Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam w pierwszej ciąży ale to było 8 lat temu Medela mini electric. Niezła cena jak na Medele i jeszcze elektryczny. Teraz zastanawiam się albo nad nim albo Aventem elektrycznym.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Z tego, co wiem, to zawsze zalecają antybiotyk przy podwyższonym GBS.
Dziewczyny, jaki laktator polecacie? (Na takie sytuacje awaryjne?)
W pierwszej ciąży miałam Dr Care - słaby, ale przy tej cenie, to dał radę na tyle, ile był potrzebny.
Jeżeli chodzi o laktatory to chyba każdy poleci Ci co innego, w zależności od jego doświadczeń. Ja np. kierowałam się opiniami, że ręczny w zupełności wystarczy, jeśli zamierza się kp. Tylko plany a rzeczywistość to dwie różne rzeczy U mnie były tak duże problemy z kp, że jeszcze w szpitalu rzuciłam w kąt ręczny i pożyczyłam elektryczny. Autentycznie nie miałam siły pompować ręcznie, do dzisiaj nie wiem skąd inne dziewczyny mają na to siłę. Ten elektryk to był laktator Canpolu, bardzo fajny i „tani” jak na elektryk. Po porodzie kupiłam sobie taki sam. Uważam go za jeden z najbardziej przydatnych gadżetów, który pozwolił mi jako-tako karmić. Niestety po 2-óch miesiącach skończyłam kp.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Silent to i tak nieźle 2 miesiące to co najcenniejsze wypił. Ja musiałam sama spalić pokarm i przejść na Nutramigen miał taką nietolerancje laktozy że się szpitalem skończyło
-
silent wrote:Nie ogarniam tego krecika w brzuchu. Przez 5 dni była cisza i słabe ruchy, nawet po zjedzeniu słodkiego. Teraz wypiłam pierwszy raz od dłuższego czasu melisę - jest koncert rockowy, wygibasy i falowanie całego brzucha20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
mrt87 wrote:Silent to i tak nieźle 2 miesiące to co najcenniejsze wypił. Ja musiałam sama spalić pokarm i przejść na Nutramigen miał taką nietolerancje laktozy że się szpitalem skończyło
U nas też właśnie skończyło się szpitalem... dość nagle przestał jeść (i to trwało dość długo), zaczął lecieć z wagi, miał patologiczny wręcz refluks. Ale nie wiadomo ostatecznie co było przyczyną, bo nawet Nutramigen nie pomógł. Przeszliśmy na jakiś specjalny Bebilon, a na końcu HiPP i jakoś po kilku miechach było ok. -
silent wrote:Także dziewczyny.. jeśli martwicie się z różnych powodów ciążą , to pomyślcie, że po urodzeniu zaczyna sie era nowych problemów
Paula_30, agndra, silent, sisi, Domcias lubią tę wiadomość
-
sisi wrote:Zazdro 😊
Iza-Moj na polowkowym mial jedna stope podwinieta pod pupe i za nic nie chcial jej przerecic, wiec tez nie widzialam,zeby ruszał nozkamisisi lubi tę wiadomość
-
Silent u mnie się odwodnił a miał 3 tygodnie i myślę że to była kwestia godzin co złego by się stało jakbym nie pojechała na IP. Najgorsze że mało się o tym mówiło wszędzie tylko nacisk że KP najlepsze i najzdrowsze. I że jak brakuje pokarmu to wtedy dopiero dokarmiać. Ale już o problemach z trawieniem np laktozy nic nie bylo wtedy. 0 w szkole rodzenia czy podczas pobytu w szpitalu. Chociaż on już wtedy mi w szpitalu po urodzeniu płakał i ulewal dużo.
-
Witam przyszłe Mamusie. Mam do sprzedania kolysko-lezaczko-krzeselko do karmienia Chicco Baby Hug z podstawka do karmienia i pokrowcem za 650 zl.
https://youtu.be/PRZTWUGlcgM
Stan bardzo dobry. Używane przez jedno dziecko w mieszkaniu czystym, bez zwierząt. Całość można prać/wymyc. Kupione w styczniu 2019 za 1100 zl. Bardzo mi się to sprawdziło i polecam. Wg producenta to może posluzyc do 3 roku życia dziecka. Ja się przeprowadzam i chcę wyzbyć się rzeczy które nie sa mi już niezbedne stad taka niska cena( moje dziecko już siedzi więc potrzebuje tylko krzeselka do karmienia). Odbior Wroclaw lub wysylka (+koszty wysylki). Kontakt [email protected] Zainteresowanym moge wyslac zdjecia bo nie wiem jak tu dodac
-
Kimsik wrote:Cześć dziewczyny 😊 czy u którejś z Was wykryto w czasie ciąży GBS w pochwie? Ja właśnie dostałam wymaz i mam skąpy wzrost. Lekarz zaleca już antybiotyk, nie czekając do porodu, by zapobiec zakażeniu wód płodowych i przedwczesnemu porodowi. Sama nie wiem co o tym myśleć... Antybiotyk to zagrożenie dla ciąży, ale GBS także. Plus unikam antybiotyków jak ognia, po antybiotykowym zapaleniu jelit.
Pomóżcie! Dzięki ❤️
Kimsik, u mnie wykryto w 16 tygodniu, brałam antybiotyk - ja akurat nie miałam żadnych skutków ubocznych. Lepiej wziąć... inaczej sobie z tym nie poradzisz.Kimsik lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Spirit wrote:Też wczoraj miałam ale uznałam że jak lekkie to ok,dziś już spokój20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Moja córka okropnie ulewała, bez ściemy przebierałam ją po 6-8 razy dziennie. Całe szczęście nie miała przy tym jakiś strasznych problemów brzuszkowych, kolki nas ominęły tylko to ulewanie. Poprawiło się po 3 miesiącach, a przeszło zupełnie jak zaczęliśmy rozszerzać dietę.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860