Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My raczej po połowie. Ja ogarniam lekkie rzeczy w domu, a mąż takie cięższe rzeczy, podłogi. Ja raczej gotuje, czasem mąż pomaga, sprząta po obiedzie. Tak samo z zakupami, jak coś lekkie do kupienia to ja robię, chyba że większe zakupy to ogarnia mąż.
-
nick nieaktualnyZapytalam jak to jest u was bo mnie wczoraj taki nerw i wkurw wzial na to wszystko bo wszystko poza wiekszymi zakupami robie sama a wiekszosci rzeczy ktore robilam przed ciaza nie robie bo mnie zaraz brzuch boli i juz patrzec na ten syf nie moge. Maz to nie ma kiedy mi pomoc, tesciowa-szkoda gadac, a na wsi ciezko o kogos do sprzatania. Myslalam ze bede miala kogos do rwania truskawek to zaproponuje dodatkowa prace ale nici z tego. To ponarzekalam sobie.
-
My sprzątamy po połowie, kto ma czas. Tzn teraz to ja mam czas ciągle ale nie chcę sie przemęczać. Ja gotuję też jakieś proste rzeczy, jak coś bardziej skomplikowanego to mąż bo mu to lepiej wychodzi jak nie macie czasu na okna to polecam ściereczkę do mycia okien z Jana Niezbędnego albo Villedy. Jest super, najlepsza do luster ale do okien też w miarę się sprawdza, na takie szybkie, 5-minutowe mycie wystarczy.
-
Ja sama ogarniam sprzątanie, ale mamy tylko 30mkw więc luzik. Właśnie kupiliśmy większe mieszkanie, ale odbiór dopiero we wrześniu przyszłego roku. Może jakoś damy radę we trójkę na takiej powierzchni 😬Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina92 wrote:Ja sama ogarniam sprzątanie, ale mamy tylko 30mkw więc luzik. Właśnie kupiliśmy większe mieszkanie, ale odbiór dopiero we wrześniu przyszłego roku. Może jakoś damy radę we trójkę na takiej powierzchni 😬
Ja mam odbiór mieszkania w listopadzie tego roku Będą jajaPaula_30 lubi tę wiadomość
-
U nas też po połowie, chociaż ostatnio to mąż całość zrobił. A jutro przychoddzo Pani do pomocy właśnie na takie grubsze ogarnięcie a ja w tym czasie z małym do lekarza jadę. Tylko mąż nie za bardzo zadowolony że ta pani przychodzi ale ja mówię że raz na jakiś czas to się nic nie stanie w ciazy, potem wiadomo że wrócimy do podziału jak było wcześniej i damy radę. Mamy malutkie mieszkanko wiec to też plus.
-
Ewelina92 wrote:Oo to na pewno będzie ciekawie ale pewnie trochę zejdzie z wykończeniem...?
No to się okaże jak to wyjdzie, kompletnie sobie tego nie wyobrażam. Ekipa zamówiona, projekt jest, dużo osób się deklaruje że pomoże, ale wiadomo - remont + noworodek + przeprowadzka w jednym czasie to nie jest najlepszy pomysł. No ale będzie zależało nam na czasie, bo to mieszkanie w którym mieszkamy trzeba wynająć żeby jakoś finanse pogodzić. -
coma wrote:No to się okaże jak to wyjdzie, kompletnie sobie tego nie wyobrażam. Ekipa zamówiona, projekt jest, dużo osób się deklaruje że pomoże, ale wiadomo - remont + noworodek + przeprowadzka w jednym czasie to nie jest najlepszy pomysł. No ale będzie zależało nam na czasie, bo to mieszkanie w którym mieszkamy trzeba wynająć żeby jakoś finanse pogodzić.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Coma ciężki czas przed Tobą. Ale dacie radę.
Przed nami też ciekawie bo musimy sprzedać nasze mieszkanie w innym województwie i kupić tutaj jakieś. A nie możemy tego zrobić teraz bo byśmy musieli zapłacić 19% podatku. Nie uśmiecha mi się takiej wielkiej kwoty komuś oddawać. -
Dziewczyny gratuluję wszystkim połowkowych!
Mój maluch ostatnio bardzo szalał w brzuchu, a te ostatnie dwa dni wyluzował. Czuję go nadal ale jakby słabiej kopie i rzadziej. Mam wrażenie, że się po prostu jakoś obrócił i ma więcej miejsca.
Dziewczyny zrobilam zamówienie w sklepie mama dama. Mają tam fajne sukienki, tuniki i topy, spodnie też. Jeszcze mi nie przyszła paczka, więc nie wiem jak rozmiarówka ale dam znać jak dojdzie Czy któraś z was robiła już tam zakupy?
Ja mieszkam na razie sama - mąż dopiero przyjedzie za 2 miesiące więc wszystko robię sama - sprzątanie, zakupy, pranie mycie samochodu etc. Dziś rano umyłam 4 okna dachowe, mam je nisko więc nie musiałam się przy tym gimnastykować. Tak sobie dozuję po troszce każdego dnia coś ogarnę. Mam okna na dole do pomycia, one już są większe więc mam plan tylko 2-3 dziennie. Mam takie wąskie od podłogi aż pod sufit. Sprawdzę czy sama mogę bezpiecznie to wykonać, jeśli dojdę do sprzecznych wniosków poproszę o pomoc rodziców. Tatę mam do nieba więc nie powinno być problemu
Ale też mi się tak nie brudzi bo jestem sama, jak posprzątam gruntownie to na 2 tyg mam spokój i tylko codzienne obowiązki
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Iza34 wrote:Dziewczyny pomaga wam ktos w domu np.przy sprzataniu czy same wszystko robicie?
Mi nikt nie „pomaga” 😉 od zawsze dzielimy się sprzątaniem po równo 😉 teraz nawet mąż więcej robi a już napewno te cięższe rzeczy 🙂Cecylia lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Iza34 wrote:Zapytalam jak to jest u was bo mnie wczoraj taki nerw i wkurw wzial na to wszystko bo wszystko poza wiekszymi zakupami robie sama a wiekszosci rzeczy ktore robilam przed ciaza nie robie bo mnie zaraz brzuch boli i juz patrzec na ten syf nie moge. Maz to nie ma kiedy mi pomoc, tesciowa-szkoda gadac, a na wsi ciezko o kogos do sprzatania. Myslalam ze bede miala kogos do rwania truskawek to zaproponuje dodatkowa prace ale nici z tego. To ponarzekalam sobie.
Iza a może spróbuj mimo wszystko dać ogłoszenie na internecie, nawet na fb na jakichś lokalnych stronach typu „spotted” albo na takich stronach z wiadomościami z regionu 😉 możesz miło się zaskoczyć ze ktoś się znajdzie kto będzie dojeżdżał raz w tygodniu ogarnąć ci dom 😉 moja babcia mieszka na wsi i jest tam kilka kobiet które jeżdżą po domach i sprzątają, to nie jest rozwiązanie dostępne tylko w miastach 🙂Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g