X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam tabletki przeciwko mdłościom. Gdy wzięłam je to po 15 minutach zwymiotowałam. Główny składnik to prometazyna. I na początek mam brać na noc , potem spróbować w dzień. Ale w aptece odrazu mówili,że nie polecają brać w dzień bo powoduje duże zmęczenie i senność.
    Miałyście dziewczyny styczność z takim lekiem?

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Poznajcie Kubusia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091d88fe27d5.jpg

Wg usg dzidziuś starszy o 3 dni. Wszystkie pomiary prawidłowe :) ah kamień z serca :)

Dzięki dziewczyny za kciuki :)
    Oliwkowa mama ale duży,czyli już wiadomo że chłopczyk:-) super,ja też bym chciała chłopczyka mam nadzieję,że w piątek mi lekarz powie :) a jakie miał wymiary?

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Ja dostałam tabletki przeciwko mdłościom. Gdy wzięłam je to po 15 minutach zwymiotowałam. Główny składnik to prometazyna. I na początek mam brać na noc , potem spróbować w dzień. Ale w aptece odrazu mówili,że nie polecają brać w dzień bo powoduje duże zmęczenie i senność.
    Miałyście dziewczyny styczność z takim lekiem?
    Ja tylko brałam mamarin i mi pomogły

860i3e5edambhnvb.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tego nie ma. Najpierw dali jakieś na chorobę lokomocyjną,ale nic nie dawały.
    W sumie mam mdłości i coraz częściej wymiotuje, ale patrząc na poprzednią ciążę to te mdłosci i wymioty to pikuś,więc ja nie czuję potrzeby używania tabletek , ale schudłam 3kg i lekarka się uparła. I muszę chociaż trochę je brać by zobaczyć czy pomagają, ewentualnie skutki uboczne.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula prawie 7cm :) na 80% chłopczyk :)

Paula_30, Kropka89 lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne już jutro!! Trzymajcie kciuki proszę. Chociaż tak jak się denerwowałam od dobrych dwóch miesięcy widziałam czarne scenariusze tak dzisiaj jestem dziwnie spokojna i szczęśliwa:) mam nadzieje, ze dobrze pójdzie:)
    Poza tym tak jak się w miarę spoko czułam to dziś zaliczyłam miniżyga rano i przed chwilą znowu. Mam nadzieję, ze to na szczęście:)

OlivkowaMama, Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich dobrych wieści i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊 zazdroszcze Wam nie powiem, u mnie jeszcze 9 dni do prenatalnych!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie, czy widać już po Was ciążę. Ja chodzę do pracy, pracodawca i koleżanki wiedzą o ciąży, ale młodzieży z którą pracuję oczywiście nie mówiłam. Coraz trudniej ukryć mi brzuszek. Mam już 5 kg do przodu, w pierwszej ciąży przybrałam aż 25kg, długo nie mogłam zrzucić, gdy już w końcu zrzuciłam i osiągnęłam wagę jak przed ciążą okazało się, że jestem w drugiej 😁 właśnie siedzę na badaniu krzywej cukrzycowej,bo mam podejrzenie cukrzycy ciążowej.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej ciąż bliźniczych....ten rok to jakiś wysyp!! tutaj 4 dziewczyny, a u mnie w pracy jednocześnie ja i moje dwie koleżanki również z bliźniakami!!

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)
    Ja wczoraj miałam rutynowe USG, tylko spojrzenie czy rosną dobrze... no i są idealne jeśli chodzi o wiek ciąży, mają już po 8,5 cm!! matko, dwie całkiem spore brzoskwinki...ale zadziwia mnie fakt i chyba do mnie to totalnie nie dociera...lekarka robi USG, ja patrze na ekran, one się ruszają, a ja nic nie czuje...jakby włączała mi film, chyba uwierzę jak poczuję, na razie ewidentnie czuje jelita, bo pewnie przemieszczają się do góry i pracują też szybciej :)

No i wstępnie na 90% będą dwie dziewczynki!! super się cieszę :)

Szczesliwa_mamusia, Kijanka, kudłata, Magdalen, Meggs, Zlaania1, sisi lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o brzuch to u mnie trochę widać, mam 4-5 na plusie i ewidentnie moje sadełko jest coraz większe :) spodnie już musiałam kupić nowe, od razu wzięłam jeansy na sznurki i gumce, niech rosną razem ze mną, typowo ciążowych nie chce kupować, bo są drogie, a ta guma na brzuch jeszcze mi nie potrzebna :) dobrze ze idzie lato, przewiewne luźne ubrania!!

agndra lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same super wiadomości tu ostatnio, gratuluję dobrych wieści! :)
    U mnie brzuch widac, szczególnie jak założę cos bardziej obcislego, nie mówiąc już o wieczorach jak wywala jeszcze bardziej. Całe szczęście mam legginsy ciazowe z lidla i udało mi się dorwać 2 pary nowych ciążowych spodni przez olx za cale 60 zl!

agndra, sisi lubią tę wiadomość

201910251756.png

Wysłany: 8 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie właśnie uświadomiłam, że jak się dokulam to 26 października mamy wesele rodzonej siostry mojego W. Aż strach pomyśleć co to będzie :D

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:34

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisałam,ze się nie denerwuje przed dzisiejszymi prenatalnymi.. potem do 3 w nocy nie mogłam spać a dziś już od 6:30 leżę y się przekręcam z boku na bok... jednak stres mnie nie omija, boję się. Trzymajcie kciuki, bo na razie mam tylko was...

Ja nie przytyłam, nawet schudłam 0,5kg. Ale waga mi się waha bardzo w ciągu dnia nawet 2 kg różnicy w ciągu paru godzin, wiec nie wiem momentami mam wątpliwości to ciąża czy wzdęcie ;)

Wczoraj na spacerze jak patrzyłam na odbicie w szybach to zdecydowanie jest coś widać i jak ktoś mnie zna dobrze to raczej zacznie podejrzewać. Wczoraj złapałam koleżankę w pracy jak mi się przyglądała właśnie jakby na brzuch. To moja pierwsza ciąża, to nie za wcześnie ??? Koleżankom wyszedł dopiero w 5 miesiącu, wcześniej nic, jak tak dalej pójdzie to ja będę baryłką w 5 miesiącu...:)

Po prenatalnych chyba zacznę informować rodzinę i muszę już się zebrać za poinformowanie znajomych, bo po prostu się domyślą sami jak nie powiem. Ale nie czuję się jeszcze gotowa.

sisi lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, dokładnie nad tym samym sie zastanawiałam, bo poza tym weselem w październiku mamy teraz komunię, potem czerwiec/lipiec przyjęcie ślubne i chrzciny u znajomych. Żeby nie wydawać kasy na kiecki które zalegną po ciąży w szafie znalazłam sklep z sukienkami na każdą figurę, które będą 'rosły' razem z brzuszkiem. Kupiłam jedną i zamierzam obskoczyć w niej wszystkie imprezy

coma lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką kupiłaś?

uIHap1.png

Wysłany: 8 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz sobie, moze akurat coś trafi w Twoj gust. Sklep nazywa się elenstore, wybrałam luźną, jasną w kwiaty do polowy łydki.

201910251756.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bliźniakami była tu jeszcze jedna dziewczyna, ale sie nie odzywa, może tylko czyta: Bajka i jakieś numerki na końcu nicka.
    Ja na razie nie przytyłam nic. Brzuszek bardzo powoli zaczyna mi widać, ale ja zawsze mialam mniejszą lub większą oponkę i wygląda poprostu jakbym sobie pozwoliła z jedzeniem na za dużo. przed ciążą (kilka miesięcy wcześniej) byłam na diecie i schudłam 7kg i to mnie ratuje, bo teraz było by mi już bardzo cięzko. i tak mam zadyszkę nawet jak po schodach zejdę w domu.

Anqa u mnie też prawdopodobnie dziewczyny :) w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co powie gin prowadzący ciążę, bo tego newsa mam z prenatalnych

3b12e8ab79.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często chodzicie na usg?

male_m lubi tę wiadomość

• kudłata Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz raz w miesiacu, ale gin powiedział że w drugiej połowie ciazy na pewno częściej.

3b12e8ab79.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ