X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Dziewczyny, a w ogóle kiedy można spodziewać się widocznego brzuszka? Mi dzis zaczął sie 12 tc i wstajac rano tak popatrzylam ze jakoś tak się mocniej uwypuklił :)
    U mnie jeszcze nic nie widać ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Mój mąż pojechał właśnie po bułki i pasztet bo tylko na to w tym momencik mam ochotę 😉
    Ja jem tylko pasztet i serki lub dżemy od 7 tygodnia...W ogólnie nie mogę jeść mięsa ;( Wczoraj wymiotowałam cały wieczór bo zjadłam pół gołąbka... No masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 17:25

kamila0530, sisi lubią tę wiadomość

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Dziewczyny, a w ogóle kiedy można spodziewać się widocznego brzuszka? Mi dzis zaczął sie 12 tc i wstajac rano tak popatrzylam ze jakoś tak się mocniej uwypuklił :)
    u mnie chyba widać chociaż miałam przed ciążą lekką oponkę, a figurę mam typowej gruszki... ale widzę, że trochę oponka się powiększyła, tylko, że ja mam taka postawę ciała, tak jakby przeprost w odcinku lędźwiowym, od dziecka, dupa do tyłu, brzuch do przodu i chyba dlatego już widać.. ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Na wadze mam - 3kg. Ja na razie muszę jak najbardziej ograniczyć gluten wg zaleceń endokrynologa a mam taką ochotę zjeść bułkę z pasztetem albo z masłem i poledwicą łososiową. Nawet w biedronce wypatrzyłam bułkę jaką bym zjadła i teraz śni mi się ona po nocach jak ją jem z tym pasztetem i poledwicą. Nawet czuję tego smak i zapach jak o tym piszę 😂
    A polędwica łososi nie jest surowa?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ojjj doskonale wiem co czujesz...ja płakałam bo bałam się że tak będzie przez całą ciąże, w trakcie jedzenia dalej czułam ssanie, głodna byłam okropnie, a mogłam zjeść tylko kilka kęsów...na szczęście to minie...mój facet powiedział, żebym może "nawpierd...." się aż się porzygam, to może poczuję ulgę haha ;)

Pamiętam jak w pierwszej ciąży w 14 tyg. poszlam do lekarza bo juz nie byłam wstanie tego znieść, w domu plakalam ze tak okropnie sie czuje, 2/3 doby w łóżku, przy każdej próbie wstanie rzyg, koszmar. I boję się powtórki z rozrywki. Tylko teraz muszę być na chodzie dla corki.

• male_m Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie standardowo odrzuca od słodkiego. To samo miałam w pierwszej ciąży. No i marzy mi się jabłko z targu :D mężu dzisiaj kupił więc jak przylecę we wtorek do domu to chyba tylko te jabłka będę jeść :). W tej ciąży mnie tylko bardziej mdli no i piersi bolą i jak małego karmię to mało przyjemnie no ale tak to bywa.
    Mój brzuch niestety nie wrócił do formy po pierwszej ciąży więc teraz tylko bardziej go widać ale to w żadnym wypadku nie wygląda jeszcze ciążowo :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A polędwica łososi nie jest surowa?
    Jest, dlatego jak na razie myślę, że to będzie coś, co zjem po porodzie jako jedno z pierwszych dań 😂

201910251756.png
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, ze tylko u mnie taka masakra, ale widzę ze u Was tez słabo.. całe dnie mam mdłości, w nocy nie mogę spac, wymiotuje po wszystkim co zjem, nawet po wodzie, nawet jak nie mam czym to mam ciagle torsje ;( mdłości są tak silne ze całe dnie spędzam w łóżku, nie radzę już sobie ☹️ Jest fatalnie :( dziś 10 t 1 d🤷🏻‍♀️ Nie mam siły chodzić, a nawet momentami mówić :( pije elektrolity raz dziennie żeby się nie odwodnić ale ja nie jestem w stanie nic koło siebie zrobić :( dlatego myślałam ze może to ciąża bliźniacza, ale wychodzi na to, ze tak strasznie znoszę ciąże :( ledwo żyje

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ramach ssania i dobrego apetytu wysyłam Wam pysznu domowy chlebek 😘

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d3e2b9c69f8.jpg

Kijanka, Zlaania1, sisi, Jagódka_88, natki89, Ig004, Marta.MP, Xkali lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    To ja w ramach ssania i dobrego apetytu wysyłam Wam pysznu domowy chlebek 😘

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d3e2b9c69f8.jpg

Az poczułam jego zapach 😍

MagdRy, Jagódka_88 lubią tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila0530 wrote:
    Myślałam, ze tylko u mnie taka masakra, ale widzę ze u Was tez słabo.. całe dnie mam mdłości, w nocy nie mogę spac, wymiotuje po wszystkim co zjem, nawet po wodzie, nawet jak nie mam czym to mam ciagle torsje ;( mdłości są tak silne ze całe dnie spędzam w łóżku, nie radzę już sobie ☹️ Jest fatalnie :( dziś 10 t 1 d🤷🏻‍♀️ Nie mam siły chodzić, a nawet momentami mówić :( pije elektrolity raz dziennie żeby się nie odwodnić ale ja nie jestem w stanie nic koło siebie zrobić :( dlatego myślałam ze może to ciąża bliźniacza, ale wychodzi na to, ze tak strasznie znoszę ciąże :( ledwo żyje

Biedactwo...
    U mnie skończony 9 tydzień, a objawów jakby coraz więcej. Zwłaszcza częstotliwość wymiotów wzrasta :(. Dzisiaj musiałam ruszyć tyłeczek, żeby zakończyć kilka rzeczy w pracy. Zmęczyło mnie to tak, jakbym biegała przez te dwie godziny. Jak wróciłam, to dosłownie rzuciłam się na zawartość lodówki, co po pewnym czasie trafiło w wiadome miejsce. Uroki. Teraz wysłałam męża do sklepu po składniki na spaghetti carbonara, ale chyba w międzyczasie przeszła mi na nie ochota :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale pasztetu nie możemy jeśli jest w nim wątróbka...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila masz tak samo jak Ja w pierwszej ciąży. Ja nie bylam w stanie się umyc, mąż mi pomagał. teraz jak narazie jest lepiej. Musi byc lepiej bo czuje ze zaniedbuje córkę, mąż sie stara ale jednak pewne kwestie to tylko matka, tesciowa nic nie interesuje i jeszcze psycho-teorie wymysla dlaczego zle sie czuje. I juz ją mierzi ze nic nie robię. Martwie sie czy wogole dam rade jechac w swieta do moich rodziców, bliziutko mamy ale jak człek zle się czuje to co to za przyjemność.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wieczorami czuję się lepiej więc zaczynam praktykować jogę, od 2 miesięcy w sumie to leżę, spacery są ale nie zawsze mam siłę chodzić, a coś muszę zacząć robić czuję ze moje ciało sztywnieje, żadna ze mnie fitneserka, ale dość już mam zalegania w łóżku, mam 30 lat a czuję się jak 50... joga nie wymaga energii...a ciało będzie wdzięczne ;)

MagdRy lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny ale pasztetu nie możemy jeśli jest w nim wątróbka...

A dlaczego nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj joga. Cwiczylam zanim zaszlam, przestalam przez bol brzucha i plamienia. Chyba brakuje mi tego bo nawet jak leżę to często w pozycji drzewa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam a musze wstać bo mnie znow ssie z głodu i mi zimno-czas napalic w piecu. Postanowilam ze dzisiejszy wieczór przechodzę, przesiedze, nie będę się kłaść.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A dlaczego nie?
    Wklejam

Wątróbka zawiera zbyt dużo witaminy A, która w nadmiarze jest toksyczna. Jej nadmiar może gromadzić się w organizmie i - zwłaszcza w 1. trymestrze ciąży – skutkować wadami rozwojowymi płodu, takimi jak wady czaszki czy układu nerwowego, a także przedwczesnym, bądź trudnym porodem.

Ponieważ w wątrobie kumulują się w toksyny i metale ciężkie, nie jest ona bezpieczna i obojętna tak dla kobiety, jak i dla dziecka.

Specjaliści przestrzegają przed jedzeniem wątróbki, ale i produktów, które ją zawierają (pasztet, wątrobianka). Wątróbka w ciąży bywa zatem niebezpieczna, dlatego zalecany jest umiar i ostrożność przed jej jedzeniem

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Biedactwo...
    U mnie skończony 9 tydzień, a objawów jakby coraz więcej. Zwłaszcza częstotliwość wymiotów wzrasta :(. Dzisiaj musiałam ruszyć tyłeczek, żeby zakończyć kilka rzeczy w pracy. Zmęczyło mnie to tak, jakbym biegała przez te dwie godziny. Jak wróciłam, to dosłownie rzuciłam się na zawartość lodówki, co po pewnym czasie trafiło w wiadome miejsce. Uroki. Teraz wysłałam męża do sklepu po składniki na spaghetti carbonara, ale chyba w międzyczasie przeszła mi na nie ochota :(

Ooo ja tak tez mialam ze wysylalam meza po cos a potem stwierdzilam ze jedbak tego nie chce :D ale juz teraz naprawde jest ok im bardziej nas mdli tym bardziej chyba mamy na cos ochote zeby tylko na chwilke chociaz bylo lepiej :)!

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ja wieczorami czuję się lepiej więc zaczynam praktykować jogę, od 2 miesięcy w sumie to leżę, spacery są ale nie zawsze mam siłę chodzić, a coś muszę zacząć robić czuję ze moje ciało sztywnieje, żadna ze mnie fitneserka, ale dość już mam zalegania w łóżku, mam 30 lat a czuję się jak 50... joga nie wymaga energii...a ciało będzie wdzięczne ;)

Masz jakis link z ta joga :)?

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ