Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Natki 89, właśnie o tym mówię. Interpretacja na dwoje babka wróżyła. Tak samo jak i głupie teksty w necie że USG w ciąży to samo zło.
Ja ufam mojemu lekarzowi. I wierzę, że zrobi wszystko, żeby ta ciąża była dobrze prowadzona.natki89 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Iza34 wrote:Moj lekarz tez słuchał, włączył dosłownie na chwilę, to bylo 6+2. Nie pytał czy chce. Teraz i tak nie mam wpływu na to czy to zaszkodzi czy nie.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualny
-
A ja w ciagu godziny wciagnelam 2 michy pomidorowki
i juz czuje, że robię się głodna
-
coma wrote:Ja Wam zazdroszczę apetytu, od początku ciąży schudłam już prawie 5 kg - najpierw z nerwów, a teraz wymiotuję wszystkim i jedyne co potrafię zjeść to środek bułki posmarowany masłem. Czasem mam na coś ochotę ale jak już sobie zrobię (dziś risotto ze szparagami) to wymiotuję od samego zapachu.
kamila0530 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
u mnie + 3 kg na wadze, apetyt mam od samego początku, masakryczny głód czułam od 4 tygodnia, skończył się ok 9, niestety głód nie do opanowania...jadłam i płakałam, bo już nie chciało mi się mielić buzią kolejnych kęsów...teraz czuje delikatne ssanie, więc wróciłam do 5 w miarę zbilansowanych posiłków, ale słodyczy nie potrafię sobie odmówić
trochę niepokoi mnie, że już ma plusie mam 3 kg, ale jednak to bliźniaki...więc może to ma też wpływ na wzrost wagi
-
Maija wrote:Przepraszam, że wracam do tego mojego wczorajszego głupiego incydentu, ale... Patrzę teraz na ten mój wynik bety i dopiero teraz zauważyłam, komentarz "BADANIE WYKONANO DWUKROTNIE". I tak się teraz zastanawiam, czy po prostu nie pojawił się jakiś błąd w wyniku...coś mogło im tam nie pyknac, rozlać się, nie wiem...
Zazwyczaj po 3h od pobrania miałam wynik, tak zresztą zawsze mnie informuje pani w okienku. A wczoraj badanie zrobiłam przed południem, a patrzę, że sprawozdanie z badania zostało sporządzone o godzinie 18. Przypuszczam, że mogło dojść do jakiegoś błędu...
Zresztą wolę wierzyć w taką opcję i tak sobie będę tłumaczyć zaistniałą sytuację
Beta standardowo jest wykonywana dwukrotnie, na pewno w Diagnostyce i Alabie taka właśnie adnotacja się znajduje. Nic im się nie wylało ;)Dłuższe oczekiwanie na wynik raczej jest spowodowane większą ilością materiału i po prostu dłużej wynik czekał na zatwierdzenie.
Absolutnie nie chcę Cię martwić, tylko tak w kwestii rozwiania wątpliwości. Poza tym jak już było milion razy napisane, teraz beta może falować - lepiej w ogóle nie sprawdzać.
Wiem co mówię, bo przeżyłam już jeden zawał spowodowany betą - badanie zrobiłam na przełomie 5 i 6 tyg. i panikowałam, że beta jest dużo za duża (jak na 5 tydzień) albo w normie (jak na 6). Teraz skupiam się tylko na wyniku USG, większość czasu nie wiedziałam nawet jak często bije serducho, wystarczyło mi, że lekarz powiedział, że jest dobrze. Im mniej szczegółów znamy tym lepiej, bo szukanie info w necie tylko podnosi ciśnienie. Zobaczysz, będzie dobrze!Maija lubi tę wiadomość
-
Właśnie wrąbałam pół paczki kwaśnych żelków i kwaśnych gum rozpuszczalnych.język mi aż ścierpł.pogratulować...A potem dziwić się że nie potrafię się wypróżnić codziennie.
A tak czuje się super...
Co do Dopplera we wczesnej ciąży to moja Pani doktor powiedziała że on szybko się nagrzewa i ta temperatura może być szkodliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 16:33
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyJa tez ciagle czuje ssanie w żołądku i na sama myśl że zaraz znow musze coś zjeść to mi nie dobrze, juz sama nie wiem co mam jesc i im bliżej wieczora tym gorzej sie czuje i bardziej zoladek boli. A pic to moglabym wogole nie pić.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Ja tez ciagle czuje ssanie w żołądku i na sama myśl że zaraz znow musze coś zjeść to mi nie dobrze, juz sama nie wiem co mam jesc i im bliżej wieczora tym gorzej sie czuje i bardziej zoladek boli. A pic to moglabym wogole nie pić.
-
Ja wracając z pracy zaszłam do garmażerki, kupiłam bigos (właśnie zjadłam cały pojemnik 😁) a na kolację naleśniki.
Zaraz musze zacząć sprzątać mieszkanie, bo od jakiegoś czasu praktycznie nic palcem nie tknęłam 😑Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Na wadze mam - 3kg. Ja na razie muszę jak najbardziej ograniczyć gluten wg zaleceń endokrynologa a mam taką ochotę zjeść bułkę z pasztetem albo z masłem i poledwicą łososiową. Nawet w biedronce wypatrzyłam bułkę jaką bym zjadła i teraz śni mi się ona po nocach jak ją jem z tym pasztetem i poledwicą. Nawet czuję tego smak i zapach jak o tym piszę 😂