X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A gdzie idziesz na nfz, bo ja do invicty

Ja na NFZ to na Inflancką, jakoś nie potrafiłam wymyśleć nic innego :)

podczytuje weekend :) moi rodzice mieszkają 2,5km od nas :P - zabieg celowy mamy z nimi bardzo dobre relacje i są baaardzo taktowni, w ogóle się nie wtrącają chociaż czasami mogliby częściej wpadać :) oni mają dom więc to my raczej robimy najazdy.
    Teściów mam 90km i ja nie utrzymuje z nimi żadnych kontaktów, mój mąż sporadyczne bardzo więc na całe szczeście nie mam takiego problemu, o ciąży dowiedzą się po porodzie więc same widzicie :)

My w sobotę mieliśmy wycieczką na IP na Karową, w zasadzie byliśmy w 2ch szpitalach, ale jak mi kazali zostać w Międzylesiu to stwierdziłam, że skonsultujemy się na Karowej... Kłuło i nadal trochę kłuje mnie na dole po lewej stronie, a że mam tam torbiel to stwierdziłam, że dla spokoju podjadę... No i okazało się że jedynym wyznacznikiem czy mam zostać czy nie jest mój poziom bólu, bo to czy torbiel się skreca czy nie nie widać na USG... na Karowej mnie skonsultowała lekarka z ordynatorem bo miała wątpliwości ale mnie wypuścili :) ogólnie kobieta anioł <3
    ... ale dzięki temu wiem, że nasz Dzidziulek ma 19,9mm i serduszko bijące 171 uderzeń na minutę, lekarka powiedziała, że bije pięknie <3

Szczesliwa_mamusia, Kropka89 lubią tę wiadomość

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne też 24 kwietnia, zaraz po świętach, to będzie akurat 12+5 :) Ale już mam takiego stresa, tym bardziej, że ostatnio jakoś wszędzie gdzie coś oglądam albo czytam pokazują mi się jakieś chore dzieci. Mam nadzieję, że to tylko psychika i hormony zwraca mi na to bardziej uwagę. To kolejny najdłuższy tydzień czekania na wizytę w ciąży.

Moni** lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Beta 163, pappa 0.81. Bardzo wysoka beta...

To taka sama sytuacja jak u mojej znajomej. Też właśnie betę miała wysoką. Później miała dodatkowe spotkanie z lekarzem i on powiedział że wszystko jest ok i żeby się tym wynikiem krwi nie przejmowała. Także na spokojnie.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Kurde, a mi się przypałętało chyba jakieś zapalenie układu moczowego :( :( :(. Przynajmniej tak mi wychodzi z wyników. Jakieś porady/ domowe sposoby? Wizytę mam w środę, ale może by się dało coś zaradzić do tego czasu.
    Wiem, że dobrze jest dużo pić i stosować żurawinę.

Kijanka a jakie masz wyniki ,objawy?
    Ja mam podwyższone Ph ale położna stwierdziła,że jeżeli nic poza tym mi nie jest to możliwe,że to od hormonów ciażowych i poprostu mam zwracać uwagę czy nie czuję infekcji. No i zapobiegawczo kazała wziąć jakieś tabletki dopochwowe na grzybicę, bądź coś wzmacniającego flore bakteryjną pochwy.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Ja mam podwyższone Ph ale położna stwierdziła,że jeżeli nic poza tym mi nie jest to możliwe,że to od hormonów ciażowych i poprostu mam zwracać uwagę czy nie czuję infekcji. No i zapobiegawczo kazała wziąć jakieś tabletki dopochwowe na grzybicę, bądź coś wzmacniającego flore bakteryjną pochwy.

Objawów nie mam zupełnie żadnych. PH wyszło mi 7,5 + bardzo liczne bakterie. Leukocytów jest chyba 5, czyli pod tym względem jest ok i chyba nie ma stanu zapalnego. Pozostałe parametry ok. Dwa tygodnie temu wynik badania moczu wyszedł w porządku, więc to musi być jakaś świeża sprawa. W każdym razie jutro chyba powtórzę badanie.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Ja tez mam podwyzszone PH i jeszcze jakies 2 rzeczy powyzej normy ale lekarz tez stwierdzil,ze wyniki ok. Ale ja mam jakas grzybice :/

860i3e5edambhnvb.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 25-go prenatalne. Po świętach będzie co opowiadać :)

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zasugerowała,że mogę coś mieć,ale ja kiedyś miewałam grzybicę,objawy znam na pamięć i jak narazie żadnych raczej nie mam. Dlatego spróbuję z tymi kapsulkami dopochwowymi z "dobrymi"bakteriami podziałać- to jest bezpieczne i ewentualnie jakieś Actimele pić

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wewnętrzna fabryka nie daje rady. Padam na ryjek, muli jak diabli a szanse zeby się położyć znikome.

• kudłata Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę, bąble po 5.3 i 5.4 cm, wszystko ok, prenatalne 24.04

Paula_30, Cecylia, Spirit, Marta.MP, Magdalen, Kijanka, Jagódka_88, sisi, Moni**, Alu_87, Alu_87, Zlaania1, Szczesliwa_mamusia, Agi83, natki89, Kurczaczek89, Kropka89, Maija lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moja wewnętrzna fabryka nie daje rady. Padam na ryjek, muli jak diabli a szanse zeby się położyć znikome.
    Witaj w klubie :/

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dużo napisałyście, juz trzeci dzień nadrabiam i nie moglam skończyć:)))

U mnie wylazł brzuszek albo raczej takie spiczaste coś tuż pod pępkiem już dwa tygodnie temu. Ja jestem bardzo szczupła ale raczej miękka a to coś jest twarde i zbite i podłużne. Z przodu można powiedzieć, że to fałdka tłuszczu ale z boku wyraźnie widać, ze to coś dziwnego. Bardziej widać wieczorem niż rano.

Mdłości mam lekkie z samego rana i na wieczór, ostatnio się pogorszyło i przestałam brać tabletki z DHA i brałam sam folik 4 dni i jest duuuuzo lepiej!!!

Ja mam tylko teściową blisko, jest w porządku nigdy się do niczego nie wtrąca i szczerze mówiąc to mam wielką nadzieje, że będę mogła jej dziecko podrzucić czasami i się zastanawiam na ile czasu można podrzucić niemowlę pani 67 letniej. Chciałabym do pracy szybko wrócić, ale nie wiem czy ona da radę 9 godzin z dzieckiem...?

Z innych spraw o których piszecie to ja mam usg prenatalne dopiero na początku maja i też tylko od czasu do czasu mi przychodzi lęk czy dziecko jest żywe. Ale generalnie to jestem pozytywnie nastawiona, tylko takie myśli z tylu głowy czasem przychodzą.

• sisi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja jeszcze nie wiem kiedy będę miała prenatalne. 25 idę do położnej i dopiero ona da mi skierowanie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • male_m Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Tak, chciałam spać z synkiem ale mam stresa że spadnie a dwa mój mąż nie za bardzo to toleruje, musiałby iść na jakieś inne lozko a my innego nie mamy w naszym malutkim mieszkanku :-D

No to rzeczywiście jest problem. My mamy tak zrobione że mamy łóżeczko małego od jego urodzenia dostawione do naszego z wymontowaną jedną ścianką i np. jak ktoś do nas wpada w gości i nocuje to wtedy mały śpi z nami w pokoju w tym dostawionym łóżeczku. Mój mąż się zawsze martwi że zrobi małemu krzywdę przez sen bo on mega mocno śpi (raz jak chciałam się wyspać to poszłam na noc spać w salonie a on został w sypialni z małym i mimo zamkniętych 2 par drzwi to ja słyszałam jak mały płacze, a mój mąż sobie spał...) także także taka dostawka jest super bo mały nie musi spać między nami żeby nie spaść z łóżka :).
    Iza34 wrote:
    Wrócę do tej grupy krwi. U mnie jest tak że ja mam rh-, mąż rh+ czyli istnieje ryzyko konfliktu, do tego corka ma rh+, po porodzie dostalam jakiś zastrzyk, nie pamiętam nazwy. I teraz lekarz kazal zrobic grupę krwi z jakimiś przeciw cialami i te przeciwciala sa najważniejsze bo coś tam pokazują tylko tez nie wiem co, nie do końca to rozumiem. A mąż robił bo chcą dokument a nie na piękne oczy.

Z tego co pamiętam to głównie temat jest taki że jeśli ty masz Rh- i dziecko w brzuchu będzie miało Rh+ po ojcu to wtedy problem się pojawi w przypadku kontaktu twojej krwi z krwią dziecka bo twoja automatycznie będzie wytwarzać przeciwciała. Dlatego daje się te zastrzyki w ciąży i później jeszcze po porodzie żeby (jeśli się nie mylę) nie wytwarzać tych przeciwciał. I to co piszesz że kazał ci lekarz zrobić z przeciwciałami to właśnie po to żeby wiedzieć jak jest u ciebie. Jeśli je masz a dziecko w brzuchu ma Rh+ to że tak powiem będzie dla twojego organizmu intruzem którego trzeba się pozbyć (jeśli dojdzie do kontaktu twojej krwi z krwią dziecka).

Kropka89 lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam terminu prenatalnych. W czw.porozmawiam o tym z ginem na wizycie. Może zdążę gdzies się umówić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male_m dzieki za wyjaśnienie. To jest bardzo ważne. Ryzyko ze mam przeciwciala istnieje bo corka ma rh+. A czy podczas cc jest szansa na kontakt naszych krwi to nie wiem. Poczekamy na wyniki.

• male_m Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Ja mam tylko teściową blisko, jest w porządku nigdy się do niczego nie wtrąca i szczerze mówiąc to mam wielką nadzieje, że będę mogła jej dziecko podrzucić czasami i się zastanawiam na ile czasu można podrzucić niemowlę pani 67 letniej. Chciałabym do pracy szybko wrócić, ale nie wiem czy ona da radę 9 godzin z dzieckiem...?

Myślę że to bardzo zależy od osoby. Także jeśli masz teściową która jest aktywną osobą to pewnie sobie poradzi, chociaż to pewnie też zależy o jak małe dziecko ci chodzi i jak bardzo wymagające będzie dziecko. Pewnie po porodzie dowiesz się czy coś z tego będzie. Jeśli będziesz planowała karmić piersią to podejrzewam że z tym może być problematycznie jeśli cię nie będzie cały dzień.

Tak z ciekawości dlaczego chcesz wracać szybko do pracy i to na cały etat?

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja jeszcze nie mam terminu prenatalnych. W czw.porozmawiam o tym z ginem na wizycie. Może zdążę gdzies się umówić.
    Spoko zdazysz. Ja dzisiaj dzwonilam i sie umowilan do dolnoslaskiego centrum ginekologii i zapisali mnie na 14.05 dopiero czyli bede pod koniec 12 tyg

860i3e5edambhnvb.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Male_m dzieki za wyjaśnienie. To jest bardzo ważne. Ryzyko ze mam przeciwciala istnieje bo corka ma rh+. A czy podczas cc jest szansa na kontakt naszych krwi to nie wiem. Poczekamy na wyniki.

Bardzo proszę. W temacie cesarki się nie wypowiem bo nie mam pojęcia jak to jest.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy w Wawie na Madalińskiego robia prenatalne.

Apropo, mialam dzis dzwonic i zapisac sie do onkologa. Znow nie bedzie terminów a ja zapomniałam. Jakas glupia ta przypominają ze mi nie przypomniała.

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ