Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:A za ile masz połówkowe?
Do 23 tygodnia powinno się w ogóle coś poczuć, wiec regularne codzienne ruchy to pewnie sporo później. Mój ma swoje godziny, rano się codziennie stresuję, że się nie rusza, a wieczorem zaczyna szaleństwa.
To prawie jak u mnie.
Rano czasem skrzacik się przekręci, czasem coś zapuka, żebym się ruszyła na śniadanie. I tak powoli się rozkręca. Harce są wieczorem . Ale generalnie to mam wrażenie, że mam bardzo aktywne dziecko. Jeśli chodzi o wagę i parametry to jest średniakiem, jak to określił dzisiaj lekarz na USG. Aż dziwne, że te 370 gramów potrafi zrobić takie zamieszanie w brzuszku. -
Witajcie po przerwie. U mnie po połówkowym wszystko dobrze. Młody ważył 457g. I rośnie równo, o tydz wyprzedzając termin porodu. Wczoraj na wizycie u mojego lekarza dowiedziałam się, że będę październikową mają, gdyż będziemy rozwiązywać ciążę w 38/39 tyg przez cc.
Pozdrawiam Was serdecznieMagdalen, Moni**, kudłata, Kijanka, Paula_30, Audreyyy, Chanela, Esti, Zlaania1, sisi lubią tę wiadomość
👧 👦 👦 👦 👦
Smerfik 24.10.2019 👶
"9 miesięcy nosisz w sobie.10 godzin rodzisz. Pół roku nie śpisz po nocach. A ono i tak okazuje się podobne do tatusia" 🙈 -
Domcias wrote:Moje na ogół jest bardzo aktywne i często czuję ruchy. Ale zdarzają sie dni, że odczuwam je naprawde rzadko i też się wtedy stresuje. Na mojego bobaska działa muzyka. Włączam na yt muzykę dla ciężarnych i przykladam do brzuszka. Wystarczy minuta lub kilka i dzidzius zaczyna sie odzywać
Dzięki za pomysł! Moja szaleje właśnie przy Rolling Stonesach Ale super!Moni** lubi tę wiadomość
-
Nieplanowana też się na CC szykuję, ale jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z lekarzem, mam nadzieję że mi problemów nie będą robili, jestem już po jednej CC i innej operacji gin więc to by była trzecia.
-
nick nieaktualny
-
Ja zauważyłam że mój fika po posiłku. I czuję go tylko jak siedzę lub leżę. Bo jak chodzę to nie czułam jeszcze. Raz tylko poczułam jak stałam w aptece w kolejce
coma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jasna91 wrote:Ewelina a jaki jest u Ciebie stosunek łożyska do ujscia wewnęrznego szyjki? Całkowicie je pokrywa?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Iza34 wrote:Dziewczyny pomaga wam ktos w domu np.przy sprzataniu czy same wszystko robicie?
Ja mam panią do pomocy ale tylko raz w tygodniu - w soboty mi robi generalne porządki i prasuje koszule do pracy mężowi. Bardzo polecam to rozwiązanie, bo to nie wychodzi wcale drogo, a to duża ulga i więcej czasu spędzonego z mężem w weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:55
-
Iza34 wrote:Dziewczyny pomaga wam ktos w domu np.przy sprzataniu czy same wszystko robicie?
A teraz jest u mnie mama, żeby umyć okna i porządnie wyszorować łazienkę. -
Esti, agndra lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Iza teraz jedna CC nie oznacza że następny poród to też CC, kiedyś tak było ale chyba to Radziwił jak był ministrem zniósł. Ja miałam cięcie po 12 h od rozpoczęcia porodu. Generalnie na umówiona cesarkę nie zdarzylam bo Mały postanowił się wcześniej trochę urodzić, część skurczy przeczekałam w domu myślałam że mi przejdzie 🤣 potem czekałam na wizytę u gina bo akurat przyjmował w poradni i na niego już na sali jak się pojawi na porodówce kilka kolejnych godzin. Po 12h nie miałam ani cm rozwarcia więc u mnie naturalny to by byla oksytocyna i znacznie więcej godzin.
-
My z mężem dzielimy sie sprzątaniem. Ja robie ogólny porządek, wycieram kurze. Mąż zajmuje sie łazienka i podlogami w domu
-
nick nieaktualny