X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc

860i3e5edambhnvb.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc
    Może gorąca kąpiel?

Wszyscy śpią A ja nie mogę :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Może gorąca kąpiel?

Nie dam rady sie wykapac,jak sie prostuje boli bardziej :(

860i3e5edambhnvb.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj zestresowałam bo nie mogłam znaleźć serduszka, a się mały nicpoń zaczął przemieszczać i wędruje po całej macicy 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Nie dam rady sie wykapac,jak sie prostuje boli bardziej :(
    To nie mam pomysłu :( ale może jak tak bardzo i nie przejdzie po no śpię to trzeba podjechać ma ip? Żeby była pewność że to nie dzidziuś?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Może gorąca kąpiel?

Goraca kapiel w ciąży niewskazana.

Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Goraca kapiel w ciąży niewskazana.

Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu.

Ja też ostatnio zaniemoglam, tyle że mam synka 2.5 roku. Mąż w delegacji a ja wymiotowałam tak bardzo że leżałam a synek przyniósł mi bułkę, ulamal ją i mi do ust próbował włożyć i mówił "mama am".

I też nie mogę teraz spać a mi nA wymioty gin dał tabsy bo domowe sposoby zawiodły.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...

Dziewczyny te które już mają dzieciaczki :) kiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?

Takie śmieszne pykanie zaczęło się na początku 15 tygodnia. W 18 tygodniu pojawiły się już wyraźne kopniaki.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......

Moni** lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......
    XD
    Też miałam problem. A mój mąż przed snem przeżywał i jak tylko się obudził to znowu XD A dopiero biedny skończył żałobę po Avengersach.

Esti, sisi lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wypiciu glukozy. O dziwo,lepiej to znioslam niz nie będąc w ciąży ;-) może organizm domagał sie takiej ilosci cukru ;-)

Ja wczoraj zasnąłem z moim symem. Padłam o 21. Miałam taki głupi sen. Snilo mi sie,ze lezalam w szpitalu na ginekologii,i kazali nam sie rozebrac i isc w samych majtach na badania do labo. Wyszłam i potem nie moglam znalezc drogi powrotnej na moj oddzial. I tak sie blakalam goła po szpitalu. Nikt mi nie chcial pomoc wrocic. Mega meczacy sen. Dobrze,ze budzik zadzwonil.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:

Na czym oglądasz?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.

W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie :D

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.

W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie :D

Ja biorę folik i Pregna plus( takie zalecenia) dodatkowo biorę magnez i jakieś tabsy na mocz bo mam brzydkie wyniki moczu i krwi na granicy normy.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...

Dziewczyny te które już mają dzieciaczki :) kiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?

Ja poczułam w 18 tygodniu, dokładnie 24 grudnia ;) Takie jakby ruchy motyla, albo jak popcorn jak piszecie ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: czy Was też boli w kroczu ale od stron pachwin ale właśnie centralnie od dołu? Mnie tak boli że często chodzić nie mogę, poruszyć nie mogę nogami.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie: czy Was też boli w kroczu ale od stron pachwin ale właśnie centralnie od dołu? Mnie tak boli że często chodzić nie mogę, poruszyć nie mogę nogami.
    taki czasem ból wręcz posladków? mam cos takiego czasami, wczoraj pytałam lekarza czy wlasnie takie skurcze jakby w szyjce są normą, powiedział że tak. Ja biore na to Magne B6 100 mg i wszystko przechodzi.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    taki czasem ból wręcz posladków? mam cos takiego czasami, wczoraj pytałam lekarza czy wlasnie takie skurcze jakby w szyjce są normą, powiedział że tak. Ja biore na to Magne B6 100 mg i wszystko przechodzi.

Nie pośladków, tak jakby panewka biodrowa, Też mam ten sam magnez ale dał mi bo po wymiotach jakie miałam i na kroplówkach żeby wzmocnić dał magnez ale wtedy tego bólu jeszcze nie było aż tak odczuwalne

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Ja miałam na początku ciąży, zawsze możesz wziąć no-spe (ja wzięłam jeszcze Espumisan) położyłam się na podłodze na dywanie, nogi zgięte i czekałam. Po pół h przeszło, ale było strasznie. Pamiętaj o no-spie, zawsze możesz mieć ją przy sobie. Na IP też słyszałam narzekania że czemu pani najpierw nie wzięła no-spy, że przecież to wiadomo że można. :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:

Też wczoraj oglądałam. Ale trochę się zawiodłam. Myślałam, że oprócz bitwy będzie coś jeszcze. Ciekawe, co knuje Cersei :).
    Diana, wszystkie odcinki są dostępne na HBO GO. Miesięczny abonament kosztuje 19,90 zł.
    Jako że mam w ciąży dużo polegiwać przed premierą 8 sezonu zdążyłam przypomnieć sobie wszystkie 7. L4 ma też swoje plusy. Wielu moich znajomych chciało tak zrobić, ale to zajęło tyle czasu, że nie wyobrażam sobie bez zwolnienia.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ