X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czeka zaraz 10h podróży powrotnej, a noc nie należała do przyjemnych bo mój mąż chrapie. W domu śpimy w osobnych pokojach, a tutaj spędziłam tydzień klepiąc go pół nocy w plecy więc żadne z nas się nie wysypiało.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem ze pewnie już był tutaj gdzieś ten temat, ale nie moge się dokopać. Z jakich detektorów tętna korzystacie i jak Wam się sprawują? Chciałabym zamówic jakiś sprawdzony. Z góry dziękuję za pomoc.

Kropka89 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję mówic rodzinie, chociaż już niektórzy wiedzą i zdecydowaliśmy że na Święta mówimy...Trochę sobie mowie też tak, że jeśli się coś zdarzy to też będzie ok że rodzina będzie wiedzieć, wspierać. Od strony męża mam bardzo fajna rodzinę, czasem wszystko chcą wiedzieć ale są pomocni. A od mojej strony mam tylko mamę, da się przeżyć.

Też jestem zainteresowana tymi detektorami chyba ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Nas czeka zaraz 10h podróży powrotnej, a noc nie należała do przyjemnych bo mój mąż chrapie. W domu śpimy w osobnych pokojach, a tutaj spędziłam tydzień klepiąc go pół nocy w plecy więc żadne z nas się nie wysypiało.

Powodzenia! Szerokiej drogi!

sisi lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja też się boję mówic rodzinie, chociaż już niektórzy wiedzą i zdecydowaliśmy że na Święta mówimy...Trochę sobie mowie też tak, że jeśli się coś zdarzy to też będzie ok że rodzina będzie wiedzieć, wspierać. Od strony męża mam bardzo fajna rodzinę, czasem wszystko chcą wiedzieć ale są pomocni. A od mojej strony mam tylko mamę, da się przeżyć.

Też jestem zainteresowana tymi detektorami chyba ;)
    Właśnie też doszłam do podobnego wniosku, że przecież jeśli miałoby coś nie wyjść to nie będę przed rodziną udawać, że nic się nie stało, więc tak czy siak się dowiedzą

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Życzę Wam spokojnych zdrowych świąt!

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • male_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Na pewno będę o to walczyć bo to dla mnie ważna kwestia. Na pewno poszukam w razie czego odpowiedniej butelki żeby nie dawać w razie czego z pierwszej lepszej gdyby zaszła taka potrzeba. Wtedy miałam Medela calma.

Medela ze smoczkiem calma to jest super wybór. To jest z tego co wiem jedna z niewielu butelek (jeśli nie jedyna?) która nie zaburza laktacji (bo dziecko musi się napracować żeby coś było i nie uczy się że "samo leci", a z piersi generalnie samo nie leci), także ja bym się jej na twoim miejscu jeszcze nie pozbywała :).
    U nas początki też były trudne, ja pokarm miałam tylko co z tego jak od pierwszej doby w szpitalu siedziałam z laktatorem i ściągałam co 20-30 minut z obu piersi nawet po kilka kropelek małemu bo on nie ogarniał jedzenia z piersi i karmiłam go strzykawką przez prawie dwie doby i pracowałam nad tym żeby się nauczył, że trzymanie piersi w buzi że tak powiem bez "zassania" nie zadziała :). No i na drugi dzień jak już było mleka na tyle że mogłam mu dawać z butelki (podejrzewam że przez ten laktator u mnie mleka było bardzo dużo i to tak szybko) to właśnie medela calma i mały ekspresowo załapał że jak nie będzie "ciągną" to mu nic nie poleci z butelki + przykładanie palca do podniebienia :).

Ale mnie się też super udało że była świetna położna w szpitalu która jak usłyszała że karmienie nie działa to zaraz zaczęła testować co jest nie tak i jak już ustaliła w czym problem to mi właśnie laktator przywiozła żebym miała dla siebie i żebym mogła w pokoju odciągać a nie musiała latać do salki z laktatorami i pokazała jak palec małemu dawać żeby się uczył zassać pierś.

Trzymam mocno kciuki żeby tym razem ci się udało z karmieniem.
    Hafija dość sensownie pisze w temacie karmienia piersią, jeśli nie znasz jej bloga to może warto kiedyś rzucić tam okiem :).

Życzę wam wszystkim spokojnych, bezstresowych świąt.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hej dziewczyny, wiem ze pewnie już był tutaj gdzieś ten temat, ale nie moge się dokopać. Z jakich detektorów tętna korzystacie i jak Wam się sprawują? Chciałabym zamówic jakiś sprawdzony. Z góry dziękuję za pomoc.
    Ja kupiłam Angel Sounds Smart. Fajnie się sprawuje :)

Kropka89, Meggs lubią tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczyłam o karmienie piersią uwaga 3 miesiące. Dopiero po tym czasie mały nauczył się ssać, od urodzenia miał za krótkie wędzidełko, na podcięcie czekaliśmy (mimo że robione prywatnie), mi mleko zanikało mimo Medeli. Była kilka razy doradca laktacyjny, położna, wszyscy wspomagali, ale walka była tylko i wyłącznie moja. Potem jak to wspominałam to chyba bym już drugi raz tak nie dała rady. W nocy co 2-3h ściąganie i to mega małe ilości, ale żeby chociaz jedna porcja była. Odciagalam i karmiłam butelka w codziennie próbowałam przystawic. Te dni w których "załapał" a potem kiedy mogłam schować laktator były dla mnie większym szczęściem niż same narodziny. Dla mnie to się stało jakimś mega wyzwaniem, opłakanym, pełnym zwątpienia ale przede wszystkim zaparcia. Historia naprawdę się ciągnęła 3 okropne miesiące. Ale wygrałam, do dziś (11mc) karmie i jest to mega mega wygodne (a mówię tak bo przecież i odciagalam i dawałam mm Jak brakowało). Teraz liczę że będę już mądrzejsza i pójdzie łatwiej. Oby!

Aha, mąż do dziś nienawidzi dźwięku laktatora :-D Mówi że jak słyszał w nocy to buczenie, i to jak włączałam kolejne poziomy ssania doprowadzało go do szału :-D I tez pamięta ten dzień jak oficjalnie schowałam laktatora do szafki, butelki tez i napisałam wszystkim którzy mi pomagali że wygrałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 12:13

sisi, male_m lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam życzę spokojnych Świąt i wysypu dobrych wiadomości na poświątecznych wizytach! ❤

Kropka89, sisi, Kijanka lubią tę wiadomość

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak często używacie detektora? Nie mogę znaleźć w instrukcji takiej informacji...

Ja również życzę Wam wszystkim wesolych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych! :)

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Szczęśliwa mamusia, może źle to ujęłam - nie odnosiłam się konkretnie do Twojej wypowiedzi, chociaż z racji tego, że się przewinęła to była dodatkowym "motywem" do podj CIA tematu :) głównym była kolezanka, która dowiedziała się o mojej ciąży i zapytała wczoraj czy "daję cyca jak jestem w ciąży". Z yczajnie mnie to jakoś razi, ale szanuję każdego zdanie. Musiałam się gdzieś uzewnętrznić :) także rozumiem i szanuje też Twoją opinie :)

Co do detektora to używam Angelsounds.

Pochwalę się, że z okazji świąt zł obioam sobie przezent i pojechałam na szoping :D kupiłam piękną sukienkę, bluzkę, okulary o ostatnio ultramodna opaskę do włosów :D

A swoją drogą, karmisz jeszcze? Do kiedy planujesz? Ja po swojej walce mam wyrzuty żeby szybko odstawić małego, ale fakt że jestem mega zmęczona wstawaniem teraz w nocy. Wiem też, że jeśli ciąża niezagrożona to spokojnie mozna karmić starsze rodzeństwo :) Ja myślałam żeby tak w 3 trymestrze skończyć. A Ty?

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka my się jeszcze też karmimy, mój ma 2 lata i chyba nie ma w planach się odstawiać :D, ale tak jak piszesz noce też mnie trochę męczą, jeszcze luz jak się 2-3 razy obudzi ale skubany ostatnio potrafi mi się budzić co 30-40 min przez całą noc :(. Ja się na nic nie nastawiam i zobaczę jak będzie bo na ogół w ciąży ilość mleka maleje no i jeszcze smak się może zmienić, także sama jestem ciekawa co mały na to powie :). Jak nie zrezygnuje to najwyżej dwójkę będę karmić i już.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:

Hej. Ja kupiłam sonoline B bo ma wyswietlacz tetna bobasa. Uzywam chwilke bo dopiero dwa razy ale działa i jest ok :) ma wbudowany glosnik lub wejscie na sluchawki :)

Meggs lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A jak często używacie detektora? Nie mogę znaleźć w instrukcji takiej informacji...

Ja również życzę Wam wszystkim wesolych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych! :)

Ja tak co dwa dni. Ogólnie nje sprawdzam codziennie 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych Świat! Nie wiem jak to już jutro i pojutrze będzie więc juz teraz napiszę ;) Nie stresujcie się, najedzcie smacznie i wypoczywajcie! :)

sisi, Kijanka, Marta.MP lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych, bezstresowych świąt dla was wszystkich ;)

Kropka89, sisi, Kijanka lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta!
    Życzę Wam spokojnych i beztroskich Świąt.
    A wiecie, że to już ostatnie w takim niepowiększonym gronie? Boże Narodzenie spędzamy już na pewno z naszymi bąbelkami!

Kropka89, Paula_30, Domcias, Marta.MP, Gumcia1989 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wlasnie o tym samym pomyslalam :)
    Wszystkim wesokyvh swiat!
    Macie jakies sprawdzone pizamy na okres ciazy? Ja zawsze spalam w spodniach lub spodenkach i koszulce. A teraz spodnie zaczynaja mnie lekko cisnac a jakos nie moglabym chyba spac w koszuli nocnej..

860i3e5edambhnvb.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w koszulkach i spodenkach krótkich nie od piżamy ale specjalnie kupionych ogromnych bo potem zwykle koszulki się robią za krótkie bardzo szybko

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ