Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie ważę jedzenia, pamietaj tylko żeby porcje były małe i do każdego posiłku jakieś węglowodany. Na drugie śniadanie super sprawdza się u mnie jogurt z płatkami owsianymi i owocami, jeszcze mi się to nie znudziło. Na śniadanie musisz trafić na "swój" chleb i raczej nie przekraczać 2 kromek, niektórzy moga tylko jedną u mnie sprawdza się chleb z ziarnami z biedronki, dobry jest też 7 ziaren, taki paczkowany, ale jak dla mnie okropny w smaku.
sylvuś lubi tę wiadomość
-
Do tej pory jadlam z biedronki:) ten z dynia albo z żurawina.
Grzeszyłam;)słodyczami, ostatnio ciasteczka maltanki dobrze mi wchodziły, no cóż trzeba będzie zmienić radykalnie jadłospis.
Ale żółty ser z pomidorem mam nadzieje można. Pisalyscie kilka dni temu o kaszach, najzdrowsza będzie jaglana?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Audreyyy wrote:Ja nie ważę jedzenia, pamietaj tylko żeby porcje były małe i do każdego posiłku jakieś węglowodany. Na drugie śniadanie super sprawdza się u mnie jogurt z płatkami owsianymi i owocami, jeszcze mi się to nie znudziło. Na śniadanie musisz trafić na "swój" chleb i raczej nie przekraczać 2 kromek, niektórzy moga tylko jedną u mnie sprawdza się chleb z ziarnami z biedronki, dobry jest też 7 ziaren, taki paczkowany, ale jak dla mnie okropny w smaku.
No właśnie byłam w Biedrze i kupiłam ten "7 ziaren" paczkowany, bo słyszałam że wszyscy polecają. To chodzi o jakiś inny? -
sylvuś wrote:Do tej pory jadlam z biedronki:) ten z dynia albo z żurawina.
Grzeszyłam;)słodyczami, ostatnio ciasteczka maltanki dobrze mi wchodziły, no cóż trzeba będzie zmienić radykalnie jadłospis.
Ale żółty ser z pomidorem mam nadzieje można. Pisalyscie kilka dni temu o kaszach, najzdrowsza będzie jaglana?
Tylko uważaj z serem żółtym i nabialem na pierwsze śniadanie, lepiej kromki z chudą wędlinką. Ale to też zależy jak kto reaguje, nie wszyscy mają problem z nabialem rano. Ogólnie trzeba dużo testować
-
coma wrote:O której są zazwyczaj wyniki z luxmedu?
Zależy jakie badanie, jeśli podstawa (glukoza, morfo) to po południu/pod wieczór tego samego dnia powinny byćcoma, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pizze bym zamówiła albo sushi i z głowy, ewentualnie coś słodkiego z cukierni dokupiła
-
Ja ostatnio z wołowiny steki jadłam ale drogie mocno więc nie za dużo ich może łącznie z 600 gram było. Z żelaza mam Tardyferon nie wiem czy działa dopiero sprawdzę za kilka dni.
-
coma wrote:Ale masz szybko wyniki! I gratuluję szczęściaro!
Chyba z połowa z nas z listopada ma tą cukrzyce, co nie?
Co do tych chlebów to 7 ziaren to taki pakowany chyba po 6 kromek, bardzo twardy i zakalcowaty. A chleb z ziarnami to cała bułka chleba krojonego w folii, całkiem smaczny. -
Jedynym plusem cukrzycy jest to że my się raczej nie będziemy odchudzac. Te parę kg albo wcale ich nie będzie, albo spadną przy karmieniu, lub na przestrzeni kilku miesięcy opieki nad dzieckiem/dziećmi.
-
coma wrote:Macie jakieś sprawdzone przepisy na przekąski imprezowe?
Wpadają dziś do nas znajomi i na pewno zrobię deskę serów i nachosy z guacamole, ale przydałoby się coś więcej A Wy jesteście wszystkie wzorowe Panie Domu, nie to co ja
EDIT: Impreza alkoholowa, ja jedyna ciężarna2017 #1
2019 #2