Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:Może Ci chodzi o cholestaze? Ale ona występuje po 30tc i objawia się mega swedzacym brzuchem i stopami.
Aishha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Tak, jestem z Łodzi. Wczoraj też po niej dużo jeździłam i bardzo współczuję, jak ktoś nie zna miasta...
Gdzie byliście na połówkowych?
Na ul.Zielonej, bylam tam z polecenia lekarza nfz i w ramach nfz i nie jestem zadowolona, pojechalam tam na połówkowe bo nie placilam za nie, jakbym miala placic wybralabym inne miejsce. -
Ok dzięki Dzyzia. Widocznie przeoczylam. U mnie babki w luxmedzie same nie wiedzą. Jak jest napisane że można do badania to dla nich ok. Ostatnio jak czekałam na badania to dziewczyna 9bok była na krzywej i mówiła że jej się ie rozpuścilo do końca. To dopiero dla mnie mało wiarygodne badanie.
Wkudzylamcsie bo dziś byłam po wyniki żeby jutro nie jechać A ta mi wydrukowala z poprzednich badań. Dopiero w domu zauważyłam. A jutro rano wizyta. Będę musiała jechać jeszcze raz... -
Chanela wrote:Ok dzięki Dzyzia. Widocznie przeoczylam. U mnie babki w luxmedzie same nie wiedzą. Jak jest napisane że można do badania to dla nich ok. Ostatnio jak czekałam na badania to dziewczyna 9bok była na krzywej i mówiła że jej się ie rozpuścilo do końca. To dopiero dla mnie mało wiarygodne badanie.
Wkudzylamcsie bo dziś byłam po wyniki żeby jutro nie jechać A ta mi wydrukowala z poprzednich badań. Dopiero w domu zauważyłam. A jutro rano wizyta. Będę musiała jechać jeszcze raz...2017 #1
2019 #2
-
Mi też czasami się nie rozpuściło ale ja to i tak dopijalam/trochę zębami rozgryzlam bo to kilka grudek.
-
Wyszukałam po synku dwa polarowe kombinezonki w rozmiarze 62. Myślicie, że na początek (wyjazd ze szpitala +- 2 tygodnie) wystarczą? Z OM mam termin na 1.11, ale obstawiam, że będę rodzić w październiku. Nie chciałabym, aby było dziecku zimno, nie chciałabym przegrzać. Kurde, trza było "celować" w wiosenne dziecko, jak pierwsze 😉
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
agndra wrote:Wyszukałam po synku dwa polarowe kombinezonki w rozmiarze 62. Myślicie, że na początek (wyjazd ze szpitala +- 2 tygodnie) wystarczą? Z OM mam termin na 1.11, ale obstawiam, że będę rodzić w październiku. Nie chciałabym, aby było dziecku zimno, nie chciałabym przegrzać. Kurde, trza było "celować" w wiosenne dziecko, jak pierwsze 😉
Myślę że na spokojnie wystarczy. A jak by było jakoś strasznie zimno to zawsze kocykiem możesz jeszcze przykryć, a na spacerki termoforek w nóżki i już .
Ze szpitala pewnie autem będziesz jechać to można wcześniej też nagrzać jak by było zimno. -
ja też mam kombinezony większe, chyba 62 i też wezmę je na wyjście ze szpitala, mimo, że moje maluchy będą miały pewnie mniej niż 56, ale kupować 2 kombinezony tylko na wejście do auta...hmmm...szkoda kasy kocykiem zawinę dodatkowo...a może październik będzie ciepły
-
nick nieaktualnyCzy jest jakis spisob zeby przegonic dzidzie nieco wyzej? Dzis czuję die fatalnie i tak mnie rozbolalo podbrzusze ze musialam wziac nospe i się polozyc. Jsk lezalam to bylo ok, jak chodze to juz nie mam takiego bolu okresowego sle mi zle. I dzidzie czuje strasznie nisko.
-
My nie zdecydowaliśmy się na taki kombinezon, tylko na śpiworek. Kupiłam na OLX używany Voksi Move. Dzisiaj przyszedł, jest w super stanie. Śpiworek ma otwory na przełożenie pasów bezpieczeństwa w foteliku samochodowym.
Mam nadzieję, że na pierwsze 2 miesiące będzie ok. Potem jak maluch będzie się upierał przy wolnych rączkach, będę musiała kupić coś innego. Ale to już bym kupiła w rozmiarze 68 -
Iza34 wrote:Czy jest jakis spisob zeby przegonic dzidzie nieco wyzej? Dzis czuję die fatalnie i tak mnie rozbolalo podbrzusze ze musialam wziac nospe i się polozyc. Jsk lezalam to bylo ok, jak chodze to juz nie mam takiego bolu okresowego sle mi zle. I dzidzie czuje strasznie nisko.
Ja robiłam świecę albo podkładałam sobie pod pupę kilka poduszek. Działało, choć maluch po tym manewrze chyba jakiś obrażony był, bo mniej się ruszał -
Ja tez podkladam poduche pod pupę, zeby przegonic dzidziusia. U mnie ten patent działa
Tak czytam, że większość z was już ma zebrana sporą część wyprawki, a ja w sumie nie mam jeszcze praktycznie nic. No moze oprocz kilku ciuszków i dwoch kocykow... Jakoś jeszcze obawiam sie tych dzieciowych zakupów. Ale chyba już po następnej wizycie 18.07 zrobie konkretniejsze zakupy, typu akcesoria pielęgnacyjne i do karmienia. Kiedys w koncu trzeba zacząć Mam nadzieje, ze zdążę. -
Iza34 wrote:Czy jest jakis spisob zeby przegonic dzidzie nieco wyzej? Dzis czuję die fatalnie i tak mnie rozbolalo podbrzusze ze musialam wziac nospe i się polozyc. Jsk lezalam to bylo ok, jak chodze to juz nie mam takiego bolu okresowego sle mi zle. I dzidzie czuje strasznie nisko.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyJa mysle ze ten bol okresowy to po scieraniu rozlanego mleka ze stolu, krzesla i podlogi. A ze bylo tego duzo to musialam sie powyginac zeby to zetrzec i nie wejsc w to. Bo od tego sie zaczelo. Taka blaha sprawa jak rozlane mleko. Poza tym duzo chodzilam i sie schylalam.
-
Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?
-
Domcias wrote:Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?
-
Domcias wrote:Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?
Ja wczoraj oddawałam mocz do badania a sikałam ze 4-5 razy w nocy i jakoś nie pomyślałam, że coś może być źle z wynikiem. Wyniki mam w normie. -
Domcias wrote:Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ja na pierwsze badanie moczu w tej ciąży zapomniałam o moczu pierwszym porannym, więc w międzyczasie, gdy się szykowałam do.laboratorium oddałam drugi. W labo powiedziałam uczciwie, że to drugi, bo zapomniałam, powiedziano mi, że to bez znaczenia. Ważne, żeby był "świeży" a nie stał np. 5h.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍