Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam bóle właśnie pachwin/albo spojenia nasilone jak stanę na jednej nodze (np wytrzeć się ręcznikiem po kąpieli) albo jak przewracam się z boku na inny to coś mi tam jakby chrupie, ciągnie
-
Cześć. Mało się udzielam ale czytam na bieżąco, my po wczorajszej wizycie, 25+2 malutki waży już ponad 950,wydaje mi się dość sporo, lekarz tez powiedział że zapowiada się duże dziecko, po za tym ok,ułożenie glowkowe,siedzę właśnie w labo na obciążeniu, niestety na badaniu kontrolnym na czczo z palca mialam 102...już myślę czy może przerwa między ost posilkiem byla za krótka lub za długa prawie 10 godzin..dam znać popoludniu ja całość wyników.Dawno nikt nie wizytowal, jestem ciekawa ile ważą wasze maluszki.Milego dnia.
mrt87, silent lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie ruchów jak na lekarstwo. Przedwczoraj troszkę pokopała na wieczór to wczoraj znowuz była cisza. No taki mały leniuch, że szok! Gdyby nie to, że jestem świadoma, za tak jest od początku i lepiej nie będzie to pewnie bym codziennie na IP musiała jeździć bo zasada 10 ruchów to nie u mnie...
Wczoraj miałyśmy wizytę i wszystko jest ok, Bubinka waży już 1025 g i ładnie rośnie
Co do bóli to ja mam chyba wszystkie rodzaje. Ból podbrzusza, pachwin, bioder, kolan, stop i krzyża 🙈🙈🙈
Jeszcze dziś w nocy obudziłam się z ogromną plamą na piżamie bo z lewej piersi wyciekła mi siara. Ale to taka plama, że pół piżamy z żółtym plackiem i prześcieradło. Chyba za mocno leżalam na lewym boku.sisi lubi tę wiadomość
-
Coma bym się mocno zdziwiła jakby Ci przy takim wyniku wyszła CC.
Lili duży chłopczyk a z krwi może wcale nie wyjdzie podwyższony, czasami gluko zawyzy sporo jednostek lub jakiś pot się dostał na palec. A jeżeli by wyszedł podobny czyli powyżej 92 to nie ma to wpływu że była przerwa organizm sam powinien umieć sobie wyregulować poziom przez noc. -
Tak to jest z tymi ruchami. Raz są niesamowite i częste a raz nie czujemy.
Natomiast pamiętajmy, że jeśli nie czujemy to nie musi być jednoznaczne z tym, że dzidzia się nie rusza. Trzeba obserwować, ąle nie popadać w panikę
Powiem wam, że mój brat i bratowa mówili mi, że ona w zasadzie mało co czuła ruchy swojej córki. Mówiła, że te kopniaki itp co czyta w internecie to dla niej temat zupełnie obcy. Bardziej właśnie od czasu do czasu czuła jakieś rozpychanie, ale nie często.
Powodem było to, że ich córka była praktycznie całą ciążę ułożona pleckami do ściany brzucha i kopała i wypychała się w stronę kręgosłupa, czego moja bratowa nie czuła
Mi wczoraj cały brzuch wyskakiwał to z jednej a to z drugiej strony! Ale miałam ubaw. Sama w mieszkaniu a w głos się śmiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:05
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Coma to mega niski cukier masz na czczo. U mnie zawsze oscylował kolo 90 więc obawiam sie cc. Ja też czekam na ostatnie pobranie właśnie. Ale mi z palca nie pobierali więc dopiero wieczorem dowiem sie co i jak.
-
Coma a nie pobrali Ci w ogóle z żyły tego pierwszego pomiaru? To dziwna praktyka. Z reguły dla pewności i tak sprawdzają bo ten wynik jest wiarygodniejszy.
A powiedz jak juz miałaś jedna krzywa w tej ciąży i wyszła ok to musiałaś robić ja jeszcze teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:21
-
Cześć Dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu zza krzaków;)
Jakoś po wcześniejszych 5 niepowodzeniach boję się cieszyć na głos...
Dzisiaj rano dostałam wynik glukozy i zaniepokoił mnie.
Nigdy nie miałam problemu a tu po godzinie nie ponad dopuszczalna normę.
Z palca było 79 pierwsze pobranie z żyły 84, potem 187 i po 2 godzinach 89.
Czy to CC?
Wizytę mam za 2 tyg .
Nie wiem czy prosić wtedy jeszcze raz o skierowanie na badanie i powtórzyć.
Pozdrawiam serdecznie:)agndra lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Cześć Dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu zza krzaków;)
Jakoś po wcześniejszych 5 niepowodzeniach boję się cieszyć na głos...
Dzisiaj rano dostałam wynik glukozy i zaniepokoił mnie.
Nigdy nie miałam problemu a tu po godzinie nie ponad dopuszczalna normę.
Z palca było 79 pierwsze pobranie z żyły 84, potem 187 i po 2 godzinach 89.
Czy to CC?
Wizytę mam za 2 tyg .
Nie wiem czy prosić wtedy jeszcze raz o skierowanie na badanie i powtórzyć.
Pozdrawiam serdecznie:) -
Dzięki za odpowiedź, choć nie powiem ze skacze do góry...
Jeszcze to do kompletu.
Mam juz mutacje, heparyna 0.8 do końca ciąży i w połogu.
Jeszcze TSH podskoczylo z 0.9 w maju do 2,26 w lipcu.
Muszę powtórzyć za 2 tyg.
Napiszcie proszę jak przysłowiowej krowce ma rowie czego nie mogę jeść wogole.
Jestem zielona jak szczypior na wiosnę w tym temacie.
Przez te kilka lat starań ogarnialam tematy genetyki i immunologii a teraz następny doktorat;)trzeba robicW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Dzięki za odpowiedź, choć nie powiem ze skacze do góry...
Jeszcze to do kompletu.
Mam juz mutacje, heparyna 0.8 do końca ciąży i w połogu.
Jeszcze TSH podskoczylo z 0.9 w maju do 2,26 w lipcu.
Muszę powtórzyć za 2 tyg.
Napiszcie proszę jak przysłowiowej krowce ma rowie czego nie mogę jeść wogole.
Jestem zielona jak szczypior na wiosnę w tym temacie.
Przez te kilka lat starań ogarnialam tematy genetyki i immunologii a teraz następny doktorat;)trzeba robic -
Strona słodkie mamy tam jest dieta która możesz stosować do wizyty i pełno informacji. Cukier tak jak powyżej mierzy się na czczo i po godzinie od posiłku. Skierowanie do diabetologa może wystawić rodzinny bo musi to być lekarz z NFZ. Ale popatrz też na opinie żebyś na niedouka nie trafiła bo kiedyś były inne normy tzn parę lat temu jeszcze. I wagę kuchenna sobie załatw jak nie masz
-
Słyszałyscie coś o wielkiej wyprzedaży tesco? Podobno przez to że wycofują sie z Polski wyprzedają swoje towary i obniżki cen są po 50-70% . Właśnie dzwoniła do mnie też ciężarna koleżanka, że kupiła m.in. pieluchy i trochę kosmetyków dla dziecka gdzie za niektóre zapłaciła sporo taniej niż wychodziło przy zamówieniu z gemini
kudłata, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Strasznie częsta ta cukrzyca ciazowa😳w szoku jestem.ja mam mieć robione dopiero za 2 tyg.powiem wam ze po macoszemu traktuje ten temat bo od zawsze cukier mam strasznie niski Ok 72-74.w torebce zawsze cukierki bo jak spada to ręce mi się trzęsą😉 nie wyobrażam sobie diety choć wiem ze głupio to brzmi.no zobaczymy.ja dziś zrobiłam morfologię bo do endo idę i anemia znowu większa.2 tyg temu 10.6 a dziś 9.8😱biorę feroplex na receptę i g...o daje.co do ruchów to czuje ale delikatne.pozdrawiam