Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ListopadowaMama wrote:Też proszę info o fb, dziś ostatecznie dojrzałam, że chcę tam do Was dołączyć
Żeby dołączyć do grupy na FB trzeba napisać do Kudłatej wiadomość prywatną i ona poda wtedy link do grupy . A żeby móc do kogoś na BBF napisać wiadomość prywatną, trzeba go wcześniej zaprosić do przyjaciółek. Po akceptacji zaproszenia można pisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:16
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Witam.
Czytam Was od pewnego czasu i postanowiłam się ujawnić
To moja 3 ciąża. Termin mam na 9 listopada. Ciąża problemowa cały czas do Hodża nowe problemy. Obecnie problem skracajacej się szyjki.
Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko że dołączęKijanka, Spirit, agndra, Magdalen, Zlaania1, Domcias, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
betty85 wrote:Witam.
Czytam Was od pewnego czasu i postanowiłam się ujawnić
To moja 3 ciąża. Termin mam na 9 listopada. Ciąża problemowa cały czas do Hodża nowe problemy. Obecnie problem skracajacej się szyjki.
Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko że dołączę
Cześć! Zapraszamy! Skąd jesteś? Nas tu wszystkie (lub prawie wszystkie) wizja skracającej się szyjki szczególnie dręczy. Masz szew/ pessar czy na razie tylko rozpoznany problem z szyjką? -
Ewelina92 wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was zdarzają się twardnienia w dole brzucha? Ja już 3 x miałam taką sytuację. Dosłownie na kilka sekund brzuch stawał się twardy jak kamień. Po zmianie pozycji i położeniu dłoni w twardym miejscu przechodziło. Nic przy tym nie boli tylko to taki dziwny dyskomfort. W ogóle to myślałam, że dziecko tak się wypina, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to nie są te skurcze przepowiadające?🤔
-
Ewelina92 wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was zdarzają się twardnienia w dole brzucha? Ja już 3 x miałam taką sytuację. Dosłownie na kilka sekund brzuch stawał się twardy jak kamień. Po zmianie pozycji i położeniu dłoni w twardym miejscu przechodziło. Nic przy tym nie boli tylko to taki dziwny dyskomfort. W ogóle to myślałam, że dziecko tak się wypina, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to nie są te skurcze przepowiadające?🤔
Ja mam od kilku dni. Wstawiałam tu dziś zdjęcie. Napewno ja mam te skurcze. Trwają kilka minut czasami trochę brzuch boli. Brzuch jest jak skała[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Ja dziś byłam u położnej.
Usg dodtakowe dopiero w 32tc na sprawdzenie nerek dziecka. Do tego czasu mam czekać i się nie stresować.
Mam anemię i co 2 dzień mam łykać żelazo. Ciśnienie 90/60. Jutro wizyta dodatkowa u ginekologa żeby wpisał mi zwolnienie na 100% ze względu na bóle,pleców brzucha oraz mdłości. ( oczywiście nie wiadomo czy napewno wypisze skoro teraz mam na 50% ). Dziś plecy naprawdę dały mi popalić i mam nadzieję że wypisze te 100%
Puls dziecka między 135 a 150[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Zlaania nieciekawie tam u Ciebie z tymi zwolnieniami. A są jakies udogodnienia dla ciężarnych? Np kasy pierwszenstwa albo miejsca parkingowe.
-
Nic pierwszeństwa nie ma. Ani kas, ani miejsc parkingowych Nie jestem pewna czy na parkingu ikei nie ma,ale wydaje mi się,że są dla rodzin z dziećmi tylko.
Ciąża to nie choroba. Powinno się pracować do rozwiązania[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Dziewczyny z rozpoznana cukrzyca mam pytanie czy szybki przyrost wagi może też być objawem cukrzycy?Ja mam już prawie 10 kg na plusie, startowałam z wagi 58 :(w 13 tc wyszedł mi cukier na czczo 97 ale moja prowadząca do tej pory nie powtórzyła mi badania glukozy,dopiero wczoraj dostalam skierowanie na obciążenie.
-
Zlaania1 wrote:Ja mam od kilku dni. Wstawiałam tu dziś zdjęcie. Napewno ja mam te skurcze. Trwają kilka minut czasami trochę brzuch boli. Brzuch jest jak skała
Ja mialam cos takiego 2 dni temu. Leżałam juz w łóżku na plecach i nagle takie dziwne uczucie, jakby mi sie brzuch kurczyl i wlasnie momentalnie zrobil sie jak skala. Trwalo to kilkanascie sekund i puscilo. Pozniej powtorzylo sie drugi raz. Od tamtej pory nie zaobserwowalam czegos takiego, ale wydaje mi sie, ze to właśnie mogly byc juz te przepowiadajace skurcze. -
Zlaania1 wrote:Nic pierwszeństwa nie ma. Ani kas, ani miejsc parkingowych Nie jestem pewna czy na parkingu ikei nie ma,ale wydaje mi się,że są dla rodzin z dziećmi tylko.
Ciąża to nie choroba. Powinno się pracować do rozwiązania
U nas też nie ma, no może poza metrem i resztą komunikacji miejkiej gdzie niby są miejsca dla niepełnosprawnych i m.in. dla ciężarnych i kobiet z dziećmi, a no i teoretycznie do windy z metra też m.in. kobiety w ciąży mają pierszeństwo
ikea też nie ma żadnych udogodnień dla ciężarnych.
Ale to co mnie najbardziej rozbawiło to że sklepy budowlane mają specjalne miejsca do parkowania dla kobiet, takie blisko wejścia .
Z tym pierszeństwem to też w grudniu miałam jak dla mnie niesmaczną sytuację w Rossmannie. Akurat byłam w Polsce, moja mama miała złamane śródstopie, więc albo na wózku się poruszała albo o kulach i akurat potrzebowała coś kupić więc robiłam za szofera i tragarza i stoję z nią w kolejce do kasy i już mamy wykładać rzeczy, a do kasy podbiega dziewczyna rzuca swoje rzeczy przed nasze z tekstem, że teraz jej kolej bo ona jest w ciąży. Ani przepraszam czy mogę być teraz ja, tym bardziej że się "wpycha" przed osobę bądź co bądź niepełnosprawną, tylko teraz ona bo jej się należy pierwszeństwo. Żenujące to było. -
Domcias wrote:Ja mialam cos takiego 2 dni temu. Leżałam juz w łóżku na plecach i nagle takie dziwne uczucie, jakby mi sie brzuch kurczyl i wlasnie momentalnie zrobil sie jak skala. Trwalo to kilkanascie sekund i puscilo. Pozniej powtorzylo sie drugi raz. Od tamtej pory nie zaobserwowalam czegos takiego, ale wydaje mi sie, ze to właśnie mogly byc juz te przepowiadajace skurcze.
Ja po dzisiejszej wizycie wiem, że kolejny raz dzidzia okazała się chłopczykiem o wadze 430g
Dzisiaj kupiłam książkęJak mniej myśleć, nie wiem czy warto ale opis mnie skusił. Ja znowu za dużo myślę i analizuje w życiu.male_m, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:Dziewczyny z rozpoznana cukrzyca mam pytanie czy szybki przyrost wagi może też być objawem cukrzycy?Ja mam już prawie 10 kg na plusie, startowałam z wagi 58 :(w 13 tc wyszedł mi cukier na czczo 97 ale moja prowadząca do tej pory nie powtórzyła mi badania glukozy,dopiero wczoraj dostalam skierowanie na obciążenie.
-
Co do fobii skraczającej się szyjki to ostatnio przeczytałam pamiętnik jakiejś dziewczyny na ovufriend. I ona po wielu latach zaszła w ciążę,wszystko było w porządku do 21 TC kiedy nagle poczuła że ja coś strasznie ciągnie/kłuje w pachwinie o brzuch bolal. Poszła do szpitala a tam w panikę wpadki,że ona rodzi bo nóżki dziecka są już w kanale rodnym. Podtrzymywali ciaze przez 2 tygodnie,leżała i plamila az niestety urodziła ale dziecko żyło parę godzin .masakra ja po tym czekam do tego 25 tc i każde kłucie przyprawia mnie o zawal
-
Kijanka wrote:Żeby dołączyć do grupy na FB trzeba napisać do Kudłatej wiadomość prywatną i ona poda wtedy link do grupy . A żeby móc do kogoś na BBF napisać wiadomość prywatną, trzeba go wcześniej zaprosić do przyjaciółek. Po akceptacji zaproszenia można pisać
nie do końca. nie podaję linku, tylko proszę o imię i nazwisko oraz email. bez emaila aby dostać się do grupy trzeba być w moich (bądź kogoś z grupy) znajomych.
ale tak, trzeba do mnie napisać i wpłacić 50zł na moje konto w szwajcarii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:35
Paula_30, sisi, momo lubią tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży również miałam problemy z szyjka od 28 tc. Pomogło leżenie przez 7 tygodni a ostatecznie urodziłam w 41 tc. Teraz problemy zaczely się w 18 tc. Na wizycie dowiedziałam się że szyjka ma 22 dostałam skierowanie do szpitala gdzie przebywałam 2 tygpdnie. W końcu noc nie zrobili bo po 2 tygodniach szyjka miała 27 mm o powiedzieli że nie jest tak źle pessar albo szew to ostateczność że nie będą ryzykować skoro dalej się nie skraca. Obecnie leżę w domu i kończę 23 tc.
Od 9 tc mam stwoerdzona cukrzycę ciazowa póki co regulowana dieta. Też miałam na czczo 95 więc dostałam skierowanie na krzywa o miałam na czczo 92 diabetolog stwierdził cukrzyce