Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się przed chwilą podniosłam zza biurka i przeszłam jakieś 200 m. Spokojnie, bez pośpiechu. Puls - 110 Noszę zegarek z pulsometrem i on biedny codziennie mi liczy spokojnie kilka godzin aktywności, mimo że cały dzień albo siedzę, albo leżę. Też na początku czułam kołatanie serca ale teraz już się chyba przyzwyczaiłam do tego szybszego tętna.
-
Jestem po prenatalnych Wszystko jest w jak najlepszym porządku, bobas pomierzony, krew na pappe oddana. Jeszcze nie ma pewności co do płci. Jak to lekarz powiedział - szanse pół na pół z maluteńkim wskazaniem, że będzie to chłopak. Także jeszcze poczekamy na konkret.
Dzidziuś ma 6.5 cm, z USG wychodzi mi 12t 6d
Ruszał się podczas badania jak szalony, czasem ciężko go było uchwycić do mierzenia.
To będzie dobry dzieńRubii, Moni**, kudłata, natki89, Kijanka, MagdRy, Nieplanowana, Dzyzia, Aishha, Cecylia, Szczesliwa_mamusia, kamila0530, Kropka89, Kurczaczek89, Domcias, sisi lubią tę wiadomość
-
Moni** wrote:Ja też mam niskie ciśnienie, wczoraj przed badaniami miałam 95/60. Co na pewno mi podskoczyło bo zawsze się trochę denerwuję przed badaniami. Lekarz mówi żeby nawet 3 kawy dziennie spokojnie pić tyle że mi nie bardzo podchodzą ale może jak mnie znów będzie bolec głowa jak wczoraj to się przemogę.
Po wczorajszej wizycie wiemy, że będzie synek Wszystko w normie, serduszko ładnie bije, trochę się wiercił lekarz się śmiał że będzie rozrabiaka. Ma już ponad 6cm! Rośnie jak na drożdżach Termin z OM 7.11, z pierwszego USG 4.11 a po wczorajszym już 1.11 Jak tak dalej pójdzie to pewnie urodzę w październiku
U mnie identycznie! Termin z OM na 7, na kolejnym usg był to już 4 a dziś wyszło, że 1.
SzaleństwoMoni** lubi tę wiadomość
-
Marta.MP wrote:U mnie identycznie! Termin z OM na 7, na kolejnym usg był to już 4 a dziś wyszło, że 1.
Szaleństwo
To widzę, że idziemy równiutko GratulacjeMarta.MP lubi tę wiadomość
-
I już po prenatalnych, bąbel ma 6cm, serduszko bije jak szalone i ruchliwy bardzo 🙂 ale wszystko prawidłowo się rozwija 😊 Od razu mi lepiej 🙂
Dzyzia, Kijanka, Moni**, Aishha, kudłata, natki89, Cecylia, Marta.MP, Szczesliwa_mamusia, kamila0530, ListopadowaMama, momo, Kropka89, Nieplanowana, sisi lubią tę wiadomość
-
Kurczaczek89 wrote:I już po prenatalnych, bąbel ma 6cm, serduszko bije jak szalone i ruchliwy bardzo 🙂 ale wszystko prawidłowo się rozwija 😊 Od razu mi lepiej 🙂
Super informacje! Gratulacje!Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle wam zazdroszczę, ze już po.... ja jeszcze muszę dwa tygodnie wyczekać.... uffff... muszę sobie dużo zajęć znaleźć i chyba wezmę jakieś dodatkowe obowiązki w pracy, bo jak mam za dużo czasu to myślę i myślę i nic dobrego z tego myślenia nie wychodzi. Mąż dziś zaczął rozkminiać gdzie łóżeczko postawimy a ja jakoś jeszcze nie potrafię myśleć o tym na poważnie, takie to wszystko abstrakcyjne, a przecież za pół roku już w trójkę będziemy....! Mam nadzieję że po prenatalnych to maleństwo się jakoś urealni... a może potrzebuję znać płeć. Sama nie wiem. Jak przechodzę koło sklepów z ubrankami dla niemowlaków na wystawie, to się jeszcze boję zatrzymać a co dopiero wejść do środka, przejdzie mi??? Czy będę miała gołego dzikuska???
-
nick nieaktualnyAishha wrote:a nie chcesz edytować swojego postu z pierwszej strony i skopiować nasza listę? oczywiscie teraz najwygodniej byloby gdyby każda w wiadomosci prywatnej wysłała date bo na forum ciezko będzie pośród innych tematów wyłapac wszystkie newsy
Ja mogłaym to zrobic ale nie ma mnie na pierwszej stronie a nowy wątek to troche zasmiecanie forum.
Gdybym to była ja,to bym edytowala juz dawnoAishha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do listy tez jestem na pierwszej stronie i deklarowalam chęć prowadzenia, ale nie umiem jej ogarnąć tak zeby była ladna i czytelna
Moj maluch wczoraj na prenatalnym podobnie, robiliśmy 2 podejścia do badania, bo kompletnie nie chciał pokazać tego co trzeba. Machał sobie rączkami, nóżkami, odwracał do nas pleckami. W przerwie przed drugim podejściem zjadłam trochę czekolady, lekarz kazał podotykać brzuch, a po tym tak zaczął skakać że ledwo wszystko udało się pomierzyc. Po tym usg jakos do mnie bardziej dotarło że ktos mieszka sobie w brzuszku i czuje i reaguje juz na kazdy dotyk, pomimo ze ja jeszcze tego nie czujesisi lubi tę wiadomość
-
Ja już kupiłam jakiś olejek, nie wiem jakieś firmy ale w poprzedniej ciąży miałam tez jakiś z Rossmana, chyba tolpy a i jakiś krem ale nie mogę dojść do tego jaki no nie pamiętam. Ja patrzę trochę na ....zapach...ale po prostu już tak mi się tamten jakoś kojarzył źle że musiałam wybrać jakiś zupełnie inny
-
ja kupilam krem na rozstepy dla ciezarnych ale z racji zapachu uzyłam tylko raz. A teraz dostałam od siostry z serii AA, bez alergenów, bezzapachowy i mam zamiar juz smarowac. im wczesniej tym lepiej bo skora nawilzona ma mniejsze tendencje do rozstepów.
Wiedzialyscie ze nie mozemy stosowac filtrów na slonce zwyklych tylko mineralnych? zwykle przenikają przez skóre a mineralne nie bo tworzą tylko bariere na skorze i kazdy kontakt z wodą zmywa zabiezpieczenie. Mama ginekolog mowila na insta dlatego mam mieszane uczucia co do zwyklych balsamów bo mają mnostwo chemii.