X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni mam problemy jelitowe. Brzuch boli, mam skurcze jelit, ale brzuszek miękki. Dzisiaj to już apogeum tego złego samopoczucia a do lekarza najwcześniej dostane się w środę. Mogłam iść wczoraj, ale myślałam że mi minie. Boje się o szyjkę :/

Edit: Do tego od kilku dni z piersi leci mleko i taka lepka jestem ciągle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 17:42

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    A ja od kilku dni mam problemy jelitowe. Brzuch boli, mam skurcze jelit, ale brzuszek miękki. Dzisiaj to już apogeum tego złego samopoczucia a do lekarza najwcześniej dostane się w środę. Mogłam iść wczoraj, ale myślałam że mi minie. Boje się o szyjkę :/

Edit: Do tego od kilku dni z piersi leci mleko i taka lepka jestem ciągle :/
    oj tak, jelita już nieźle zgniecione, boleśnie czuje np wzdęcia, wiec sobie espumisan łykam raz dziennie, do toalety to biegnę czasami 3 min po przebudzeniu i jest rozwolnienie, ale lepsze to niż zatwardzenie

mi z piersi jeszcze nic, mam tylko białe kropki, pojawiają się, znikają, potem znowu się pojawiają ale mam już tą ciemną obwódkę na brodawkach

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok. No i tak jak myslalam malutka jest nóżkami w dol. I mam nic nie robic. Wez nie rob chociaz w domu.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja po wizycie. Wszystko ok. No i tak jak myslalam malutka jest nóżkami w dol. I mam nic nie robic. Wez nie rob chociaz w domu.
    a dlaczego nie możesz nic robić ? chodzi o szyjkę i kontakt z nóżkami ?

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo co wiecej cos zrobie to mnie podbrzusze boli. Wystarcze ze odkurze i juz boli a przeciez sie nie schylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas taka rozbita jestem. I o ta szczepionke, i o szpital bo w koncu nie wiem gdzie rodzic, i wogole.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie to dziwne uczucie wyczuć główkę przez skórę brzucha... ;) o mamo!!jakbym jabłko trzymała hahaa

Esti, Ewelina92, Kijanka, Moni** lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o immunoglobuline- podaje sie ja muedzy 28 a 30tc. W poniedzialek bedzie u mnie 27+2. Czy juz wtedy bede mogła ja przyjac? Czy to musi byc 28+0 lub pozniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chorobsko łapie. Mam katar,gardlo mi boli,jak kaszle i probuje złapac mocniej powietrze,to czuje bol w klatce piersiowej. Nie lubię być chora w ciązy.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pytanie o immunoglobuline- podaje sie ja muedzy 28 a 30tc. W poniedzialek bedzie u mnie 27+2. Czy juz wtedy bede mogła ja przyjac? Czy to musi byc 28+0 lub pozniej?
    pytałam lekarza to mówił, że 28+0

FNh9p2.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34, ja też nie wiem, gdzie rodzić ;(. Ale mamy czas na decyzję!
    A gdzie się Paula zapodziała?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    pytałam lekarza to mówił, że 28+0

To znow jutro nic nie zalatwie. Nie mam juz do tego sily. Ale pojedziemy pogadac w jednej przychodni, moze predzej osobiscie zalatwie niz przez telefon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Iza34, ja też nie wiem, gdzie rodzić ;(. Ale mamy czas na decyzję!
    A gdzie się Paula zapodziała?

Wybralam 1 szpital tam gdzie moj lekarz jest ordynatorem, ale okazalo sie ze juz nie jest tam ordynatirem. Za to zapraszał do innego szpitala gdzie troche pracuje a dziewczynę -jego pacjentke zaprazzal do innego szpitala gdzie tez pracuje. I wez sie zdecyduj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A mnie chorobsko łapie. Mam katar,gardlo mi boli,jak kaszle i probuje złapac mocniej powietrze,to czuje bol w klatce piersiowej. Nie lubię być chora w ciązy.

Ja boje się choroby, pozamykalismy na noc okna u tesciowej bo niby sie susza ściany a u nas ciaglo to nam awanture rano zrobila. Bo malarz kazal otwierac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja boje się choroby, pozamykalismy na noc okna u tesciowej bo niby sie susza ściany a u nas ciaglo to nam awanture rano zrobila. Bo malarz kazal otwierac.
    U mnie to poszlo lawinowo. Najpierw mojej mamy maz przyjechal z choroba. Zachorowal moj maz. Potem synek,a teraz ja. Pomijajac,ze mam najgorzej,bo nie mam za bardzo mozliwosci w lykaniu lekow. Najgorsze,ze boli mnie ta klatka piersiowa. Oby to tylko skonczylo sie na zwyklym przeziebieniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie to poszlo lawinowo. Najpierw mojej mamy maz przyjechal z choroba. Zachorowal moj maz. Potem synek,a teraz ja. Pomijajac,ze mam najgorzej,bo nie mam za bardzo mozliwosci w lykaniu lekow. Najgorsze,ze boli mnie ta klatka piersiowa. Oby to tylko skonczylo sie na zwyklym przeziebieniu

A bylas u lekarza? Mi bol w klatce piersiowej przy kaszlu towarzyszy niemalze zawsze, pomagal berodual ale w ciazy to nie wiem czy mozna. Może smaruj klatke piersiowa jakas mascia, ja uzywalam aromatol hot (samowolka, niby miala rozgrzewac ale ja ciepla nie czulam wiec stwierdzilam ze bedzie ok). I moze inhalacje, na zatoki parowa z rumuanku, pewnie i na kaszel bylaby ok. A, przypomnialam sobie, jak mialam infekcje w 13tc lekarz pozwolil flegamine 2 tabl.dziennie i po tym bol w klatce ustepowal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- nie bylam. Bo meczy mnie od wczoraj rana. Smaruje depulolem. Trochę sie lepiej po tym oddycha. Inhalacje robie. Jak mi jie przejdzie do niedzieli,to w poniedzialek pojde do lekarza. Bedural mam,bo u synka uzywalismy. Musze zobaczyc,czy nie ma przeciwskazan. Dzieki

• JustBelieve Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ile dni miałaś ta wysypkę? Mogłabyś mi powiedzieć w jakich miejscach i czy Cię to swedzialo?
    U mnie utrrzymuje się od niedzieli, byłam już u rodzinnego(nie stwierdził nic, jedynie co to powiedział ze być może od stresu), wczoraj pojechałam do ginekologa po rozmowie z położna. Pobrali mi krew do badania czy to nie cholestaza.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki współczuję :) Może już to przechodziłaś...
    Ja przechodziłam 2 lata temu dopiero . Syn z przedszkola przyniósł i miałam 10 razy gorzej niż on. Ale mój facet się nie zaraził.
    Ale ja to w ogóle ciagle za dzieciaka chorowałam ale na żadne choroby zakaźne. Jedynie na różyczkę. Potem w wieku lat 15 na ospę i tyle z moich chorób.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • agndra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, też się martwię o Paulę, że się nie oddzywa. Chciałam ją nawet na FB wywołać, aby się odezwała, ale nie chcę być upierdliwa.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ