Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni mam problemy jelitowe. Brzuch boli, mam skurcze jelit, ale brzuszek miękki. Dzisiaj to już apogeum tego złego samopoczucia a do lekarza najwcześniej dostane się w środę. Mogłam iść wczoraj, ale myślałam że mi minie. Boje się o szyjkę :/

Edit: Do tego od kilku dni z piersi leci mleko i taka lepka jestem ciągle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 17:42

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    A ja od kilku dni mam problemy jelitowe. Brzuch boli, mam skurcze jelit, ale brzuszek miękki. Dzisiaj to już apogeum tego złego samopoczucia a do lekarza najwcześniej dostane się w środę. Mogłam iść wczoraj, ale myślałam że mi minie. Boje się o szyjkę :/

Edit: Do tego od kilku dni z piersi leci mleko i taka lepka jestem ciągle :/
    oj tak, jelita już nieźle zgniecione, boleśnie czuje np wzdęcia, wiec sobie espumisan łykam raz dziennie, do toalety to biegnę czasami 3 min po przebudzeniu i jest rozwolnienie, ale lepsze to niż zatwardzenie

mi z piersi jeszcze nic, mam tylko białe kropki, pojawiają się, znikają, potem znowu się pojawiają ale mam już tą ciemną obwódkę na brodawkach

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok. No i tak jak myslalam malutka jest nóżkami w dol. I mam nic nie robic. Wez nie rob chociaz w domu.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja po wizycie. Wszystko ok. No i tak jak myslalam malutka jest nóżkami w dol. I mam nic nie robic. Wez nie rob chociaz w domu.
    a dlaczego nie możesz nic robić ? chodzi o szyjkę i kontakt z nóżkami ?

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo co wiecej cos zrobie to mnie podbrzusze boli. Wystarcze ze odkurze i juz boli a przeciez sie nie schylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas taka rozbita jestem. I o ta szczepionke, i o szpital bo w koncu nie wiem gdzie rodzic, i wogole.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie to dziwne uczucie wyczuć główkę przez skórę brzucha... ;) o mamo!!jakbym jabłko trzymała hahaa

Esti, Ewelina92, Kijanka, Moni** lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o immunoglobuline- podaje sie ja muedzy 28 a 30tc. W poniedzialek bedzie u mnie 27+2. Czy juz wtedy bede mogła ja przyjac? Czy to musi byc 28+0 lub pozniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chorobsko łapie. Mam katar,gardlo mi boli,jak kaszle i probuje złapac mocniej powietrze,to czuje bol w klatce piersiowej. Nie lubię być chora w ciązy.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pytanie o immunoglobuline- podaje sie ja muedzy 28 a 30tc. W poniedzialek bedzie u mnie 27+2. Czy juz wtedy bede mogła ja przyjac? Czy to musi byc 28+0 lub pozniej?
    pytałam lekarza to mówił, że 28+0

FNh9p2.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34, ja też nie wiem, gdzie rodzić ;(. Ale mamy czas na decyzję!
    A gdzie się Paula zapodziała?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    pytałam lekarza to mówił, że 28+0

To znow jutro nic nie zalatwie. Nie mam juz do tego sily. Ale pojedziemy pogadac w jednej przychodni, moze predzej osobiscie zalatwie niz przez telefon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Iza34, ja też nie wiem, gdzie rodzić ;(. Ale mamy czas na decyzję!
    A gdzie się Paula zapodziała?

Wybralam 1 szpital tam gdzie moj lekarz jest ordynatorem, ale okazalo sie ze juz nie jest tam ordynatirem. Za to zapraszał do innego szpitala gdzie troche pracuje a dziewczynę -jego pacjentke zaprazzal do innego szpitala gdzie tez pracuje. I wez sie zdecyduj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A mnie chorobsko łapie. Mam katar,gardlo mi boli,jak kaszle i probuje złapac mocniej powietrze,to czuje bol w klatce piersiowej. Nie lubię być chora w ciązy.

Ja boje się choroby, pozamykalismy na noc okna u tesciowej bo niby sie susza ściany a u nas ciaglo to nam awanture rano zrobila. Bo malarz kazal otwierac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja boje się choroby, pozamykalismy na noc okna u tesciowej bo niby sie susza ściany a u nas ciaglo to nam awanture rano zrobila. Bo malarz kazal otwierac.
    U mnie to poszlo lawinowo. Najpierw mojej mamy maz przyjechal z choroba. Zachorowal moj maz. Potem synek,a teraz ja. Pomijajac,ze mam najgorzej,bo nie mam za bardzo mozliwosci w lykaniu lekow. Najgorsze,ze boli mnie ta klatka piersiowa. Oby to tylko skonczylo sie na zwyklym przeziebieniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie to poszlo lawinowo. Najpierw mojej mamy maz przyjechal z choroba. Zachorowal moj maz. Potem synek,a teraz ja. Pomijajac,ze mam najgorzej,bo nie mam za bardzo mozliwosci w lykaniu lekow. Najgorsze,ze boli mnie ta klatka piersiowa. Oby to tylko skonczylo sie na zwyklym przeziebieniu

A bylas u lekarza? Mi bol w klatce piersiowej przy kaszlu towarzyszy niemalze zawsze, pomagal berodual ale w ciazy to nie wiem czy mozna. Może smaruj klatke piersiowa jakas mascia, ja uzywalam aromatol hot (samowolka, niby miala rozgrzewac ale ja ciepla nie czulam wiec stwierdzilam ze bedzie ok). I moze inhalacje, na zatoki parowa z rumuanku, pewnie i na kaszel bylaby ok. A, przypomnialam sobie, jak mialam infekcje w 13tc lekarz pozwolil flegamine 2 tabl.dziennie i po tym bol w klatce ustepowal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- nie bylam. Bo meczy mnie od wczoraj rana. Smaruje depulolem. Trochę sie lepiej po tym oddycha. Inhalacje robie. Jak mi jie przejdzie do niedzieli,to w poniedzialek pojde do lekarza. Bedural mam,bo u synka uzywalismy. Musze zobaczyc,czy nie ma przeciwskazan. Dzieki

• JustBelieve Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ile dni miałaś ta wysypkę? Mogłabyś mi powiedzieć w jakich miejscach i czy Cię to swedzialo?
    U mnie utrrzymuje się od niedzieli, byłam już u rodzinnego(nie stwierdził nic, jedynie co to powiedział ze być może od stresu), wczoraj pojechałam do ginekologa po rozmowie z położna. Pobrali mi krew do badania czy to nie cholestaza.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki współczuję :) Może już to przechodziłaś...
    Ja przechodziłam 2 lata temu dopiero . Syn z przedszkola przyniósł i miałam 10 razy gorzej niż on. Ale mój facet się nie zaraził.
    Ale ja to w ogóle ciagle za dzieciaka chorowałam ale na żadne choroby zakaźne. Jedynie na różyczkę. Potem w wieku lat 15 na ospę i tyle z moich chorób.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • agndra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, też się martwię o Paulę, że się nie oddzywa. Chciałam ją nawet na FB wywołać, aby się odezwała, ale nie chcę być upierdliwa.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ