Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam za tydzień we wtorek prenatalne. I strasznie mi się ten czas ciągnie. Na razie odliczam dni ale pewnie od jutra będę odliczać godziny! I całe święta spędzę na stresowaniu się...
natki89 lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Brzanka moim zdaniem nie masz się co martwić! Zaufaj lekarzowi! Na pewno maluszek nie jest za mały
Wow dzisiaj pierwsze prenatalne
Przede mną dłuuuuugie święta, bo prenatalne za tydzień we wtorek, zatem ten tydzień będzie się ciągnął niemiłosiernie
A ja sobie powinnam wręczyć puchar za szukanie tętnatak jak mówiłam w piątek nie znalazłam, ale dziewczyny pisały, że tętno słyszały też już w 10 tygodniu, więc wyciągnęłam ten detektor i dalej nic. Mądra ja (przypominam jedną ciąża już za mną) szukałam dzidzi pod pępkiem
potem mnie oświeciło, że przecież za wcześnie żeby szukać tak wysoko. Wyciągnęłam detektor jeszcze raz i nad linią włosów łonowych od razu znalazłam tętno
dobrze, że nie szukałam nad pępkiem
Ja właśnie zamówiłam i jutra ma do mnie przyjsc ❤️ Mysle,ze bede spokojniejsza jak raz na jakis czas uskysze,ze serduszko bijenatki89 lubi tę wiadomość
-
brzankaa wrote:Ja już po usg, wychodzi 12+0 CRL 4,85. Nie za mały dzidziuś? :o coś słabo urósł przez tydzień... Niby termin porodu się zgadza z tym wyznaczonym na drugim usg, lekarz nic nie mówił, ale jakoś wydaje mi się że za małe
[/
Wszystko jest napewno dobrzegdyby cos bylo nie tak lekarz by powoedzial
brzankaa lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Ja właśnie zamówiłam i jutra ma do mnie przyjsc ❤️ Mysle,ze bede spokojniejsza jak raz na jakis czas uskysze,ze serduszko bije
A ja się ciągle zastanawiam, czy zamówić. W środę mam wizytę, to podpytam ginekologa, czy to bezpieczne. Ale najbardziej to się boję, że się zestresuję za bardzo, jak kiedyś nie będę mogła namierzyć serduszka malucha. -
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:Ja mam jutro prenatalne. Odebrałam dziś pappe i betę i troszkę mnie niepokoi wynik ale mam świadomość że na całość składa się też usg więc staram się nic sobie nie wkręcać...
A jaki masz wynik?
Moja znajoma jak robiła ostatnio, też miała bardzo średnie wyniki z krwi, ale usg idealne wyszło i sam lekarz powiedział żeby się tymi wynikami nie przejmowała bo nie zawsze mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. -
nick nieaktualnyMoni** wrote:A jaki masz wynik?
Moja znajoma jak robiła ostatnio, też miała bardzo średnie wyniki z krwi, ale usg idealne wyszło i sam lekarz powiedział żeby się tymi wynikami nie przejmowała bo nie zawsze mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. -
Kijanka wrote:A ja się ciągle zastanawiam, czy zamówić. W środę mam wizytę, to podpytam ginekologa, czy to bezpieczne. Ale najbardziej to się boję, że się zestresuję za bardzo, jak kiedyś nie będę mogła namierzyć serduszka malucha.
Wiadomo stres jest całą ciąże ale im wyżej tym łatwiej znaleźć serduszko. Ja ostatnio odchodziłam od zmyslow,ze staierdzilam ze zakupie zrby raz na jakis czas sprawdzic czy dzidzius tam sobie ladnie siedziKijanka lubi tę wiadomość
-
A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:49
mao lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Ja też mam za tydzień we wtorek prenatalne. I strasznie mi się ten czas ciągnie. Na razie odliczam dni ale pewnie od jutra będę odliczać godziny! I całe święta spędzę na stresowaniu się...
To jest nas więcej. Ja też idę we wtorek, po świętach na godz. 13 na prenatalnenatki89 lubi tę wiadomość
👧 👦 👦 👦 👦
Smerfik 24.10.2019 👶
"9 miesięcy nosisz w sobie.10 godzin rodzisz. Pół roku nie śpisz po nocach. A ono i tak okazuje się podobne do tatusia" 🙈 -
Spirit wrote:Ja mam pierwsze prenatalne 25,chciałabym być już po :p w weekend teraz mąż mówi swoim rodzicom ,chociaż chyba i tak już wiedzą bo musieliśmy wymienić auto na większe żeby dwa foteliki weszły
Ja tez mam 25 i tez już chciałabym być po 😉 Tak ten czas się dłuży i dłuży, ale pewnie będzie wszystko dobrze u każdej z nas 🙂
Spirit lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy
I nigdy nie miałam żadnej infekcji i cytologia zawsze w najlepszej grupie. Dziwny pogląd :o
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy
-
Hej dziewczyny.
Ja też mam prenatalne 25go. Tylko ja z tych, co się nie stresująCo ma być to będzie więc po co stres.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie i dzidziutki.Paula_30, Kurczaczek89, sisi lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Kurde, a mi się przypałętało chyba jakieś zapalenie układu moczowego
. Przynajmniej tak mi wychodzi z wyników. Jakieś porady/ domowe sposoby? Wizytę mam w środę, ale może by się dało coś zaradzić do tego czasu.
Wiem, że dobrze jest dużo pić i stosować żurawinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 16:53
-
Paula_30 wrote:A spotkalyscie sie z taka opinia,ze jak kobieta jest blondynka z jasna karnacja- jak ja to bedzie zmagac z infekcjami pochwy cala ciaze.. Taki ginekolog. Troche mnie tym zszkowal nie ukrywam,ale bylam u pierwszego lepszego w sobote jak znowu dostalan grzybicy,ktora myslalam,ze wyleczylam jak jeszcze nie wiedzialam,ze jesten w ciazy
Jakaś bzdura.
A ja kiedyś, dawno, dawno temu jak dzieciowe tematy były mi bardzo odległe, poszłam do pierwszego lepszego ginekologa po receptę na tabletki antykoncepcyjne. Zanim przystąpił do rutynowego badania, spojrzał na mnie, pokiwał głową i stwierdził, żebym uważała z tą antykoncepcją, bo mam ciemną karnację, a takie kobiety mają potem problemy z zajściem w ciążę. Przy czym ja akurat nie mam żadnych cech hirsutyzmu, po prostu mam ciemne włosy, a i nawet nie wiem, czy można o mnie powiedzieć, że mam ciemną karnację.
-
To dzisiejsze usg tez było chyba jak prenatalne, wszystko w normie, przezierność karku 1,3 więc też chyba ok. A ogólnie prenatalne prywatne i pappę mam w środę
Spirit, Paula_30, Maija, natki89, sisi lubią tę wiadomość
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️