X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam blog Hafiji ale dobrze że przypominasz. U mnie w szpitalu było bardzo kiepsko że wsparciem laktacyjnym. Nikt nie miał na nic czasu. Butelki calmy oddałam do domu samotnej matki jak i wszystko po mojej corce. A ta ciaza to niespodzianka ;) Takze wyprawke bede kompletowac od nowa.

Ja na razie śpię w starych pizamach. Nic mi nie przeszkadza. Potem już kupię sobie takie od razu do karmienia.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam dziewczyny, naczytałam się Was i też kupiłam sobie detektor tętna. Znalazłam wczoraj W NOCY na allegro z odbiorem osobistym, udało się skontaktować i dzisiaj o 11 już odebrałam :D

Od razu spokojniejsza się zrobiłam jak usłyszałam serduszko, tym bardziej, że całkiem nieźle się ostatnio czuje i wkręcam sobie co chwile czy aby na pewno jest ok.

Super sprawa, tyle radości i tak szybko udało się znaleźć. Teraz mogę czekać na prenatalne :D

natki89, Kropka89, MagdRy, sisi lubią tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:
    Nie wytrzymałam dziewczyny, naczytałam się Was i też kupiłam sobie detektor tętna. Znalazłam wczoraj W NOCY na allegro z odbiorem osobistym, udało się skontaktować i dzisiaj o 11 już odebrałam :D

Od razu spokojniejsza się zrobiłam jak usłyszałam serduszko, tym bardziej, że całkiem nieźle się ostatnio czuje i wkręcam sobie co chwile czy aby na pewno jest ok.

Super sprawa, tyle radości i tak szybko udało się znaleźć. Teraz mogę czekać na prenatalne :D

Zostałam na dwie godziny sama w domu i zaczęły mnie nachodzić złe myśli. Aż się popłakałam. I sobie myślałam, że jakbym miała ten detektor, byłoby po problemie. Już miałam nie kupować, a teraz znowu chcę... Ech... :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak jak Ty preferuję sypianie w koszulce i spodenkach. Na razie jest jeszcze ok. W zapasie mam kilka koszul nocnych, też czasami w nich sypiam. A potem przerzucę się już na ciążowe/ do karmienia.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dołączam się do życzeń.
    Życzę każdej z Was radosnych, smacznych i przede wszystkim spokojnych Świąt!

U mnie dziś było pieczenie :D ciacho szpinakowe czeka na rodzinkę
    wssh8n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 22:27

kudłata, Kropka89, Kurczaczek89, sisi lubią tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Znam blog Hafiji ale dobrze że przypominasz. U mnie w szpitalu było bardzo kiepsko że wsparciem laktacyjnym. Nikt nie miał na nic czasu. Butelki calmy oddałam do domu samotnej matki jak i wszystko po mojej corce. A ta ciaza to niespodzianka ;) Takze wyprawke bede kompletowac od nowa.

Ja na razie śpię w starych pizamach. Nic mi nie przeszkadza. Potem już kupię sobie takie od razu do karmienia.

Bardzo proszę ja go też sporo czytałam i jeszcze książka po prostu piersią mnie wspierała w wątpliwościach :), to niestety jest problem jak wsparcie na początku jest wątpliwej jakości :(.
    O widzisz ja wszystko mam bo planowałam 2 dziecko więc nic nie oddawałam, ale jak już postanowię że więcej dzieci nie będzie w planach to zakładałam że sprzedam rzeczy, a tak teraz jak napisałaś o tym domu samotnej matki to to jest super pomysł. Kompletnie o tym nie pomyślałam żeby oddać tak rzeczy a tam na pewno się przydadzą :).

Ja w ramach oszczędności spię w majtkach :P i czasem w biustonoszu do karmienia.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:
    Przy okazji dołączam się do życzeń.
    Życzę każdej z Was radosnych, smacznych i przede wszystkim spokojnych Świąt!

U mnie dziś było pieczenie :D ciacho szpinakowe czeka na rodzinkę

Uwielbiam to ciasto!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 22:47

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powiedzieliśmy. :) Ciocie się bardzo ucieszyły, były gratulacje :) Także fajno :) Ale się najadłam żurku....i sałatki, ale na szczęście mega lekkiej z sałaty i pomidorów :-D Oczywiście kiełbasa i ciasta też były...Ach szybko waga poleci w górę :-D

Zlaania1, natki89 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś powiedzieliśmy babci, która z nami mieszka i w sumie mieliśmy okazję powiedzieć całej mojej rodzinie na wspólnej imprezie (ok 60 osób :o), ale nie powiedzieliśmy bo gdzieś tak nie miałam jeszcze odwagi... Rodzice i rodzeństwo oczywiście od dawna już wiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 20:25

Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie od piątku miałam gości, dziś też ale jak o 15 pojechali to poszłam spać i wstałam o 19 ;)
    Tak wogole zdrowych, wesołych świąt dziewczęta ;)

U mnie najbliższa rodzina wie- rodzice i babcie. A reszta jak będę w Polsce może się dowie. Zaczynam właśnie 10 tydzień- Boże jak to szybko zleciało :o

Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardo czekam do prenatalnych czyli tego 7 czy 8 maja. Z reszta podoba mi się nasz słodki sekrecik. Chyba zrobimy jakaś imprezkę dla najbliższej rodziny w domu, to wtedy się powie. A dalsza rodzina to się wtedy dowie w ciągu paru minut czy tego chce czy nie, to będzie pierwszy wnuczek w rodzinie wiec dość wyczekiwany przez wszystkich chociaż nie wiedzieli u kogo wypadnie.
    Ale zazdroszczę tym co są już po 12 tygodniu, chyba jajo zniosę do następnej wizyty.

Macie już imiona wybrane..? :) albo myslalyscie nad tym? My pare lat temu gadaliśmy my o tym I moj facet ostatnio stwierdzil że cale szczescie że juz mamy wybrane, a ja nawet nie pamiętałam o tym..! A on już ma te stare imiona sprzed lat za pewnik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 22:12

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy dziewczynkę... i z synem już wybraliśmy imiona... Aleksandra albo Amanda, dla chłopca może Marcel. Chociaż przed nami jeszcze tyle czasu,że może coś innego do głowy wpadnie.
    A strasznie podoba mi się imię Amelia ,ale u teściowej przyjaciółki córki -z która całe życie swatała tesciowa z tą przyjaciółka mojego TŻ - jest córka Amelia i nie chcę żeby gadali że od nich imię ściągneliśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 22:49

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • brzankaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Maja lub Aleksander ;) choć lekarz obstawia bardziej chłopaka to jeszcze liczę po cichu na dziewczynę :P

Gumcia1989 lubi tę wiadomość

16udsek26zj3csqq.png
    21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
    23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
    25.02.2019 - pęcherzyk
    04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
    11.03.2019 - jest ❤️
    20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
    01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
    08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
    CRL-5,49 ❤️
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzina juz wie ja nie umiałam utrzymać z mężm takiej nowiny w tajemnicy :) w piatek mamy prenatalne wiec czekam niecierpliwie.

Jezeli chodzi o imiona to Jan albo Elena :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Maja albo Antoni :)

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest trudniej bo musimy wymyślić dwa ;) mój facet chce Mieszko, a ja Tymon... dla dziewczynek tak owocowo... Kalina i Jagoda ;) chcemy imiona które z nikim nam się kojarzyć nie będą i miały jakieś znaczenie, dla mojego to ważne aby miały silne imiona więc wybieraliśmy z immiennikiem ;) ale wiecie to jest jeszcze dużo do przemyślenia, tych imion jest tak dużo!

sisi lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki Alicja. Miałam od lat nastoletnich wybrane inne imię ale akurat wziął je brat męża więc jedyna opcja przez którą nie mogę ho wybrać bo i nazwisko to samo i babcia by wnuki musiała numerówac. Z każdym innym przypadku np dziecko koleżanki itp i tak bym wzięła no a tak no to już się pogodziłan że odpadło :/ awaryjne gdyby nie wyglądała na Alicję to Marcelina :) dla chłopca nie miałam zupełnie,już pierwszej ciąży był problem ale pewnego dnia samo do mnie przyszło i tym razem tak samo roboczo Dominik :) ogólnie pracuje w szkole i część imion z góry odpada bo mi się zbyt kojarzą z konkretnymi dziećmi,ale widziałam na październikowych że nie tylko ja tak mam :p

A w ogóle to na forum z 2017 dziś 2 urodziny pierwszego dziecka "z kolejki" :O mój ma za dwa tygodnie,jak ten czas leci :O ciekawe kto tu będzie pierwszy :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chłopcy to Adam i może Michał, a z dziewczynkami jest problem, bo ja bardzo bym chciała Matyldę i Mariannę, ale mój mąż już nie koniecznie... Z córką było podobnie ja chcialam Hanię, On Alicję no i z tego powodu mamy Emilię ;)
    U mnie rodzina już wie od jakiegoś czasu, co ciekawsze okazało się że kuzynka ma termin dzień po mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 09:50

Kropka89 lubi tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ka się bardzo cieszę że będę mieć teściowa daleko w tym pierwszym okresie bo ona mi dodatkowo podnosiła poziom stresu. Chyba myślała że ja specjalnie nie chce kp bo mi wlazila do sypialni i sprawdzała jak przestawiam dziecko itp.
    Kobieta która sama podawała mm bo stwierdziła że ona szybko musi wrócić do pracy i nie może sobie na to pozwolić.

Czytam zalegle strony. Sama to przeszłam ze tesciowa przychodziła i mnie kontrolowala az wreszcie powiedziala ze ja dusze dziecko dlatego placze po kazdym karmieniu. A moje dziecko mialo po prostu alergie i kolke i byl ryk po kazdym karmieniu az odstawilam od piersi i zaczelam podawac nutramigen. Ale stres i strach o karmiemie mam do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chcielibyśmy Amelię lub Mikołaja :)

Zlaania1 lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ