Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?
To ja wam nie pisalam jak bylo wczoraj. Ponad 2 godz.jazdy samochodem, nerwowka ze sie spóźnimy, tu mi się chce siku, tu nie ma gdzie, jak siedzialam to siedzialam a jak wysiadlam, no masakra. Samochód zostawiliśmy dość daleko bo akurat miejsce bylo a dalej na pieszo a mnie skreca z bolu tak mi się siku chcialo a tu nie ma gdzie. W koncu dotarliśmy na miejsce a ja zamiast do rejestracji to pierwsze co do wc, no myslalam ze mnie rozsadzi. Strazzne to bylo. -
nick nieaktualnyDomcias wrote:Dziewczyny, jutro bede robic badanie moczu i zastanwiam się ile czasu przed nie powinnam isc do toalety. Bo np. pójdę w nocy siku o 2:00 i o 5:00, a mocz do badania pobiore o 8:00, to chyba źle? A ja przynajmniej 2x w nocy ide do toalety... Raczej nie dam rady wytrzymac calej nocy z pełnym pecherzem. Jak to u was wyglada?
-
W Niemczech mocz do badania oddaje się dopiero jak się jest u lekarza. Ja na każdej wizycie oddaje, nie ważne o której just wizyta, choć ja przewaznie mam koło 10:00, wiec chcąc nie chcąc nie jest to pierwszy poranny mocz.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
No to nie mam w takim razie czym sie przejmować. Zawsze mi się wydawało, ze trzeba trzymac cała noc pełny pecherz i dopiero rano po przebudzeniu pobrać mocz Jutro mam tez badanie krzywej cukrowej... Dzownilam do laboratorium i kobieta powiedziała, ze jeżeli ktos ma problemy z wypiciem zwykłej glukozy to można sobie kupić smakową lub do tej od nich dodac pół cytryny. Mam nadzieję, ze przeżyje. Zamierzam sobie kupic glukoze o smaku cytrynowym, żeby dac radę w ogole to wypic.
-
silent wrote:Nie ogarniam tego krecika w brzuchu. Przez 5 dni była cisza i słabe ruchy, nawet po zjedzeniu słodkiego. Teraz wypiłam pierwszy raz od dłuższego czasu melisę - jest koncert rockowy, wygibasy i falowanie całego brzucha
Może mu nie smakuje i to przejaw buntu
silent lubi tę wiadomość
-
Mi tylko raz sprawdzali mocz -tylko Ph i próbka była oddana o 13. Jitro w końcu mam wizytę u położnej o 15 i tez dopiero wtedy oddam mocz, krew z palca na cukier i hemoglobinę.
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
coma wrote:Ja sobie sprawdzę, chociaż stopy mnie nie swędzą, ale brzuch tak.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:Nie wiem, jak wy wyczuwacie, gdzie jest dziecko. Może ja jestem jakaś nieczuła, ale nie mam pojęcia czy jest ono nisko czy wysoko.
Ja czuje gdzie sie rusza, no i potwierdzeniem jest to gdzie lekarz robi usg. Dzisiaj np.nie mogę normalnie siedziec tylko musze sie odchylic do tylu bo male sie wierci bardzo nisko. Ale martwi mnie jedno, moze nie mam podstaw do zmartwien. A mianowicie mniej wiecej wiem gdzie dziecko ma główkę a gdzie nozki. No i zawsze czuje ruchy przy glowce a nozek nie. Czy cos z nimi nie tak czy poprostu ma je skierowane w moje wnetrznosci? Lekarze na usg mowia ze zdrowe. -
Audreyyy wrote:Nie wiem, jak wy wyczuwacie, gdzie jest dziecko. Może ja jestem jakaś nieczuła, ale nie mam pojęcia czy jest ono nisko czy wysoko.
Ja też już nie wiem. Dzisiaj użyłam sobie detektora i najwyraźniej serducho było słychać jakieś 2-3 cm nad linią włosów łonowych tak w kącie prawie obok pachwiny. Zaskoczyło mnie to, bo wydawało mi się, że tam skrzacik trzyma nóżki. -
Iza34 wrote:Ja czuje gdzie sie rusza, no i potwierdzeniem jest to gdzie lekarz robi usg. Dzisiaj np.nie mogę normalnie siedziec tylko musze sie odchylic do tylu bo male sie wierci bardzo nisko. Ale martwi mnie jedno, moze nie mam podstaw do zmartwien. A mianowicie mniej wiecej wiem gdzie dziecko ma główkę a gdzie nozki. No i zawsze czuje ruchy przy glowce a nozek nie. Czy cos z nimi nie tak czy poprostu ma je skierowane w moje wnetrznosci? Lekarze na usg mowia ze zdrowe.
Trzymałabym się tego, co mówią lekarze. A widziałaś na którymś USG, że maluch rusza nóżkami.
Uważam, że powodów, żeby się teraz tym nie stresować jest kilka. Po pierwsze, tylko mniej więcej wiesz, jak maluch jest ułożony. One na razie często zmieniają pozycję. Po drugie, może być tak jak piszesz, że nóżki ma skierowane na Twoje wnętrzności. Po trzecie, jakby sobie dzieciątko nóżki trzymało przy główce, to być nie odróżniła, od czego są ruchy. Mój maluch przez całe USG połówkowe trzymał stopy przy brodzie. A lekarz mówił, że czasami te brzdące potrafią sobie obie nogi założyć za głowę .Iza34, agndra, Audreyyy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzialam jak rusza i sie wierci jakos w 15 tyg. A wczoraj ta pani dr tak szybko robila to usg ze nie sposób mi bo okreslic czy dziecko sie rusza czy to szybkosc przesuwania "myszki", bardziej czulam niz widzialam ze sie rusza (stad moje niezadowolenie tym usg).
-
Kijanka wrote:Po trzecie, jakby sobie dzieciątko nóżki trzymało przy główce, to być nie odróżniła, od czego są ruchy. Mój maluch przez całe USG połówkowe trzymał stopy przy brodzie.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Cześć dziewczyny 😊 czy u którejś z Was wykryto w czasie ciąży GBS w pochwie? Ja właśnie dostałam wymaz i mam skąpy wzrost. Lekarz zaleca już antybiotyk, nie czekając do porodu, by zapobiec zakażeniu wód płodowych i przedwczesnemu porodowi. Sama nie wiem co o tym myśleć... Antybiotyk to zagrożenie dla ciąży, ale GBS także. Plus unikam antybiotyków jak ognia, po antybiotykowym zapaleniu jelit.
Pomóżcie! Dzięki ❤️