X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po połówkowych, wszystko dobrze będzie chłopczyk bez wątpliwości ;)
    Lekarz mówił, że wszystko dobrze, ale te wszystkie parametry jakieś niskie :/ staram się nie schizować, ale taki niepokój jest :/

Magdalen, Moni**, Cecylia, sisi lubią tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga to dramat.. Ja w weekend już doła podlapalam jak zobaczyłam na wadze dodatkowe 6kg. Zawsze byłam wrażliwa na tym punkcie bo kiedyś walczylam z nadwagą i udało mi się dużo zgubić. Wcześniej się utwierdzalam, że dla dobra Malutkiej mogę i 20kg przytyć, ale obecnie mnie to przeraża. No i też jestem niska, 160 cm, a na wadze już prawie 68 kg.. Choć stsrtowalam z jakimiś 3 kg za dużo po zimie.. Mąż mnie już oczywiście do pionu ustawił i jakoś spokojniej do tego podchodzę. Ale jak widzę kobiety w ciąży, które są szczupłe i mają tylko piękne brzuszki to mi się przykro robi, że ja tak nie wyglądam 😃

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny zaraz się popłaczę z tymi moimi zaparciami- próbowałam WSZYSTKIEGO co polecaliscie i nic! Kupiłam teraz maślankę bo tylko jej nie pilam i nie dam rady tak śmierdzi że zaraz puszcze pawia

Paula, u mnie podzialaly czereśnie. Zjadłam wczoraj niecałe pół kilograma a rano jak tylko wstałam to pierwsze co toaleta. Co prawda nie mam jakiś ogromnych zaparć ale i tak czuję różnice sprzed ciąży a w obecnej sytuacji

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się robi cellulit :) ale to trudno, po ciąży to ogarnę. Ja startowałam z bardzo wysoką wagą bo 77 kg i w 1 trymestrze zaczęłam baaaardzo szybko chudnąć, bo non stop wymiotowałam. Najmniej ważyłam 67 kg chociaż tej zmiany w ogóle nie było widać (wydaje się, że 10 kg powinno zrobić kolosalną różnicę). Teraz przytyłam dopiero 2 kg, a mam wrażenie że wyglądam dużo gorzej niż z tymi 77 kg.

No ale trudno! Jak nie mogłam zajść w ciążę to sobie mówiłam, że mogę być nawet słonicą 100 kg w ciąży byle tylko w tą upragnioną ciążę zajść.

uIHap1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, ja tak samo mówiłam, że mogę nawet 30 kg przytyć żeby tylko w końcu doczekać się dziecka, a teraz narzekam. Więc chyba przestanę narzekać i się bardziej będę cieszyć moim stanem a nie zamartwiać tym jak tyję :)

Kijanka lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Coma, ja tak samo mówiłam, że mogę nawet 30 kg przytyć żeby tylko w końcu doczekać się dziecka, a teraz narzekam. Więc chyba przestanę narzekać i się bardziej będę cieszyć moim stanem a nie zamartwiać tym jak tyję :)

Dokładnie :).
    Mi wprawdzie w ostatnich dniach trochę lepiej z moim wyglądem, ale jak czuję się ze sobą źle, to staram się myśleć o tym, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Trzeba się racjonalnie odżywiać i w miarę możliwości ruszać, ale jak już to robimy, to nie mamy wpływu na to, czy w ciąży przytyjemy 7 kg czy 27 kg. Jedna będzie wyglądała lepiej, inna gorzej. Jedna szybciej wróci do formy po porodzie, inna wolniej. Ważne, żeby robić w tym temacie co można. A jeśli chodzi o wygląd, to niestety życie jest niesprawiedliwe i nic się z tym nie zrobi.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się tak tymi kilogramami 😉 ja zaczynałam z waga 63kg przybwzroscie 167 a teraz mam już 71😅 tak ze 8kg na plusie już jestem a to dopiero 23 tydzień. Póki co w ogóle się tym nie stresuje, sam fakt ze w końcu jestem w ciazy jest najważniejszy, kilogramami będę się martwić później 😉

sisi lubi tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • momo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wyświetliło mi się dzisiaj coś takiego:
    https://www.szczesliva.pl/koktajl-na-zaparcia-w-ciazy-czyli-napoj-ktory-naprawde-pomaga/
    Może warto spróbować ;-)

Paula_30 lubi tę wiadomość

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane, ja przed stymulacją do IVF ważyłam 66-67 kg, po stymulacji na początku ciąży: 72 - 73 kg. Teraz mam już 79 - 80 kg. Także mam 14 kg na plusie od stanu z początku grudnia. Na szczęście mam 178 cm, więc jeszcze nie wyglądam strasznie, ale nogi i ramiona mam już grubiutkie.

Ja właśnie wróciłam do domu ze szpitala, także już mam po strachu. Do końca tygodnia pracuję z domu, od poniedziałku już wracam do normy.

Cecylia, sisi lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w przeziębieniu a raczej zapaleniu zatok mogę się leczyć czosnkiem z miodem?przed ciążą to stosowałam ale wiem że naturalny antybiotyk i teraz nie wiem czy mogę a czuje się tak źle że umrę. Żadne paracetamole na ból głowy nie działają a z nosa leci jak z kranu

860i3e5edambhnvb.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram pilnować co jem bo po pierwszej ciąży walczyłam żeby spadły te kg. Ale w pierwszej też uważałam i mimo to waga sama rosła. A jeszcze z niedoczynnościa to już w ogóle ciężko. Ale trudno. Może nie będziesz źle. Przynajmniej się pocieszam. Na razie na plus 4kg i oby jak najdłużej.
    Zaraz zaczynamy 6 miesiąc. I potem 3 trymestr. Jak to szybko leci.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny czy w przeziębieniu a raczej zapaleniu zatok mogę się leczyć czosnkiem z miodem?przed ciążą to stosowałam ale wiem że naturalny antybiotyk i teraz nie wiem czy mogę a czuje się tak źle że umrę. Żadne paracetamole na ból głowy nie działają a z nosa leci jak z kranu

Ja przez ponad tydzień walczyłam z mega katarem, kaszlem, bólem gardła i właśnie zawalonymi zatokami. W zasadzie większość objawów przeszła po 4 dniach, ale te zatoki i katar trzymały się trochę dłużej. Piłam 3x dziennie syrop z cebuli, jadłam czosnek, dużo wody z cytryną i miodem (ważne, żeby nie była gorąca, bo nici z wit. C i właściwości miodu) i do tego inhalacje z majeranku i soli. Przeszło, aż zaczęłam wierzyć, że naturalne metody leczenia jakoś też dają radę :)

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po! Wszystkie wymiary w normie, chłopiec! ok. tydzień młodszy, ale nie zmienili mi daty porodu. Szyjka 2,9 cm waga 402 g :) ale ulga!!!

Ewelina92, Paula_30, momo, Magdalen, Domcias, Moni**, Kijanka, Zlaania1, agndra, kudłata, sisi, Ig004, Kropka89, Esti, Alu_87 lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odczuwacie ciężar w podbrzuszu? Nawet nie wiem, jak to nazwać...nie jest to bolesne, raczej to tylko taki dyskomfort. Ciągnie w dół. Mam tak już od kilku tygodni, nasiliło się, gdy zaczęłam czuć ruchy dzidziusia. Wystarczy, że się trochę pokręcę po domu, przejdę do sklepu i już się zaczyna. Za każdym razem gdy jestem badana i zgłaszam tą dolegliwość, mam sprawdzaną szyjkę, USG i wszystko jest okej. Może to już jakaś moja schiza, bo o niczym innym nie myślę tylko skupiam się na dolegliwościach.
    W ogóle się zastanawiam, co Wy odczuwacie jeśli chodzi o brzuch?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Już po! Wszystkie wymiary w normie, chłopiec! ok. tydzień młodszy, ale nie zmienili mi daty porodu. Szyjka 2,9 cm waga 402 g :) ale ulga!!!
    Gratulacje, Cecylia :)

Cecylia lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• coma Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

Gratulacje :)

Cecylia lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziewczyny, czy odczuwacie ciężar w podbrzuszu? Nawet nie wiem, jak to nazwać...nie jest to bolesne, raczej to tylko taki dyskomfort. Ciągnie w dół. Mam tak już od kilku tygodni, nasiliło się, gdy zaczęłam czuć ruchy dzidziusia. Wystarczy, że się trochę pokręcę po domu, przejdę do sklepu i już się zaczyna. Za każdym razem gdy jestem badana i zgłaszam tą dolegliwość, mam sprawdzaną szyjkę, USG i wszystko jest okej. Może to już jakaś moja schiza, bo o niczym innym nie myślę tylko skupiam się na dolegliwościach.
    W ogóle się zastanawiam, co Wy odczuwacie jeśli chodzi o brzuch?
    Ja od kilku dni tak mam. Chyba to kwestia ułożenia dziecka. Mój jest nisko i w dodatku w poprzek przez co mam dyskomfort w prawym boku ^^

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jest to rozciąganie, ja czuje jakbym miała brzuch wypełniony ciężkimi kamieniami.

• Maija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    To chyba jest to rozciąganie, ja czuje jakbym miała brzuch wypełniony ciężkimi kamieniami.

Cecylia, w punkt! Dokładnie tak czuję.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Podobno na zapalenie zatok najlepsze sa inhalacje parowe z rumianku. Ginekolog polecal, nie stosowalam bo juz mi przeszlo.

Paula_30 lubi tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ