Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po usg, wychodzi 12+0 CRL 4,85. Nie za mały dzidziuś? :o coś słabo urósł przez tydzień... Niby termin porodu się zgadza z tym wyznaczonym na drugim usg, lekarz nic nie mówił, ale jakoś wydaje mi się że za małe
Kijanka, Magdalen, Moni**, Nieplanowana, sisi, Zlaania1 lubią tę wiadomość
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
brzankaa wrote:Ja już po usg, wychodzi 12+0 CRL 4,85. Nie za mały dzidziuś? :o coś słabo urósł przez tydzień... Niby termin porodu się zgadza z tym wyznaczonym na drugim usg, lekarz nic nie mówił, ale jakoś wydaje mi się że za małe
Paula_30, Zlaania1 lubią tę wiadomość
-
No właśnie według tabeli powinien mieć już 5,5 cm idealnie.
Badanie tydzień wcześniej wychodzi w tabeli dobrze, a teraz coś za mało
zobaczę jeszcze w środę na prenatalnych. Może coś źle zmierzył?
25.02.2019 - pęcherzyk
11.03.2019 - jest ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
Ja dziś mam usg genetyczne o 19:30. Mam takiego stresa, ze masakra jakaś... Także biegunka dzisiaj u mnie murowana
Mam nadzieje, ze dzidzius będzie żywy, bo tego obawiam sie najbardziej. Złe wspomnienia mam z tego usg... Lekarz w ogóle dzis do mnie dzwonił i prosił żebym pół godziny przed wizytą zjadła lub wypila coś słodkiego.
A jak u was z brzuszkami? W sensie, czy odczuwacie jakieś bóle? Ja ostatnio mam takie dziwne uczucie ciężaru w dole brzucha (najczesciej wieczorem), do tego kłucia w pachwinach i ogólnie jakies takie dziwne bóle macicy (troche podobne do miesiaczkowych).sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie wczoraj bolal znowu jak na @. Czasem mam uczucie napinania.
Brzanka- nie doszukuj sie problemow. Skoro lekarz mowi,ze jest dobrze,to jest dobrze. Dzieci roznie rosna. Dzis tyle podrosl,na nastepnej wizycie sie okaze,ze ostro podkoksowal.brzankaa lubi tę wiadomość
-
Brzankaa, zgadzam się ze Szczesliwa mamusia, skoro jest ok to jest ok, lekarz niczego by nie ukrywał.
A co do brzucha.. Też mam wrażenie, że poniżej pępka mam uwypuklenie, tylko ciekawe czy to powoli ciążowy brzuszek czy oponka od wolniejszego trybu zycia🙂. I też odczuwam taki delikatny ciężar w tym miejscu.
Mi mdłości też na weekend odpuscily, ostatni raz wymiotowalam w sobotę rano. Mdli mnie ale bez wymiotów -
Domciaa chyba każda z Nas przed każdym usg przeżywa mini zawał serca, ja na pewno 🙂 ale trzeba być pozytywnej myśli. Najgorsze chwili w poczekalni pod gabinetem przeżywam. Ostatnim razem doszłam do wniosku, że muszę brać kogoś ze sobą, zawsze będzie raźniej i jakoś może bardziej opanowana będę.
-
Domcias ja już nie mam na szczęście żadnych bóli. W ogóle nie czuję się jak w ciąży 😁 a bierzesz magnez? Mi się wydaje, że po magnezie mi bóle przeszły
25.02.2019 - pęcherzyk
11.03.2019 - jest ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
Takie lekkie bóle brzucha też mam co jakiś czas, trwa chwilę i przechodzi.
A mdłości mam wieczorne, zjem obiad i potem już nic nie wcisnę, nie mogę patrzeć na jedzenie. Jednego dnia myślałam i cieszyłam się, że to okres że już jest lepiej, napisałam to Wam tutaj i się zaczęło znowu, tym razem z większą mocą -
Domcias wrote:Ja dziś mam usg genetyczne o 19:30. Mam takiego stresa, ze masakra jakaś... Także biegunka dzisiaj u mnie murowana
Mam nadzieje, ze dzidzius będzie żywy, bo tego obawiam sie najbardziej. Złe wspomnienia mam z tego usg... Lekarz w ogóle dzis do mnie dzwonił i prosił żebym pół godziny przed wizytą zjadła lub wypila coś słodkiego.
A jak u was z brzuszkami? W sensie, czy odczuwacie jakieś bóle? Ja ostatnio mam takie dziwne uczucie ciężaru w dole brzucha (najczesciej wieczorem), do tego kłucia w pachwinach i ogólnie jakies takie dziwne bóle macicy (troche podobne do miesiaczkowych). -
Ja też mam lekkie bóle jakby miesiączkowe ale nie cały czas tylko czasami. Wypuklenie w dole brzucha już mam jakiś czas ale to pewnie też od zastrzyków.
Plamienie w sobotę jednak to była jednorazowa akcja. Od tamtej pory już spokój także staram się być dobrej myśli.
Odnośnie mamuś i teściowych to muszę się pochwalić że mam super, moja mama mieszka niedaleko więc już ratuje mnie obiadami i wiem, że zawsze mogę na nią liczyć. A teściowa to kochana kobieta. Tak się ucieszyła z tej ciąży, że mnie aż to tak wzruszyło. Wiem też, że zawsze pomoże i raczej nie jest taka żeby złote rady udzielała na siłę. Chociaż ona 5 dzieci urodziła więc doświadczenie ma jak mało ktoKijanka lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Kropka. Zastanawialas sie juz jak ogarniesz dwoje takich maluchow bo mnie to przeraza na sama mysl...
Pewnie że tak, to drugie było jak najbardziej planowane, nawet wybraliśmy odpowiednią datę, miejsce itp.może to trochę szalone ale mam dużo znajomych w podobnej sytuacji i dzieci bardzo szybko się że sobą bawią, w ogóle nawet jak taki maluszek leży a drugi chodzi obok to już się czują razem. Jakoś ja mam takie doświadczenia. A i mąż jest dużo starszy wiec nie chcieliśmy czekać długo. Jestem dobrej myśli, synek jest narazie bardzo spokojnym dzieckiem, mamy żłobek z dofinansowaniem obok do którego już trochę się przyzwyczajamy powoli i jakoś to będzie
Tak, chciałam spać z synkiem ale mam stresa że spadnie a dwa mój mąż nie za bardzo to toleruje, musiałby iść na jakieś inne lozko a my innego nie mamy w naszym malutkim mieszkankuAgi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWrócę do tej grupy krwi. U mnie jest tak że ja mam rh-, mąż rh+ czyli istnieje ryzyko konfliktu, do tego corka ma rh+, po porodzie dostalam jakiś zastrzyk, nie pamiętam nazwy. I teraz lekarz kazal zrobic grupę krwi z jakimiś przeciw cialami i te przeciwciala sa najważniejsze bo coś tam pokazują tylko tez nie wiem co, nie do końca to rozumiem. A mąż robił bo chcą dokument a nie na piękne oczy.
-
nick nieaktualnyMoja tesciowa tez bardzo się ucieszyła i na tym koniec. Ona jest zdania ze każda kobieta w ciąży pracuje tylko nie ja i sa zgrzyty. Tylko dlaczego jej druga synowa odkad zaszła w pierwsza ciaze 15 lat temu od razu rzuciła prace i do tej pory ani dnia nie przepracował?
-
nick nieaktualny
-
brzankaa wrote:Ja już po usg, wychodzi 12+0 CRL 4,85. Nie za mały dzidziuś? :o coś słabo urósł przez tydzień... Niby termin porodu się zgadza z tym wyznaczonym na drugim usg, lekarz nic nie mówił, ale jakoś wydaje mi się że za małe
brzankaa lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja właśnie założyłam kartę ciąży, i dostałam skierowanie na prenatalne. Także teraz czekać na wezwanie, a następna wizyta dopiero za 2 miesiące.
I mam 3tyg zwolnienia.Spirit, Magdalen, Paula_30 lubią tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
u mnie prenatalne już w środę
jadę ze swoim, bo ostatnio pojechałam sama na usg i chyba było mu przykro, bo innego obejrzeć zdjęcie a co innego zobaczyć na żywo jak się ruszają, więc niech sobie chłop popatrzy
zwłaszcza ze moja gin wyświetla obraz na wielkim tv ścianie
Moni**, Magdalen, Zlaania1, Maija, sisi lubią tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja dziś mam usg genetyczne o 19:30. Mam takiego stresa, ze masakra jakaś... Także biegunka dzisiaj u mnie murowana
A jak u was z brzuszkami? W sensie, czy odczuwacie jakieś bóle? Ja ostatnio mam takie dziwne uczucie ciężaru w dole brzucha (najczesciej wieczorem), do tego kłucia w pachwinach i ogólnie jakies takie dziwne bóle macicy (troche podobne do miesiaczkowych).
Ale Ci zazdroszczę tego, że to już moment na USG genetyczne.
Co do brzucha, to mnie ciągle coś ciągnie w pachwinach i kłuje w dole brzucha, przy czym co do kłucia to mam wrażenie, że to jednak jest od jelit. Bóli podobnych do miesiączkowych nie mam.