X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam za tydzień we wtorek prenatalne. I strasznie mi się ten czas ciągnie. Na razie odliczam dni ale pewnie od jutra będę odliczać godziny! I całe święta spędzę na stresowaniu się...

natki89 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Brzanka moim zdaniem nie masz się co martwić! Zaufaj lekarzowi! Na pewno maluszek nie jest za mały :)

Wow dzisiaj pierwsze prenatalne :D

Przede mną dłuuuuugie święta, bo prenatalne za tydzień we wtorek, zatem ten tydzień będzie się ciągnął niemiłosiernie :)

A ja sobie powinnam wręczyć puchar za szukanie tętna :D tak jak mówiłam w piątek nie znalazłam, ale dziewczyny pisały, że tętno słyszały też już w 10 tygodniu, więc wyciągnęłam ten detektor i dalej nic. Mądra ja (przypominam jedną ciąża już za mną) szukałam dzidzi pod pępkiem :D potem mnie oświeciło, że przecież za wcześnie żeby szukać tak wysoko. Wyciągnęłam detektor jeszcze raz i nad linią włosów łonowych od razu znalazłam tętno :) :) dobrze, że nie szukałam nad pępkiem :P

Ja właśnie zamówiłam i jutra ma do mnie przyjsc ❤️ Mysle,ze bede spokojniejsza jak raz na jakis czas uskysze,ze serduszko bije :)

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzankaa wrote:
    Ja już po usg, wychodzi 12+0 CRL 4,85. Nie za mały dzidziuś? :o coś słabo urósł przez tydzień... Niby termin porodu się zgadza z tym wyznaczonym na drugim usg, lekarz nic nie mówił, ale jakoś wydaje mi się że za małe :([/

Wszystko jest napewno dobrze :) gdyby cos bylo nie tak lekarz by powoedzial :)

brzankaa lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Ja właśnie zamówiłam i jutra ma do mnie przyjsc ❤️ Mysle,ze bede spokojniejsza jak raz na jakis czas uskysze,ze serduszko bije :)

A ja się ciągle zastanawiam, czy zamówić. W środę mam wizytę, to podpytam ginekologa, czy to bezpieczne. Ale najbardziej to się boję, że się zestresuję za bardzo, jak kiedyś nie będę mogła namierzyć serduszka malucha.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne. Odebrałam dziś pappe i betę i troszkę mnie niepokoi wynik ale mam świadomość że na całość składa się też usg więc staram się nic sobie nie wkręcać...

• Moni** Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Ja mam jutro prenatalne. Odebrałam dziś pappe i betę i troszkę mnie niepokoi wynik ale mam świadomość że na całość składa się też usg więc staram się nic sobie nie wkręcać...

A jaki masz wynik?
    Moja znajoma jak robiła ostatnio, też miała bardzo średnie wyniki z krwi, ale usg idealne wyszło i sam lekarz powiedział żeby się tymi wynikami nie przejmowała bo nie zawsze mają odzwierciedlenie w rzeczywistości.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    A jaki masz wynik?
    Moja znajoma jak robiła ostatnio, też miała bardzo średnie wyniki z krwi, ale usg idealne wyszło i sam lekarz powiedział żeby się tymi wynikami nie przejmowała bo nie zawsze mają odzwierciedlenie w rzeczywistości.
    Beta 163, pappa 0.81. Bardzo wysoka beta...

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    A ja się ciągle zastanawiam, czy zamówić. W środę mam wizytę, to podpytam ginekologa, czy to bezpieczne. Ale najbardziej to się boję, że się zestresuję za bardzo, jak kiedyś nie będę mogła namierzyć serduszka malucha.

Wiadomo stres jest całą ciąże ale im wyżej tym łatwiej znaleźć serduszko. Ja ostatnio odchodziłam od zmyslow,ze staierdzilam ze zakupie zrby raz na jakis czas sprawdzic czy dzidzius tam sobie ladnie siedzi :)

Kijanka lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie przypomniec jak siw nazywaja te tabletki na mdlosci? Dzisij mojego wysle,bo juz mam dosc

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:49

mao lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Nieplanowana Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja też mam za tydzień we wtorek prenatalne. I strasznie mi się ten czas ciągnie. Na razie odliczam dni ale pewnie od jutra będę odliczać godziny! I całe święta spędzę na stresowaniu się...

To jest nas więcej. Ja też idę we wtorek, po świętach na godz. 13 na prenatalne ;)

👧 👦 👦 👦 👦
    Smerfik 24.10.2019 👶
    "9 miesięcy nosisz w sobie.10 godzin rodzisz. Pół roku nie śpisz po nocach. A ono i tak okazuje się podobne do tatusia" 🙈
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja mam pierwsze prenatalne 25,chciałabym być już po :p w weekend teraz mąż mówi swoim rodzicom ,chociaż chyba i tak już wiedzą bo musieliśmy wymienić auto na większe żeby dwa foteliki weszły :)

Ja tez mam 25 i tez już chciałabym być po 😉 Tak ten czas się dłuży i dłuży, ale pewnie będzie wszystko dobrze u każdej z nas 🙂

Spirit lubi tę wiadomość

d29db7a339.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy
    Ja jestem jasna pod każdym względem ;) I nigdy nie miałam żadnej infekcji i cytologia zawsze w najlepszej grupie. Dziwny pogląd :o

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • coma Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:29

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Pierwsze słyszę. Jestem blondynka z jasna cera,ale zapalenie w ciazy mialam na początku. Poprzedniej. Pozniej juz nie. I gin mi powiedzial,ze to zwiazane z oslabieniem organizmu,a nie z moja karnacja. Zapalenie pecherza na koniec tamtej ciazy mialam

• Esti Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja też mam prenatalne 25go. Tylko ja z tych, co się nie stresują :-) Co ma być to będzie więc po co stres.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie i dzidziutki.

Paula_30, Kurczaczek89, sisi lubią tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prenatalne po świętach :) 24 kwietnia :)

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a mi się przypałętało chyba jakieś zapalenie układu moczowego :( :( :(. Przynajmniej tak mi wychodzi z wyników. Jakieś porady/ domowe sposoby? Wizytę mam w środę, ale może by się dało coś zaradzić do tego czasu.
    Wiem, że dobrze jest dużo pić i stosować żurawinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 16:53

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Jakaś bzdura.
    A ja kiedyś, dawno, dawno temu jak dzieciowe tematy były mi bardzo odległe, poszłam do pierwszego lepszego ginekologa po receptę na tabletki antykoncepcyjne. Zanim przystąpił do rutynowego badania, spojrzał na mnie, pokiwał głową i stwierdził, żebym uważała z tą antykoncepcją, bo mam ciemną karnację, a takie kobiety mają potem problemy z zajściem w ciążę :). Przy czym ja akurat nie mam żadnych cech hirsutyzmu, po prostu mam ciemne włosy, a i nawet nie wiem, czy można o mnie powiedzieć, że mam ciemną karnację.

8p3os65gur64a6vr.png
  • brzankaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiejsze usg tez było chyba jak prenatalne, wszystko w normie, przezierność karku 1,3 więc też chyba ok. A ogólnie prenatalne prywatne i pappę mam w środę :)

Spirit, Paula_30, Maija, natki89, sisi lubią tę wiadomość

16udsek26zj3csqq.png
    21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
    23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
    25.02.2019 - pęcherzyk
    04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
    11.03.2019 - jest ❤️
    20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
    01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
    08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
    CRL-5,49 ❤️
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ