X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przed chwilą podniosłam zza biurka i przeszłam jakieś 200 m. Spokojnie, bez pośpiechu. Puls - 110 XD Noszę zegarek z pulsometrem i on biedny codziennie mi liczy spokojnie kilka godzin aktywności, mimo że cały dzień albo siedzę, albo leżę. Też na początku czułam kołatanie serca ale teraz już się chyba przyzwyczaiłam do tego szybszego tętna.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych :) Wszystko jest w jak najlepszym porządku, bobas pomierzony, krew na pappe oddana. Jeszcze nie ma pewności co do płci. Jak to lekarz powiedział - szanse pół na pół z maluteńkim wskazaniem, że będzie to chłopak. Także jeszcze poczekamy na konkret.
    Dzidziuś ma 6.5 cm, z USG wychodzi mi 12t 6d :D
    Ruszał się podczas badania jak szalony, czasem ciężko go było uchwycić do mierzenia.

To będzie dobry dzień <3

Rubii, Moni**, kudłata, natki89, Kijanka, MagdRy, Nieplanowana, Dzyzia, Aishha, Cecylia, Szczesliwa_mamusia, kamila0530, Kropka89, Kurczaczek89, Domcias, sisi lubią tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wchodzę na prenatalne.prosze o kciuki

Moni**, Marta.MP, Kijanka, MagdRy, kamila0530, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja też mam niskie ciśnienie, wczoraj przed badaniami miałam 95/60. Co na pewno mi podskoczyło bo zawsze się trochę denerwuję przed badaniami. Lekarz mówi żeby nawet 3 kawy dziennie spokojnie pić tyle że mi nie bardzo podchodzą ale może jak mnie znów będzie bolec głowa jak wczoraj to się przemogę.

Po wczorajszej wizycie wiemy, że będzie synek :) Wszystko w normie, serduszko ładnie bije, trochę się wiercił lekarz się śmiał że będzie rozrabiaka. Ma już ponad 6cm! Rośnie jak na drożdżach :) Termin z OM 7.11, z pierwszego USG 4.11 a po wczorajszym już 1.11 :) Jak tak dalej pójdzie to pewnie urodzę w październiku ;)

U mnie identycznie! Termin z OM na 7, na kolejnym usg był to już 4 a dziś wyszło, że 1.
    Szaleństwo :D

Moni** lubi tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:
    U mnie identycznie! Termin z OM na 7, na kolejnym usg był to już 4 a dziś wyszło, że 1.
    Szaleństwo :D

To widzę, że idziemy równiutko :) Gratulacje :)

Marta.MP lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nanu Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka, Spirit - dziewczyny, wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek żebym mogła Wam wysłać prywatną wiadomość :)

Jeśli jeszcze są tu jakieś mamy które będą rodzić w Krakowie to niech pomachają :)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię 3 podejście do gabinetu. Totalny brak współpracy że strony maluszka.

MagdRy lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po prenatalnych, bąbel ma 6cm, serduszko bije jak szalone i ruchliwy bardzo 🙂 ale wszystko prawidłowo się rozwija 😊 Od razu mi lepiej 🙂

Dzyzia, Kijanka, Moni**, Aishha, kudłata, natki89, Cecylia, Marta.MP, Szczesliwa_mamusia, kamila0530, ListopadowaMama, momo, Kropka89, Nieplanowana, sisi lubią tę wiadomość

d29db7a339.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    I już po prenatalnych, bąbel ma 6cm, serduszko bije jak szalone i ruchliwy bardzo 🙂 ale wszystko prawidłowo się rozwija 😊 Od razu mi lepiej 🙂

Super informacje! Gratulacje! :)

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja robię 3 podejście do gabinetu. Totalny brak współpracy że strony maluszka.

Ale uparciuszek z Twojego malucha. Napisz potem proszę, co robiłaś, żeby skłonić bąbla do współpracy :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to moze jednak nie jesc tego słodkiego przed usg? moj maluch ostatnio - miesiac temu prawie ruszał tylko rączkami delikatnie i nawet nie chciał zmienic pozycji ale teraz moze być inaczej...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę, ze już po.... ja jeszcze muszę dwa tygodnie wyczekać.... uffff... muszę sobie dużo zajęć znaleźć i chyba wezmę jakieś dodatkowe obowiązki w pracy, bo jak mam za dużo czasu to myślę i myślę i nic dobrego z tego myślenia nie wychodzi. Mąż dziś zaczął rozkminiać gdzie łóżeczko postawimy a ja jakoś jeszcze nie potrafię myśleć o tym na poważnie, takie to wszystko abstrakcyjne, a przecież za pół roku już w trójkę będziemy....! Mam nadzieję że po prenatalnych to maleństwo się jakoś urealni... a może potrzebuję znać płeć. Sama nie wiem. Jak przechodzę koło sklepów z ubrankami dla niemowlaków na wystawie, to się jeszcze boję zatrzymać a co dopiero wejść do środka, przejdzie mi??? Czy będę miała gołego dzikuska??? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    a nie chcesz edytować swojego postu z pierwszej strony i skopiować nasza listę? oczywiscie teraz najwygodniej byloby gdyby każda w wiadomosci prywatnej wysłała date bo na forum ciezko będzie pośród innych tematów wyłapac wszystkie newsy :)
    Ja mogłaym to zrobic ale nie ma mnie na pierwszej stronie a nowy wątek to troche zasmiecanie forum.
    Na pierwszej stronie mnie nie ma. Ja dolaczylam troszkę później. To inna mama tam napisala. Akurat tak sie zlozylo,ze nick jest prawie identyczny :-)
    Gdybym to była ja,to bym edytowala juz dawno :-)

Aishha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed prenatlanymi z synem,nazarlam sie słodkiego,a on co? Spal w tym czasie. Lekarz delikatnie glowica ruszał moj brzuch,zeby go obrocic. Także nie wiem jak będzie teraz. Czy to moje drugie,nie zareaguje tak samo

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy tez jestem na pierwszej stronie i deklarowalam chęć prowadzenia, ale nie umiem jej ogarnąć tak zeby była ladna i czytelna :P
    Moj maluch wczoraj na prenatalnym podobnie, robiliśmy 2 podejścia do badania, bo kompletnie nie chciał pokazać tego co trzeba. Machał sobie rączkami, nóżkami, odwracał do nas pleckami. W przerwie przed drugim podejściem zjadłam trochę czekolady, lekarz kazał podotykać brzuch, a po tym tak zaczął skakać że ledwo wszystko udało się pomierzyc. Po tym usg jakos do mnie bardziej dotarło że ktos mieszka sobie w brzuszku i czuje i reaguje juz na kazdy dotyk, pomimo ze ja jeszcze tego nie czuje :)

sisi lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chodziło o jakies delikatne naciskanie na maluszka czy po prostu przylozenie reki do brzucha?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mam pytanie. W temacie kosmetyków jestem całkowicie zielona. Zastanawiam się, czy koniec I trymestru to jest już czas na kremy przeciwko rozstępom. Stosujecie już? Ktoś może coś polecić?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:30

uIHap1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam jakiś olejek, nie wiem jakieś firmy ale w poprzedniej ciąży miałam tez jakiś z Rossmana, chyba tolpy a i jakiś krem ale nie mogę dojść do tego jaki no nie pamiętam. Ja patrzę trochę na ....zapach...ale po prostu już tak mi się tamten jakoś kojarzył źle że musiałam wybrać jakiś zupełnie inny :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam krem na rozstepy dla ciezarnych ale z racji zapachu uzyłam tylko raz. A teraz dostałam od siostry z serii AA, bez alergenów, bezzapachowy i mam zamiar juz smarowac. im wczesniej tym lepiej bo skora nawilzona ma mniejsze tendencje do rozstepów.
    Wiedzialyscie ze nie mozemy stosowac filtrów na slonce zwyklych tylko mineralnych? zwykle przenikają przez skóre a mineralne nie bo tworzą tylko bariere na skorze i kazdy kontakt z wodą zmywa zabiezpieczenie. Mama ginekolog mowila na insta :) dlatego mam mieszane uczucia co do zwyklych balsamów bo mają mnostwo chemii.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ