Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:2x1. Zawsze mialam wrazenie ze mam niski progesteron. Przed ciaza mialam na poziome 10,11. Niby w normie do zycia ale czytalam ze do ciazy mało. Potem jak zrobiłam pierwsza bete to mialam proga na poziomie 16. Tez uznalam ze malo i wyprosiłam u lekarza dla mojego spokoju. Po drugie zawsze przed @ mialam plamnienia co niby swiadczy o niedomodze lutealnej. Wiec biore dla swietego spokoju az lekarz ponownie nie zbada mi poziomu i powie ze moge powoli odstawiac.
Ja też miałam plamienia, i krótką fazę lutealną. Nic nie pozostaje jak brać
Cycki mam cięższe, jakby nabrały wody. Jestem szczupła i normalnie mam mały biust więc u mnie to widać od razu:)
Jeszcze nieraz mi się zdarzy rano zbadać temperaturę, jest podwyższona, jakby coś z tym progesteronem było to chyba też na temperaturze się odbije nie? -
Misia78 wrote:Ja też miałam plamienia, i krótką fazę lutealną. Nic nie pozostaje jak brać
Cycki mam cięższe, jakby nabrały wody. Jestem szczupła i normalnie mam mały biust więc u mnie to widać od razu:)
Jeszcze nieraz mi się zdarzy rano zbadać temperaturę, jest podwyższona, jakby coś z tym progesteronem było to chyba też na temperaturze się odbije nie?
ale u mnie ona nigdy nie była miarodajna dlatgo ze przed ciaza mialam pco i nawet jak progesteron był niski i nie bylo owu to i tak temp potrafila byc bardzo wysoko:-/
-
A u mnie żadnych zmian w piersiach.. Nie bolą, nie zmieniają się w wyglądzie, NIC. Dziwnie tak. Mam nadzieję, że urosną :p hehe
karma, Paula_30 lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karma wrote:Yyyyyyy... Ja najpierw pykam w strzykawkę, żeby powietrze uleciało do góry i absolutnie nie wstrzykuję powietrza.
w ulotce clexane pisze, żeby nie usuwać:
Nie należy wciskać tłoka przed wykonaniem wstrzyknięcia w celu usunięcia pęcherzyków
powietrza. Może to powodować zmniejszenie podanej dawki
oraz
Gdy dawka zależy od masy ciała, może być konieczne dostosowanie dawki w strzykawce zgodnie
z przepisaną dawką. W tym przypadku, należy pozbyć się nadmiaru leku, trzymając strzykawkę
skierowaną w dół (aby zachować pęcherzyki powietrzea w strzykawce) usunąć nadmiar leku do
pojemnika
Na mnie metoda, która opisałam działa mam siniaki sporadycznie więc się cieszę1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
karolkowa wrote:Ja też mam cały brzuch w siniakach bo oprócz heparyny mam jeszcze progesteron (Prolutex). Nie zauważyłam zależności kiedy robi się siniak a kiedy nie, bo wydaje mi się że cały czas robię tak samo :p A robię na wysokości pępka na prawo i na lewo.
Ja też biorę prolutex i miałam po nim takie siniaki podskórne które bolały z 2-3 dni, wyczytałam gdzieś na fejsie że im bliżej kości biodrowej to mniej bolą i rzeczywiście po wkłuciu mam taki podskórny siniak i boli max 1 dzień delikatnie1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
Ja bliżej kości biodrowej czasem robię heparynę. I faktycznie jest jakby lepiej, no ale przez te siniaki trzeba długo szukać wolnego miejsca gdzie się wbić.
oska_m, Moni** lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
karolkowa wrote:Ja bliżej kości biodrowej czasem robię heparynę. I faktycznie jest jakby lepiej, no ale przez te siniaki trzeba długo szukać wolnego miejsca gdzie się wbić.
Coś wiem na ten temat ja jak miałam "kumulacje" to wbijałam co pół godziny 3 zastrzyki
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:Coś wiem na ten temat ja jak miałam "kumulacje" to wbijałam co pół godziny 3 zastrzyki09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
O tak, z igłami też problemy są. U mnie tylko w Gemini je dostaję. Ale ostatnio poprosiłam panią w aptece blisko mnie by zamówiła te cienkie igły, ale musiałam przynieść jedną żeby zobaczyła jak wygląda bo w aptece nikt ich nigdy nie widział heheh Śmieszne to takie Wzięłam od razu pudełko 100 sztuk żeby nie latać co 2 tygodnie :p09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
nick nieaktualnyJa dzis poszlam na jeszcze 1bete. Mialamnie isc,ale stwierdziłam, ze musze zobaczyc wynik 4cyfrowy. Mam badzieje,iz taki ujrze. W piatek wizyta,nie moge sie doczekać.
Paula- Ty sie tak nie martw wyciekami. Jednemu leci w ciazy,innemu nie. Mi siara zaczela wylatywac ok 20tyg. Ale to nie jest ilosc,ze Ci stanik zaleje,takze spokojnie. A i wcale nue musi leciec. Mam kolezanki co w ogole nie leciało. A mleczko pptem normalnie miały -
Mi w 1 ciąży dopiero po porodzie poleciało, a teraz już od 2 miesięcy po naciśnięciu sutka leci ( przypominam że w ciąży jestem 5 tydzień
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁