Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ListopadowaMama wrote:Miałam identycznie za ostatnim badaniem. Po odebraniu wyniku przypomniałam sobie, że przed oddaniem moczu odruchowo dotknelam palcem pojemnik w srodku. Powtórzyłam badanie i faktycznie bakterie nieliczne i lekuocytow brak. Może i Twoja probka przypadkiem sie zanieczyscila?
-
nick nieaktualnyMi wczoraj wyszly b.liczne nablonki plaskie. Nie Wiem co to jest i do czego to sie ma i nie szukalam niczego w necie.
Co do ochraniacza na szczebelki to uwazam ze wiecej krzywdy dziecko sobie zrobi walac glowa o szczrbelki niz tym ochraniaczem. My założyliśmy jak corka zaczela sie przekrecac a zdjelismy jak zaczela wchodzic pomiedzy ochraniacz a szczebelki bo to naprawde bylo niebezpieczne. Trzeba byc czujnym i tyle. A jak jest takie malusie to ochraniacz jest zbedny. No i jest lepsza widoczność na dziecko.JustBelieve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Mi wczoraj wyszly b.liczne nablonki plaskie. Nie Wiem co to jest i do czego to sie ma i nie szukalam niczego w necie.
Co do ochraniacza na szczebelki to uwazam ze wiecej krzywdy dziecko sobie zrobi walac glowa o szczrbelki niz tym ochraniaczem. My założyliśmy jak corka zaczela sie przekrecac a zdjelismy jak zaczela wchodzic pomiedzy ochraniacz a szczebelki bo to naprawde bylo niebezpieczne. Trzeba byc czujnym i tyle. A jak jest takie malusie to ochraniacz jest zbedny. No i jest lepsza widoczność na dziecko.
Polubiłam przez przypadek, chciałam zacytować.
Nie zgadzam się. Moim zdaniem jednak więcej krzywdy może wyrządzić ochraniacz na szczebelki i inne „super piękne” gadżety do łóżeczka typu warkocze czy coś. Jak dziecko uderzy o szczebelki to co najwyżej będzie płakać/nabije sobie guza a jak na śnie przystawi główkę do ochraniacza to nawet nie usłyszysz jak się udusi. A sorry ale moim zdaniem nikt 24h na dobe nad łóżeczkiem nie stoi i nie patrzy jak dziecko śpi wiec to „trzeba być czujnym i tyle” na nie wiele się zda bo to mogą być dwie minuty kiedy akurat będziesz np w ubikacji.ListopadowaMama, silent, natki89, Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
coma wrote:Zważyłam się dziś odważnie i 6,3 kg na plusie
Kiedy to się stało?
Muszę przestać piec ciasta z nudów.coma lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Meggs, idziemy łeb w łeb
Mam nadzieję, że u mnie waga maluszka w sobotę tez będzię podobna i to 6 kilo to nie sam tłuszcz
Zreszta jaki tłuszcz? 😋😋 sam brzuch tylko!coma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustBelieve wrote:Polubiłam przez przypadek, chciałam zacytować.
Nie zgadzam się. Moim zdaniem jednak więcej krzywdy może wyrządzić ochraniacz na szczebelki i inne „super piękne” gadżety do łóżeczka typu warkocze czy coś. Jak dziecko uderzy o szczebelki to co najwyżej będzie płakać/nabije sobie guza a jak na śnie przystawi główkę do ochraniacza to nawet nie usłyszysz jak się udusi. A sorry ale moim zdaniem nikt 24h na dobe nad łóżeczkiem nie stoi i nie patrzy jak dziecko śpi wiec to „trzeba być czujnym i tyle” na nie wiele się zda bo to mogą być dwie minuty kiedy akurat będziesz np w ubikacji.
Masz prawo sie nie zgadzac. No ale te twoje "2 minuty" to swieta racja. Ja calkiem niedawno stracilam czujność i mogla byc z tego tragedia a corka juz duza byla. -
w łóżeczku dziecka nic nie powinno być, za granicą jest to już zakazane, jak pisze Listopadowa mama... można nawet nie usłyszeć kiedy dziecko czymś się nakryje, tak samo jest z kocami typu minki, tego polaru, wszystkie są piękne, ale te materiały nie oddychają, jak dziecko naciągnie na twarz to nie ma przepływu powietrza, u mnie w łóżeczku nic nie będzie oprócz dzieci w rożkach a potem śpiworkach
oglądałam na yt te wszystkie pięknie urządzone pokoje niemowląt i zazdrość mnie aż zalewa ile jest pięknych rzeczy, ale trzeba podejść do tego z rozwagą
ja np nad komodą na ścianie chciałam powiesić ledowe lampeczki, nad przewijakiem, w nocy takie lekkie światełko będzie idealne...ale zauważyłam 2 minusy...1 - światełko będzie dawało po oczach maluchowi, a 2- że za kilka mcy będzie próbować łapać i ściągać na siebie... więc powiesiłam w miejscu niedostępnym
-
Ja wiem ze nie jesteśmy w stanie patrzeć na dziecko 24h na dobe bo jednak np do ubikacji czy szynki prysznic jakoś trzeba będzie wziąć, dlatego jestem zdania ze w łóżeczku ma nie być nic oprócz materaca, dziecko będzie spało albo w rozku albo w spiworku, jak można sobie ułatwić życie i nie dokładać zbędnego ryzyka to tak tez zrobię 😉
I tak jak dziewczyny pisza, w innych krajach wszystkie te ozdoby są zakazane i nawet polozne jak przychodzą na wizytę to mogą to wszystko z łóżeczka ci wyrzucić, to chyba jeszcze tylko w Polsce jest tak ze nie ważne czy bezpiecznie, ważne ze ładnie.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Zgadzam sie niestety, lepszy placz pół dnia i ewentualnie poodbijane dziecko, niż wyrzuty sumienia i ból, że jest tragedia z niedopilnowania. U mnie zaleznie od wieku będzie materac, prześcieradło i dziecko otulone lub w spiworku a potem już 'dorosła' pościel. Piękne gadżety jak będą w otoczeniu malucha to w bezpiecznych miejscach i z odpowiednim odstepem od niego
-
Córka dużo razy uderzyła się o szczebelki i nawet nie zapłakała bo te szczebelki ze sklejki. Teraz też tylko śpiworek planuje bez kocyków, pościeli i innych rzeczy.
Matetac mamy Havea lateksowo- piankowy po starszaku.
Kto stosował nakładki do kp medela? o co chodzi z tymi rozmiarami? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nakładki używa się np gdy dziecko nie ma za co chwycić i się denerwuje tzn są płaskie brodawki u matki. Tak jak już pisałam polecam na kanale YouTube obejrzeć filmy odnośnie karmienia piersią i problemów jakie mogą/niemal na pewno wystąpią i nie liczyć że otrzymacie pomoc w szpitalu. Niestety taka prawda. Kanał Wróżka Cycuszka. Wszystko jest objaśnione, po co laktator w szpitalu i jak często go używać, jakie gadżety mogą się przydać, o nawale pokarmu itd.
Kropka89 lubi tę wiadomość