Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula zmiana cery to pierwsze, co u siebie zauważyłam. Normalnie skóra na twarzy gładziutka, jak nigdy. A ja mam ogólnie cerę tłustą, zwłaszcza w strefie T, a teraz nic kompletnie nie wyskakuje. Zauważyłam też poprawę skóry na plecach.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trochę sie wystraszyłam, nie wiem na ile to normalne. Aplikujac sobie luteinę dowcipną, już teraz palecem, a nie aplikatorem zauważyłam na papierze jakies takie jakby resztki tej wyplywajacej luteiny ale koloru kawy z mlekiem. Nie wiem czy to nawet nazwać sluzem. Tak na ogół nie widać żeby było jakieś plamienie ani na palcu po aplikacji ani na wkladce. Progesteron z wtorku 53,50 ng/ml. Jak myslicie? To bardziej ta 'stara' zalegajaca luteina czy plamienie? Nie wiem czy nie lecieć do lekarza sprawdzic co to jest czy na razie poobserwowac...
I z góry przepraszam za literówki, ale jak pisze z telefonu to potem tak patrzę, że różne kwiatki wychodzą :p -
Kochane jestem po wizycie. Wg ostatniej miesiączki 6tydz i 5dzien . Termin porodu na 4.11 wyliczyli. Bardzo proszę o wpisanie więc na listę
BYŁO SERDUSZKO! ❤️
115 uderzeń na minutę. Dzidzi ma 6,6mm
taka radość ze aż łzy były . Musi być teraz dobrze wierzę w to. Czekam na efekty wizyt pozostałych dziewczyn
Cecylia, Misia78, Paula_30, karma, Kaczorka, Holibka, Lajni85, Moni**, kudłata, Magdalen, Gumcia1989, Inesitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzyzia wrote:Paula zmiana cery to pierwsze, co u siebie zauważyłam. Normalnie skóra na twarzy gładziutka, jak nigdy. A ja mam ogólnie cerę tłustą, zwłaszcza w strefie T, a teraz nic kompletnie nie wyskakuje. Zauważyłam też poprawę skóry na plecach.
a jak masz ze snem? Bo ja wieczorem po poludniu padam wrecz wytrzymac nie moge ale rano juz nie spie
-
ListopadowaMama wrote:Dziewczyny, trochę sie wystraszyłam, nie wiem na ile to normalne. Aplikujac sobie luteinę dowcipną, już teraz palecem, a nie aplikatorem zauważyłam na papierze jakies takie jakby resztki tej wyplywajacej luteiny ale koloru kawy z mlekiem. Nie wiem czy to nawet nazwać sluzem. Tak na ogół nie widać żeby było jakieś plamienie ani na palcu po aplikacji ani na wkladce. Progesteron z wtorku 53,50 ng/ml. Jak myslicie? To bardziej ta 'stara' zalegajaca luteina czy plamienie? Nie wiem czy nie lecieć do lekarza sprawdzic co to jest czy na razie poobserwowac...
I z góry przepraszam za literówki, ale jak pisze z telefonu to potem tak patrzę, że różne kwiatki wychodzą :p
Ja bym to zignorowała. Przy luteinie mają prawo być różne wydzieliny. Może to być stary śluz np.Aishha lubi tę wiadomość
💙 -
Paula_30 wrote:czyli to nie tylko u mnie taki ,,objaw"
a jak masz ze snem? Bo ja wieczorem po poludniu padam wrecz wytrzymac nie moge ale rano juz nie spieA od ok. 3.20 już śpię bardzo lekko, co chwilę się budząc
-
Ani0nka wysłałam ci zapro do przyjaciółek, ale jeśli przeczytasz to piszę tu:
<b>Proszę o wpis na listę:
TP. 31.10
Jest serduszko (7t0d)</>
Ktoś kilka str wcześniej martwił się że nic nie widać na usg... u mnie serduszka nie było jeszcze w 6t0d a tydzień później już było
Też mam przy luteinę różny śluz, ale zwykle kremowy, po ok 2 tyg od rozpoczęcia stosowania. Wcześniej miałam brudnawe śluz no i dlatego luteinę dostałam.
Cera: dziewczyny z cerą tłustą są w lepszej sytuacji, zwykle cera robi się ładniejsza w ciążyu mnie też tak jest. Natomiast dziewczyny z cerą suchą różnie mają, nieraz właśnie odwrotnie, dochodzi do stanów zapalnych. Ale to zawsze kwestia indywidualna. Ale generalnie warto dbać o nawilżenie, ja podobnie jak w poprzedniej ciąży zmieniłam krem na mocno nawilżający.
Dziewczyny smarujcie, nawilżające brzuch, uda i pośladki!!!! To bardzo ważne i mimo że teraz jeszcze nie ma potrzeby to zaprocentuje w drugiej połowie ciąży. Gorąco polecam olej migdałowy
-
ja obudziłam się o 3 z takim głodem, wiec banana zjadłam..a potem o 5 z tym samym głodem... masakra! a czy to możliwe zeby moje włosy stały się suche...zawsze tak błyszczały a tu suche i się elektryzują...kosmetyków nie zmieniłam
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
no wlasnie tez mam zamiar kupic krem na brzuch i posladki ale przede wszystkim na biust, przez diety z "młodości" i tak mam rozstepy a teraz obawiam sie ze bedzie ich jeszcze wiecej.
paula u mnie szczesliwy cykl wyglądał identycznie, po 2,5 roku staran i decyzji ze sprobujemy inseminacji udało sie naturalnieradośc niesamowita
Moni**, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Aishha wrote:no wlasnie tez mam zamiar kupic krem na brzuch i posladki ale przede wszystkim na biust, przez diety z "młodości" i tak mam rozstepy a teraz obawiam sie ze bedzie ich jeszcze wiecej.
paula u mnie szczesliwy cykl wyglądał identycznie, po 2,5 roku staran i decyzji ze sprobujemy inseminacji udało sie naturalnieradośc niesamowita
ja ponoc mialam szczesliwy ,,strzał" w walenynki "-P a moj ma teraz w marcu urodziny wiec prezent bedzie
Aishha a jak sie czujesz?
Byłas juz na usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:29
-
Holibka wrote:Ani0nka wysłałam ci zapro do przyjaciółek, ale jeśli przeczytasz to piszę tu:
<b>Proszę o wpis na listę:
TP. 31.10
Jest serduszko (7t0d)</>
Ktoś kilka str wcześniej martwił się że nic nie widać na usg... u mnie serduszka nie było jeszcze w 6t0d a tydzień później już było
Też mam przy luteinę różny śluz, ale zwykle kremowy, po ok 2 tyg od rozpoczęcia stosowania. Wcześniej miałam brudnawe śluz no i dlatego luteinę dostałam.
Cera: dziewczyny z cerą tłustą są w lepszej sytuacji, zwykle cera robi się ładniejsza w ciążyu mnie też tak jest. Natomiast dziewczyny z cerą suchą różnie mają, nieraz właśnie odwrotnie, dochodzi do stanów zapalnych. Ale to zawsze kwestia indywidualna. Ale generalnie warto dbać o nawilżenie, ja podobnie jak w poprzedniej ciąży zmieniłam krem na mocno nawilżający.
Dziewczyny smarujcie, nawilżające brzuch, uda i pośladki!!!! To bardzo ważne i mimo że teraz jeszcze nie ma potrzeby to zaprocentuje w drugiej połowie ciąży. Gorąco polecam olej migdałowy
ale o ile cera jest lepsza to włosy mi sie przetłuszczają bardziej, dziwne
-
Jak ja Wam Dziewczyny zazdroszczę, że macie taką piękną cerę! Ja nigdy nie miałam z tym problemu, no chyba że przed okresem jakiś jeden mały wacek mi wyskoczył. A teraz...? O ludzie. Jakiś dramat, pryszcz na pryszczu! Fuuj.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Jak ja Wam Dziewczyny zazdroszczę, że macie taką piękną cerę! Ja nigdy nie miałam z tym problemu, no chyba że przed okresem jakiś jeden mały wacek mi wyskoczył. A teraz...? O ludzie. Jakiś dramat, pryszcz na pryszczu! Fuuj.
-
Maija wrote:Jak ja Wam Dziewczyny zazdroszczę, że macie taką piękną cerę! Ja nigdy nie miałam z tym problemu, no chyba że przed okresem jakiś jeden mały wacek mi wyskoczył. A teraz...? O ludzie. Jakiś dramat, pryszcz na pryszczu! Fuuj.
-
Paula_30 wrote:ja jestem w 5 tyg i 2 dniu widze ze idziemy łeb w łeb
ja ponoc mialam szczesliwy ,,strzał" w walenynki "-P a moj ma teraz w marcu urodziny wiec prezent bedzie
Aishha a jak sie czujesz?
Byłas juz na usg?w ogole bylam mega chora na antybiotyku a mimo to nie odpuszczalismy. Usg mam w najblizszą srodę.
Ja mam urodziny w kwietniu a mąż w maju, oboje dostalismy najpiekniejszy prezent
-
Paula_30 wrote:współczuje, sprobuj moze kupic zel do mycia tearzy i krem dla cery atopowej, one nie maja zadnych konserwantów i sa na wrazliwa cere wlasnie. Mi pomagałao jeszcze przed zajsciem w ciaże i teraz tez stosujeCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja mam cerę bardzo wrażliwa i sucha i teraz jest tragedia ;o miałam nadzieje, ze w ciąży sie polepszy a tu ...
ja również jeszcze pracuje i chciałabym jak najdłużej. Do pracy mam różnie od 8 do 11:30 i zawsze jestem w stanie siedzieć max do 21:30 i padam na twarz...
Mnie również Ani0nka wpisz termin 30.10 chociaż z usg maleństwo było o 3 dni większe wiec zobaczymy jak to będzie
Ostatnia wizyta była 9.03 maleństwo mierzyło 0,89 cm i było serduszko ❤️ Według usg był to 6 tydz 6 dzień
Następna wizyta 30.03 mam przyjść z wynikami badań.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie