Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
izabel_ka wrote:Dziewczyny co myślicie o wózku Tutis aero? Poszłam do sklepu z myślą o kupnie Anex lub Bebetto, a sprzedawca totalnie nam odradził te marki i doradził właśnie ten
Co sądzicie? Mialyscie z nim styczność? Zależy nam na dobrej amortyzacji i podoba mi się design z elementami eko skóry
Nie znam wózka, ale przy pierwszym dzieckiem udaliśmy się do sklepu stacjonarnego z zamiarem kupna upatrzonego wcześniej wózka i sprzedawca go odradził. Doradził inny, wytłumaczył dlaczego taki a nie inny dla nas będzie dobry i go wzięliśmy. Sprzedawca w naszym przypadku sprawdził się w 100%, bo każdy kto chwytał i prowadził wózek był zachwycony, a na naszych dziurawych wiejskich drogach wózek się bujał (stelaż na skórzanych pasach) a nie trząsł dzieckiem.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Izabel_ka a co powiesz na jedo koda? Do brzydkich nie należy (ale wiadomo, że każdy ma inny gust). To nowsza wersja fyn ale też ma dobrą amortyzację, co dla takiego malucha jest najważniejsze.
Ja wyszłam z założenia że gondola jest tylko na chwilę i nie musi być najładniejsza, tym bardziej że rodzimy na jesien/zimę, dlatego wybrałam jedo fyn memo i później kupię spacerówkę. -
Wyjmowane szczebelki są bardzo praktyczne. Córka wchodzi i wychodzi kiedy chce z łóżeczka. Teraz Młodszy dostaje to łóżeczko, a starszak nowe. Niestety możliwości lokalowe liche więc za jakieś ok 3 lata czeka nas łóżko piętrowe.
Esti lubi tę wiadomość
-
Podobno płynów do płukania nie powinno się używać, dziś nawet czytałam że do pieluch wielorazowych można używać tylko proszkow i płynów do białego.
Do słodkich dziewczyn, byłam dziś na wizycie u diabetologa w swoim mieście dla porównania, kazał mi mierzyć dodatkowo cukier przed głównymi posiłkami, to normalne?
-
Ej, ja mam pajęczyny w kątach na suficie i już się z pająkami polubiliśmy. Pająk dobre stworzonko, muchy łapie. Czasem jest ich tyle, że powinny się dorzucać do opłat.
Ale ja pod miastem wychowana. Lubię większość stworzonek, w tym pająki.Esti, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Aishha wrote:Podobno płynów do płukania nie powinno się używać, dziś nawet czytałam że do pieluch wielorazowych można używać tylko proszkow i płynów do białego.
Do słodkich dziewczyn, byłam dziś na wizycie u diabetologa w swoim mieście dla porównania, kazał mi mierzyć dodatkowo cukier przed głównymi posiłkami, to normalne?2017 #1
2019 #2
-
Wczoraj wieczorem udało nam się wyczuć przez brzuch stopę skrzacika! Coś podłużnego o długości 3 cm to musiała być stópka.
momo, coma, Domcias, JustBelieve, silent, Esti, ListopadowaMama, Maija, kudłata lubią tę wiadomość
-
A co pakujecie do szpitala dla siebie i dla dziecka? W przyszlym tygodniu bede już chciała spakować torbę i wozić ze sobą w bagażniku. Tak na wszelki wypadek
Niby mam jakąś listę, ale może o czymś zapomnialam, co jest ważne.
-
dla mnie :
3 koszule do karmienie
3 staniki
skarpetki
szlafrok/sweter
klapki
kosmetyki
laktator
kubek i sztucce
ręczniki mam takie sportowe, szybkoschnące
woda
podkłady poporodowe i te higieniczne
majtki poporodowe
wkładki laktacyjne
dokumenty
ładowarka
dzieci
pampersy 0 i 1
ciuszki
alantan/linomag
mały octenisept
mokre chusteczki waterwipes
tetry i flanelowe
nie biore ręczników, bo chce je wykąpać w domu
i tyle..żadnych rożków, kocyków, smoczków, butelek, poduszek do karmienia, nic z tego...jest tyle drobnoustrojów w szpitalu, że nie chcę potem wszystkiego w domu wygotowywać
Domcias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj myślałam że rodzę ale wzięło na wstrzymanie. Dostałam mega skurczy całego brzucha, z bólu doszły poty biegunka i wymioty. Wczoraj i przedwczoraj też wymiotowałam wieczorem ale dzisiaj to już jazda kompletna była. Stwierdzilam też że w takim stanie nawet do szpitala nie dojadę. Najgorzej że nie wiem po czym to tak się dzieje. Żelazo niby zjadłam cała paczkę Tardyferonu w tamtym miesiącu i nagle zaczęło by mi szkodzić.
-
polecam łatwe ćwiczonka na dobranoc lub dzień dobry
https://www.youtube.com/watch?v=GSKw35zMQzgcoma, mrt87 lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Fajne ćwiczenia sporo na nogi a silne nogi się przydają w powrocie do formy jak się nie chce obolałego tułowia forsować po porodzie. To ciężar się opiera na nogach i mięśniach
Esti lubi tę wiadomość
-
A tutaj coś na wieczór dla rozluźnienia atmosfery: https://aszdziennik.pl/127311,7-stockowych-zdjec-ktore-wyjasnia-ci-na-czym-naprawde-polega-ciaza?fbclid=IwAR12jyv4VG7HgPK3NsOrGHkAU0kj05FWTrU7QtAxF0WdMWasmzi_Fc8QsFs
mrt87, Kurczaczek89, Esti, silent lubią tę wiadomość