Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sisi wrote:Ja mam jutro pierwsze spotkanie z położną i ona skieruje mnie na usg genetyczne. Chociaż tutaj wygląda to inaczej niż w Polsce. Zwykle jest to pierwsze usg ciążowe i sprawdzają czy dzidziuś żyje, czy ma rączki, nóżki, mierzą nt i tyle. Żadnych przepływów, kości nosowych, narządów.
Kochana gdzie Ty mieszkasz? U mnie normalnie robia wszystkie dokladne pomiary na prenatalnych i Pappe (opcjonalnie). Usg corki trwalo z pol godziny.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
dziewczyny macie jakis sposób na podwyzszenie cisnienia? Kawa mi nie idzie, juz nawet antyperspirant mi smierdzi.
Wczoraj po południu miałam jednorazowe rozwolnienie a wieczorem puls skoczył do 98, byc moze miałam lekkie odwodnienie bo malo wczoraj piłam plus kibelek...dzis cisnienie 98/70 puls nadal wysoki, jak żyć?
-
A próbowałaś colę albo czekoladę? Niezbyt zdrowe, wiem, ale np. na mnie lepiej cukier działa, niż kofeina jak tak słabuję.
-
Dzyzia wrote:A próbowałaś colę albo czekoladę? Niezbyt zdrowe, wiem, ale np. na mnie lepiej cukier działa, niż kofeina jak tak słabuję.
-
Ech, przed ciążą było łatwiej, w takiej sytuacji trzepnęłam energola albo dwa i nowy czlowiek
A teraz kicha, trzeba kombinować naokoło.
-
Ja nie piłam takich specyfików bo to nam rozwala tarczyce
ale kawoszką byłam zapaloną, zawsze czarna plujka bez cukru i mleka. Kazdy ranek tak zaczynałam pomimo dobrego cisnienia a teraz niskie i wstret do kawy. Wybredny mój maluszek
ale i tak już jem dużo więcej i apetyt mam normalny chociaz waga ani drgnie.
Moni** lubi tę wiadomość
-
Ja też mam niskie ciśnienie, wczoraj przed badaniami miałam 95/60. Co na pewno mi podskoczyło bo zawsze się trochę denerwuję przed badaniami. Lekarz mówi żeby nawet 3 kawy dziennie spokojnie pić tyle że mi nie bardzo podchodzą ale może jak mnie znów będzie bolec głowa jak wczoraj to się przemogę.
Po wczorajszej wizycie wiemy, że będzie synekWszystko w normie, serduszko ładnie bije, trochę się wiercił lekarz się śmiał że będzie rozrabiaka. Ma już ponad 6cm! Rośnie jak na drożdżach
Termin z OM 7.11, z pierwszego USG 4.11 a po wczorajszym już 1.11
Jak tak dalej pójdzie to pewnie urodzę w październiku
Aishha, Ig004, momo, Rubii, Szczesliwa_mamusia, Zlaania1, kudłata, Domcias, Nieplanowana, Marta.MP, natki89, MagdRy, Cecylia, Kropka89, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Szkoda,ze nasza 1 strona umarła. Choć w sumie, to zawsze mozna założyć nowy watek
Ja mogłaym to zrobic ale nie ma mnie na pierwszej stronie a nowy wątek to troche zasmiecanie forum.
-
Ja tez mam wysoki puls, jak na mnie. Ale ciśnienie raczej mam książkowe. Tetno strasznie daje mi popalić, jak mam powyżej 90 to już czuje ucisk w klatce i ogólnie mam wtedy bardzo zle samopoczucie. Wczoraj miałam gorszy dzien, puls 94, a do tego duszności, bóle i zawroty glowy. Dzisiaj narazie jest ok, mam nadzieje, ze tak zostanie.