Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jak u Was na podobnym etapie ciąży z ruchami maluszka? Moj ostatnio dosyć szalał w brzuchu, a teraz coś przystopował, czuje ze się rusza ale nie tak często. Troche mnie to martwi jakoś, może od stresu ostatnio, bo mam sporo spraw na głowie. Do tego czuje kłucia jakby w spojeniu,nie często ale są. Wczoraj była u mnie położna, zrobiła wywiad, zmierzyła mi cisnienie i sprawdziła tez tętno małego, to wiem ze jest dobrze. Ale swoje jakieś zmartwienia mam.
-
Coma żadnej cukrzycy sobie nie wmawiaj bo już limit został na wątku przekroczony.
-
natki89 wrote:Aishha i co masz ten jadłospis? Bo maila nie podalas, więc nie mam jak wysłać
Robiłam ostatnio krzywą i jak dla mnie wyszła super 77/148/102. Ale byłam wczoraj u endokrynologa (nowego, bo moja babka odeszła) i ona stwierdziła że muszę uważać na cukry (wyniki widziała bo miałam razem z wynikami tarczycy) bo wyniki nie są zadowalające. Szczerze zgłupiałam, bo wydawało mi się że są super, nawet patrząc na normy. Nie wiem, czy jej chodzi o to że po godzinie najlepiej mieć poniżej 140, czy co. Ale po coś są normy, więc mnie tylko wkurzyła. Co myślicie?
Co do spania, to od około 2 tygodni budzę się koło 4/5 i już nie mogę zasnąć. Zwykle wtedy wstaje o 5.30/6 I idę przez godzinę maszerowac:) dopiero wtedy chce mi się spać, ale córeczka już wstaje, mąż do pracy i mogę zapomnieć o dospaniu
-
Ja mam dziś jakiś schizowy dzień, musze sie wam wygadac. Tak mnie naszło, że mogę urodzić przedwcześnie, bo sama jestem wczesniakiem z 32 tygodnia, a cały dzień pobolewa i ciągnie mnie brzuch, na zgagę nie działa nawet niezawodne rennie i ogolnie zle sie czuje i juz myślę sobie ze zaczyna dziać się coś niedobrego, tym bardziej że przez swoj przypadek jestem w grupie ryzyka porodu przedwczesnego
-
nick nieaktualnyKurczaczek89 wrote:Cześć dziewczyny, jak u Was na podobnym etapie ciąży z ruchami maluszka? Moj ostatnio dosyć szalał w brzuchu, a teraz coś przystopował, czuje ze się rusza ale nie tak często. Troche mnie to martwi jakoś, może od stresu ostatnio, bo mam sporo spraw na głowie. Do tego czuje kłucia jakby w spojeniu,nie często ale są. Wczoraj była u mnie położna, zrobiła wywiad, zmierzyła mi cisnienie i sprawdziła tez tętno małego, to wiem ze jest dobrze. Ale swoje jakieś zmartwienia mam.
Mój jest bardzo aktywny. Na trzy dni szaleństwa przychodzą dwa spokojniejsze. Albo dwa dni szaleństw i pół dnia ciszy. Ale jak tylko się zaczynam martwić, że za cicho siedzi i się położę spokojnie, poprzewracam z boku na bok, to te 10 ruchów naliczę w mniej niż pół godziny, może słabsze ale są. Najmocniej chyba czuję jak leżę na plecach z podpartymi plecami i zgiętymi kolanami. Teraz niby był najaktywniejszy tydzień malucha, z każdym dniem będziemy go mniej i rzadziej czuły bo rośnie i będzie miał mniej miejsca.
-
Ja dziś miałam prywatnie prenatalne.
Więc Dzidziuś ma już 700g znów przyspieszył o 2 dni , więc wyliczyli mi termin na 19listopada.
Miedniczka nerkowa jedna się powiekszyla a druga powiększyła.
Prawa była 0.79cm a teraz jest 0.54
Lewa była 0.39 a jest 0.45
Wiec ta prawa dalej trochę powiekszona ale się zmniejszyła,więc jest nadzieja,że wszystko będzie ok.
Poza tymi nerkami to w 100% zdrowy synek i wszystkie pomiary książkowo
Trochę się uspokoiłam o te nerki i mam nadzieję,że będzie dobrzesilent, Janka78, Maija, Nieplanowana, natki89, JustBelieve, Esti, Paula_30, sisi lubią tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Witam sie z Wami w 3 trymestrze 😊 ale to szybko mija.
W poniedzialek bylam na glukozie i morfologii i na szczescie wszystko pieknie. Po dwoch miesiacach brania zelaza, hemoglobina podskoczyla do parametru na poczatku ciazy takze tabletke z zelazem biore raz dziennie widzialam,ze pisalyscie na temat picia herbaty ja nawet o tym nie po pomyslalam i pijam normalnie. Mi lekarz kazala do zelaza brc prenatal duo i dodatkowo jesscze kwas foliowynatki89, silent, sisi lubią tę wiadomość
-
Iza34 wrote:A to jest niebezpieczne? Bo ja czesto tak mam wieczorami ale zawsze myslalam ze to od jedzenia. Czuje jakby mi mial zaraz peknac i ze mi skóry juz brakuje.
Mam to samo i wczoraj bylam u lekarza to powiedzialam o tym. Szyjka 4cm twarda wiec lekarz mowi ze tak moze byc. Mam brac magnez ale i tak biore od dwoch miesiacy sama z siebie profilaktycznie
-
Zaczynam dziś 28 tydzień, czy Wam już pokazuje ze 28 tydzień to trzeci trymestr? Bo mi aplikacja 3trymestr pokazuje dopiero od 29tygodnia czyli 28+0.
Mój ma różne fazy ruchu, ale jak się martwię ze się nie rusza zawsze kładę się na boku jednym albo drugim i wtedy zawsze po chwili go czuje, chyba nie lubi jak leżę na żadnym boku bo zawsze dostaje takie kopy ze zaraz sama się na plecy odwracam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 07:29
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
ListopadowaMama wrote:Ja mam dziś jakiś schizowy dzień, musze sie wam wygadac. Tak mnie naszło, że mogę urodzić przedwcześnie, bo sama jestem wczesniakiem z 32 tygodnia, a cały dzień pobolewa i ciągnie mnie brzuch, na zgagę nie działa nawet niezawodne rennie i ogolnie zle sie czuje i juz myślę sobie ze zaczyna dziać się coś niedobrego, tym bardziej że przez swoj przypadek jestem w grupie ryzyka porodu przedwczesnego
ListopadowaMama lubi tę wiadomość
-
U mnie juz od jakiegos czasu ruchy słabsze, tzn. wczesniej czułam takie wyraźne pukania, teraz też, ale częściej jednak czuje przemieszczanie sie dzidzi, wypychanie i takie falowanie brzucha przy tym. Wydaje mi sie, ze już właśnie coraz mniej miejsca i to jest powodem. Ale chyba najważniejsze jest to, ze w ogóle odczuwamy ruchy
-
nick nieaktualny
-
Natki89 wiadomość poszła 😉
Dziewczyny czy Was też bolą nogi/pachwiny? Ciężko mi sprecyzować miejsce bo to gdzieś na górze z przodu, dziś jakby do posladka idzie. Z każdym dniem ból jest mocniejszy.
Mój maluch wierci się cały czas więc nie wiem kiedy śpi. Wieczorami wręcz chce wyskoczyć przez brzuch, wczoraj coś pod zebrem kombinowal bo bolało okropnie. Popukam pare razy i za jakiś czas ucieka. W nocy siedzi w tych samych bokach na których śpię i kopie. Czasem to męczy ale to są najcudowniejsze kopki w życiu ☺
-
Tak, mnie ostatnio bardzo czesto bolą pachwiny... i podeszwy stóp 😶
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:14