Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Może gorąca kąpiel?Paula_30 wrote:Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc
Wszyscy śpią A ja nie mogę
2017 #1
2019 #2

-
nick nieaktualnySpirit wrote:Może gorąca kąpiel?
Wszyscy śpią A ja nie mogę
Goraca kapiel w ciąży niewskazana.
Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu. -
Iza34 wrote:Goraca kapiel w ciąży niewskazana.
Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu.
Ja też ostatnio zaniemoglam, tyle że mam synka 2.5 roku. Mąż w delegacji a ja wymiotowałam tak bardzo że leżałam a synek przyniósł mi bułkę, ulamal ją i mi do ust próbował włożyć i mówił "mama am".
I też nie mogę teraz spać a mi nA wymioty gin dał tabsy bo domowe sposoby zawiodły.

-
ListopadowaMama wrote:Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...
Dziewczyny te które już mają dzieciaczki
kiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?
Takie śmieszne pykanie zaczęło się na początku 15 tygodnia. W 18 tygodniu pojawiły się już wyraźne kopniaki. -
sisi wrote:A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......

Też miałam problem. A mój mąż przed snem przeżywał i jak tylko się obudził to znowu
A dopiero biedny skończył żałobę po Avengersach.
Esti, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po wypiciu glukozy. O dziwo,lepiej to znioslam niz nie będąc w ciąży
może organizm domagał sie takiej ilosci cukru 
Ja wczoraj zasnąłem z moim symem. Padłam o 21. Miałam taki głupi sen. Snilo mi sie,ze lezalam w szpitalu na ginekologii,i kazali nam sie rozebrac i isc w samych majtach na badania do labo. Wyszłam i potem nie moglam znalezc drogi powrotnej na moj oddzial. I tak sie blakalam goła po szpitalu. Nikt mi nie chcial pomoc wrocic. Mega meczacy sen. Dobrze,ze budzik zadzwonil. -
dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.
W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie

-
Aishha wrote:dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.
W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie
Ja biorę folik i Pregna plus( takie zalecenia) dodatkowo biorę magnez i jakieś tabsy na mocz bo mam brzydkie wyniki moczu i krwi na granicy normy.
-
ListopadowaMama wrote:Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...
Dziewczyny te które już mają dzieciaczki
kiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?
Ja poczułam w 18 tygodniu, dokładnie 24 grudnia
Takie jakby ruchy motyla, albo jak popcorn jak piszecie
-
taki czasem ból wręcz posladków? mam cos takiego czasami, wczoraj pytałam lekarza czy wlasnie takie skurcze jakby w szyjce są normą, powiedział że tak. Ja biore na to Magne B6 100 mg i wszystko przechodzi.diana0501 wrote:Dziewczyny mam pytanie: czy Was też boli w kroczu ale od stron pachwin ale właśnie centralnie od dołu? Mnie tak boli że często chodzić nie mogę, poruszyć nie mogę nogami.

-
Aishha wrote:taki czasem ból wręcz posladków? mam cos takiego czasami, wczoraj pytałam lekarza czy wlasnie takie skurcze jakby w szyjce są normą, powiedział że tak. Ja biore na to Magne B6 100 mg i wszystko przechodzi.
Nie pośladków, tak jakby panewka biodrowa, Też mam ten sam magnez ale dał mi bo po wymiotach jakie miałam i na kroplówkach żeby wzmocnić dał magnez ale wtedy tego bólu jeszcze nie było aż tak odczuwalne
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc
Ja miałam na początku ciąży, zawsze możesz wziąć no-spe (ja wzięłam jeszcze Espumisan) położyłam się na podłodze na dywanie, nogi zgięte i czekałam. Po pół h przeszło, ale było strasznie. Pamiętaj o no-spie, zawsze możesz mieć ją przy sobie. Na IP też słyszałam narzekania że czemu pani najpierw nie wzięła no-spy, że przecież to wiadomo że można.
-
sisi wrote:A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......
Też wczoraj oglądałam. Ale trochę się zawiodłam. Myślałam, że oprócz bitwy będzie coś jeszcze. Ciekawe, co knuje Cersei
.
Diana, wszystkie odcinki są dostępne na HBO GO. Miesięczny abonament kosztuje 19,90 zł.
Jako że mam w ciąży dużo polegiwać przed premierą 8 sezonu zdążyłam przypomnieć sobie wszystkie 7. L4 ma też swoje plusy. Wielu moich znajomych chciało tak zrobić, ale to zajęło tyle czasu, że nie wyobrażam sobie bez zwolnienia.