Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Już po! Wszystkie wymiary w normie, chłopiec! ok. tydzień młodszy, ale nie zmienili mi daty porodu. Szyjka 2,9 cm waga 402 g ale ulga!!!
Mój brzuch odczuwam jako ciężar, najbardziej wieczorem po całym dni. -
Maija wrote:Cecylia, w punkt! Dokładnie tak czuję.
-
Ja też ostatnio odczuwam taki ciężar w dole brzucha. Do tego bolą/ciągną mnie pachwiny od kilku dni. Oczywiście tez schizuje, ale zajrzałam do książki "W oczekiwaniu na dziecko" i jest to jeden z najczęstszych objawów w 6 miesiacu. A jak u was z pecherzem? Bo ja mam ostatnio wrażenie, ze dzidzius mi grzebie w dole i czuje wtedy takie jakby łaskotanie i musze isc siusiu. Przeraża mnie, ze nieraz siedzi tak nisko... Ale zaczelam tez juz czuć ruchy na wysokosci pepka, czasem nawet delikatnie wyżej.
Ja ostatnio piłam mleko z czosnkiem i miodem, kiedy brało mnie przeziębienie i przeszło. Na poczatku ciazy też w taki sposob sie wyleczylam. -
Domcias wrote:Ja też ostatnio odczuwam taki ciężar w dole brzucha. Do tego bolą/ciągną mnie pachwiny od kilku dni. Oczywiście tez schizuje, ale zajrzałam do książki "W oczekiwaniu na dziecko" i jest to jeden z najczęstszych objawów w 6 miesiacu. A jak u was z pecherzem? Bo ja mam ostatnio wrażenie, ze dzidzius mi grzebie w dole i czuje wtedy takie jakby łaskotanie i musze isc siusiu. Przeraża mnie, ze nieraz siedzi tak nisko... Ale zaczelam tez juz czuć ruchy na wysokosci pepka, czasem nawet delikatnie wyżej.
Domcias, mój dzidziuś też siedzi nisko, też mam wrażenie, że muszę siku, jak mnie tam kopnie. Z reguły czuję ruchy właśnie gdzieś tam głęboko, chociaż na linii pępka też się pojawiają.Domcias lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Coma pewnie takie podstawowe rzeczy wyprawkowe mają więc może coś do zabawy? Mata edukacyjna, karuzela, Szumiś, karty czarno białe
coma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Ooo o tym nie słyszałam ale może być z takiego rumianku w saszetkach? Ty mi Iza zawsze coś ciekawego doradzisz
Lepszy taki sypki.
W pewnym momencie zorientowałam się ze jak mi cos bylo to bralam pol apteki lekow, straszne to bylo. Az pewnego razu na poczcie kupilam za 10zl ksiazke o leczeniu przeziebienia ziolami i to mnie wkrecilo, mam super mieszankę na kaszel ale bodajże tymianek w ciazy niewskazy, i wogole wiele innych. A ten rumianek to jak pisalam-od ginekologa. -
Domcias wrote:Ja też ostatnio odczuwam taki ciężar w dole brzucha. Do tego bolą/ciągną mnie pachwiny od kilku dni. Oczywiście tez schizuje, ale zajrzałam do książki "W oczekiwaniu na dziecko" i jest to jeden z najczęstszych objawów w 6 miesiacu. A jak u was z pecherzem? Bo ja mam ostatnio wrażenie, ze dzidzius mi grzebie w dole i czuje wtedy takie jakby łaskotanie i musze isc siusiu. Przeraża mnie, ze nieraz siedzi tak nisko... Ale zaczelam tez juz czuć ruchy na wysokosci pepka, czasem nawet delikatnie wyżej.
Ja ostatnio piłam mleko z czosnkiem i miodem, kiedy brało mnie przeziębienie i przeszło. Na poczatku ciazy też w taki sposob sie wyleczylam.
Mnie wczoraj tak kopal nie wiem czy po szyjce cxy jak ale bardzo nisko ze siedziec nie moglam bo mialam wrazenie ze cos mi wypadnie. Polozylam sie i juz nie mialam tego dyskomfortu
-
nick nieaktualny
-
MagdRy wrote:Mnie wczoraj tak kopal nie wiem czy po szyjce cxy jak ale bardzo nisko ze siedziec nie moglam bo mialam wrazenie ze cos mi wypadnie. Polozylam sie i juz nie mialam tego dyskomfortu
Jejku, jak dobrze, ze nie tylko ja tak mam Mam dokładnie takie same odczucia. Czasem boje sie isc zrobic to siku z obawy, ze dziecko mi wypadnie... Jak mnie tak zaczyna kopac to przeganiam swojego bobasa kładąc sie na plecach z poduszką pod biodrami. -
Ja tez po połówkowych.wsxystko super😀po wodobrzuszu nie ma śladu .skad się wzięło nie ma pojęcia.zobaczyl wynik cytomegalii i powiedział ze kiedyś przeszłam ale ja mysle ze w ciazy bo wynik wysoki był.tak czy siak na usg wsxystko ładnie wyglada😀💪💪za 3 tyg kontrola bo coś kiedyś było nie tak i trzeba kontrolować .
coma, Domcias, Ewelina92, Kijanka, mrt87, Iza34, Moni**, Maija, agndra, Magdalen, Chanela, Audreyyy, Cecylia, Paula_30, JustBelieve, kudłata, silent, sisi, momo, Ig004, Sabrina, Kurczaczek89, Esti, Zlaania1, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
My już też po połówkowych.
Będzie na 100% dziewczynka. Waży obecnie 370 gramów a średnia z pomiarów wychodzi 20w5d. Rozwija się idealnie pod linijkę. Na USG prenatalnym w 12 tygodniu też była dzień do przodu, na USG w szpitalu dwa tygodnie temu tak samo.
Ma wszystko, co skrzaty w jej wieku mieć powinny. Organy na miejscu, prawidłowo wykształcone. Z odchyleń znaleziono ognisko hyperechogeniczne w serduszku, ale lekarz mówił, że nie ma powodów to obaw, ponieważ serce jest zbudowane prawidłowo i pracuje dobrze. Tak samo przeczytałam właśnie u mamy ginekolog.
No to mogę kupować różowe ciuszki i wybierać imię
Moni**, Iza34, Ewelina92, Domcias, Maija, Janka78, mrt87, Cecylia, Paula_30, kudłata, silent, MagdRy, sisi, momo, Ig004, Sabrina, Esti, Zlaania1 lubią tę wiadomość