Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sisi wrote:Ja mam jutro pierwsze spotkanie z położną i ona skieruje mnie na usg genetyczne. Chociaż tutaj wygląda to inaczej niż w Polsce. Zwykle jest to pierwsze usg ciążowe i sprawdzają czy dzidziuś żyje, czy ma rączki, nóżki, mierzą nt i tyle. Żadnych przepływów, kości nosowych, narządów.
Kochana gdzie Ty mieszkasz? U mnie normalnie robia wszystkie dokladne pomiary na prenatalnych i Pappe (opcjonalnie). Usg corki trwalo z pol godziny.25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs
2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Paula_30 wrote:Kropka napisalam Ci prywatna wiadomosc:) js tez jutro ide do tego z Twojego polecenia
moze sie spotkamy :p
Haha super! Już Ci odpisałam
Może do zobaczenia!
-
dziewczyny macie jakis sposób na podwyzszenie cisnienia? Kawa mi nie idzie, juz nawet antyperspirant mi smierdzi.
Wczoraj po południu miałam jednorazowe rozwolnienie a wieczorem puls skoczył do 98, byc moze miałam lekkie odwodnienie bo malo wczoraj piłam plus kibelek...dzis cisnienie 98/70 puls nadal wysoki, jak żyć?

-
A próbowałaś colę albo czekoladę? Niezbyt zdrowe, wiem, ale np. na mnie lepiej cukier działa, niż kofeina jak tak słabuję.
-
w sumie nie, cola mi pojdzie dobrze ale nie czekolada, nie moge slodkiego. Będę próbować bo oszalec można, w sobote mam wesele i nie wiem jak wystoję w kościele bo normalnie tlenu mi brak w zamkniętych miejscach i nawet na siedząco kręci sie w głowie. Będę z colą chodzićDzyzia wrote:A próbowałaś colę albo czekoladę? Niezbyt zdrowe, wiem, ale np. na mnie lepiej cukier działa, niż kofeina jak tak słabuję.

-
Ech, przed ciążą było łatwiej, w takiej sytuacji trzepnęłam energola albo dwa i nowy czlowiek
A teraz kicha, trzeba kombinować naokoło.
-
Ja nie piłam takich specyfików bo to nam rozwala tarczyce
ale kawoszką byłam zapaloną, zawsze czarna plujka bez cukru i mleka. Kazdy ranek tak zaczynałam pomimo dobrego cisnienia a teraz niskie i wstret do kawy. Wybredny mój maluszek
ale i tak już jem dużo więcej i apetyt mam normalny chociaz waga ani drgnie.
Moni** lubi tę wiadomość

-
Ja też mam niskie ciśnienie, wczoraj przed badaniami miałam 95/60. Co na pewno mi podskoczyło bo zawsze się trochę denerwuję przed badaniami. Lekarz mówi żeby nawet 3 kawy dziennie spokojnie pić tyle że mi nie bardzo podchodzą ale może jak mnie znów będzie bolec głowa jak wczoraj to się przemogę.
Po wczorajszej wizycie wiemy, że będzie synek
Wszystko w normie, serduszko ładnie bije, trochę się wiercił lekarz się śmiał że będzie rozrabiaka. Ma już ponad 6cm! Rośnie jak na drożdżach
Termin z OM 7.11, z pierwszego USG 4.11 a po wczorajszym już 1.11
Jak tak dalej pójdzie to pewnie urodzę w październiku
Aishha, Ig004, momo, Rubii, Szczesliwa_mamusia, Zlaania1, kudłata, Domcias, Nieplanowana, Marta.MP, natki89, MagdRy, Cecylia, Kropka89, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a nie chcesz edytować swojego postu z pierwszej strony i skopiować nasza listę? oczywiscie teraz najwygodniej byloby gdyby każda w wiadomosci prywatnej wysłała date bo na forum ciezko będzie pośród innych tematów wyłapac wszystkie newsySzczesliwa_mamusia wrote:Szkoda,ze nasza 1 strona umarła. Choć w sumie, to zawsze mozna założyć nowy watek

Ja mogłaym to zrobic ale nie ma mnie na pierwszej stronie a nowy wątek to troche zasmiecanie forum.

-
Ja tez mam wysoki puls, jak na mnie. Ale ciśnienie raczej mam książkowe. Tetno strasznie daje mi popalić, jak mam powyżej 90 to już czuje ucisk w klatce i ogólnie mam wtedy bardzo zle samopoczucie. Wczoraj miałam gorszy dzien, puls 94, a do tego duszności, bóle i zawroty glowy. Dzisiaj narazie jest ok, mam nadzieje, ze tak zostanie.