Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gumcia, byłam razem z mężem. W życiu by mnie samej nie puścił na takie usg
Dziś tez pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko i nawet mój twardziel sie wzruszył
To USG jest naprawde magiczne i warto zabrać ze sobą tatusia.
Gumcia1989, sisi, Moni**, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja już po badaniu! Kamień spadł z serca
Wszystkie narządy pięknie pracują, ryzyko wad genetycznych bardzo niskie. Prawdopodobnie chłopiec ❤ ale jestem szczęśliwa. Dzisiaj podczas badania az sie popłakalam ze wzruszenia. Tak pieknie wszystko było widac.
Nasz bąbelek https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd3270baec3.jpgDomcias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:Ja już po badaniu! Kamień spadł z serca
Wszystkie narządy pięknie pracują, ryzyko wad genetycznych bardzo niskie. Prawdopodobnie chłopiec ❤ ale jestem szczęśliwa. Dzisiaj podczas badania az sie popłakalam ze wzruszenia. Tak pieknie wszystko było widac.
Nasz bąbelek https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd3270baec3.jpgja idę dziś, umrę chyba ze stresu do 16
Domcias, sisi lubią tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja już po badaniu! Kamień spadł z serca
Nasz bąbelek https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd3270baec3.jpg
Pięknie! Ale ile ma cm juz Twoj maluesz? Mi doktor kazala przedunac prenatalne zeby bobas byl troche wiekszy wiec dzis mam 11+4 a badanie bede miala 26.04 czyli w 13+0.Domcias lubi tę wiadomość
-
MagdRy, dzidziuś ma 5,66cm
MagdRy lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:To pięknie ❤️ U mnie w ten czw mial 4cm wiec dlatego przesunelam wizyty 🙂 a jaka akcja serduszka?
162, ale nawet nie zaglądam do Internetu sprawdzić jaka akcja jest prawidłowaJuz i tak wystarczająco duzo stresu zafundowałam maluszkowi... Teraz juz chyba mogę wyluzować, najgorszy czas minął i będzie juz tylko lepiej
Paula_30, natki89 lubią tę wiadomość
-
Poza tym doktor sprawdzał dokladnie serduszko i nie ma żadnych powodów do niepokoju. Wszystko prawidłowo sie rozwinęło, jest dobry przepływ krwi i serduszko pracuje jak należy
-
nick nieaktualny
-
Magdalen wrote:Domcias, super że wszystko ok 🙂 zazdroszczę, że już jesteś po, ja muszę czekać do 29.04
dzis zrobiłam Pappe, za 3 dni wynik.
Domcias piekny maluszek a zdjęcie będzie super pamiątkąMagdalen, Domcias lubią tę wiadomość
-
Magdalen wrote:Aishha wrote:to mamy w tym samym dniu
dzis zrobiłam Pappe, za 3 dni wynik.
Oo, super 🙂 ja pappe robię dopiero za tydzień.
mi lekarz mowił że od 10 tc mozna robic a ze nie chcialam sie stresowac czy po swietach bedzie wynik do 29 to zrobiłam już. W moich okolicach zaplacilam za pappe i wolne hcg niecale 200 zł to jeszcze nie ma tragedii.
-
Ja właśnie doczytałam,że mogłam też prosić o skierowanie na Pappe. A wzięłam tylko na biochemie i usg. Ale w sumie z pierwszym dzieckiem nie miałam tego robionego i wszystko ok.
Ile z was dziewczyny ma usg po świętach,, będą same dobre nowiny i zdjęcia 😁😁😁[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Zlaania1 wrote:Ja właśnie doczytałam,że mogłam też prosić o skierowanie na Pappe. A wzięłam tylko na biochemie i usg. Ale w sumie z pierwszym dzieckiem nie miałam tego robionego i wszystko ok.
Ile z was dziewczyny ma usg po świętach,, będą same dobre nowiny i zdjęcia 😁😁😁
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A te 35 lat to jak liczą? To trzeba mieć skończone w dniu robienia badania czy trzeba być w tym wieku od 1 dnia ciąży czy jak?
-
Aishha wrote:mi lekarz mowił że od 10 tc mozna robic a ze nie chcialam sie stresowac czy po swietach bedzie wynik do 29 to zrobiłam już. W moich okolicach zaplacilam za pappe i wolne hcg niecale 200 zł to jeszcze nie ma tragedii.
To naprawdę cena ok, u mnie 300zl będzie to kosztować, wyniki też powinny być na czas, tak mi lekarz mówił więc mam nadzieję że będą. Już mógłby być 29.04 🙂Aishha lubi tę wiadomość
-
Aishha wrote:ale przed 35 rokiem zycia nie zronisz Pappy na skierowanie, trzeba niestety zapłacić. Mnie doktorek nie pytał czy chce robić, napisał co potrzebuje i tyle.
Aishha ja jestem w Szwecji i tu jest trochę inaczej. W broszurze mam Pappe i badanie wód płodowych, no ale te drugie badanie odrazu położna odradziła ze względu na inwazyjnośc. A Pappy nie skomentowała tylko sama doczytałam w domu. Ale myślę,że te podstawowe wystarczą.Aishha lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁