X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po połówkowych, wszystko dobrze będzie chłopczyk bez wątpliwości ;)
    Lekarz mówił, że wszystko dobrze, ale te wszystkie parametry jakieś niskie :/ staram się nie schizować, ale taki niepokój jest :/

Magdalen, Moni**, Cecylia, sisi lubią tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga to dramat.. Ja w weekend już doła podlapalam jak zobaczyłam na wadze dodatkowe 6kg. Zawsze byłam wrażliwa na tym punkcie bo kiedyś walczylam z nadwagą i udało mi się dużo zgubić. Wcześniej się utwierdzalam, że dla dobra Malutkiej mogę i 20kg przytyć, ale obecnie mnie to przeraża. No i też jestem niska, 160 cm, a na wadze już prawie 68 kg.. Choć stsrtowalam z jakimiś 3 kg za dużo po zimie.. Mąż mnie już oczywiście do pionu ustawił i jakoś spokojniej do tego podchodzę. Ale jak widzę kobiety w ciąży, które są szczupłe i mają tylko piękne brzuszki to mi się przykro robi, że ja tak nie wyglądam 😃

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny zaraz się popłaczę z tymi moimi zaparciami- próbowałam WSZYSTKIEGO co polecaliscie i nic! Kupiłam teraz maślankę bo tylko jej nie pilam i nie dam rady tak śmierdzi że zaraz puszcze pawia

Paula, u mnie podzialaly czereśnie. Zjadłam wczoraj niecałe pół kilograma a rano jak tylko wstałam to pierwsze co toaleta. Co prawda nie mam jakiś ogromnych zaparć ale i tak czuję różnice sprzed ciąży a w obecnej sytuacji

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się robi cellulit :) ale to trudno, po ciąży to ogarnę. Ja startowałam z bardzo wysoką wagą bo 77 kg i w 1 trymestrze zaczęłam baaaardzo szybko chudnąć, bo non stop wymiotowałam. Najmniej ważyłam 67 kg chociaż tej zmiany w ogóle nie było widać (wydaje się, że 10 kg powinno zrobić kolosalną różnicę). Teraz przytyłam dopiero 2 kg, a mam wrażenie że wyglądam dużo gorzej niż z tymi 77 kg.

No ale trudno! Jak nie mogłam zajść w ciążę to sobie mówiłam, że mogę być nawet słonicą 100 kg w ciąży byle tylko w tą upragnioną ciążę zajść.

uIHap1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, ja tak samo mówiłam, że mogę nawet 30 kg przytyć żeby tylko w końcu doczekać się dziecka, a teraz narzekam. Więc chyba przestanę narzekać i się bardziej będę cieszyć moim stanem a nie zamartwiać tym jak tyję :)

Kijanka lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Coma, ja tak samo mówiłam, że mogę nawet 30 kg przytyć żeby tylko w końcu doczekać się dziecka, a teraz narzekam. Więc chyba przestanę narzekać i się bardziej będę cieszyć moim stanem a nie zamartwiać tym jak tyję :)

Dokładnie :).
    Mi wprawdzie w ostatnich dniach trochę lepiej z moim wyglądem, ale jak czuję się ze sobą źle, to staram się myśleć o tym, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Trzeba się racjonalnie odżywiać i w miarę możliwości ruszać, ale jak już to robimy, to nie mamy wpływu na to, czy w ciąży przytyjemy 7 kg czy 27 kg. Jedna będzie wyglądała lepiej, inna gorzej. Jedna szybciej wróci do formy po porodzie, inna wolniej. Ważne, żeby robić w tym temacie co można. A jeśli chodzi o wygląd, to niestety życie jest niesprawiedliwe i nic się z tym nie zrobi.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się tak tymi kilogramami 😉 ja zaczynałam z waga 63kg przybwzroscie 167 a teraz mam już 71😅 tak ze 8kg na plusie już jestem a to dopiero 23 tydzień. Póki co w ogóle się tym nie stresuje, sam fakt ze w końcu jestem w ciazy jest najważniejszy, kilogramami będę się martwić później 😉

sisi lubi tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • momo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wyświetliło mi się dzisiaj coś takiego:
    https://www.szczesliva.pl/koktajl-na-zaparcia-w-ciazy-czyli-napoj-ktory-naprawde-pomaga/
    Może warto spróbować ;-)

Paula_30 lubi tę wiadomość

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane, ja przed stymulacją do IVF ważyłam 66-67 kg, po stymulacji na początku ciąży: 72 - 73 kg. Teraz mam już 79 - 80 kg. Także mam 14 kg na plusie od stanu z początku grudnia. Na szczęście mam 178 cm, więc jeszcze nie wyglądam strasznie, ale nogi i ramiona mam już grubiutkie.

Ja właśnie wróciłam do domu ze szpitala, także już mam po strachu. Do końca tygodnia pracuję z domu, od poniedziałku już wracam do normy.

Cecylia, sisi lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w przeziębieniu a raczej zapaleniu zatok mogę się leczyć czosnkiem z miodem?przed ciążą to stosowałam ale wiem że naturalny antybiotyk i teraz nie wiem czy mogę a czuje się tak źle że umrę. Żadne paracetamole na ból głowy nie działają a z nosa leci jak z kranu

860i3e5edambhnvb.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram pilnować co jem bo po pierwszej ciąży walczyłam żeby spadły te kg. Ale w pierwszej też uważałam i mimo to waga sama rosła. A jeszcze z niedoczynnościa to już w ogóle ciężko. Ale trudno. Może nie będziesz źle. Przynajmniej się pocieszam. Na razie na plus 4kg i oby jak najdłużej.
    Zaraz zaczynamy 6 miesiąc. I potem 3 trymestr. Jak to szybko leci.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny czy w przeziębieniu a raczej zapaleniu zatok mogę się leczyć czosnkiem z miodem?przed ciążą to stosowałam ale wiem że naturalny antybiotyk i teraz nie wiem czy mogę a czuje się tak źle że umrę. Żadne paracetamole na ból głowy nie działają a z nosa leci jak z kranu

Ja przez ponad tydzień walczyłam z mega katarem, kaszlem, bólem gardła i właśnie zawalonymi zatokami. W zasadzie większość objawów przeszła po 4 dniach, ale te zatoki i katar trzymały się trochę dłużej. Piłam 3x dziennie syrop z cebuli, jadłam czosnek, dużo wody z cytryną i miodem (ważne, żeby nie była gorąca, bo nici z wit. C i właściwości miodu) i do tego inhalacje z majeranku i soli. Przeszło, aż zaczęłam wierzyć, że naturalne metody leczenia jakoś też dają radę :)

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po! Wszystkie wymiary w normie, chłopiec! ok. tydzień młodszy, ale nie zmienili mi daty porodu. Szyjka 2,9 cm waga 402 g :) ale ulga!!!

Ewelina92, Paula_30, momo, Magdalen, Domcias, Moni**, Kijanka, Zlaania1, agndra, kudłata, sisi, Ig004, Kropka89, Esti, Alu_87 lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odczuwacie ciężar w podbrzuszu? Nawet nie wiem, jak to nazwać...nie jest to bolesne, raczej to tylko taki dyskomfort. Ciągnie w dół. Mam tak już od kilku tygodni, nasiliło się, gdy zaczęłam czuć ruchy dzidziusia. Wystarczy, że się trochę pokręcę po domu, przejdę do sklepu i już się zaczyna. Za każdym razem gdy jestem badana i zgłaszam tą dolegliwość, mam sprawdzaną szyjkę, USG i wszystko jest okej. Może to już jakaś moja schiza, bo o niczym innym nie myślę tylko skupiam się na dolegliwościach.
    W ogóle się zastanawiam, co Wy odczuwacie jeśli chodzi o brzuch?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Już po! Wszystkie wymiary w normie, chłopiec! ok. tydzień młodszy, ale nie zmienili mi daty porodu. Szyjka 2,9 cm waga 402 g :) ale ulga!!!
    Gratulacje, Cecylia :)

Cecylia lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• coma Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

Gratulacje :)

Cecylia lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziewczyny, czy odczuwacie ciężar w podbrzuszu? Nawet nie wiem, jak to nazwać...nie jest to bolesne, raczej to tylko taki dyskomfort. Ciągnie w dół. Mam tak już od kilku tygodni, nasiliło się, gdy zaczęłam czuć ruchy dzidziusia. Wystarczy, że się trochę pokręcę po domu, przejdę do sklepu i już się zaczyna. Za każdym razem gdy jestem badana i zgłaszam tą dolegliwość, mam sprawdzaną szyjkę, USG i wszystko jest okej. Może to już jakaś moja schiza, bo o niczym innym nie myślę tylko skupiam się na dolegliwościach.
    W ogóle się zastanawiam, co Wy odczuwacie jeśli chodzi o brzuch?
    Ja od kilku dni tak mam. Chyba to kwestia ułożenia dziecka. Mój jest nisko i w dodatku w poprzek przez co mam dyskomfort w prawym boku ^^

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jest to rozciąganie, ja czuje jakbym miała brzuch wypełniony ciężkimi kamieniami.

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    To chyba jest to rozciąganie, ja czuje jakbym miała brzuch wypełniony ciężkimi kamieniami.

Cecylia, w punkt! Dokładnie tak czuję.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Podobno na zapalenie zatok najlepsze sa inhalacje parowe z rumianku. Ginekolog polecal, nie stosowalam bo juz mi przeszlo.

Paula_30 lubi tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ