Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc
Wszyscy śpią A ja nie mogę2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Może gorąca kąpiel?
Wszyscy śpią A ja nie mogę
Goraca kapiel w ciąży niewskazana.
Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu. -
Iza34 wrote:Goraca kapiel w ciąży niewskazana.
Ja nie spie. Dlugo jeszcze mnie te wieczorne mdlisci i napady glodu beda meczyc? Tak mysle czy to ze mi znow gorzej to nie sprawka lutki ktira biord od tyg., wczesniej byl dupek. I powiem wam jedno-js jak ja, dam rade ale moja corka ma dosc tej mojej bezsilnosci, ja leze a ona biedna sama sie nudzi bo nie ma nikogo w domu.
Ja też ostatnio zaniemoglam, tyle że mam synka 2.5 roku. Mąż w delegacji a ja wymiotowałam tak bardzo że leżałam a synek przyniósł mi bułkę, ulamal ją i mi do ust próbował włożyć i mówił "mama am".
I też nie mogę teraz spać a mi nA wymioty gin dał tabsy bo domowe sposoby zawiodły.
-
ListopadowaMama wrote:Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...
Dziewczyny te które już mają dzieciaczkikiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?
Takie śmieszne pykanie zaczęło się na początku 15 tygodnia. W 18 tygodniu pojawiły się już wyraźne kopniaki. -
sisi wrote:A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......
Też miałam problem. A mój mąż przed snem przeżywał i jak tylko się obudził to znowuA dopiero biedny skończył żałobę po Avengersach.
Esti, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po wypiciu glukozy. O dziwo,lepiej to znioslam niz nie będąc w ciąży
może organizm domagał sie takiej ilosci cukru
Ja wczoraj zasnąłem z moim symem. Padłam o 21. Miałam taki głupi sen. Snilo mi sie,ze lezalam w szpitalu na ginekologii,i kazali nam sie rozebrac i isc w samych majtach na badania do labo. Wyszłam i potem nie moglam znalezc drogi powrotnej na moj oddzial. I tak sie blakalam goła po szpitalu. Nikt mi nie chcial pomoc wrocic. Mega meczacy sen. Dobrze,ze budzik zadzwonil. -
dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.
W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie
-
Aishha wrote:dziewczyny a Wam lekarze zlecają jakies suplementy? u mnie wczoraj to była tylko wizyta z usg i oceną, wszystko wprowadzał przy nas na bierząco tłumacząc co oznaczają rózne dane i wyliczenia. Umowił nas na kolejną wizyte, zlecil morfologie i mocz i tyle. Zero pytań czy biorę chociazby kwas...może to logiczne.
W ogole zdziwiłam sie bo jak mi zmierzył cisnienie i miałam gorne 134 to po wprowadzeniu w jego tabelki wyszło mi, że grozi mi nadcisnienie. Tlumaczylam, że mierze praktycznie co drugi dzien i zawsze mam najwyzej 110/77 wiec uwierzył, że to moze wizyta podniosła cisnienie. Ale jakie durne te programy, wprowadzisz wiek i wyniki i zaraz że w twoim wieku to już niebezpieczne nadcisnienie
Ja biorę folik i Pregna plus( takie zalecenia) dodatkowo biorę magnez i jakieś tabsy na mocz bo mam brzydkie wyniki moczu i krwi na granicy normy. -
ListopadowaMama wrote:Ja Tobie deszczu zazdroszczę! Susza totalna, nic nie kwitnie, wszędzie pełno duszącego pyłu... W ciąży nie służy mi taka pogoda, ciężko oddychać, często boli głowa...
Dziewczyny te które już mają dzieciaczkikiedy poczulyście pierwsze ruchy maleństwa i jakie to bylo odczucie?
Ja poczułam w 18 tygodniu, dokładnie 24 grudniaTakie jakby ruchy motyla, albo jak popcorn jak piszecie
-
diana0501 wrote:Dziewczyny mam pytanie: czy Was też boli w kroczu ale od stron pachwin ale właśnie centralnie od dołu? Mnie tak boli że często chodzić nie mogę, poruszyć nie mogę nogami.
-
Aishha wrote:taki czasem ból wręcz posladków? mam cos takiego czasami, wczoraj pytałam lekarza czy wlasnie takie skurcze jakby w szyjce są normą, powiedział że tak. Ja biore na to Magne B6 100 mg i wszystko przechodzi.
Nie pośladków, tak jakby panewka biodrowa, Też mam ten sam magnez ale dał mi bo po wymiotach jakie miałam i na kroplówkach żeby wzmocnić dał magnez ale wtedy tego bólu jeszcze nie było aż tak odczuwalne -
Paula_30 wrote:Dziewczyny mialyscie kolke? Tak mnie brsuch rozbolal ze szok,boli przy ucisku jak sie zegne i pelno gazow ze mnie leci:-( okropne. Wczoraj mialam biegunke a teraz takie cos. Nie wiem jak sobie ulzyc
Ja miałam na początku ciąży, zawsze możesz wziąć no-spe (ja wzięłam jeszcze Espumisan) położyłam się na podłodze na dywanie, nogi zgięte i czekałam. Po pół h przeszło, ale było strasznie. Pamiętaj o no-spie, zawsze możesz mieć ją przy sobie. Na IP też słyszałam narzekania że czemu pani najpierw nie wzięła no-spy, że przecież to wiadomo że można.
-
sisi wrote:A ja chyba nie zasnę po obejrzeniu ostatniego odcinka Gry o tron. Wow, Wow, Wow......
Też wczoraj oglądałam. Ale trochę się zawiodłam. Myślałam, że oprócz bitwy będzie coś jeszcze. Ciekawe, co knuje Cersei.
Diana, wszystkie odcinki są dostępne na HBO GO. Miesięczny abonament kosztuje 19,90 zł.
Jako że mam w ciąży dużo polegiwać przed premierą 8 sezonu zdążyłam przypomnieć sobie wszystkie 7. L4 ma też swoje plusy. Wielu moich znajomych chciało tak zrobić, ale to zajęło tyle czasu, że nie wyobrażam sobie bez zwolnienia.