Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysługuje :D nawet musisz mieć położna z NFZ bo ma obowiązek cię skontrolować, to l nie wybierzesz to przyjdzie Ci jakąś z przypadku i może być zołza :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Przysługuje :D nawet musisz mieć położna z NFZ bo ma obowiązek cię skontrolować, to l nie wybierzesz to przyjdzie Ci jakąś z przypadku i może być zołza :p
    Serio? A jak mam to zglosic? Gdzie isc?

860i3e5edambhnvb.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny a tak pytanie z innej beczki,do tych,ktore chodzily do szkoly rodzenia- co tak na prawde daja te zajecia? Ucza oddechu podczas porodu?a czy nie jest tak,ze jak juz sie zacznie to i tak to wszystko czego sie nauczylismy odchodzi na bok?

Ja chodziłam do szkoły rodzenia. Dla mnie to była super sprawa głównie dlatego że były też inne dziewczyny w ciąży i zawsze było można pogadać o różnych problemach (z mężczyznami był jeden dzień). U mnie nie było żadnej nauki oddychania czy czegoś w tym stylu. Było bardzo dużo o znieczuleniach o tym jakie są skutki znieczuleń, jakie mogą być interwencje lekarskie, było o różnych typach porodów, o tym jakie są pozycje rodzenia i dużo było o samej fizjologii porodu i o tym jakie kto ma obawy, o planie porodu itp. No i było też o akupunturze w ciąży i tego typu pomocach :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Serio? A jak mam to zglosic? Gdzie isc?
    W przychodni wybranej,najczęściej koło domu najpierw bo jak nie wybierzesz to jest rejonizaja. Tak samo do szpitala do porodu trzeba iść z wybranym pediatra i tam zostawić jego dane :) przy czym ja mam informacje z 2017 A w tym roku weszły jakieś zmiany i sama nie wiem czy tego też np nie dotyczą,Muszę doczytać

Paula_30 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu nie musialm isc z wybranym pediatra. Musialam tylko miec wybrana położna. Bo po porodzie szpital informuje3 położna, no i ona musi w 24-36h najpozniej po powrocie do domu,odwiedzić pacjentke w domu.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w KRK nie wypuszczają bez karteczki jaki pediatra wybrany bo tam wysyłają dokumenty dziecka i bez tego często w dniu wypisu tata biega i szuka. Położna też podawałam i to ja jej mówiłam że mnie wypisują żeby mogła mnie wpisać w kalendarz.

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez poloznej powiedzialam,ze wyszłam. Tylko szpital ja poinformował, ze urodziłam. A co do pediatry,to widocznie ,co szpital to wlasna polityka.

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zmieniłam słuchawki i działa :) znalazłam dzidzie :D przynajmniej tak mi się wydaje. Moje tętno jest wolniejsze.

nick nieaktualny, Paula_30, MagdRy, Kropka89 lubią tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No ja tez poloznej powiedzialam,ze wyszłam. Tylko szpital ja poinformował, ze urodziłam. A co do pediatry,to widocznie ,co szpital to wlasna polityka.
    No ale przecież wysyłają tam kartę szczepień. To może potem twój pediatra od nich ściąga ta kartę? U mnie głównie o to się rozchodzi chyba,O te szczepienia

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No ale przecież wysyłają tam kartę szczepień. To może potem twój pediatra od nich ściąga ta kartę? U mnie głównie o to się rozchodzi chyba,O te szczepienia
    Karte szczepien dostalam razwm z ksiazeczka zdrowia i sama dostarczylam do przychodni. Jak mielismy juz pesel,to poszłam zlozyc deklaracje i dostarczylam karte szczepien. Moja kolezanka rodzila w innym szpitalu w wawie i tez nie wymagali pediatry

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to może od miasta zależy. Bo u mnie w każdym szpitalu trzeba było podać i wysłali ta kartę,nie było opcji dostać jej do ręki :p

2017 #1
    2019 #2
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle - widzę, że piszecie o porodzie, karmieniu piersią a ja modlę się, żeby dorwać od wizyty do wizyty i usłyszeć, że dziecko żyje.
    Te tematy wydają mi się mega odległe ;)

Inesitka, Magdalen, momo, Aishha, Marta.MP, Moni**, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Tak w ogóle - widzę, że piszecie o porodzie, karmieniu piersią a ja modlę się, żeby dorwać od wizyty do wizyty i usłyszeć, że dziecko żyje.

Ewelina92, ja mam dokładnie tak samo.
    Wiadomo, że jakieś tam wyobrażenia mam, ale na razie w ogóle się nad tym na poważnie nie zastanawiam.

Inesitka, Ewelina92 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Inesitka Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Witaj w klubie 😁

Ewelina92, Kijanka lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:30

Ewelina92, Kijanka, Magdalen, Marta.MP, Inesitka lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    I ja też tak mam :) Żyję na tą chwilę tym żeby skończyć 1 trymestr i przejść prenatalne, kompletnie mi nie w głowie jeszcze poród albo karmienie piersią :P
    Coma, kiedy masz prenatalne? :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:30

sisi lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma co ty sobie znowu wkrecasz?przeciez ja tez jestem w tym tyg i wczoraj bylam i podobne mam wymiary malego:-)

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja teraz żałuję, że jednak nie kupiłam detektora tętna, bo właśnie okazało się, że jednak święta będą w większym gronie. I z jednej strony chciałabym pochwalić się ciążą, ale z drugiej strony się boję, czy wszystko na pewno jest OK :/ Nie chciałabym informować rodziny o ciąży po to tylko, żeby w środę na wizycie okazało się, że ciąży już nie ma. I nie, nie mam za bardzo powodu, żeby tak myśleć. Brzuch dalej twardy, mdłości co prawda lżejsze, ale jednak jeszcze są, chociaż ogólnie objawy mam już słabsze. Z tym że na tym etapie to dość normalne, że objawy słabną.
    Już nawet myślałam, żeby pójść jutro na Izbę Przyjęć i naściemniać, że mam plamienia, żeby mi USG zrobili. Aż mi wstyd :/

Moni** lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    4 maja mam pierwsze podejście, bo wtedy akurat mogła moja lekarz, ale pewnie zarodek (czy to już płód wtedy?) będzie jeszcze za mały (11+2). Jeśli wtedy się nie uda to mam 11 maja z inną doktor.

Strasznie się ich boję. W ogóle teraz miałam mieć 3 tygodnie przerwy w USG, ale nie wytrzymałam i poszłam dziś na wizytę do Luxmedu zobaczyć tylko czy jest serduszko. No i jest (173/min), zarodek już ponad 2 cm, ale ja już sobie kolejne bzdury wkręcam do głowy.
    Ja mam 8.05 :) dzisiaj też miałam iść na usg, ale się powstrzymałam. Kolejną wizytę u swojego gina mam 23.04 więc już jakoś wytrzymam.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ