X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 7.05. Chciałam między świętami a majówką podejść do swojego ginekologa na USG, żeby podejrzeć malucha i skontrolować krwiaka, ale lekarz twierdzi, że to bez sensu (no chyba że się coś będzie działo). Jakoś to zaakceptowałam. Chodzę prywatnie, zawsze 160 zł do przodu ;). Przyda się, bo planujemy w wakacje remont łazienki. No i wiadomo - wyprawka ;).
    Z uwagi na krwiaczka dużo się wyleguję i przeglądam malutkie ciuszki! Ależ bym już chciała robić większe zakupy :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ech, a ja teraz żałuję, że jednak nie kupiłam detektora tętna, bo właśnie okazało się, że jednak święta będą w większym gronie. I z jednej strony chciałabym pochwalić się ciążą, ale z drugiej strony się boję, czy wszystko na pewno jest OK :/ Nie chciałabym informować rodziny o ciąży po to tylko, żeby w środę na wizycie okazało się, że ciąży już nie ma. I nie, nie mam za bardzo powodu, żeby tak myśleć. Brzuch dalej twardy, mdłości co prawda lżejsze, ale jednak jeszcze są, chociaż ogólnie objawy mam już słabsze. Z tym że na tym etapie to dość normalne, że objawy słabną.
    Już nawet myślałam, żeby pójść jutro na Izbę Przyjęć i naściemniać, że mam plamienia, żeby mi USG zrobili. Aż mi wstyd :/
    Ja tez nie raz miałam takie myśli i co dzień boję się o tego Szkraba i mam wielkie opory, żeby się chwalić pomimo tego, że mieliśmy oficjalnie powiedzieć po prenatalnych. Mój mąż chciałby już każdemu powiedzieć ale ja jakoś dalej się boję. I jestem bardzo zadowolona z kupna detektora, dźwięk serduszka strasznie mnie uspokaja. To jeden z lepszych zakupów moim zdaniem :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za to boję detektora,w sensie boję się że będę mieć poczucie że coś jest nie tak,złapie przez przypadek swoje tętno i pomyśle że jest ok zamiast w odpowiednim czasie jechać na ip. Niedługo już będą koniAki i to najlepszy uspokajaCz dja mnie:)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ech, a ja teraz żałuję, że jednak nie kupiłam detektora tętna, bo właśnie okazało się, że jednak święta będą w większym gronie. I z jednej strony chciałabym pochwalić się ciążą, ale z drugiej strony się boję, czy wszystko na pewno jest OK :/ Nie chciałabym informować rodziny o ciąży po to tylko, żeby w środę na wizycie okazało się, że ciąży już nie ma. I nie, nie mam za bardzo powodu, żeby tak myśleć. Brzuch dalej twardy, mdłości co prawda lżejsze, ale jednak jeszcze są, chociaż ogólnie objawy mam już słabsze. Z tym że na tym etapie to dość normalne, że objawy słabną.
    Już nawet myślałam, żeby pójść jutro na Izbę Przyjęć i naściemniać, że mam plamienia, żeby mi USG zrobili. Aż mi wstyd :/

A moze na olx ktos ma do sprzedania w Twoim miescie? To byl kupila od reki. A jest masa praktycznie nowych detektorow

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja się za to boję detektora,w sensie boję się że będę mieć poczucie że coś jest nie tak,złapie przez przypadek swoje tętno i pomyśle że jest ok zamiast w odpowiednim czasie jechać na ip. Niedługo już będą koniAki i to najlepszy uspokajaCz dja mnie:)

Ciezko jest pomylic nasze tetno z tetnem bobasa to sa dwa zupelnie rozne dzwieki :)

sisi lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Ciezko jest pomylic nasze tetno z tetnem bobasa to sa dwa zupelnie rozne dzwieki :)
    No niby tak ale w nerwach różnie bywa :p ja stały bywalec ip jestem przewrażliwo na:p

2017 #1
    2019 #2
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    A moze na olx ktos ma do sprzedania w Twoim miescie? To byl kupila od reki. A jest masa praktycznie nowych detektorow
    Nie ma, sprawdzałam. Trudno się mówi, człowiek zawsze mądry za późno.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szesliwa mamusiu wiem o tym aż za dobrze. Przeszłam 5 modeli, kilku doradców bo wszyscy mi wmawiali że każda kobieta ma mleko. Nie każda. Przepłakalam wiele nocy z tego powodu. Córka jadła przez nakładki, bez nich, specjaliści ja przystawiali, sprawdzali czy faktycznie nie mam mleka. I tak było. Nie musisz mi wierzyć.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam zdrowych spokojnych świąt. Bez trosk i zastanawiania się czy wszystko jest ok.

Moni**, Paula_30, Marta.MP lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja się stresuje tych świąt. W jeden dzień świąt u mojej rodziny Ale tam tylko rodzice i rodzeństwo wie o ciąży i chce żeby tak zostało do prenatalnych które już we wtorek. Za to w poniedziałek u rodziny męża A tam wszyscy wiedzą choć Jeszce odkąd się dowiedzieli się z nimi nie widziałam. Stresuje mnie że będą gratulacje. Od ostatniego USG minął.prawie miesiąc! Więc nie wiem. Boje się strasznie czy wszystko jest ok. Mam ochotę powiedzieć w rodzinie że to właściwie 4 ciąża A dzieci brak. Nie lubię jak ludzie mi mówią że wszystko będzie dobrze. Przy poprzednich ciazach też to wyglądało dobrze... jejku ja zamiast się cieszyć to mam takie schizy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 22:48

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Szesliwa mamusiu wiem o tym aż za dobrze. Przeszłam 5 modeli, kilku doradców bo wszyscy mi wmawiali że każda kobieta ma mleko. Nie każda. Przepłakalam wiele nocy z tego powodu. Córka jadła przez nakładki, bez nich, specjaliści ja przystawiali, sprawdzali czy faktycznie nie mam mleka. I tak było. Nie musisz mi wierzyć.
    Spoko. Dlatego napisalam,ze duzo zalezy od głowy. Co nie znaczy,ze nie uda Ci się karmic drugiego malucha,jesli oczywiscie bedziesz chciała podjać ta próbę.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Spoko. Dlatego napisalam,ze duzo zalezy od głowy. Co nie znaczy,ze nie uda Ci się karmic drugiego malucha,jesli oczywiscie bedziesz chciała podjać ta próbę.
    Na pewno będę o to walczyć bo to dla mnie ważna kwestia. Na pewno poszukam w razie czego odpowiedniej butelki żeby nie dawać w razie czego z pierwszej lepszej gdyby zaszła taka potrzeba. Wtedy miałam Medela calma.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Moni, wiem że łatwo się mówi, ale musisz sama uwierzyć, że będzie dobrze! Powiesz kiedy będziesz gotowa. :)

Może dla niektórych mam będę dziwna, ale jak ja nie znoszę określenia "karmię/karmisz cycem, wyciągasz cyca, dajesz cyca, wisi na cycu, cyca, cycu..." No dla mnie jest to strasznie odpychające. Nigdy tak nie powiedziałam i zawsze mnie denerwowało jak ktoś się mnie pytał o kamienie, używając określenia cyce. Ja uważam, że nie mam cyca czy cyców a piersi, karmię również piersią. To tak jakby lekarz się pytał czy bada Pani cyce... Mąż też nie mówi cyce a piersi. Ahhh musiałam, musiałam :)

high five! mam takie same odczucia

natki89, Agi83 lubią tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka się bardzo cieszę że będę mieć teściowa daleko w tym pierwszym okresie bo ona mi dodatkowo podnosiła poziom stresu. Chyba myślała że ja specjalnie nie chce kp bo mi wlazila do sypialni i sprawdzała jak przestawiam dziecko itp.
    Kobieta która sama podawała mm bo stwierdziła że ona szybko musi wrócić do pracy i nie może sobie na to pozwolić.

male_m lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Dziewczyny jak ja się stresuje tych świąt. W jeden dzień świąt u mojej rodziny Ale tam tylko rodzice i rodzeństwo wie o ciąży i chce żeby tak zostało do prenatalnych które już we wtorek. Za to w poniedziałek u rodziny męża A tam wszyscy wiedzą choć Jeszce odkąd się dowiedzieli się z nimi nie widziałam. Stresuje mnie że będą gratulacje. Od ostatniego USG minął.prawie miesiąc! Więc nie wiem. Boje się strasznie czy wszystko jest ok. Mam ochotę powiedzieć w rodzinie że to właściwie 4 ciąża A dzieci brak. Nie lubię jak ludzie mi mówią że wszystko będzie dobrze. Przy poprzednich ciazach też to wyglądało dobrze... jejku ja zamiast się cieszyć to mam takie schizy.

Wiem, jak się z tym czujesz, bo też mi się poronienie przytrafiło i też bardzo boję się powtórki. Nie ma uniwersalnych porad, co robić. Napiszę Ci jednak, że mi pomaga to, że dziękując za gratulację mówię, że to wczesna ciąża i wiele się może zdarzyć. Jak ktoś będzie drążył temat, to nie wnikając w szczegóły można powiedzieć, że kilka bliskich koleżanek miało ostatnio takie przykre sytuacje i że statystyki są jakie są.

My się jeszcze rodzicom nie pochwaliliśmy. Tylko moja mama wie, bo się domyśliła. Za to u mnie w pracy wszyscy wiedzą. I część przyjaciół też wie, zwłaszcza Ci, z którymi spotykam się często. Przed ciążą często piliśmy razem wino, więc ciężko było się tłumaczyć z nagłej zmiany. Zresztą oni wiedzieli, że się staramy i i tak by się domyślili.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Moni, wiem że łatwo się mówi, ale musisz sama uwierzyć, że będzie dobrze! Powiesz kiedy będziesz gotowa. :)

Może dla niektórych mam będę dziwna, ale jak ja nie znoszę określenia "karmię/karmisz cycem, wyciągasz cyca, dajesz cyca, wisi na cycu, cyca, cycu..." No dla mnie jest to strasznie odpychające. Nigdy tak nie powiedziałam i zawsze mnie denerwowało jak ktoś się mnie pytał o kamienie, używając określenia cyce. Ja uważam, że nie mam cyca czy cyców a piersi, karmię również piersią. To tak jakby lekarz się pytał czy bada Pani cyce... Mąż też nie mówi cyce a piersi. Ahhh musiałam, musiałam :)
    Uśmiałam sie. . Ale rozumiem. Ja nie jestem, az tak wrazliwa. Dla mnie to taka przenosnia. Lubiłam mojego syna nazywac cycoholikiem. Jakos piersioholik mi nie pasował ;-)
    Musisz mi wybaczyc,ale niestety slowo cyc pewnie jeszcze nie raz użyje w swojej wypowiedzi. Ale zawsze mozesz ominac moj post i go po prostu nie czytac.
    Woli scislosci,nigdy nie zapytalam sie nikogo,czy karmi cycem. Jesli juz,pytalam sie o piers.no i jak zauwazylas slowo cyc uzylam,tylko i wykacznie do swojej osoby. w domu,czy na grupie z moimi dziewczynami z grudniowek 2017r ,to sobie cycujemy. I zadnej to nie przeszkadza. Bo jest to nasze,wspolne gadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 06:44

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Szczęśliwa mamusia, ja nie odnosiłam się do Twojej wypowiedzi, i nie zarzuciła że wobec kogoś uzylas określenia cyce. Jeżeli czujesz się urażona to przepraszam. Wiem, że to słowo będzie się przewijało, niemniej jednak mogłam wyrazić swoją opinię, nie urażając nikogo wokół (a uważam, że tego nie zrobiłam), od tego jest to forum :)
    Nie czuję sie urażona,ale poczułam,ze muszę odpowiedzieć, gdyz przejrzalam strony wstecz i widzialam,ze tylko moja wypowiedz była ze slowem cyc. Wiec uznałam, że na tyle Ci przeszkadzala,,że napisałaś ten post. Ale,oczywiscie masz prawo wyrażac swoja opinie. Nie neguje i rozumiem.

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Twoja, jeszcze moja ;) Ale ja niestety jestem bardzo wulgarna i z góry przepraszam, jeśli mój język kogoś urazi. Nie zawsze się upilnuję.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie lubię tego określenia. nie przeszkadza mi jak ktoś tak mówi o sobie ale ja tak nie powiem i nie podoba mi się jak ktoś używa tego słowa w stosunku do mnie. Nie z jakiegoś przeważnienia,ale mi się to słowo po prostu nie podoba :p myślę że to podobnie jak z określeniami części intymnych np,część z nas jakieś słowa uznaje za ok i używa A część uważa inna wersję za np wulgarn albo infantylna :p

2017 #1
    2019 #2
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Uśmiałam sie. . Ale rozumiem. Ja nie jestem, az tak wrazliwa. Dla mnie to taka przenosnia. Lubiłam mojego syna nazywac cycoholikiem. Jakos piersioholik mi nie pasował ;-)
    Musisz mi wybaczyc,ale niestety slowo cyc pewnie jeszcze nie raz użyje w swojej wypowiedzi. Ale zawsze mozesz ominac moj post i go po prostu nie czytac.
    Woli scislosci,nigdy nie zapytalam sie nikogo,czy karmi cycem. Jesli juz,pytalam sie o piers.no i jak zauwazylas slowo cyc uzylam,tylko i wykacznie do swojej osoby. w domu,czy na grupie z moimi dziewczynami z grudniowek 2017r ,to sobie cycujemy. I zadnej to nie przeszkadza. Bo jest to nasze,wspolne gadanie.
    Mi też cycek nie przeszkadza 😉 Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że to obraźliwe. A ile było śmiechu gdy moja roczna córka krzyczała ucieszona na ich widok: cycy 😂

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ