktoras z Was pobierała od lekarza zaświadczenie o ciąży? U mnie w pracy kadrowa sobie takie zażyczyla, lekarz wypisal, ale na takiej karteczce malutkiej z notesu
i powiedział, że nie trzeba wcale dostarczac do pracy zaświadczenia o ciazy, tym bardziej, ze przeciez na L4 jest kod B, wiec wiadomo o co chodzi. No a teraz potrzebuje jeszcze jedno zaswiadczenie... tym razem do banku, bo staramy sie z mężem o kredyt hipoteczny. I teraz nie wiem co robic, moj lekarz oczywiście wypisze, ale tez na tej malutkiej karteczce
nie wiem czy bank przyjmie cos takiego. Myślałam, zeby napisac cos takiego w domu i dac mu po prostu do podpisania i podbicia, ale nie ma w necie zadnego wzoru jak to moze wygladac.
ja zaświadczenia nie chciałam, ale w Luxmedzie gin mi wcisnełatam mają taki specjalny wydruk z kodem "choroby:
rozumiem, ze do banku potrzebujesz zaświadczenie bo już jakis czas przebywasz na zwolnieniu i w zaświadczeniu z pracy masz, że przebywasz na L4? bo jesli nie to ja też bym nie pokazywała4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Kijanka, niestety jestem juz ponad 30dni na zwolnieniu i lekarz musi potwierdzić, ze zwolnienie spowodowane jest ciążą, a nie np. jakąs śmiertelną chorobą
ListopadowaMama, to tak jak mój lekarzW takim razie wezmę od niego takie zaświadczenie, najwazniejsze przeciez, ze jest pieczatka i podpis lekarza.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Jagódka_88 wrote:ja zaświadczenia nie chciałam, ale w Luxmedzie gin mi wcisneła
tam mają taki specjalny wydruk z kodem "choroby:
rozumiem, ze do banku potrzebujesz zaświadczenie bo już jakis czas przebywasz na zwolnieniu i w zaświadczeniu z pracy masz, że przebywasz na L4? bo jesli nie to ja też bym nie pokazywałajuz tego nie ukryje
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net,wybierasz plik, wybierasz rozdzilnosc 500x500, bo wtedy jest dosc sppra miniatura ,klikasz zapodaj. Jak wygenereruja ci się linki,to kopiujesz 3link. Ten na samym dole. Jak tu wstawisz i rzucisz wiadomosc,to pokaze sie zdjecieCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Przepraszam, że wracam do tego mojego wczorajszego głupiego incydentu, ale... Patrzę teraz na ten mój wynik bety i dopiero teraz zauważyłam, komentarz "BADANIE WYKONANO DWUKROTNIE". I tak się teraz zastanawiam, czy po prostu nie pojawił się jakiś błąd w wyniku...coś mogło im tam nie pyknac, rozlać się, nie wiem...
Zazwyczaj po 3h od pobrania miałam wynik, tak zresztą zawsze mnie informuje pani w okienku. A wczoraj badanie zrobiłam przed południem, a patrzę, że sprawozdanie z badania zostało sporządzone o godzinie 18. Przypuszczam, że mogło dojść do jakiegoś błędu...
Zresztą wolę wierzyć w taką opcję i tak sobie będę tłumaczyć zaistniałą sytuacjęCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
sisi wrote:Ja nawet nie chciałam słuchać tylko chciałam żeby zmierzyła ale ona do mnie, że to też doppler i nie robią. Podobno odchodzi się od słuchania serca w tak młodej ciąży bo są jakieś badania, że wpływa niekorzystnie na zarodek. Nawer mama ginekolog ma o tym artykuł. Ginekolodzy starszej daty nadal to robią 😉
sisi, natki89 lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka we wczesnej ciąży widzą tylko na ekranie, że serducho pika. Ja miałam dopiero teraz w środę pierwszy raz zmierzone tętno płodu, wcześniej lekarz tylko potwierdzał, że bije, właśnie naocznie. I właśnie tłumaczył, że wcześniej się tego nie robi, bo może zaszkodzić.
sisi lubi tę wiadomość
-
U mnie było podobnie. Ginekolog po prostu mi pokazała, że serduszko jest i bije. Jak by ktoś chciał, to można sobie policzyć widoczne uderzenia w jednostce czasu.
W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów i jakoś mnie to niepokoiło i w 7 tygodniu poszłam do przypadkowej lekarki znalezionej na znanymlekarzu.pl. Kręciła nosem, że jestem zaniepokojona i że chcę USG i mówiła, że w sumie to nie wiadomo, jaki jest wpływ badania USG na zarodek we wczesnej ciąży. A słuchanie tętna to już w ogóle jej zdaniem było złym pomysłem. Najpierw stwierdziłam, że trafiłam na jakiegoś dziwaka, ale potem też zobaczyłam artykuł u mamy ginekolog.
Maija, nie dowiesz się już, jak to było z tą betą. U Ciebie jest wszystko dobrze, więc powinnaś moim zdaniem odpuścić temat, żeby sobie czegoś znowu nie wkręcić.
-
Bajka_88 wrote:Słuchać, nie słuchać. Ale mierzyć tętno jakoś muszą. Dla mnie mogą nawet po cichu. Ja jednak wolałabym wiedzieć, czy bobas żyje.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
a u mnie słuchał przez chwileczkę, ale jednak i jestem zła - ale wpływu na to nie miałam więc trudno, na następnej wizycie powiem, że nie słuchamy4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
nick nieaktualnyJa w 1 ciąży słyszałam serducho w 7t. Lekarz mi puścił dosłownie na sekunde. Później w 9tyg słyszałam troszke dłużej. A już w 12 na prenatalnych słyszałam dluzej,bo włączal co jakis czas przy badaniu. W tej ciąży nie slyszalam,lekarka,u której byłam nie puszczała,ale tez sie nie domagalam. Widziałam,ze bije. Sprawdzala tetno,ale nie puszczała. Za tydzien pojde do mojego lekarza, to pewnie da mi posłuchać na chwilke. Z 1 ciazy,do tej pory pamiętam ten pierwszy raz,kiedy uslyszalam to serduszko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:43
-
Kijanka wrote:Maija, nie dowiesz się już, jak to było z tą betą. U Ciebie jest wszystko dobrze, więc powinnaś moim zdaniem odpuścić temat, żeby sobie czegoś znowu nie wkręcić
.
Odpuszczam, odpuszczam Kijanko kochana! Nie drążę, nie utrwalam. Od dziś próbuję się zaafirmować, tłumaczę sobie i dziedziątku, że przecież musi być wszystko dobrzeDamy radę!
Kijanka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Domcias lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Dzyzia wrote:Bajka we wczesnej ciąży widzą tylko na ekranie, że serducho pika. Ja miałam dopiero teraz w środę pierwszy raz zmierzone tętno płodu, wcześniej lekarz tylko potwierdzał, że bije, właśnie naocznie. I właśnie tłumaczył, że wcześniej się tego nie robi, bo może zaszkodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 14:03
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...