Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Ja też mam niby na przedniej scianie ale nie wiedziałam że to ma wpływ na ruchy?
Znalazłam np coś takiego:
"Częstą przyczyną, dla której ruchy dziecka są prawie nieodczuwalne lub pojawiają się bardzo późno, jest specyficzne ułożenie łożyska. Łożysko na przedniej ścianie macicy (od strony brzucha) skutecznie amortyzuje kopnięcia malucha, nie dając jego mamie ich intensywnie odczuwać." -
Pappa to statystka. 1:889 oznacza, że 1 dziecko na 889 urodzonych przez Ciebie będzie miało trisomię 21 pary chromosomów. Przy trisomii 21 pary chromosomów nie widać kości nosowej przy USG i przezierność jest bardzo duża.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Hej dziewczyny!
Wczoraj skarzylam sie Wam na okropne samopoczucie, a dzisiaj jak reka odjal, wszystko przeszlo! Az z tej radosci wyszorowalam cale mieszkanie, bo juz brudem zarastalo. Kurcze ponad 3 godziny sprzatania i ani zadyszki, ani zawrotow glowy, niesamowite uczucieKijanka, MagdRy, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się czuje ogólnie już dobrze,takie typowe zawroty głowy itp minęły,jeść też mogę już nawet normalnie ale wczoraj np zrobiło mi się słabo w sklepie:/ nic nie robiłam cały dzień,dosłownie,pojechaliśmy z mężem autem na zwykle spożywcze ma tym samym osiedlu A i tak bym padła2017 #1
2019 #2
-
Dzięki dziewczyny za uspokojenie mnie
U mnie też łożysko wysoko na przedniej ścianie więc na ruchy sobie pewnie poczekam. Wtedy chyba już naprawdę uwierzę, że jestem w ciąży kiedy poczuję, że ktoś w środku mieszka, bo wciąż jest to dla mnie abstrakcja -
Ja miałam dziś wizytę u lekarki w związku z moim pęcherzem. Niby wyniki są ok, ale w związku z tym, że mam objawy parcia na pęcherz i częste oddawanie moczu to przepisała mi Monural.
Niby nie powinnam kwestionować zaleceń lekarza, ale w ulotce jest napisane, że w ciąży się tego nie stosuje... I bądź tu człowieku mądry...
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ja jestem po prenatalnym usg- wszystko w porządku,niskie ryzyko wad. Stresowałam się bardzo ale NT-2,00mm. I na 90% będzie chłopak więc mój lekarz ostatnio się nie mylił no i tętno spadło z tych 185 na 169
Cieszę się ale w obliczu tragedii Agi jakoś tak smutno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 18:45
coma, Domcias, Aishha, Ewelina92, Nieplanowana, sisi, MagdRy, ListopadowaMama, Szczesliwa_mamusia, Gumcia1989, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Agi, bardzo mi przykro. Strasznie smucą mnie takie wiadomości. Życzę Ci dużo sił w tych trudnych chwilach.
-
coma wrote:A jaki duży? Nie było problemów z pomiarem?
Ma już 6,5cm wg USG i już trochę zwolnił i jest tylko 5 dni do przodu czyli 12+6. Ale wg lekarza jak różnica do tygodnia czasu to nie zmienia to daty porodu. Trochę mi walił w brzuch głowica bo nie mógł jakichś przepływów żylnych sprawdzić i obracal go. Ale nie narzekał ani nie marudził. Myślę że wymiary dziecka były odpowiednie do zmierzenia. W ogóle bardzo miły i spokojny lekarz. Wszystko co widzi opisywał i mowil czy jest prawidłoweWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:02
-
Ewelina92 wrote:Ja miałam dziś wizytę u lekarki w związku z moim pęcherzem. Niby wyniki są ok, ale w związku z tym, że mam objawy parcia na pęcherz i częste oddawanie moczu to przepisała mi Monural.
Niby nie powinnam kwestionować zaleceń lekarza, ale w ulotce jest napisane, że w ciąży się tego nie stosuje... I bądź tu człowieku mądry...2017 #1
2019 #2