Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam tabletki przeciwko mdłościom. Gdy wzięłam je to po 15 minutach zwymiotowałam. Główny składnik to prometazyna. I na początek mam brać na noc , potem spróbować w dzień. Ale w aptece odrazu mówili,że nie polecają brać w dzień bo powoduje duże zmęczenie i senność.
Miałyście dziewczyny styczność z takim lekiem?[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
OlivkowaMama wrote:Poznajcie Kubusia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091d88fe27d5.jpg
Wg usg dzidziuś starszy o 3 dni. Wszystkie pomiary prawidłowe ah kamień z serca
Dzięki dziewczyny za kciuki
-
Zlaania1 wrote:Ja dostałam tabletki przeciwko mdłościom. Gdy wzięłam je to po 15 minutach zwymiotowałam. Główny składnik to prometazyna. I na początek mam brać na noc , potem spróbować w dzień. Ale w aptece odrazu mówili,że nie polecają brać w dzień bo powoduje duże zmęczenie i senność.
Miałyście dziewczyny styczność z takim lekiem?
-
U mnie tego nie ma. Najpierw dali jakieś na chorobę lokomocyjną,ale nic nie dawały.
W sumie mam mdłości i coraz częściej wymiotuje, ale patrząc na poprzednią ciążę to te mdłosci i wymioty to pikuś,więc ja nie czuję potrzeby używania tabletek , ale schudłam 3kg i lekarka się uparła. I muszę chociaż trochę je brać by zobaczyć czy pomagają, ewentualnie skutki uboczne.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyJa mam prenatalne już jutro!! Trzymajcie kciuki proszę. Chociaż tak jak się denerwowałam od dobrych dwóch miesięcy widziałam czarne scenariusze tak dzisiaj jestem dziwnie spokojna i szczęśliwa:) mam nadzieje, ze dobrze pójdzie:)
Poza tym tak jak się w miarę spoko czułam to dziś zaliczyłam miniżyga rano i przed chwilą znowu. Mam nadzieję, ze to na szczęście:)OlivkowaMama, Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ciekawi mnie, czy widać już po Was ciążę. Ja chodzę do pracy, pracodawca i koleżanki wiedzą o ciąży, ale młodzieży z którą pracuję oczywiście nie mówiłam. Coraz trudniej ukryć mi brzuszek. Mam już 5 kg do przodu, w pierwszej ciąży przybrałam aż 25kg, długo nie mogłam zrzucić, gdy już w końcu zrzuciłam i osiągnęłam wagę jak przed ciążą okazało się, że jestem w drugiej 😁 właśnie siedzę na badaniu krzywej cukrzycowej,bo mam podejrzenie cukrzycy ciążowej.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Coraz więcej ciąż bliźniczych....ten rok to jakiś wysyp!! tutaj 4 dziewczyny, a u mnie w pracy jednocześnie ja i moje dwie koleżanki również z bliźniakami!!
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Ja wczoraj miałam rutynowe USG, tylko spojrzenie czy rosną dobrze... no i są idealne jeśli chodzi o wiek ciąży, mają już po 8,5 cm!! matko, dwie całkiem spore brzoskwinki...ale zadziwia mnie fakt i chyba do mnie to totalnie nie dociera...lekarka robi USG, ja patrze na ekran, one się ruszają, a ja nic nie czuje...jakby włączała mi film, chyba uwierzę jak poczuję, na razie ewidentnie czuje jelita, bo pewnie przemieszczają się do góry i pracują też szybciej
No i wstępnie na 90% będą dwie dziewczynki!! super się cieszęSzczesliwa_mamusia, Kijanka, kudłata, Magdalen, Meggs, Zlaania1, sisi lubią tę wiadomość
-
a jeśli chodzi o brzuch to u mnie trochę widać, mam 4-5 na plusie i ewidentnie moje sadełko jest coraz większe spodnie już musiałam kupić nowe, od razu wzięłam jeansy na sznurki i gumce, niech rosną razem ze mną, typowo ciążowych nie chce kupować, bo są drogie, a ta guma na brzuch jeszcze mi nie potrzebna dobrze ze idzie lato, przewiewne luźne ubrania!!
agndra lubi tę wiadomość
-
Same super wiadomości tu ostatnio, gratuluję dobrych wieści!
U mnie brzuch widac, szczególnie jak założę cos bardziej obcislego, nie mówiąc już o wieczorach jak wywala jeszcze bardziej. Całe szczęście mam legginsy ciazowe z lidla i udało mi się dorwać 2 pary nowych ciążowych spodni przez olx za cale 60 zl!agndra, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj pisałam,ze się nie denerwuje przed dzisiejszymi prenatalnymi.. potem do 3 w nocy nie mogłam spać a dziś już od 6:30 leżę y się przekręcam z boku na bok... jednak stres mnie nie omija, boję się. Trzymajcie kciuki, bo na razie mam tylko was...
Ja nie przytyłam, nawet schudłam 0,5kg. Ale waga mi się waha bardzo w ciągu dnia nawet 2 kg różnicy w ciągu paru godzin, wiec nie wiem momentami mam wątpliwości to ciąża czy wzdęcie
Wczoraj na spacerze jak patrzyłam na odbicie w szybach to zdecydowanie jest coś widać i jak ktoś mnie zna dobrze to raczej zacznie podejrzewać. Wczoraj złapałam koleżankę w pracy jak mi się przyglądała właśnie jakby na brzuch. To moja pierwsza ciąża, to nie za wcześnie ??? Koleżankom wyszedł dopiero w 5 miesiącu, wcześniej nic, jak tak dalej pójdzie to ja będę baryłką w 5 miesiącu...
Po prenatalnych chyba zacznę informować rodzinę i muszę już się zebrać za poinformowanie znajomych, bo po prostu się domyślą sami jak nie powiem. Ale nie czuję się jeszcze gotowa.
sisi lubi tę wiadomość
-
Coma, dokładnie nad tym samym sie zastanawiałam, bo poza tym weselem w październiku mamy teraz komunię, potem czerwiec/lipiec przyjęcie ślubne i chrzciny u znajomych. Żeby nie wydawać kasy na kiecki które zalegną po ciąży w szafie znalazłam sklep z sukienkami na każdą figurę, które będą 'rosły' razem z brzuszkiem. Kupiłam jedną i zamierzam obskoczyć w niej wszystkie imprezy
coma lubi tę wiadomość
-
z bliźniakami była tu jeszcze jedna dziewczyna, ale sie nie odzywa, może tylko czyta: Bajka i jakieś numerki na końcu nicka.
Ja na razie nie przytyłam nic. Brzuszek bardzo powoli zaczyna mi widać, ale ja zawsze mialam mniejszą lub większą oponkę i wygląda poprostu jakbym sobie pozwoliła z jedzeniem na za dużo. przed ciążą (kilka miesięcy wcześniej) byłam na diecie i schudłam 7kg i to mnie ratuje, bo teraz było by mi już bardzo cięzko. i tak mam zadyszkę nawet jak po schodach zejdę w domu.
Anqa u mnie też prawdopodobnie dziewczyny w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co powie gin prowadzący ciążę, bo tego newsa mam z prenatalnych -
nick nieaktualny