X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Kudłata ode mnie bralas stówę :/

miałaś zwyżkę studencką po starej znajomości :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Kudłata ode mnie bralas stówę :/
    Teraz czas wyprzedaży to i cena niższa 😁😁😁

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spojrzeć na te parkingi przy sklepach budowlanych 😊

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    nie do końca. nie podaję linku, tylko proszę o imię i nazwisko oraz email. bez emaila aby dostać się do grupy trzeba być w moich (bądź kogoś z grupy) znajomych.

ale tak, trzeba do mnie napisać i wpłacić 50zł na moje konto w szwajcarii.
    Tanio, myślałam że euro ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Ja też Was podczytuje i chętnie bym dołączyła do dyskusji,zresztą kilka razy się udzielalam ale mam wrażenie że przez to że będę mamą po raz czwarty,jestem jakoś z boku:(
    Powinnaś się udzielać bo masz największe doświadczenie 😊

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po połówkowych, Majeczka wizualnie wygląda na zdrową ale nie zrobili mi żadnego przepływu, a całe badanie trwało może z 12 min. Za 3 tygodnie porządne usg w Polsce 😁

silent, Zlaania1, Maija, Szczesliwa_mamusia, Ewelina92, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Dziewczyny z rozpoznana cukrzyca mam pytanie czy szybki przyrost wagi może też być objawem cukrzycy?Ja mam już prawie 10 kg na plusie, startowałam z wagi 58 :(w 13 tc wyszedł mi cukier na czczo 97 ale moja prowadząca do tej pory nie powtórzyła mi badania glukozy,dopiero wczoraj dostalam skierowanie na obciążenie.

Tak, może być, chociaż nie musi. Inne objawy, które mogą, aczkolwiek nie muszą wystąpić, to częste oddawanie moczu, częste uczucie pragnienia, obecność glukozy albo ciał ketonowych w moczu.
    Generalnie to przy Twoim wyniku powinno się powtórzyć badanie glukozy na czczo po kilku dniach i gdyby wynik był podobny (pomiędzy 92 a 126 mg/dl), zrobić krzywą. Jeżeli jednak w I trymestrze tego nie zrobiono, to jak najszybciej trzeba teraz zrobić test obciążenia.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Ja też Was podczytuje i chętnie bym dołączyła do dyskusji,zresztą kilka razy się udzielalam ale mam wrażenie że przez to że będę mamą po raz czwarty,jestem jakoś z boku:(

Zapraszamy! Pisz śmiało, co Ci na sercu leży!
    Na pewno jesteś bardzo obeznana w tematach wyprawkowych. I innych też :).
    PS. Też mi się marzy taka duża rodzina :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insomnia level hard! Nażarłam się na noc, nie mogę zasnąć! Dzidziuś w brzuszku dotrzymuje mi dzielnie towarzystwa i nie śpi, tak jak ja :D

silent, Paula_30, Zlaania1, Kijanka, kudłata lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przed wczoraj obiadlam się na noc,od wczoraj umieram wymioty ,gorączka, dreszcze, maluch wczoraj był strasznie nie spokojny biedny też się męczył, do tego w 1 dzień podzly mi ponad 3 kg nadprogramowego więc nie ma tego złego...Ale naprawdę dawno tak chora nie bylam, muszę zacząć bardziej dbać o dietę

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj musialam wstać o 6.00. o ile nocne wędrówki na siku już weszly mi w krew o tyle poranne wstawanie już odwyklo całkiem na tym L4 :-o ledwo żyje. A chcemy dzisiaj podjechać do urzędu żeby zgłosić ojcowstwo dziecka przed porodem. Jesteśmy narzeczeństwem,do porodu się nie hajtniemy a uniekniemy latania po urzędach po narodzinach

860i3e5edambhnvb.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    A ja dzisiaj musialam wstać o 6.00. o ile nocne wędrówki na siku już weszly mi w krew o tyle poranne wstawanie już odwyklo całkiem na tym L4 :-o ledwo żyje. A chcemy dzisiaj podjechać do urzędu żeby zgłosić ojcowstwo dziecka przed porodem. Jesteśmy narzeczeństwem,do porodu się nie hajtniemy a uniekniemy latania po urzędach po narodzinach
    ooo ja też muszę to zrobić, nie uśmiecha mi się chodzić po urzędach i przychodniach kilka dni po porodzie..a samochodem tez nie podjedziemy bo mój facet nie ma prawa jazdy, po cc raczej nie będę w stanie! a tak będzie musiał pójść i wszystko ogarnąć a on tak nie lubi chodzić po urzędach i załatwiać tego typu rzeczy... teraz można zarejestrować dziecko przez ten profil zaufany..ale ja nic nie załatwiałam tak...a on tego też nie ogarnie, więc wyślę go w kolejkę ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złe sypiam ostatnio.moze nerwy a może przyzwyczajanie się do niespania😳mój syn na obozie mąż w pracy a ja z nudów podsypiam w dzień.mialam pracować do września sle życie inny s scenariusz wymyśliło.planuje jeszcze w sierpniu jak kolejne usg będzie dobre isc do pracy na trochę.dzwonila dziś pani z lab ze są jyz moje wyniki na awidnosc cytomegalii.podobno wynik wysoki co świadczy ze chorobę przeszłam dawno😳 czyli to raczej nie cytomegalia była powodem.to albo inny wirus albo ta tarczyca która z niedoczynnosci stała się nadczynnością z bardzo przekroczonymi normami.przed ciaza tarczyca była zdrowa.ja nie wiem jsk u mnie z szyjka bo nikt mi nie badał ,cytologi przez to zamieszanie tez nie miałam jeszcze.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ooo ja też muszę to zrobić, nie uśmiecha mi się chodzić po urzędach i przychodniach kilka dni po porodzie..a samochodem tez nie podjedziemy bo mój facet nie ma prawa jazdy, po cc raczej nie będę w stanie! a tak będzie musiał pójść i wszystko ogarnąć a on tak nie lubi chodzić po urzędach i załatwiać tego typu rzeczy... teraz można zarejestrować dziecko przez ten profil zaufany..ale ja nic nie załatwiałam tak...a on tego też nie ogarnie, więc wyślę go w kolejkę ;)
    My jesteśmy po ale nacielismy się na drobny szczegół i musimy przyjsć jeszcze raz :-/ a mianowicie oprócz zaświadczenia o ciąży potrzebny jest mój akt urodzenia ale elektronicznie aby potwierdzić że nie jestem w innym związku małżeńskim bo wtedy z automatu ojcem byłby mój mąż . A że nigdy wcześniej nie potrzebowałam aktu do niczego to nie ma w w tym systemie. Więc pani kierownik USC musi go sobie ściągnąć z innego urzędu ,jest na to 10 dni i dopiero wtedy możemy podpisać takie uznanie. Nigdzie na stronie nie pisali o tym akcie a tak to bez sensu pojechaliśmy. Ale trudno. W przyszłym tyg drugie podejście. W ogole jest takie oficjalne potwierdzenie ojcostwa przed kierownikiem jakby się ślub brało :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 08:10

860i3e5edambhnvb.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    Ja złe sypiam ostatnio.moze nerwy a może przyzwyczajanie się do niespania😳mój syn na obozie mąż w pracy a ja z nudów podsypiam w dzień.mialam pracować do września sle życie inny s scenariusz wymyśliło.planuje jeszcze w sierpniu jak kolejne usg będzie dobre isc do pracy na trochę.dzwonila dziś pani z lab ze są jyz moje wyniki na awidnosc cytomegalii.podobno wynik wysoki co świadczy ze chorobę przeszłam dawno😳 czyli to raczej nie cytomegalia była powodem.to albo inny wirus albo ta tarczyca która z niedoczynnosci stała się nadczynnością z bardzo przekroczonymi normami.przed ciaza tarczyca była zdrowa.ja nie wiem jsk u mnie z szyjka bo nikt mi nie badał ,cytologi przez to zamieszanie tez nie miałam jeszcze.

To może rzeczywiście był błąd pomiaru? Skoro tak szybko to wszystko się wchłonęło?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie zasnęłam o 3, przed 5 oczywiście wstawanko na sikanko, od 7 sąsiedzi wiercą w ścianach. Helpunku! Jak żyć...?!

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Ostatecznie zasnęłam o 3, przed 5 oczywiście wstawanko na sikanko, od 7 sąsiedzi wiercą w ścianach. Helpunku! Jak żyć...?!
    O masakra zabilabym sąsiadów :-) ja chciałam teraz się zdrzemnąć po powrocie z tego urzędu ale wczensiej na szybko zjadłam słodkie płatki z mlekiem i kret dosłownie dostał ,, pier.....a" więc nie pospie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 08:20

860i3e5edambhnvb.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Ja tez przed wczoraj obiadlam się na noc,od wczoraj umieram wymioty ,gorączka, dreszcze, maluch wczoraj był strasznie nie spokojny biedny też się męczył, do tego w 1 dzień podzly mi ponad 3 kg nadprogramowego więc nie ma tego złego...Ale naprawdę dawno tak chora nie bylam, muszę zacząć bardziej dbać o dietę

Nie jesteś sama, ja miałam tez dwa dni wyjęte z życia, tak okropnie zle się czułam, mulilo mnie strasznie, do tego biegunka.. dziś już lepiej, probiotyk koniecznie i już jest lepiej. Nawet moj bąbel mało się ruszał przez moje samopoczucie.

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy pobiłam wszelkie rekordy wstawania siku. Mlody sie bardzo wiercił tej nocy. Mialam wrazenie,ze lezy mi na pecherzu. Jeszcze szyjka okrutnie mnie klula. A tu nie ma zmiłuj,ze mozna pospac. Moje dziecko wstalo i ja musiałam.
    Co do nudow w domu,ja się nie nudzę. Caly dzien siedze z dzieckiem. Wiec a to na dwor,a to sie bawimy. A to pranie,a to sprzatanie. A to jakis obiad. O spotkaniach z kolezankami tez nie zapominam. Wiec wieczorem zdarza mi sie zamknac na ploteczkach,wtedy tata zajmuje sie synem. Jezdze tez z moim dzieckiem na basen albo na spotkania z innymi dziecmi. Przed 1 ciaza pracowalam praktycznie na 2 etaty,ciagle w ruchu,ciagle cos robilam. Ale taki odpoczynek od pracy (bo ciezko nazwac odpoczynkiem przebywanie z 19mcznym maluchem) dobrze mi zrobil. Do pracy na pelne obroty planuje wrocic w 2021r. Moje starsze dziecie pojdzie do przedszkola,mlodsze pojdzie do zlobka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 08:33

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 5.46. Stresuję się tym badaniem krzywej cukrowej. W dodatku jestem paskudnie głodna. Nigdy rano nie bywam tak głodna. Już wczoraj jak zasypiałam, wiedziałam, jak głodna będę rano. Glukoza w smaku paskudna, dobrze że miałam cytrynę. Skrzatowi podoba się bardziej niż mi.

agndra, sisi, silent, Paula_30 lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ