Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aż mi się zachciało wskoczyć w białą sukienkę maxi i pojechać nad morze
ale na razie mam moją wieczorną zgagę
silent lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Znam trzy osoby co urodziły w okolicy 26-27 tygodnia, co ciekawe każda po locie samolotem i powrocie z wczasów. Przypadek? Podobno w ciąży bezpiecznie można sobie latać, ale jak widać nie przewidzi się.
-
nick nieaktualnyJa mimo,ze mam dość już ciąży,to jednak wolalabym,żeby dzieć posiedzial do tego 31października. Wtedy będzie 37tydz. Wczoraj własnie czytałam pazdziernikowki i potem w nocy miałam głupi sen. Ze mi brzuch pękł i mogłam zajrzec od gory na malego. Stwierdzilam,że jest jeszcze duzo za mały i trzymalam sie za ten brzuch,zeby mi nie wypadł. Chcialam,zeby ktos mi go szybko zaszyl. Masakra.
A... tymczasem do porodu zosatlo mi 91dni. Az dziw bierze,że to juz 3trymestr. A dopiero co wysikałam 2kreski.
Na wadze 4kg. A to my 😉
Kurczaczek89, Ewelina92, Kijanka, ListopadowaMama, Meggs, Zlaania1, Maija, Esti, coma, Kropka89, silent, Cecylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie za 3 tygodnie czeka podróż promem 18 godzin plus tydzień później powrót. Mam tylko nadzieję,że nie będzie sztormu,bo mam chorobę morską i to dość mocną.
Wolę latać samolotem, ale wybieramy się do Polski całą rodzinką i chcemy trochę rzeczy z Polski przywieźć,więc musimy mieć samochód. Poza tym mój panicznie boi się latać.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Też podejrzałam wątek październikowy - niech dzieciaczki zdrowo rosną
Coraz częściej myślę o porodzie i zaczynam się bać 🙀 w szpitalu, w którym chce rodzić nie ma możliwości ZZO- bardzo stawiają na poród naturalny.
Muszę zapisać się do położnej, która tam pracuje żeby trochę rozwiała wątpliwości.
9.09 mam usg 3trym i po nim chyba zamówię wózek.
Dwa dni temu miałam wizytę i pogorszyły mi się wyniki krwi więc dostałam żelazo. Niestety nie udało się poprawić poziomu hemoglobiny dietą.
Wiem, że niektóre z Was już piorą ubranka. Później, przed porodem jeszcze raz trzeba je wyprać i wyprasować?
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Wg aplikacji dziś mam 27+0 . Wg obliczeń lekarza też 27+0 . Suwaczek liczy 26+6 . Termin na 21 listopada chociaż ostatnio wychodziło 19 listopada,ale już tego nie zmieniali.
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Ewelina92 wrote:Też podejrzałam wątek październikowy - niech dzieciaczki zdrowo rosną
Coraz częściej myślę o porodzie i zaczynam się bać 🙀 w szpitalu, w którym chce rodzić nie ma możliwości ZZO- bardzo stawiają na poród naturalny.
Muszę zapisać się do położnej, która tam pracuje żeby trochę rozwiała wątpliwości.
9.09 mam usg 3trym i po nim chyba zamówię wózek.
Dwa dni temu miałam wizytę i pogorszyły mi się wyniki krwi więc dostałam żelazo. Niestety nie udało się poprawić poziomu hemoglobiny dietą.
Wiem, że niektóre z Was już piorą ubranka. Później, przed porodem jeszcze raz trzeba je wyprać i wyprasować?to jest nasza domowa flora, wc szufladach się nie kurzy, większe rozmiary piorę, prasuję i w worki strunowe pakuję i niech czekają, aż małe dorosną do roz 62-68
Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
coma wrote:Październik zaczął rodzić! 😱 Urodził się już malutki hipotrofik i bliźniaki!
Ja jestem ostatnia (prawie ostatnia?) z terminem, ale te z początku listopada to mogą sie zaczynać stresować
I zaczynająteż je podczytuje, wprawdzie tu były dwie dosyć nietypowe ciąże, ale dzisiaj wstawiłam już pralkę z koszulami do szpitala. I od września piorę i prasuję na potęgę no i muszę dokupić rzeczy, których nam wciąż brakuje... A wczoraj chwaliłam do męża nasz wątek, że październikowe się spinają, a u nas luz i chillout
-
mrt87 wrote:Ewelina a taki ze znieczuleniem szpital jak daleko masz?
Bliskoale mam lekarza, który pracuje w szpitalu i chciałabym tam rodzić. Może jakoś dam radę 🙀
Szpital, w którym jest możliwość znieczulenia ma kiepskie opinie...Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
coma wrote:Październik zaczął rodzić! 😱 Urodził się już malutki hipotrofik i bliźniaki!
Ja jestem ostatnia (prawie ostatnia?) z terminem, ale te z początku listopada to mogą sie zaczynać stresować
Coma dzięki 🤣 ja mam termin na 1 listopada, właśnie się zaczęłam stresować 🙊
A co do latania samolotem to ja chciałam w tym tygodniu lecieć ale lekarz mi nie wypisał zaświadczenia,, powiedział ze on swoim pacjentkom od trzeciego trymestru już nie pozwala, poza tym mój mały ma już 1,5kg, to za duże ryzyko ze Żnina ciśnienia ze coś się stanie i zaczną mi np wody odchodzić. A ja byłam pewna ze będę mogła i kupiłam już bilet 🤣Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g