Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już nie latam.
W pierwszym i drugim trymestrze latałam sporo, ale teraz już bym się niepokoiła, że coś mi tam się porobi, mimo, że niektóre linie lotnicze nadal by nie widziały przeciwwskazań. Poczekam z podniebnymi wojażami.
Ale w środę jedziemy samochodem do Pragi na 5 nocy na naszą pierwszą rocznicę ślubu
A w pierwszej połowie przyszłego roku planujemy wyjazd z małym Benem do Australii, także nalatamy sięKijanka, coma, Maija lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
coma wrote:Październik zaczął rodzić! 😱 Urodził się już malutki hipotrofik i bliźniaki!
Ja jestem ostatnia (prawie ostatnia?) z terminem, ale te z początku listopada to mogą sie zaczynać stresować
2017 #1
2019 #2
-
Mówili że przy drugim dziecku jakoś się już człowiek tak nie przejmuje, dobrze mówili
Dwa dni temu była studniówka a ja zupełnie ten fakt przeoczyłam
Jestem jednym z późniejszych terminów jak nie najpóźniejszych na tym wątku ale już zaczyna do mnie docierać że powoli należy się pakować
W tamtej ciąży chyba już na tym etapie miałam o wiele więcej ogarnięte!
-
Cześć dziewczyny! Ja będę mieć cc koło 18 pazdziernika, wizyty juz co dwa tygodnie
Także.. It just got serious!
Ostatnio miałam usg 3 trymestru i mały ma 1600g, totalny średniak będzieGłowa duża, 3 tygodnie do przodu, lekarka nawet się o tym nie zająknęła. Dopiero w domu zobaczyłam że jest na 33tc i na początku byłam przerażona, wkręcałam sobie oczywiście wodogłowie, ale mąż ma dużą głowę, syn 2-latek nosi czapki na 4-5 lat (a wyglądają normalnie, serio!) i ostatecznie lekarze mnie uspokoili, że to jego uroda, bo w mózgu wszystko jest ok. Żeby było wodogłowie musi być poszerzone coś tam.
Mimo sporadycznych przekroczeń jeszcze nie dostałam insuliny, także jest dobrze. Chociaż od 5 dni wyniki na czczo juz 89, także juz bliziutkoale jak coś to bedzie chyba tylko na noc, bo w ciągu dnia kontroluję dietą i wielkościami posiłków.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 11:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadne brzuchy macie. Ja uwazam ze jestem gruba tzn.mam duzy brzuch ale pupa, rece, uda bez zmian, i chyba na twarzy sie zmieniam. No i przez ostatnie 4tyg. 2 kg mnie przybylo, juz teraz gin narzekac nie powinien. Wiecej sie teraz ruszam ale przyplacam to bolem podbrzusza, dzis tez juz sie narobilam bo wytoczylam wojne corce o balagan- pokoj wygladal jak po wybuchu bomby atomowej. Nastepnym razem wytaczamy "ciężką altyrelie"- nie sprzatasz my sprzatamy do kontenera.
-
Mi wszędzie poszło twarz, ramiona, uda, pośladki. Dzisiaj po wczorajszej akcji jestem na diecie lekkostrawnej która jest zaprzeczeniem cukrzycowej. Ale trudno jakos muszę żołądek uspokoić. Przynajmniej spróbować. Cukru nie mierze bo zamówienie z apteki mi tak długo idzie że nie mam pasków.
-
Mi też poszło wszędzie. Zaczynam wyglądać jak Jabba The HuttAMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
ja myślałam, że jak będę w ciąży to na bank się roztyję jak klops
a tu nie jest najgorzej, mam 12 na plusie, ale to w ogóle nie problem, na diecie cukrzycowej czuje się super, mam więcej energii, drzemki nie muszę robić po południu...jakoś same plusy z tego
oczywiście pączka zjadłabym w minutę, a potem kupiła drugiego ;P
dziewczyny a jak to jest z KTG, czy to się robi każdej ciężarnej na którymś tam etapie, czy dopiero jak coś trzeba sprawdzić, przyznam szczerze, że ciekawa jestem tego badania, ale nie wiem, czy to jest rutynowe badanie ? -
Mi niestety też kilogramy rozlały się na całe ciało.. ale mam nadzieję, że za rok już ich nie będzie
Nie liczę na spektakularny spadek zaraz po porodzie. Poprzednim razem wagę sprzed ciąży osiągnęłam dopiero po 8 miesiącach.
Anqa - w pierwszej ciąży KTG miałam dopiero jak trafiłam na IP z odchodzącymi wodami
Teraz mi położna zaplanowała na 15.11. czyli na TP :p
Jakoś nikt nie widzi potrzeby robić tego wcześniej. Może gdybym się zgłosiła do przychodni ze skurczami, to by mi szybciej zrobili.
A tymczasem zapisałam się do fryzjera na 6.09. Ale jakoś ta fryzjerka niepewnie na mnie patrzyła - jakbym miała nie wytrzymać do tego dnia i nie przyjść :p -
Kaczorka wrote:Mi niestety też kilogramy rozlały się na całe ciało.. ale mam nadzieję, że za rok już ich nie będzie
Nie liczę na spektakularny spadek zaraz po porodzie. Poprzednim razem wagę sprzed ciąży osiągnęłam dopiero po 8 miesiącach.
Anqa - w pierwszej ciąży KTG miałam dopiero jak trafiłam na IP z odchodzącymi wodami
Teraz mi położna zaplanowała na 15.11. czyli na TP :p
Jakoś nikt nie widzi potrzeby robić tego wcześniej. Może gdybym się zgłosiła do przychodni ze skurczami, to by mi szybciej zrobili.
A tymczasem zapisałam się do fryzjera na 6.09. Ale jakoś ta fryzjerka niepewnie na mnie patrzyła - jakbym miała nie wytrzymać do tego dnia i nie przyjść :pTak sie smialam do fryzjera, ze musze sie na porodowke zrobic na bostwo
Kijanka lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
nick nieaktualny
-
anqa123 wrote:ja myślałam, że jak będę w ciąży to na bank się roztyję jak klops
a tu nie jest najgorzej, mam 12 na plusie, ale to w ogóle nie problem, na diecie cukrzycowej czuje się super, mam więcej energii, drzemki nie muszę robić po południu...jakoś same plusy z tego
oczywiście pączka zjadłabym w minutę, a potem kupiła drugiego ;P
dziewczyny a jak to jest z KTG, czy to się robi każdej ciężarnej na którymś tam etapie, czy dopiero jak coś trzeba sprawdzić, przyznam szczerze, że ciekawa jestem tego badania, ale nie wiem, czy to jest rutynowe badanie ?
Ja już miałam dwa razy ktg robione, ale tu w Niemczech raczej wszystko się robi u lekarza na wizycie, łącznie z badaniem moczu/krwi/krzywa cukrowa. Mój lekarz ma położna w swoim gabinecie i osobne pomieszczenie dla niej gdzie zawsze ona mierzy ciśnienie, wazy, mierzy brzuch itp i właśnie ktg tez ona się zajmuje 😉 tutaj chyba od któregoś tygodnia ciazy robią już na każdej wizycie.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ale to KTG jest nudne.. :p leżeć człowiek musi i tylko hałasy słyszy
Dzyzia - Ty to już na porodówkę się będziesz fryzować
Ja póki co bardziej pod kątem sesji zdjęciowejmam nadzieję, że dobrze mi włosy zrobią..
Kijanka - no kilka kilogramów z pewnością ucieknie w pierwszych dniach
U mnie może z 5-6kg spadło. Wiem, że nadbagażu zostało mi około 11kg. I te już powoli schodziły.
Powiem Wam, że o ile nie byłam aż tak bardzo ciekawa jak będzie wyglądać pierwsza córka, tak teraz się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć drugą.
Strasznie ciekawa jestem czy będą do siebie podobne czy może całkiem inne. -
Też tak mam z drugim dzieckiem zwłaszcza że syn kopia ojca a jak będzie z córką
Kaczorka lubi tę wiadomość