Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:Jak często chodzicie na usg?
Ja miałam do tej pory 2 razy, teraz idę w poniedziałek na pappe+dopplera no i później jeszcze będę miała 2 wizyty u lekarki więc 2x USG. Więcej nie planuję chyba że coś się skąplikuje jak ostatnio i będzie trzeba dodatkowo zrobić.
U mnie była dzisiaj położna także posłuchałam sobie serduszka, stwierdziła że będzie chłopak także zobaczę co w poniedziałek na usg powiedzą . -
nick nieaktualny
-
Kijanka wrote:Cześć!
Hm... ale mamy dużo bliźniaków w listopadzie 2019. Już chyba cztery pary. Anqa123, Kudłata, Alu_87 i angelika85? O kimś zapomniałam? Coś pomyliłam?
Po cichu Wam zazdroszczę, bo zawsze chciałam bliźnięta. Kto wie, może następnym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 10:24
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
dziewczyny a co wy na to, żeby załozyć zamkniętą albo nawet tajną grupę na fb? tam by było trochę więcej prywatności, można by zdjęcia wrzucać i mieć pewność, że nikt z marszu nie zobaczy tego tak dostępnego jak na forum?
Paula_30, Chanela lubią tę wiadomość
-
Ja chodziłam częściej bo co około 2 tygodnie. Tak mi w luxmedzie wypadła ten plan opieki okołoporodowej. Najpierw na potwierdzenie ciąży,potem USG do 10 tv wcześniej lekarz prowadzący,potem USG 11-13 tv,w piątek idę na prenatalne a za tydzień w piątek mam znowu prowadzacego lekarza. Ale potem będzie dopiero raz na miesiąc więc nie wiem jak to przezyje takie odciciecie od częstego podglądu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:04
-
kudłata wrote:dziewczyny a co wy na to, żeby załozyć zamkniętą albo nawet tajną grupę na fb? tam by było trochę więcej prywatności, można by zdjęcia wrzucać i mieć pewność, że nikt z marszu nie zobaczy tego tak dostępnego jak na forum?
-
kudłata wrote:dziewczyny a co wy na to, żeby załozyć zamkniętą albo nawet tajną grupę na fb? tam by było trochę więcej prywatności, można by zdjęcia wrzucać i mieć pewność, że nikt z marszu nie zobaczy tego tak dostępnego jak na forum?
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Też jestem na tak!
Nie znam się na ustawieniach facebooka, ale dałoby radę zrobić tak, żeby facebookowi znajomi nie widzieli, że dołączyłam do takiej grupy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:00
-
Dziewczyny, ja nadal jestem w euforii po USG genetycznym. Z tej okazji kupiłam w końcu adapter do pasów i kilka ciuszków .
Co do brzuszka, to u mnie raczej nie widać. Jak stoję, to wprawdzie widać, że brzuch jest większy, ale to raczej jelita i poluzowane mięśnie. Wczoraj na badaniu byłam w swoich jeansach sprzed ciąży (wprawdzie takich luźniejszych), było mi wygodnie. Tak sobie myślę, że w sumie mi się wcale do dużego brzucha aż tak nie spieszy. Nie chcę kupować dużej ilości ciuchów ciążowych. Latem zamierzam chodzić w dotychczasowych sukienkach, a mam kilka luźnych. Może dopiero w lipcu czy sierpniu coś dokupię.
USG miałam dotychczas cztery razy, czyli wychodzi co 3 tygodnie. Zupełnie nie wiem, jak będzie dalej. Lubię podglądać swojego malucha, więc jak będzie można na każdej wizycie, to chcę!kudłata, sisi, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Hej, ja już po usg prenatalnym.
Wssystko wyszło w porządku, dziecko ma prawie 6 cm. Prawdopodobnie chłopakDzyzia, Kijanka, Paula_30, OlivkowaMama, Aishha, momo, Szczesliwa_mamusia, sisi, Zlaania1, Spirit, Meggs, Maija, Nieplanowana, Magdalen, Kropka89 lubią tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Kijanka wrote:Też jestem na tak!
Nie znam się na ustawieniach facebooka, ale dałoby radę zrobić tak, żeby facebookowi znajomi nie widzieli, że dołączyłam do takiej grupy??
tak, da się. później się tym zajmę. pozwolicie ze to ja będę "wpuszczać" ? co myślicie żeby przyjmować tylko osoby które się aktywnie u nas udzielają?
jak ktoś chętny to do mnie na priv - należy podać imię i nazwisko, albo adres email.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:10
sisi, Maija lubią tę wiadomość
-
kudłata wrote:tak, da się. później się tym zajmę. pozwolicie ze to ja będę "wpuszczać" ? co myślicie zeby przyjmować tylko osoby które się aktywnie u nas udzielają?
jak ktoś chętny to do mnie na priv. -
Iza34 wrote:Juz was o to pytalam ale bez odpowiedzi. Czy mozliwe ze w tym tyg.czuje dzidzie, niczym robaczka czy to tylko zludzenie lub jelita. Najbardziej czuje jak leze na plecach spokojnie albo jak za mocno nogi podkurcze jak leze ns boku.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
agndra wrote:Ciekawi mnie, czy widać już po Was ciążę. Ja chodzę do pracy, pracodawca i koleżanki wiedzą o ciąży, ale młodzieży z którą pracuję oczywiście nie mówiłam. Coraz trudniej ukryć mi brzuszek. Mam już 5 kg do przodu, w pierwszej ciąży przybrałam aż 25kg, długo nie mogłam zrzucić, gdy już w końcu zrzuciłam i osiągnęłam wagę jak przed ciążą okazało się, że jestem w drugiej 😁 właśnie siedzę na badaniu krzywej cukrzycowej,bo mam podejrzenie cukrzycy ciążowej.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja mam brzuch. Na pierwszy rzut oka można pomyśleć, że to tłuszcz Ale jak ktoś mnie zna, to wie, że takiego brzucha to nigdy nie zapuściłam, więc ciąży się domyśli.
-
nick nieaktualnyCecylia wrote:Jak często chodzicie na usg?